Skien Nord/Venstøp/Fossum/Århus/Rising/Limi/Valebø

Flekkeråsen 82

Prisantydning
699 000 kr
Omkostninger
33 340 kr
Totalpris
732 340 kr
Formuesverdi
412 500 kr
Tomteareal
1 365 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hyttetomt

Oversikt

Om eiendommen

NY PRIS! Eiet tomt 1.365 m2 - VA, strøm + fiber ligger klart og INKLUDERT i prisen! Byggetegninger på hytte medfølger.

Om eiendommen

Diverse

1. Det er betalt for tilkobling av vann/avløp, strøm og fiber som ligger klar inntil tomtegrensen.
2. Svanstul Utvikling AS forbeholder seg retten til å legge veiskjøringer, foreta grunnvannboring og legge traseèr for ledninger inn på/over eiendommen. Det forutsettes at eiendommens bebyggelighet ikke vesentlig forringes og at eiendommen stilles mest mulig i samme stand som den var før inngrep.
3. Hjemmelshaver samtykker i fremtidig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider mot tilbakestilling av eiendommen i samme stand.
4. Svanstul Utvikling AS kan pålegge hjemmelshaver å benytte en bestemt type vannavløpsledning og pumpe på eiendommen. Vedlikehold av dette er Svanstul Utvikling uvedkommende.
5. Hyttene skal oppføres med utvendig veggbekledning i treverk og takbekledning etter følgende valg: tre, torv, skifer eller shingel.
6. Utvendig hyttefarge og shingel må velges blant et utvalg godkjente naturfarger.
7. Eiendommen må bebygges i samsvar med reguleringsplanen og offentlige vedtak.
8. Hjemmelshaver gis rett til å knytte seg til vei, elektriske ledninger, vann, avløp og internett liggende ved veien på gnr. 23. bnr. 14 i Skien kommune.
9. Hjemmelshaver er pliktig medlem av Svanstul hytteforening.

Beliggenhet

Adkomst

Adkomst til hytteområdet er enten nordfra - over Valebø/Nordagutu fra Notodden (E134) eller sydfra - fra Skien sentrum, retning Valebø. Det er skiltet avkjøring mot Svanstul fra fv. 44, Valebøveien. Avkjøringen fra Svanstulveien inn til hyttefeltet er til høyre (fra Skien) i det man ser lysløypa, ca. 150 meter før du kommer til parkeringen for skiområdet/slalombakken. Det er ca. 30 km fra Skien sentrum til hytteområdet, derav ca. 13 km privat bomvei. Følge veien videre inn og ta inn til venstre over dammen og opp bakken. Følg veien videre og tomten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Avstander:
ca. 30 minutter fra Skien.
ca. 40 minutter fra Porsgrunn.
ca. 50 minutter fra Notodden.
ca. 1 time fra Larvik.
ca. 1 time og 15 minutter fra Sandefjord.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt naturområde på forholdsvis nyetablert hyttefeltet på Flekkeråsen på Svanstul. Her er det  gode solforhold og høytliggende beliggenhet. Flott utsikt til "flekkern". Dette er en fritidsbolig som kan benyttes alle fire årstider og ligger bare 30 minutter fra Skien sentrum.

Kilometervis med preparerte langrennsløyper for store og små i umiddelbar nærhet til eiendommen. Turområder som egner seg for sykling, ski og fotturer i etablerte skogsveier og turstier. Marka er kjent som et godt bærterreng.

Det er tilrettelagt for vandreturer langs godt merkede sommerstier i nærmeste høyfjellsterreng, til fjelltopper med praktfull utsikt over Telemark. For deg som liker å gå på toppturer ligger Nare og Ørnenuten i nærområdet med sine 805 m og 811 m over havet. Fra Nare har du et imponerende rundskue med Lifjell, Gaustadtoppen, Blefjell, Jonsknuten og Skrim mot vest og nord. Hyttefeltet ligger rett ved Norges største frivillig vernede naturreservat - Skrim og Sauherad naturreservat, et fantastisk naturområde.

Det er en rekke vann i nærområdet med god muligheter for padling, bading og fiske. Svanstul er et svært attraktivt område i forhold til jakt og fiske. Skien Jeger- og Fiskerforening tilbyr rimelige jaktkort i Svanstulområdet.

Her har man mulighet til å få seg en helårshytte på Svanstul i pendleravstand fra jobb og hjem. En anledning til å nye frisk luft og natur litt oftere enn ellers.

Tomt

Areal: 1 365 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

På egen tomt


 

Offentlige opplysninger

Reguleringsplan

Eiendommen tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Flekkeråsen hyttegrend", datert 19.06.2008, og er regulert til fritidsbebyggelse.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende og nedslagsfelt drikkevann, og er en del av kommuneplanen datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Vann og avløpsledning ligger i tomtegrensen.  Privat vei.

Alle tomtene leveres med vei, vann, avløp strøm og fibernett til tomtegrense. Vei og VA vil driftes av Løvenskiold Fossum. Strømnettet av Skagerak nett fra 01.01.2017.  Vedlikehold frem til tilkobling i vei vil være tomteeiers ansvar. Dagens eier har betalt for alt frem til tomten - alt ligger klart.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2017/7227-2/200
Tinglyst: 04.01.2017
Pliktig medlemsskap i velforening/huseierforsikring.

2017/7227-3/200
Tinglyst: 04.01.2017
Rett til å legge veiskjøringer, foreta grunnvannsboring og legge traseer for ledninger. 
Retighetshaver: Svanstul Utvikling AS

2017/7227-4/200
Tinglyst: 04.01.2017
Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2016/1094556-1/200
Tinglyst: 25.11.2016
Rettighetshaver: Knr: 3807 Gnr: 23 Bnr: 54 
Bestemmelse om vei.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommuen.
Med flere bestemmelser. 

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er en ubebygd tomt og derfor må egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

699 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 470,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 699 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 33 340,- (Omkostninger totalt) 732 340,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Ingen kommunale avgifter pr d.d. Kommunale avgifter vil begynne å løpe når eiendommen blir bebygd.

Faste løpende kostnader

Utgiftene til drift og vedlikehold av felles tekniske anlegg, som renovasjon, vei, vann og avløp samt brøyting (erstatter kommunale avgifter) blir i størst mulig grad utlignet med en lik del på hver av hyttene. Det er stipulert kr. 20- 23 000,- pr. år, inkludert 2 årskort til bomvei. Størrelsen på hytteforeningens kontingent er avhengig av foreningens aktivitetsnivå. Foreningen ble stiftet i 2013 og de fastsatte da årskontingent til kr. 500,-. Det må i tillegg påregnes løpende utgifter til forsikring, forbruk strøm, internett og fyringsutgifter m.m.

Formuesverdi

Primær: Kr. 412 500,- for år 2018. Sekundær: Kr. ,- for år 2018.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Flekkeråsen 82, Gnr. 23 Bnr. 54 i Skien kommune.

Boligtype

Hyttetomt

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 69 33 52.

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-20-0124

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-20-0124. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Christoffersen, tlf. 41 69 33 52

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 20.000,- og markedspakke kr. 12.000,-.

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3041709