Eidanger

Floodmyrvegen 6

Prisantydning
1 590 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
359 870 kr
Totalpris
1 958 730 kr
Formuesverdi
397 969 kr
Formuesverdi sekundær
1 432 687 kr
Felleskostnader
6 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1959
P-rom
66 ㎡
Tomteareal
12 661 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen 3-roms leilighet i svært attraktivt område i Tveten skolekrets - Opprinnelig 3 soverom

Om eiendommen

Standard

Boligen holder normal standard, og synes velholdt og godt ivaretatt. Her kan du flytte rett inn i en attraktiv leilighet som opprinnelig hadde 3 soverom. Ved behov kan denne løsningen med et tredje soverom der spistestuen er i dag enkelt tilbakeføres.

Fra felles oppgang kommer man inn i entré med plassbygget garderobeskap og klesoppheng. Videre inn i stuen er det plass til stor sofagruppe og tv-møblement, samt spisestue. Med vinduer mot nord og vest er det godt med naturlig lys i rommet. Peisovnen i stuen varmer raskt og effektivt.

Fra stuen er det utgang til nordvestvendt balkong med kveldssol. På balkongen er det montert terrassemarkise. I tillegg disponerer denne leiligheten hagedel med gressplen.

Kjøkkenet har lys, pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter og glassdører i overskap. Et klassisk og praktisk kjøkken med dobbel, dyp porselensvask og integrert stekeovn og platetopp. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin under benk medfølger. Plass til enkel frokostgruppe ved vinduet.

Hovedsoverommet har adkomst fra stuen, og har god plass til dobbeltseng med nattbord. Opprinnelig plassbyggede garderobeskap med god plass til klær har gardinforheng. Soverommet har flotte, malte tregulv og klassisk motivtapet på veggene. Et lunt og flott soveværelse!

Soverom 2 ligger i tilknytning til entré, og har plass til seng og skrivepult, og har dobbelt, plassbygget garderobeskap.

Stue, kjøkken, entrè og soverom 2 har laminatgulv fra 2022.

Baderommet er pusset opp cirka 2000, og har pene, lyse gulv og veggflis. Det er montert dusjvegger med bunn, toalett og opplegg til vaskemaskin. Servantinnredning er montert ny i januar 2023. Gulvet har gulvvarme.

Det disponeres stor bod på cirka 11 kvm i kjeller og en stor loftsbod, som gir svært godt med oppbevaringsplass tilknyttet boligen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 66 kvm
P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad og to soverom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1959 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Moderne peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming med blant annet varmekabler i gulv på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Styreleder i borettslaget opplyser følgende til megler i forbindelse med salget:
Beboere har selv ansvar for gressklipping av sin hagedel, og må bidra med snørydding av oppkjørsler og fellesareal. Borettslaget har utstyr for dette slik at beboere ikke trenger å ha eget utstyr.

Av vedlikehold og planer fremover så har borettslaget gått bort fra opprinnelig plan om å bytte taktekking, da denne trolig er nyere enn man først trodde. De vil ha jevnlige inspeksjoner og følge med på tilstanden på taktekking.

Enkelte piper i borettslaget har fått bemerkninger av feiervesenet, og beboere i de berørte boligene får ikke benytte ildstedet inntil videre. Denne boligen har ikke en slik bruksnekt. Det foreligger ikke pålegg fra feiervesenet i følge styreleder. Det må påregnes at det i fremtiden vil kunne være behov for piperehabilitering i borettslaget.

Ved Floodmyrvegen 4 har det vært en utglidning/ras av masser ned mot bekken. Deler av dette ligger på kommunal grunn, og deler på borettslagets eiendom. Borettslaget er i dialog med Porsgrunn kommune om ansvarsfordeling for dette, og det er ikke avklart hva slags kostnader eller fordeling av disse det er snakk om.

