VESTNES

Fridtjof Nansens vei 22

Prisantydning
9 800 000 kr
Omkostninger
262 000 kr
Totalpris
10 062 000 kr
Formuesverdi
756 191 kr
Formuesverdi sekundær
2 873 524 kr
Byggeår
1946
Internt bruksareal (BRA‑i)
338 ㎡
Bruksareal
341 ㎡
Tomteareal
794 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Arkitekttegnet, påbygd enebolig med særpreg| Stor integrert garasje (ca 80 kvm)| Solrik tomt med usjenerte uteplasser

Om eiendommen

Oppvarming

Varmepumpe, varmekabler og vedfyring. Ellers basert på annen elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Eiendommen har adresse Fridtjof Nansensvei. Det er gangadkomst fra denne gaten. Hovedadkomsten med bil er fra Korsholmsgata og Speiderveien til endes. Eiendommen er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren.

Skolekrets

Barne- og ungdomsskoler, samt Mandal videregående skole.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser. Bussen går like nedenfor eiendommen.

Parkering

I dobbel garasje. Ellers gateparkering.

Beliggenhet

Svært sentral og usjenert beliggenhet på Vestnes. Eiendommen ligger på en høyde med utsikt til Vestnes og områdene rundt. Kort gangavstand til skoler, svømmehall, sentrum, idrettsplass, turområder i Furulunden med alle byens flotte strender m.m.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.03.2024 . Ferdigattesten gjelder terrengarbeider i forbindelse med riving av eks. garasje og oppføring av ny, samt oppføring av to tilbygg til bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, og tilhører reguleringsplan for Vestnes, datert 06.09.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4205/160/261:
06.01.1989 - Dokumentnr: 62 - Rettigheter iflg. skjøte
for Mandal kommune

Dokumentnr: 903382 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - BESTÅENDE EIENDOM

01.01.2020 - Dokumentnr: 1696535 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1002 Gnr:160 Bnr:261

Kommentar konsesjon

Lindesnes kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Info energiklasse

Selger har energimerket boligen basert på opprinnelig byggeår 1946. Dette resulterer i at energikarakteren blir på laveste skala. Eier har i tillegg energimerket boligen med byggeår 2004, da boligen ble renovert første gang. Energikarakteren er da gul C. Kopi av denne energimerkingen kan fås av megler.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 245 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 262 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det betales eiendomsskatt i Lindesnes kommune.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

I nærområdet på Vestnes er det for det meste eneboligbebyggelse. I tillegg er det skoler, svømmehall, og idrettshall i umiddelbar nærhet.

