Lillesand

Fossbekkveien 4

Prisantydning
5 300 000 kr
Omkostninger
144 870 kr
Andel fellesformue
3 420 kr
Totalpris
5 444 870 kr
Formuesverdi
1 077 839 kr
Formuesverdi sekundær
3 880 220 kr
Felleskostnader
2 000 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
3 215 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
143 ㎡
Bruksareal
154 ㎡
Tomteareal
1 189 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Innbydende enderekkehus fra 2021 med god planløsning. Parkeringskjeller med 2 p-plasser. Utsikt.

Om eiendommen

Innhold

Velkommen til Fossbekkveien 4 - En lekker bolig fra 2021 med høy standard. Boligen går over tre plan og inneholder blant annet:
Åpen stue- og kjøkkenløsning med god plass til flere møbelgrupper. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp samt utgang til uteplassen. Innbydende kjøkken fra Strai med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og frys.
To bad hvor begge har flis på gulv og vegg samt dusjnisje, vegghengt toalett og servant med skap.
Romslig loftstue med god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. I stuen er det en varmepumpe. Det er en flott utsikt mot Blindleia og utgang til balkong.
Tre soverom hvor hovedsoverommet har utgang til balkong.
Vaskerom med praktisk innredning som gir godt med oppbevaringsplass.
Pent opparbeidet og skjermet uteområde med god plass til flere møbelgrupper.
Parkeringskjeller med to p-plasser og direkte adkomst til leiligheten. Det er også entré/ inngangsparti i 1.etg.
Godt med bodplass/oppbevaringsplass.
Vannbåren varme og varmepumpe.
Solskjerming fra Kjells markiser på de fleste vinduer samt screens på to av de store vinduene.

U.etg: Entré, hall m/trapp, bod og teknisk rom.
1.etg: Trapperom, entré, gang, stue, kjøkken, vaskerom, bad og soverom.
2.etg: Trapperom, gang, to soverom, stue og bad.

Standard

Utvendig:
Taktekking av asfaltpapp fra byggetiden. Det var ikke sikker tilgang til å inspisere taktekking annet enn fra bakkenivå på befaringsdagen.
Taknedløp og renner i metall. De går i lukket rør i bakken. Stående bordkledning. Ingen synlige råteskader i kledningen på befaringsdagen. Ok vedlikeholdt. Kledningen er montert nærme bakken. Det anbefales at endeved behandles oftere. Den er utsatt for mer fukt. Takkonstruksjon fra byggetiden. Takkonstruksjonen er lukket inne i himlingen. Vinduer fra byggetiden. 3-lags glass. Ytterdøren er en branndør ut til garasjen i u.etg.
Dører ellers i tre fra byggetiden. Balkongdør i tre. Luftebalkong ut i fra soverom i 2.etg. Balkong med rekkverk i glass ut i fra stuen i 2.etg. Terrasse ut i fra stuen i 1. etg. Rekkverk ok.

Innvendig:
Boligen var bebodd og møblert på befaringsdagen. Alle flater var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Ok vedlikeholdt. Etasjeskiller mellom u.etg. og 1.etg. er i betong. Mellom 1.etg. og 2.etg. er det trebjelkelag. Etasjeskiller har ikke vesentlige retningsavvik. Ut i fra byggetiden skal radonsperre ligge inne i
gulvet i nederste etasje. Det er boret hull i veggen under terreng. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 6 V%. Tørt.
Trapper i tre. Rekkverk i tre. Håndløper på veggen. Innvendige dører ok.

Våtrom:
Bad 2.etg: Bad i fra byggetiden. Midlertidig bruksattest foreligger. Fliser på vegger. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til
topp slukrist. 25 mm fall. Ok. Det er ikke laget oppkant ved døren. Det er synlig slukmansjett klemt i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Det er boret hull i motstående rom til våtrom. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 6 V%. Tørt.
Vaskerom/bod 1.etg: Bod/vaskerom i fra byggetiden. Midlertidig bruksattest foreligger. Innvendige vegger er ikke fuktsikret. Malte plater. Veggplater og himling er i ok stand. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 25 mm fall. Ok. Det er ikke laget oppkant ved døren. I sluket er det synlig slukmansjett klemt i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Det er boret hull i motstående rom til våtrom i gangen mellom bad og vaskerommet. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 6 V%. Tørt.
Bad 1.etg: Bad i fra byggetiden. Midlertidig bruksattest foreligger. Fliser på vegger. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det er 33 mm fall på gulvet. Ok. Det er ikke laget oppkant ved døren. Det er laget åpning uten svill. I sluket er det synlig slukmansjett klemt i klemring.
Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Det er boret hull i motstående rom til våtrom i gangen mellom bad og vaskerommet. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 6 V%. Tørt.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen er i ok stand. Eier opplyser om at hvitevarer er i ok stand. Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut.

Tekniske installasjoner:
Stoppekran er ved rør i rør skap, teknisk rom. Ingen synlige lekkasjer på befaringsdagen. "Rør i rør" med skap for inspeksjon/vedlikehold. Rør ut
av veggen for lekkasjevann/kondens. Det er ikke synlig stakeluke fra avløpsrør. Rørlegger opplyser om at den er platet igjen i teknisk rom i u.etg. Det kan lages en inspeksjonsluke inn til den. Men de vil mest sannsynlig stake i sluk eller ta av toalett og stake der. Lufteventil av anlegg over taket.
Balansert ventilasjon. Lufteventiler er plassert i himlinger. Ventiler trekker og blåser ut luft. Varmepumpen fra 2022 virket ok. Vannbåren varme. Takstmann har ikke nok kompetanse til å vurdere rør i rør skap for vannbåren varme og større anlegg. Skal dette kontrollere må rørlegger sjekke anlegget. Takstmann har sjekket etter lekkasjer på synlige deler. Elektrisk anlegg fra byggetiden. El-kontroll ble gjort på hovedsikringer i bygget. Det ble gjort av Agder energi. Det er røykvarsler og nyere brannslukkerapparat i boligen.

