Skien Nord/Venstøp/Fossum/Århus/Rising/Limi/Valebø

Flekkeråsen 48

Kommunale avgifter
9 720 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
122 ㎡
Bruksareal
138 ㎡
Tomteareal
2 455 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott hytte med høy standard! Fin utsikt, gode solforhold og rett ved skiløypa. Jacuzzi medfølger.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Gang, stue, kjøkken, soverom, bad og bad/vaskerom.
2. Etasje: Stue, 2 soverom, bod og uinnredet rom.

Standard

Innbydende helårshytte med gjennomgående høy standard og gjennomført stil. Hytta har praktisk planløsning og gode materialvalg på overflater.
Det er installert sentralstøvsuger og balansert ventilasjon.

1. Etasje
Entreèn gir et godt førsteinntrykk av hytta. Her er det mulighet til å henge og sette fra jeg yttertøy og sko, og trapp opp til 2.etasje. Flis på gulv med varmekabler og panel på vegger og i himling.

Stuen er romslig med god plass til sofagruppe, spisegruppe og øvrig møblement. De store vindusflatene gir rommet godt med naturlig lysinnslipp, samtidig som man kan nyte utsikten. Rommet er innredet med koselig peis som varmer godt på kalde kvelder. Her er det god plass til hyggelige sammenkomster med hele familien. Det er utgang til solrik uteplass. Flis på gulv med varmekabler og panel på vegger og i himling. 

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Pen takhøy innredning med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt  integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Flis på gulv med varmekabler og panel på vegger og i himling.

Baderommet/vaskerommet har innredning med skyllekar og oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, baderomsplater i dusjhjørne og beiset panel på vegger og i himling. Egen inngang som gjør det enkelt å legge fra seg våte klær og utstyr.

Baderommet har innredning med nedfelt servant og skuffer/skap, speil med hylle og lys, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler og beiset panel på vegger og i himling.

Hovedsoverommet har stilig plassbygd dobbeltseng og er innredet med garderobeskap. Utgang til uteområdet. Flis på gulv med varmekabler og panel på vegger og i himling.

2. Etasje.
Praktisk loftstue som kan brukes som ekstra tv-stue eller andre bruksområder som barne-og ungdomsavdeling. Rommet har god plass til sofagruppe og øvrig møblement. Laminat på gulv og panel på vegger og i himling.

I denne etasjen er det 2 soverom. Begge rommene har to plassbygde senger. Laminat på gulv og panel på vegger og i himling.

Det er i tillegg et uferdig rom som er klargjort for bad eller bad + soverom. Overtas slik det står.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 122 kvm.
Bruksareal: 138 kvm.
Sekundærareal: 16 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Gang, stue, kjøkken, soverom, bad og bad/vaskerom.
2. Etasje: Stue og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

2015 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Peis, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Det er noen mindre endringer i 2. etg. Her er ikke alt ferdigstilt.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstforum Telemark AS den 22.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Fritidsbolig i 1,5 etasje. Den er oppført i 2015. Ringmuren er lite tilgjengelig. Bra det som er synlig. Vegger er isolert ut fra byggeårets standard og kledningen er i bra stand. Bemerkning på at det ikke er brukt beslag på vannbord på vinduer. Taket er bra. Bemerkning på torvtekke. Renner og beslag er i bra stand. Terrasser er i bra stand. Vinduer og dører er bra. Badet har et par bemerkninger. Bad/vaskerom har bemerkninger på fall på gulvet. Ventilasjonen fungerer som den skal. Rør og sanitær er bra. Boden og et rom i 2.etasje er ikke innredet.

Taktekkingen er av torv. Det er montert takrenner og nedløp av patinert sink. Veggene er av isolert bindingsverk med stående kledning utvendig. Taket er oppbygget som saltak av fabrikkfremstilte takstoler med rupanel og papp som undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdører i tre med 2-lag glass. Det er terrasse med impregnert gulv ut fra stue i 1.etg. Platting ved inngangen er også i impregnert materialer. Det er også platting med impregnerte materialer på motsatt side.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Innvendig > Overflater - 2.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad/vaskerom.

 Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien: kjør i retning Valebø. Følg Valebøvegen i ca. 5,7 km og sving til høyre. Avkjøringen er merket med Svanstul. Følg så Svanstulvegen frem til Flekkeråsen. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger idyllisk til på Flekkeråsen med meget gode sol- og utsiktsforhold. Svanstul er like flott både sommer- og vinterstid, med skogsveier, turstier og skiløyper. Her kan man nyte flotte naturopplevelser til fots, på sykkel eller på ski. På Svanstul arrangeres det flere populære arrangementer for hele familien året rundt, blant annet "Svanstulrennet" og "Første søndag i september- Kom-deg-ut-dag".

På sommerstid byr området på markerte sommerstier, gode multe-/bærterreng, flotte grusveier for sykkel og fiskemuligheter. To av de høyeste fjellene i Skien ligger på Svanstul, og man kan følge de markerte rutene til Nare og Ørnenuten som begge ligger over 600 m.o.h. Fra Nare kan man nyte utsikten over Lifjell og Gaustadtoppen. Det er flere vann i nærområdet med gode bademuligheter. Dersom man ønsker å fiske byr området på en rekke fiskevann hvor man kan kjøpe fiskekort.

På vinterstid byr området på 50 km preparerte løyper og en 4 km lang lysløype. Område byr på moro for store og små gjennom hele året!

Tomt

Areal: 2 455 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet naturtomt i idylliske omgivelser. Stor tomt. Denne er opprinnelig to hyttetomter som ble slått sammen for å unngå nabo tett innpå i følge selger. Skjermet uteplass med gode sol- og utsiktsforhold. Tomten byr på mye lek og moro for både tobente og firbente.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.10.2015. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Flekkeråsen hyttegrend", datert 19.06.2008.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til fritidsbebyggelse-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei, vann og avløp.

Det foreligger tinglyst vegrett for adkomst.

Bygningen har vann fra grunnboret brønn (1-2 stk.) som er felles for hyttefeltet. Disse blir vedlikeholdt av Løvenskiold/Svanstul Utvikling.

Det er avløp til hyttefeltets anlegg via private stikkledninger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2013/819062-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst: 26.09.2013 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

2013/819062-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst: 26.09.2013 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om vann og kloakkledning

2013/819062-4/200  Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst: 26.09.2013

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2013/819062-5/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 26.09.2013 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:23 Bnr:26  
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/819062-6/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 26.09.2013 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:23 Bnr:26

2013/819062-7/200  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 26.09.2013 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:23 Bnr:26

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift) 95 620,- (Omkostninger totalt) 3 285 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 720,27 pr. år

Faste løpende kostnader

Utgiftene til drift og vedlikehold av felles tekniske anlegg, som vei, vann og avløp samt brøyting (erstatter kommunale avgifter) blir i størst mulig grad utlignet med en lik del på hver av hyttene. Det er stipulert kr. 17 - 23 000,- pr. år, det er da stipulert med 2 årskort til bomvei.

Kvartalskostandene, betales 4 ganger pr. år.

Pr. 2022 er det som følger:
Avgifter VA uten brøyting av parkering med 1 kort kr. 16 265,-
Avgifter VA uten brøyting av parkering med 2 kort kr. 17 165,-

Avgifter VA med brøyting av parkering med 1 kort kr. 17 805,-
Avgifter VA med brøyting av parkering med 2 kort kr. 20 505,-

Prisene indeksreguleres hvert år, og kan justeres med varsel.

I tillegg kommer kostander til renovasjon  (Skien kommune), dette beløpet ligger i de kommunale avgiftene fra kommunen.

Årskontigenten for Svanstul Hytteforening er på kr 500,-. Størrelsen på kontigenten avhenger av foreningens aktivitetsnivå.

Formuesverdi

Primær: Kr. 660 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Flekkeråsen 48, Gnr. 23 Bnr. 26 i Skien kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Kjøleskap og fryser medfølger i handelen. Jacuzzi medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0240

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0240. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,6%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3061583