Byglandsfjord

Fjellklangvegen 8 & 10

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 705 kr
Totalpris
2 568 705 kr
Formuesverdi
452 114 kr
Formuesverdi sekundær
1 627 611 kr
Kommunale avgifter
18 294 kr / år
Byggeår
1920
P-rom
244 ㎡
Bruksareal
331 ㎡
Tomteareal
2 091 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende tomannsbolig/generasjonsbolig på Byglandsfjord - Stor tomt

Om eiendommen

Innhold

Hel tomannsbolig/generasjonsbolig. Eiendommen har to adresser, Fjellklangvegen 8 og Fjellklangvegen 10. Fjellklangvegen 8 går over to etasjer og inneholder entre, stue, kjøkken, bad/vaskerom og ett soverom i 1. etasje. Loftsetasjen inneholder gang og to soverom. Fjellklangvegen 10 går over tre etasjer og inneholder entre/garderobe, gang, bad/vaskerom, soverom/kontor, soverom, stue, kjøkken og trapperom i 1. etasje. Loftsetasjen inneholder gang/loftstue og to soverom. I kjelleretasjen er det krypkjeller/bod, bod og garasje/verksted.

Standard

Fjellklangvegen 8:
Eldre kjøkkeninnredning fra omkring 70 tallet. Innredning med glatte laminerte fronter og benkeplate. Fastmonterte hvitevarer er oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkkenventilator virker ikke.

Bad fra ca. 1997. Våtromsplater på vegger og takessplater på innvendig tak fra byggeår. Gulvet er bortimot helt flatt, men har noe oppkant i form av dørsvill. Våtrommet har plastsluk med stålrist. Ukjent om det foreligger membran, type, kvalitet og tilstand. Innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Badet har mekanisk avtrekksvifte med snor og tilluft ved topp dørblad og vindusspalt

Parkett, vinylbelegg, tepper og flis på gulv. Malte og tapetserte plater på vegger, takess og panel i takhimling. Jevnt over fremstår overflater med normal bruksslitasje, merker etter bilder, hyller tunge møbler og solbleking må normalt påregnes.

Sikringsskap med automatsikringer.

Fjellklangvegen 10:

Kjøkkeninnredning fra 90-tallet med profilerte fronter og laminert benkeplate med trefront. Fastmonterte hvitevarer er: Oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad renovert i omkring starten av 2000- tallet (2000 -2002). Fliser og malt strie på vegger. Fliser på gulv. Det ble målt fullt utslag på ved bruk av fuktindikatorinstrument ved søk på vegg i dusjsonen. Innredning med nedfelt servant, toalett og dusjnisje. Badet har mekanisk avtrekksvifte.

Vaskerom i kjeller. Eldre vaskerom med vinylbelegg på gulv, plater/panel på vegger, malte plater i tak. Rommet er innredet med utslagsvask, toalett og opplegg for vaskemaskin.

Parkett, laminat, tepper og flis på gulv, malte plater og panel på vegger og himling.

Sikringsskap med automatsikringer.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 331 kvm Sekundærrom: 87 kvm.

Fjellklangvegen 8:
1. etasje:
Bra: 58 m² - P-rom: 58 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Entre, stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom.

Loftsetasje:
Bra: 28 m² - P-rom: 28 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Gang og to soverom.

Fjellklangvegen 10:
1. etasje:
Bra: 108 m² - P-rom: 108 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.:  Entre/garderobe, gang, bad/vaskerom, soverom/kontor, soverom, stue, kjøkken og trapperom.

Loft:
Bra: 34 m² - P-rom: 34 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Gang/loftstue og to soverom.