Tomteforhold:
Byggegrunnen kunne ikke sjekkes. Grunnmursplater (Knotteplast) ba langs grunnmuren. Grunnmur av betong. Ingen unormale skjevheter
eller større sprekker på synlig grunnmur med indikasjon på setninger ble registrert. Forstøtningsmurer. Så ok ut. Ingen vesentlige sprekker.
Flater tomt rundt boligen. Flater tomt bak og foran boligen. Boligen er bygget i terrenget. Vann og avløpsrør i fra byggetiden. Synlige deler
så ok ut. Informasjon er fra eier.

Arealer med beskrivelse

Bra. pr. etasje: U.etg: 24kvm. 1.etg: 61kvm. 2.etg: 69kvm.
Bra: 154kvm.

P-rom: 143kvm.
P-rom inkl: U.etg: Entré, hall m/trapp.
1.etg: Trapperom, bad, vaskerom/bod, stue/kjøkken, gang, soverom og entré.
2.etg: Trapperom, gang, to soverom, stue og bad.

S-rom: 11kvm.
S-rom inkl: U.etg: Bod og teknisk rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Lillesand kommune.

Påkostning og modernisering

Boligen er oppgradet med blant annet følgende:
  • Pax garderobe på soverommet.
  • Metod og Pax innredning vaskerom.
  • Garderobe med glass skyvedør Sørlandskjøkken, inngang.
  • Kjøkkenøy og kjøkkenskap fra Strai kjøkken.
  • Solskjerming fra Kjells markise.
  • Varmepumpe.
  • Planering av uteområdet med kunst plen, mur og asfalt.
  • Utebod.

Oppvarming

Elektrisitet og varmepumpe.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 22.03.23 14:51, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enderekkehus ved Fossbekk brygge, Lillesand. Boligen er i god stand. Ingen vesentlige feil å melde. Balansert ventilasjon. Vannbåren varme.
God funksjonell bolig. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.
Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Ingen avvik har fått TG3. Følgende avvik har fått TG2:
TG2: Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom/bod
Det er uegnede materialer i våtsoner.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Satt inn ekstra stikkontakt bad 2 etg under speil. Selger montert 2 høyskap på vegg bad 2 etg.
Arbeid utført av: Elektroexperten.

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Minimal sprekkdannelse i mur trappeoppgang fra kjeller til 1. etg. Maler har reparert 1 gang, fortsatt litt synlig.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Montert dimmerbrytere, byttet til svarte stikkontakter kjøkken, lagt ut strøm til kjøkkenøy. Montert switch kontakt i kjøkkenøy. Montert 2 spotter i tak over kjøkkenøy. Montert ekstra stikkontakt trappeoppgang.
Arbeid utført av: Elektroexperten.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja. Mangler skilting av tursti før ferdigattest kan utstedes. Purret på av leder i sameie.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

På Fossbekk er du nær både natur, sjøen og sentrum. Bare minutters gange unna Lillesand sentrum med flere restauranter. Det er også egen bydelspark bare 50 meter foran boligen. Bryggeanlegget har også flotte oppholdsplasser, samt liten strand dersom barna vil bade.
Med kun 100 meter til nærmeste busstopp er også kollektivmulighetene mange. Og med masse sykkelstier i hele området, vil både skolevei og lek foregå i trygge omgivelser.

Tomt

Areal: 1 189 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkeringskjeller med to biloppstillingsplasser som følger leiligheten. Det er direkte adkomst til boligen fra parkeringskjeller.
På utsiden er det gjesteparkering for sameiet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.04.23. Ferdigattesten gjelder "Fossbekkveien 4,6,8,10 og 12". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Reguleringsendring Fossbekk, bebyggelsesplan delfelt B2,B3,B4,B5,K/B,K/P", datert 03.12.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Delarealer:
Delareal: 58kvm.
Formål: Parekeringsplasser.
Delareal: 986kvm.
Formål: Boligbebyggelse.
Delareal: 143kvm.
Formål: Kjøreveg.
Delareal: 1kvm.
Formål: Offentlig friområde.

Delareal: 17kvm.
RPhensynsonenavn: H140_1
RPsikring: Frisikt.

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
ID: 2022001492
Navn: Detaljregulering for Borkedalen skole
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknummer: 2021/612280-2/200. Tinglyst: 26.05.2021. Bestemmelse om adkomstrett.
Dagboknummer: 2021/612280-3/200. Tinglyst: 26.05.2021. Bestemmelse om parkering.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold et tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Espen Hjetland

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 144 870,- (Omkostninger totalt) 5 444 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 3 215 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3215,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 2 000,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer: Vann, avløp, renovasjon, brøyting, felles forsikring, felles strøm og regnskapsfører.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 31.12.22
Andel fellesformue kr. 3 420 pr. 31.12.22 14:54

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 077 839,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 880 220,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Fossbekkveien 4, Gnr. 33 Bnr. 1504 Snr. 5 i Lillesand kommune. Sameiebrøk: 143/723

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 15 90 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

65-23-0041

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-23-0041. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Ørjan Aas Nielsen, tlf. 99 15 90 73

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 300 000,-) (Kr.58.300)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr.87.685)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069651