Det er ikke planlagt økninger i felleskostnadene eller fellesgjelden per i dag, men dette kan ikke utelukkes med utgangspunkt i rentehevinger og eventuelle plutselige behov for påkostninger/utbedringer.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 16.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen TG3

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran

Innvendig > Overflater - Gjestesoverom
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på overflater er oppbrukt og manglende dokumentasjon. Det bemerkes at det ikke er registrert avvik som tilsier svikt.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid på overflater er oppbrukt og manglende dokumentasjon. Det bemerkes at det ikke er registrert avvik som tilsier svikt.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Installasjoner er velfungerende dog vil ha begrenset restlevetid iht alder.
Servantinnredning er fra 2023 og har ingen avvik. TG 1

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Boligens elektriske anlegg består hovedsakelig av skjult anlegg. Det er ikke noen dokumentasjon/samsvarserklæringer på arbeider.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Borettslaget har en attraktiv beliggenhet på Eidanger, i et område preget med lite trafikk og trygg skolevei til Tveten skole. Nye Tveten ungdomsskole ble tatt i bruk i januar 2023, og er en moderne skole som samler elevene fra Stridsklev og Tveten fra skoleåret 2023/2024.

Området er svært godt egnet for barnefamilier, med gode bussforbindelser i området, flere barnehager og et aktivt og inkluderende idrettslag i Eidanger IL. I tillegg er det fine turmuligheter for foturer, og det er enkel adkomst til E18 ved Moheim som tar deg raskt østover mot Larvik og Oslo eller sørover mot Kragerø og Kristiansand.

Cirka 2,5 kilometer til Kjølnes der du finner Porsgrunn Videregående Skole, Universitetet i Sørøst-Norge og Fagskolen i Telemark, i tillegg til flott idrettsanlegg for fotball, friidrett, tennis, skating og mer, samt en ny flerbrukshall med svømmehall åpen for publikum.

Tomt

Areal: 12 661 kvm, Eierform: Fellestomt
Oppgitt areal er borettslagets totale areal, slik det er opplyst om fra forretningsfører.

Parkering

Gateparkering utenfor boligen. Borettslaget har forøvrig et antall parkeringsplasser ved garasjer. Denne boligen disponerer i dag garasje, men denne medfølger ikke handelen. Borettslagets garasjer er leiegarasjer og tildeles etter venteliste. Styreleder opplyser at det per 20.01.2023 står en person på venteliste for garasje, og at det for øyeblikket er en annen garasje som forventes ledig i løpet av tiden fremover.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, offentlig friområde og parkbelte i industriområde, tilhører reguleringsplan Enger m.m., datert 29.05.1974 og reguleringsplan Enger Vallermyrene, datert 25.03.2004.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Relaterte planer med plannavn "Endring av regplan for Enger m.m., gnr 447 bnr 17 og del av gnr 15.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.            Andelseier i borettslaget
2.            Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7 768,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Boligen tilhører Enger Borettslag og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 590 000,- (Prisantydning) 359 870,- (Andel av fellesgjeld) 1 949 870,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 958 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemskap i PBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 200,- faktureres direkte fra PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett, vil det påløpe et gebyr på kr. 7 643,-  fra PBBL.

Felleskostnader

Kr. 6 500,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 3 791,-
Renter lån: kr. 916,-
Renter lån 4: kr. 287,-
Avdrag lån: kr. 686,-
Avdrag lån 3: kr. 553,-
Renter lån 3: kr. 101,-
Avdrag lån 4: kr. 166,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 359 870 pr. 04.01.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 11460942, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.01.2023: 3.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 11
Saldo per 04.01.2023: 626 577
Andel av saldo: 39 161
Første termin/første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 30.06.2028 )
Fastrente 3,076% til 01.09.2023

Lånenummer: 12131267485, DNB BANK ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.01.2023: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 04.01.2023: 3 906 490
Andel av saldo: 244 156
Første termin/første avdrag: 30.09.2015 ( siste termin 31.12.2042 )

Lånenummer: 16365103384, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.01.2023: 4.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 95
Saldo per 04.01.2023: 1 224 854
Andel av saldo: 76 553
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 30.09.2046 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 397 969,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 432 687,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Floodmyrvegen 6, Andelsnr. 259 Orgnr. 947990489 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0002

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0002. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Fastpris provisjon kr 32.500,-
Tilretteleggingshonorar kr 12.000,-
Markedspakke kr 16.500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067640