Kjeller:
Bra: 103 m² - P-rom: 16 m² - S-rom: 87 m²
P-rom inkl.: Gang og vaskerom.
S-rom inkl.: Kryperom/bod, bod og garasje/verksted.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning på Fjellklangvegen 10. Det er noe annen utforming av vegger og tilkomst mellom p-rom i 1. etasje. Tegninger viser trapp ned til kjeller på hjørne av boligen. Denne finnes ikke. Dette rommet er erstattet med større entre rom. Tegninger viser rom i kjeller uten rombenevnelse. Disse fremstår som matbod, vaskerom/bad og boder. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

Fjellklangvegen 8: Byggeår 1997. Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår. Undertak av sutak, sløyfer og lekter. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av stål fra byggeår. Nedløpsvann føres videre skjulte rørløsninger under terreng. Isolert bindingsverkskonstruksjon kledd med stående bordkledning fra byggeår. Luftet sperrekonstruksjon av tre. Kaldt loft/subbloft. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags isolerglass. Malt hoved ytterdør, balkongskyvedører i tre. Balkongdør har 2-lags isolerglass. Veranda rundt hele boligen med terrassebord og rekke i tre. Antar fra byggeår.
Fjellklangvegen 10: Ukjent opprinnelig byggeår. Byggeår ca. 1920 ifølge selger. Taket er tekket med Debra stålplater antagelig fra omkring 2006. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av stål fra 2006. Nedløpsvann føres videre til rørløsning under bakken, videre ukjent. Isolert bindingsverkskonstruksjon i nyere del, eldre tidstypisk tømmerkonstruksjon i eldre del. Ytterveggene er kledd med stående og liggende bordkledning på nyere del. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags isolerglass. Eldre koblede vinduer i kjeller. Veranda rundt halve boligen med terrassebord og rekke i tre.

Oppvarming

Fjellklangvegen 8: Varmekabler i gang, kjøkken, bad og stue. Vedovn.
Fjellklangvegen 10: Varmekabler på bad, stue, kjøkken og garasje. Varmepumpe og vedovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i IF med polisenummer: 7457833. Årlig forsikringspremie kr. 8.598,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 28.000 kwh. Gjelder begge boliger.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 20.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for de ulike byggeperioder og ombyggingsperioder og fremstår i påregnelig (1920, 1950, 1977 og 1997) teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3:
Fjellklangvegen 8:
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Kjøkkenventilatoren virker ikke.

Fjellklangvegen 10:
- Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Trapp mot loft har noe ujevne steg.
- Våtrom - Generell - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsone på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Vaskerommet har for øvrig fungert OK for dagens eier frem til nå.
- Tomteforhold - Drenering: Dreneringen er utilstrekkelig og har i dag begrenset effekt. Fuktinnsig ved garasjedør, matbod og andre steder. Se eiers egenerklæring.

Følgende avvik har fått TG2:
Fjellklangvegen 8:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på taket.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utvendig - Utvendige trapper: Det mangler håndlist på vegg i trappeløp.
- Innvendig - Overflater: Eier gjør oppmerksom på at det er noe ujevnheter på teppegulv i loftsetasjen.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på 2 meters lengde var stedvis mellom 10mm og 20 mm. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig - Radon: Dokumentasjon på radonmåling er ikke fremvist.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Overflate på gulv under sotluken i stuen består av brennbart materiale. Enkelte riss registrert i pussoverflate.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad/vaskerom: Vindu plassert i våtsone. Utette rørgjennomføringer i våtsone bak dusjkabinett.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad/vaskerom: Høydeforskjell mellom membranoppkant ved dør og topp sluk rist er under 25 mm. Ved en eventuell lekkasje vil vann kunne renne til ut i tilstøtende rom før det kan gjøre skade på tilliggende bygningsdeler. Det ble registrert oppsprukket fuge mellom gulv og oppkantflis.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk tilhørende terrasse er for lavt ihht. dagen regelverk.

