Sundjordet

Fridtjof Nansens gate 35

Prisantydning
3 300 000 kr
Omkostninger
98 970 kr
Totalpris
3 398 970 kr
Formuesverdi
587 170 kr
Byggeår
1961
P-rom
120 ㎡
Bruksareal
88 ㎡
Tomteareal
719 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Sjarmerende og sentrumsnær enebolig med skjermede og fine uteområder. Kort vei til det meste!

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 88 kvm. Bruksareal: 120 kvm.

Boligen går over to plan og inneholder:

1. etasje: Entre, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.

Kjeller: Gang, stue, vaskerom og soverom.

S-rom: 2 kryprom i kjeller.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Kjellerstue er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis matbod og vedbod iht gamle tegninger. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

STANDARD EIENDOM:
Boligen ligger fint til på Sundjordet og med enkel avstand fra byens fasiliteter. Her bor man sentralt men samtidig i et rolig område, og kan nyte en skjermet og stor hagedel med pene grøntarealer på egen eiendom. Boligen ble etter kjøp i 2013 modernisert og pusset opp i flere rom, og fremstår idag som en velholdt og praktisk enebolig.

1. etasje:
Boligen har vindfang med flis på gulv som gir plass for ytterklær og sko. Videre inn kommer man til en åpen stue- og kjøkkenløsning med pen laminat på gulv og flis/tapet og panel på vegger. Stuen er romslig og med plass til både spisestue og sofaseksjon. Her står en peisovn fra 2014 som varmer godt på kalde dager. Stuen har utgang til en fantastisk flott hage som er godt skjermet for innsyn. Det er takoverbygget uteplass som fint kan dekoreres med store utemøblement.

Kjøkkeninnredning fra IKEA ble satt inn i 2014 med slette fronter og benkeplate av laminat. I benk er det dobbel komposittvask, integrert oppvaskmaskin, gasstopp, komfyr og kjøleskap m/frys som medfølger i handelen. Over benkeplate er det fliset med en mørk flis som gir et pent spill i rommet sammen med mønstret tapet. I midten står en kjøkkenøy med skuffeseksjoner.

Bad ble pusset opp i 2021 med keramiske fliser på vegger og flisbelagt gulv med varme. Badet inneholder vegghengt toalett, servant med innredning og badekar.

Romslig soverom med laminat på gulv og slette malte vegger. Rommet kan naturlig innredes med dobbeltseng og har deilige lysforhold. Soverom 2 med laminat på gulv og tapet/panel på vegger. Rommet har god plass til soveromsmøbler og det kan også settes inn et garderobeskap ved behov.

Kjeller:
I kjelleretasje har eier innredet en kjellerstue, soverom og vaskerom. Resten av kjeller er kryprom med svært gode lagringsmuligheter. Kjellerstue har laminat på gulv og malt panel på vegger. Tilknyttet kjellerstue er det soverom med laminat på gulv og slette malte vegger. Rommene passer perfekt for ekstra gjesterom eller for ungdomsavdeling. Til opplysning er kjeller ikke omsøkt bruksendring.

Vaskerom var opprinnelig bad i boligen og er idag benyttet til vaskerom. Rommet er romslig og har opplegg og plass til vaskemaskin. Det er støpt gulv og murte vegger som tidligere har hatt tapet. Overflater er delvis revet, og har gode muligheter for oppgradering.

Ute er det fokusert på god beplantning og romslige uteområder. Det er bygget et takoverbygg for solskjerming og dårlig vær over platting. Mellom platting og grøntarealer er det lagt kunstgress. I hagen er det gravd ned en trampoline som medfølger. I tillegg informerer selger om at det er gjort klart ute til en hagestue/utleiedel der hvor en eldre garasje en gang sto.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 23.08.23 14:45, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Oppvarming

Boligen varmes opp av peis i stue, varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Skolekrets

Grønli

Parkering

Parkering i grusbelagt gårdsplass. Forøvrig parkeringsmuligheter langs veien.