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Alfred Møll den 10.10.2023, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
UTVENDIG :
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og sanafil på tilbyggene i 2013. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Taktekkingen på opprinnelig bolig er av teglstein. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra 2013. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra 2013. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Det ene tilbygget har saltak og åpen himling. Takkonstruksjonen på tilbygget i spisestuen har flatt konstruksjon. Hovedboligen har valmtak fra byggeår. Vinduene har karmer av tre og er fra 2003 og 2013. Vinduene fra 2013 har utvendig aluminiumsbekledning. Vinduet på kjøkkenet er fra 1997. Fremstår med normal slitasje. Bygningen har malt hovedytterdører og skyvebalkongdør i malt tre. Fremstår med normal slitasje.
Det er etablert balkong med rekkverk av metall, 0. 90 m høyt. Dekket er av metall. På baksiden av boligen er det etablert en terrasse av tre og markterrasse av betong. Betongtrapp med granittsteiner i trinnene.
INNVENDIG:
Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Innvendig er det gulv av parkett, betong og fliser. Boligen har trebjelkelag og støpte gulv. Det var ikke krav om radonsperre på
byggemeldingstidspunktet på opprinnelig bolig. Boligen har mursteinspipe. Gulvet i kjelleren har parkett. Veggene har plater og panel. overflater. Trappene har vanger og trinn av heltre eik.
Trappen ned til kjelleren/garasjen er av tre. Dørene har karmer og dørblad av tre.
VÅTROM:
Vaskerom:
Vaskerommet er fra 2003. Veggene har malte plater. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Rommet har naturlig ventilasjon via pipestokken og tilluft i forbindelse med døren. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Opplegget for vaskemaskin er mot yttervegg. Resten av veggene er det ikke vannrør i.
Bad r:
Badet er fra 2003. Det ble lagt nye gulvfliser oppå de fra 2003. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluken. Det ble lagt
nye gulvfliser i 2022. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Rommet er ventilert med mekanisk/elektrisk avtrekksvifte og tilluft i forbindelse med døren. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det ble boret hull på soverommet i veggen bak dusjkabinettet.
Bad:
Badet er fra 2003. Veggene har fliser og malte plater. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. I sluket er det synlig mansjett under klemring, øvrige deler av membranen ligger skjult bak flisene. Rommet har 2 stk. servanter, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Rommet er ventilert med mekanisk/elektrisk avtrekksvifte. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold Det ble boret hull på kjøkkenet i veggen bak servantene.
KJØKKEN:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av heltre, metall og stein. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
SPESIALROM:
Boligen har eget toalettrom med wc og en enkel vask. Rommet er naturlig ventilert med ventil i taket.
TEKNISKE INSTALLASJONER:
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) ligger opp undertaket på vaskerommet. Det er avløpsrør av plast. Boligen har mekanisk avtrekk fra våtrom og tillufts-ventiler i flere av vinduene. Ventilasjonen er normalt for byggetiden. Boligen har varmepumpe luft/luft fra 2022. Varmtvannstanken har et volum på ca. 200 liter, er produsert i 2017 og er plassert på vaskerommet.
Det elektriske anlegget er fra byggetiden og har automatsikringer og ved utvidelse av boligen. . Det foreligger dokumentasjon på anlegget i sikringsskapet. Boligen har røykvarslere og
brannslukningsapparat. Utstyret er ikke testet i forbindelse med oppdraget og alder er ikke kjent.
TOMTEFORHOLD:
Fundamentering og grunnforhold er ikke synlig for kontroll. Det er fjell i området og boligen er sannsynligvis fundamentert på sprengstein på fjell. Dreneringen er fra 2003 rundt opprinnelig bolig, arbeidet utført av Minientreprenøren. Dreneringen rundt tilbygget i forbindelse med garasjen er fra 2013. Boligen er oppført med lave og høye grunnmurer av betong. Forstøtningsmurer er av naturstein og betong. Med flettverksgjerde, 0,75 m høyt. Terrenget rundt boligen er tilnærmet flatt og det er ikke tilstrekkelig fall bort fra murene. Utvendige avløpsrør er av plast Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av plast (PEL). og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Forutsetninger og vedlegg
Lovlighet
Enebolig:
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det foreligger ferdigattest med bilder og tegninger av dagens bruk av boligen.

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Veggkonstruksjon 2
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer 2
Utvendig > Dører 2
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper 2

Innvendig > Gulvoverflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige trapper 2
Våtrom > 2.Etasje > Bad > Overflater Gulv
Våtrom > 2.Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Våtrom > 2.Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv
Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Ventilasjon
Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Spesialrom > 2.Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Terrengforhold

Følgende avvik har fått TG3:
Forstøtningsmurer:
Forstøtningsmurer er av naturstein og betong. Med flettverksgjerde, 0,75 m høyt.
Vurdering av avvik:
• Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
Konsekvens/tiltak:
• Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2003/2013

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin samt gass m/ 2 bluss.
Selgers kommentar: Sentralstøvsuger, uttak i 1. og 2. etg., kun en slange, Noe defekt bryter, men fungerer.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4205/160/261:
06.01.1989 - Dokumentnr: 62 - Rettigheter iflg. skjøte
for Mandal kommune

Dokumentnr: 903382 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - BESTÅENDE EIENDOM

01.01.2020 - Dokumentnr: 1696535 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1002 Gnr:160 Bnr:261

Info kommunale avgifter

Beløpet dekker faste gebyrer: Vann (1869,-) Avløp (2778,-), Vannmålerleie (250,-), Branntilsyn/Feiing (440,-) og standardrenovasjon/MAREN (3990,-). I tillegg kommer forbruk vann/avløp iflg. måler med hhv kr 17,16 m3 og kr 39,70 m3.

