Skien - Nenset

Flatane 33

Prisantydning
5 350 000 kr
Omkostninger
150 220 kr
Totalpris
5 500 220 kr
Formuesverdi
913 098 kr
Formuesverdi sekundær
3 469 772 kr
Byggeår
1965
Internt bruksareal (BRA‑i)
246 ㎡
Bruksareal
272 ㎡
Tomteareal
1 563 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

DOBBEL BOLIGSELGERFORSIKRING! Kvalitetsbolig med utleiemulighet - to innganger. Betydelig påkostet og i svært god stand.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje; overbygget inngangsparti med dobbeltfløyet inngangsdør. Man kommer inn i romslig entré før man kommer inn i ny stor gang og inn til stue og kjøkken. Det er god plass til spisebord og salong. Forbi kjøkken er det gang og trappenedgang til kjeller. Det er egen soveromsgang med 3 store soverom, gangareal med garderobe og stort bad med badstue.
Kjeller; Vaskerom med wc, bad, kjellerstue og store kjellerom/boder. Det er egen inngang til kjeller utenifra på sydvegg og innenfra.
Enkel frittstående garasje med Teslalader og romslig carport med EL-billader. Loft med god lagringsplass, delvis gulvlagt - adkomst fra innvendig loftsluke.

Oppvarming

Hovedkilden til oppvarming er varmepumpe, det er varme i gulv og vedovn samt peis i stuen.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør inn Lyngbakkevegen ved Autostrada og kjør inn til høyre inn Flatane. Boligen ligger noen hundre meter inn denne vegen på venstre side.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Det er nærhet og gangavstand til Klyveskolene, barnehager og Tollnes idrettsanlegg.

Skolekrets

Det er mulig å søke hvilken som helst skole i Skien Kommune, er det plass skal de tilrettelegge. Området sogner til Klyve skolekrets. Det er trafikksikker skoleveg med gang- og sykkelsti.

Offentlig kommunikasjon

Det er bussforbindelse noen hundre meter bort i gaten.

Parkering

Garasje og carport med ladere.

Beliggenhet

Boligen har en svært god beliggenhet i rolig blindvei på Nenset i Skien, ingen gjennomgangstrafikk. Dette er et etablert boligområde med gangavstand til skoler, barnehager, buss, butikker og idrettsanlegg. Det er kort vei til Porsgrunn og Skien sentrum. Fine turområder i nærområdet. Solrik tomt som ligger høyt og frittliggende.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.2017 - dette gjelder tilbygget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 25.05.1966. Brukstillatelsen gjelder enebolig, gjenstående arbeid ref. den gangen; terrasse, avluftskanal loft, inngangstrapp og støp i kjeller. Dette er jo utført.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. NB! Selger opplyser om at kommunen ikke brøyter og vedlikeholder siste delen av Flatane opp til flere eiendommer. Denne biten har beboerne en felles forpliktelse for. I følge selger fungerer dette fint med at alle bidrar til kostnader til innleid brøytehjelp eller alle bidrar selv. Behov varierer sammen med snømengder.

Reguleringsplan

Boligen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse og er en del av: Nåværende Kommuneplan (25.5.2023) byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (25.5.2023) Gul sone iht. T-1442. Det er Grav- og urnelund nord for dette boligområdet. Vest for dette boligområdet ligget Nenset sandtak. Reguleringsbestemmelsene ligger som vedlegg.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/221/1311:
08.01.1965 - Dokumentnr: 78 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:221 Bnr:21


19.06.2017 - Dokumentnr: 649395 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:3807 Gnr:221 Bnr:21
Vederlag: NOK 30 000
Omsetningstype: Fritt salg


01.01.2020 - Dokumentnr: 1338331 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:221 Bnr:1311


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 133.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 150.220,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Enebolig fra 1965 og som er påbygget i 2017. Boligens veggkonstruksjon over grunnmur av bindingsverk som er kledd med stående kledning. Deler av yttervegg med teglesteinsforblending. Yttervegger er normalt isolert med 100 mm isolasjon med asfaltpapp. Tilbygg med 15 cm isolasjon og vindtett duk. Utvendig kledning består av stående tømmermannskledning som er beiset. Sist beiset 2017. Sørvegg med ny kledning i 2015. Tak skiftet 2010.