Beliggenhet

Denne fine boligen ligger sentralt til på Sundjordet med kort avstand til Porsgrunn sentrum og alle hverdagslige fasiliteter. Fra boligen har man bussholdeplass i kort avstand med hyppige avganger, i tillegg til trygge gangveier ned til sentrum, skoler og barnehager. Trygge veier er det også til Grønli barneskole med ca. 15 minutters gåavstand, Min barnehage Øyekast og Rønningen barnehage. Kort vei til Kiwi Skippergata og forøvrig ned til Down Town (Rema 1000).

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.12.1965. Ferdigattesten gjelder garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av manglende dokumenter fra kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, og tilhører reguleringsplan "Tangenåsfeltet", datert 08.03.1965. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse
- Brann- og eksplosjonsfare
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: RV 36 3806 1413.
Riksveg 36 har en sentral rolle i hovedvegsystemet i byområdet. Ny rv. 36 planlegges for hele strekningen fra ny E18 i Skjelsvikdalen til Skyggestein for å sikre helhetlig løsning for byområdet.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

08.11.1957 - Dokumentnr: 202331 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3806 Gnr:200 Bnr:3337

01.01.2020 - Dokumentnr: 332735 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0805 Gnr:200 Bnr:582

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Eiendommen har ikke konsesjon.

Kommentar odelsrett

Ingen odelsrett på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 82 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 3 398 970,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 23.08.23 14:45, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Tg2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjoner
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Balkongdør
- Utvendig > To-fløyet balkongdør
- Utvendig > Dører
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Krypkjeller
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Varmesentral
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

TG3:
- Utvendig > Stuevindu, nord-vest og våtromsvinduer: Estimat: Kr. 10.000 - 50.000,-
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Ingen estimat.
- Våtrom > Generell > Vaskerom: Estimat: Kr. 100.000 - 300.000,-
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom. Ingen estimat.
- Våtrom > Generell > Vaskerom: Estimat: Kr. 100.000 - 300.000,-
- Tomteforhold > Terrengforhold: Estimat: Kr. 10.000 - 50.000,-

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Diverse

Til informasjon er det klargjort til bolig/utleiebolig i hagen med støpt såle og vann/avløpsledninger. Selger informerer om at det var tiltenkt å sette opp en utleiedel der men planene om ny bolig kom litt tidligere enn tiltenkt, og prosjektet ble lagt bort.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230012. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

08.11.1957 - Dokumentnr: 202331 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3806 Gnr:200 Bnr:3337

01.01.2020 - Dokumentnr: 332735 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0805 Gnr:200 Bnr:582

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter betales månedlig og inkluderer vann og avløp, feietilsyn, branntilsyn, renovasjon og eiendomsskatt.

Sammendrag selgers egenerklæring

Oppsummering av selgers punkter i egenerklæringsskjema:
Punkt 13: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
2021
Telerør AS - Rørleggerarbeider. JW Byggtjeneste Jan Wszola - Flis- og snekkerarbeider. Bjørn Straume - Elektrikerarbeider

Punkt 14: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Har registrert dråper i innerkarm på stuevindu mot nord ved kraftig regnskyll og vind.

Punkt 26: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja - 2013 - Seax El installasjon - Nytt sikringsskap.

Punkt 36: Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Ja - Varmepumpe har vært reparert en gang i 2018. Dacom Aircon.

Punkt 42: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Ja - Byttet ut gammel ovn med et frittstående ildsted.

Punkt 48: Har det vært mugg, sopp eller råte i sameiet eller borettslaget?
Ja - Noen sorte prikker på karmen av de gamle vinduene i kjeller vinterstid.

Punkt 50: Mangler leiligheten brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja - Kjeller er omgjort til oppholdsrom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,1 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 10.000,- og markedspakke kr 16.000,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 67 828,00,- inkl. mva.
Produktnr: 2455F711-DA44-426A-AC9B-430DB3B5EA91