Fjellklangvegen 10:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på taket.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av øverste del av kledningen er værslitt og har råteskader.
- Utvendig - Vinduer i kjeller: Vinduene trenger vedlikehold, Tid for utskifting eller restaurering nærmer seg.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på 2 meters lengde var stedvis mellom 10mm og 20 mm. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig - Innvendige dører: Flere av dørene har kloremerker på overflate. Dør mot kjeller har katteluke.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det ble målt fullt utslag på ved bruk av fuktindikatorinstrument ved søk på vegg i dusjsonen.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad/vaskerom: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Dokumentasjon på utførelse av membranarbeid er ikke fremvist. Det er stedvis montert gulvlist på gulv som kan ha punktert membran.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Oppkant rundt skap hindrer eventuelt lekkasjevann å finne veien til sluken.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Undertegnede har ikke elektrokompetanse. Det elektriske anlegget er derfor ikke vurdert utover hva som fremkommer nedenfor. Boligen har sikringsskap med automatsikringer plassert i gangen. Kursfortegnelse foreligger i sikringsskap. SPØRSMÅL 1 - 7 TIL SELGER. Se også eiers egenerklæringsskjema ang. el-anlegg.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Enkelte riss og sprekker registrert i puss. Dekke mellom boenheter mangler tekke/membran. Eier opplyser at det vinterstid er noe vanndråper i himling i garasje mellom boenhetene.
- Tomteforhold - Forstøtningsmurer: Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til fallsikkerhet, TG3. Kalk- /saltutslag synlig på mur. TG2
- Tomteforhold - Terrengforhold: Det ble registrert sig i grunn på gårdsplass med belegningsstein.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Stender av trevirke, vegg plate er imidlertid av gips.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja, Det var ved overtagelse lekkasje/råte i vegg/gulv på bad/vaskerom.
2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utbedret råteskade hvorpå bad blei bygd opp på nytt fra bunnen av. Nye varmekabler nytt røropplegg nytt el opplegg membran på gulv og våtsoner fliser på gulv og dusjnisje. El arbeid av Evje Elektriske VVS av Ragnar Aas mur støp tømrer Årdal Bygg samt noe egeninnsats med malerarbeid/flislegging. Dette blei utført ca. 2001-2002. Arbeid utført av Årdal Bygg AS, Evje elektriske og Ragnar Aas AS.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, lagt ny membran på gulv og våtsoner.
3 Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? - Ja, I forbindelse med at vi koblet ut septiktank i 2004 tettet avløp seg 2 ganger. Dette blei løst ved gjennomspyling av rørsystem utført av septikservice. Etter dette har det fungert fint.
4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Lagt noe ny drenering rundt hus samt nytt røropplegg på bad og noe nytt på kjøkken. Utført av Årdal Bygg A/S Ragnar aas A/S.
5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja, Noe fuktinnsig i gammel kjeller/mur fra 1920,og ved mye nedbør noe innsig i garasje under nytt hus.
6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, Lekkasje i tak nedre del mot nord gammelt hus.
8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja, Noe skjevhet i gulv stue og gulv på loft i gammelt hus. Noe sprekkdannelse i gammel mur fra ca. 1950.
9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja, Råteskade i gulv under bad og noe i reisverk på bad. Dette er utbedret.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nytt el opplegg på bad gang kjøkken vaskerom i kjeller noe ombygging i bad i kjeller utført av Evje Elektriske A/S. Noe el opplegg i stue ombygging sikringsskap utført av godkjent el installatør.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Nei.
12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, Kontrollert av el inspektør fra kraftverket i 2010.
14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - Ja, Jeg har i tett oppfølging av byggmester utført noe murerarbeid samt lagt noe drenering skiftet deler av kledning utført noe innvendig oppussing.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Lagt nytt tak og ny terrasse på gammel del skifte deler av kledning samt alle vinduer ca. 1998-2010. Arbeid utført av Årdal Bygg AS. Faglært tømrer.
17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Ja, generasjonsbolig del bygd i 1998.
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja, foreligger ferdigattest hos Bygland kommune.
18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja, Bygget på generasjons bolig.
18.1 Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja, foreligger ferdigattest hos Bygland kommune.
21 Er det foretatt radonmåling? - Ja, det blei utført radonmåling.
21.1 Radonmåling - År: 2005, Verdi: ukjent.
24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja, tinglyst avtale om veirett og vedlikehold over gnr. 69, bnr. 257 og gnr. 69, bnr. 11.
Tilleggskommentar: Bolig blei oppført 1920 i tømmer med utvendig panel og datidens plater innvendig. Møneretning nord sør. I 1950 blei det bygd på mot vest og møneretning snudd øst vest. I 1977 blei det foretatt noe renovering/ombygging. I 1997-2010 er det utført utbedringer renoveringer. I 1997 er det bygd på med generasjonsdel.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hel tomannsbolig/generasjonsbolig i attraktivt og etablert boligområde på Byglandsfjord. Eiendommen har gode solforhold og romslig tomt. Byglandsfjord oppvekstsenter med skole og barnehage, samt Årdalshallen flerbrukshall ligger kun en kort spasertur fra boligen. Det er kort vei til nærmeste dagligvarebutikk. Like nedenfor oppvekstsenteret finner man badeplassen Kilen, med fin sandstrand. Byglandsfjord har legekontor og bibliotek som er åpent to dager i uka. Det er utallige rekreasjonsområder langs Byglandsfjorden. Flotte turmuligheter samt mulighet for fiske i området. Det er ca. 15 minutter i bil til Evje sentrum med alle fasiliteter og aktiviteter for hele familien. Ca. 1 times kjøretur til Kristiansand.