Byggemåte

Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og sanafil på tilbyggene. Taktekkingen på opprinnelig bolig er av teglstein. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra 2013. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Det ene tilbygget har saltak og åpen himling. Takkonstruksjonen på tilbygget i spisestuen har flatt konstruksjon. Hovedboligen har valmtak fra byggeår.
Vinduene har karmer av tre og er fra 2003 og 2013. Vinduene fra 2013 har utvendig aluminiumsbekledning. Boligen har trebjelkelag og støpte gulv. Det var ikke krav om radonsperre på
byggemeldingstidspunktet på opprinnelig bolig. Boligen har mursteinspipe.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiberkabel fra Telenor. Kjøper må tegne eget abonnement.

Sammendrag selgers egenerklæring

Våtrom:
2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. Årstall: 2003.
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
2.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: To baderom, et toalettrom samt et vaskerom ble totalrenovert
2.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Gunnar Jacobsen flis og membran, Mandal fargehandel AS maling og Ove Johannessen rør og installasjon
2.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Tak, yttervegg og fasade:
3. Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Generell slitasje på tak, vegger, vindu og dører på grunn av alder (1946).
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja.
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 4.1.2 Årstall: 2003.
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Skiftet alle vinduer, unntatt 2 kjøkkenvinduer da disse var skiftet før vi overtok. Dører og tak ble skiftet samme år.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Rune Svennevik AS
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

4.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 4.2.2 Årstall: 2013.
4.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært og Ufaglært.
4.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Det ble sprengt ut for ny garasje og bod, og utført betongarbeid. I tillegg ble det skiftet kledning på eksisterende hus og reist nye tilbygg. Dessuten ble det montert fasadestein rundt grunnmuren på deler av bygget.
4.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Terrengtransport AS, Veidekket AS, byggefirmaet Klev, Rune Svennevik AS og murerfirmaet Arnt Kristensen
4.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
4.2.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Monterte isoporplater rundt grunnmuren.

Kjeller:
Er det utført arbeid med drenering? Ja.
8.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 8.1.2 Årstall: 2003.
8.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
8.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Utskifting av masse rundt grunnmuren. La ned dreneringsrør, samt knotteplast langs utvendige vegger der disse ligger under terreng.
8.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Minientreprenørene AS
8.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
8.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 8.2.2 Årstall: 2013.
8.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
8.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: I forbindelse med utsprenging til garasje ble drenering, knotteplast samt overvannsledning lagt ned.
8.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Terrengtransport AS 8.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Elektrisitet:
10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja. l
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 10.1.2 Årstall: 2003.
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hele det elektriske anlegget ble skiftet i 2003
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? YIT
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
10.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 10.2.2 Årstall: 2013.
10.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
10.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: I forbindelse med utbygging ble det ført fram elektrisk punkter til nybyggene.
10.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Sønnico AS.
10.2.6 Har du dokumentasjon? Ja.

Rør:
12. Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja.
Utvendig vannrør frøs en kald vinter med barfrost, usikker på årstall, men trolig før 2010. Ble tint opp av rørlegger. Siden har det ikke forekommet.
13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja.
13.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 13.1.2 Årstall: 2003.
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Alt av rør ble lagt nytt til "rør i rør".
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Ove Johannesen. 13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
13.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 13.2.2 Årstall: 2022.
13.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært.
13.2.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Skiftet vask og innredning på bad i underetasjen
13.3.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 13.3.2 Årstall: 2017.
13.3.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
13.3.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Skiftet varmtvannsbereder.
13.3.5 Hvilket firma utførte jobben? Hjortland AS.
13.3.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.
13.4.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 13.4.2 Årstall: 2013.
13.4.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
13.4.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt vannrør ble lagt ned til garasjen. Vi er usikre på om dette er lagt rør i rør.
13.4.5 Hvilket firma utførte jobben? Lindesnes Rør AS.
13.4.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Ventilasjon og oppvarming:
16 Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja.
16.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 16.1.2 Årstall: 2003.
16.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
16.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Ble lagt varmekabler i hele underetasjen, unntatt to soverom. tillegg ble det lagt varmekabler på bad i 2. etasje. Langs 3 ytterveggen i stua ble det installert varmelister.
16.1.5 Hvilket firma utførte jobben? YIT.
16.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
16.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 16.2.2 Årstall: 2003.
16.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært og ufaglært.
16.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Satt in rentbrennende vedovn.
16.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Pettersen i Søgne.
16.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.
16.2.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Satt inn 4 nye isolasjonselementer i ovnen i 2024.
16.3.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 16.3.2 Årstall: 2023.
16.3.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
16.3.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Varmepumpe instalert
16.3.5 Hvilket firma utførte jobben? Monter Vigeland.
16.3.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Skjevheter og sprekker:
18. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja.
Beskriv feilen eller endringen: Fjernet to gamle vedovner fra soverom da vi overtok huset i 2003. Disse var koblet til nåværende pipa via rørgjennomføringer. Dette ble utført av murer.