Standard

Dette huset har en gjennomgående bra standard og har materialvalg som er av god kvalitet. Utførelsen av arbeidet er også bra kvalitet. Det er valgt tidsriktige og kloke valg som gjør at dette huset er praktisk og godt å bo i. Eier har brukt mye tid og kapital for å lage et best mulig hjem som de har trivdes i mange år. i 2017 ble huset påbygget - da ble det gjort endringer også på planløsningen. Det er skiftet tak, renner og nedløp - i god stand. Flott nyere baderom med badstue i 1. etasje. I tillegg er det stort bad i kjeller + vaskerom med wc. Det er slitesterke laminat på gulvene. Flis på baderom og i entré - med varmekabler. På vegger er det panel og tapet. Himling med panel , hvor det er downlights i noen rom. Garasje med EL-bil lader (Tesla) og carport med Easylader. Oppvarming fra varmepumpe, peis og vedovn. Det er varme i gulv på entré, hall, baderom, stue, kjøkken og 2 av soverommene.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten. Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 12.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert. 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Eiendommen er beliggende på Nenset. Bolig oppført i 1965 og tilbygget i 2017. Bolig er regelmessig oppgradert med blant annet taktekking, innvendig overflater, kjøkken, bad, elektrisk og vvs. Forutsetninger og vedlegg: Lovlighet Enebolig: • Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. TEGNINGER: Det foreligger tegninger fra byggeår og tilbygg i 2017. Tegninger viser ikke rominndeling i kjeller. Da det ikke foreligger tegninger som viser hva som er godkjent i kommunen, er det derfor ikke mulig å kontrollere hvilke rom som er godkjent i kommunens Byggesakskontor. Generelle krav i bolig til rømning fra rom, tilgang til dagslys via vinduer, takhøyde m.m. er vurdert. Kjeller er bruksendret fra bod til oppholdsrom. Bruksendring av bod til oppholdsrom har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom (tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca. 63 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 152 til 215 kvadratmeter. Å bruks endre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt. I 2016 ble det enklere å bruksendring loft og kjeller i eldre boliger fra før 1. juli 2011. Blant annet må innvendig takhøyde være 2 m og rømningsvindu i rom. Kjeller mangler godkjent rømningsvinduer.
FERDIGATTEST: Det foreligger brukstillatelse fra 1966. Det foreligger ferdigattest fra 2017 på tilbygg. Garasje • Det foreligger ikke tegninger
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen TG3!

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Utvendig > Taktekking: Tak er inspisert med drone og er snødekket.
Utvendig > Veranda: Veranda er snødekket.
Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Yttervegg og innervegger av mur førte til at fuktmåling i vegg ikke lot seg gjennomføre. Fuktsøk på gulv ble da foretatt som ett alternativ. Med enkle fuktsøk på baderomsgulv ble det ikke registrert unormale fuktighet.
Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

TG2:
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Rom Under Terreng.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > 1. Etasje > Bad m badstue > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. Etasje > Bad m badstue > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Kjeller > Bad > Ventilasjon.
Spesialrom > Kjeller > Toalettrom > Overflater og konstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
Tekniske installasjoner > Varmepumpe.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
Tomteforhold > Drenering.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Renovert

2017

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen; alt på kjøkken.

Diverse

Dobbelboligselgerforsikring: Produktet er en økonomisk trygghet for kjøperen av boligen din mot å bli sittende med to boliger og doble
utgifter. Forsikringen gjør det dermed mindre risikabelt å kjøpe før man selv har solgt.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  Selger har i tillegg tegnet dobbel boligselgerforsikring - kontakt megler for mer informasjon.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230225. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/221/1311:
08.01.1965 - Dokumentnr: 78 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:221 Bnr:21


19.06.2017 - Dokumentnr: 649395 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:3807 Gnr:221 Bnr:21
Vederlag: NOK 30 000
Omsetningstype: Fritt salg


01.01.2020 - Dokumentnr: 1338331 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:221 Bnr:1311


Info kommunale avgifter

Dekker vann, avløp, feiing og renovasjon samt eiendomskatt.

Byggemåte

Se vedlagte rapport.

Info strømforbruk

24000KwH

Polisenummer

93219046

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Viken Fiber - Altibox.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende: Boligen er vedlikeholdt og oppgradert over tid, og utvidelse av huset i 2017 på 44 m2 - opplyser om at sluttattest er mottatt. Arbeider er stort sett utført av fagfolk. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon og forklaring.

Opplyser om følgende:
*Skiftet ut vindu i kjellerstue - Ufaglært utførelse.
*Byttet vinduer i fasade Øst - delvis ufaglært.
*I 2005 ble det lagt ny felles vannledning og kloakk til byggefeltet. Dette var før vi kjøpte huset og er fortalt av tidligere eier. Her er det ingen dokumentasjon på arbeidet.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Gjensidige

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: B3EBECE4-2FAF-4D1D-B1A2-6242227190F9