Tomt

Areal: 2 091 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.04.1998. Ferdigattesten gjelder tilbygg, generasjonsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ikke ferdigattest  for den eldste byggningen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boliger, tilhører reguleringsplan Byglandsfjord sentrum, ikrafttredelse 03.02.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Aktsomhetssone Radon, aktsomhetsgrad 1. Løsmasser N50/N250.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Eiendommen har tinglyst veirett over Fjellklangvegen 1, gnr/bnr, 69/257 i Bygland kommune. Kostnader vedr. vedlikehold, brøyting og strøing deles likt mellom eiendommene.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1945/100398-1/93, tinglyst 10.11.1945 - Utskifting
Dagboknr.: 1946/100255-1/93, tinglyst 21.08.1946 - Utskifting
Dagboknr.: 1977/103850-1/93,  tinglyst 28.11.1977 - Erklæring/avtale
Dagboknr.: 1980/104830-1/93, tinglyst 22.12.1980 - Skjønn - Dokumentet følger ikke vedlagt. Ikke funnet i kartverket sitt arkiv.
Dagboknr.: 1987/101613-1/93, tinglyst 22.04.1987 - Bestemmelse om veg

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1987/101109-1/93, tinglyst 09.03.1987 - Bestemmelse om veg
Dagboknr.: 2022/520709-1/200, tinglyst 13.05.2022 - Bestemmelse om veg - Fjellklangvegen 8&10 gnr. 69, bnr. 94 med eventuelt senere fradelte parselle har veirett over Fjellklangvegen 1, gnr. 69, bnr. 257. Vedlikehold, snøbrøyting og strøing deles likt mellom partene.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D for Fjellklangvegen 8
Oppvarmingskarakter Gul - energikarrakter G for Fjellklangvegen 10

Odel

Nei

Konsesjon

Det må søkes om konsesjon for denne eiendommen.
Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 585,- (Tinglysningsgebyr veirett) 78 705,- (Omkostninger totalt) 2 568 705,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 293,95 pr. år Kommunale gebyrer inkluderer: vanngebyr etter forbruk, abonnement vann, vannmålerleie, klokkgebyr etter forbruk, abonnement kloakk, renovasjon og feiing. Se vedlagt dokument fra kommunen. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 452 114,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 627 611,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Fjellklangvegen 8 & 10, Gnr. 69 Bnr. 94 i Bygland kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.
Fjellklangvegen 8: Alt inventar medfølger, samt diverse putekasser.
Fjellklangvegen 10: Traktorklipper, div. hageutstyr, noe møbler, innredning i kjeller og garasje medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0056

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0056. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Foto tilvalg - Stor bildepakke (Kr.1 000) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.62 250) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Totalt kr. (Kr.94 085)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055259