Sopp og skadedyr:
19. Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja.
Hva slags skadedyr og hva var omfanget? Vi oppdaget musespor i snøen på utsiden av terrassedøra i starten av mars måned. Døra hadde stått opp en stund, og vi satt derfor ut ei felle. I løpet av natta satt det ei mus i denne. Vi anser besøket som et engangstilfelle. Det er i tillegg observert morr enkelte steder i huset. Vi har imidlertid ikke ansett tiltak som nødvendig.

Andre opplysninger:
31. Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt. Ja.
Beskriv mer detaljert hva som ble gjort og når, samt hvem som utførte arbeidet. Hvis arbeid er utført på ulike deler av boligen kan du opplyse om dette her: Huseier la nytt sponplategulv på deler av loftet i 2003, samtidig ble det lagt ekstra isolasjon utenfor kneveggene, her ble glassmattene som lå der fra før beholdt. Pipehatten ble montert av eier i 2003. Noe av parketten og undergulv er lagt av huseier. Dessuten er enkelte lettvegger, noe liste-, og gipsarbeid, samt vedlikehold av malerarbeid utført av eier. Kjøkkenet ble installert av eier. Komfyren har fem varmesoner, men den ytterste sonen i den ene er defekt. Kjøkkenet har i tillegg gassbluss med gassbeholder, denne er montert av eier.
32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja.
Skriv opplysningene her:
Sykkelbod:
I 2014 var det en lekkasje i taket på boden. Veidekket ordnet raskt opp, siden har taket vært tett .
Garasjen:
Fylt lecakuler utvendig rundt hele garasjen ca 1 m tykkelse i gjennomsnitt. I tillegg er det lagt isoporisolasjon på utvendig garasjetak. Garasjegulvet er uten hell med en dreneringsrenne til grunnen ved biloppstillingsplassene. Vi anser garasjen som frostfri. Det er uisolerte vannrør, og disse har aldri frosset, Ved nordøstlig sterk vind og mye regn har det kommet inn noe vann under port og dør, men det er ikke snakk om mengder. Betongveggene rundt port og dør er ikke isolert, det kan derfor ved ekstra kaldt vær, skape kondens her. Vinterstid, med snø på bilene, kan det oppstå høy fuktighet når snøen smelter. Dette har vi løst ved å bruke en avfukter for å få ned fuktigheten. Steinarbeidet ved utearealene foran garasjen, trapp og inngangsparti ble utført av Landskapsentreprenørene. Frittstående platting med levegg ut mot Fridtjof Nansensvei er utført av eier. Denne er ikke søkt om.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Selger opplyser i tillegg følgende etter egenerklæring ble fylt ut:
- Ved utbygging i 2013 ble ikke TEK 10 ( Teknisk forskrift) fulgt alle steder mtp isolasjon. Dette ble gjort med bakgrunn i byggtekniske tilpasninger mellom gammelt og nytt bygg.
- To av de øverste overskapene på kjøkkenet mangler hengsler (kan åpnes/lukkes, men mangler stopper/holder)

Visning

mandag 27. mai
kl. 17:00-18:00
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: 6317ACA2-FF4F-440B-A57D-F66FBC439020 Kategori: