Åseral

Fjellkinn 13

Prisantydning
1 590 000 kr
Omkostninger
56 220 kr
Totalpris
1 646 220 kr
Formuesverdi
318 881 kr
Byggeår
1980
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
75 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Flott hytte med attraktiv beliggenhet og fantastisk utsikt utover Rundatjønn

Om eiendommen

Innhold

Entré, gang, bad, bod, stue/kjøkken og 1 soverom, bod som benyttes som soverom samt anneks som henger sammen med hytten inneholder: Stor stue/soverom og do-rom med biotoalett.

Standard

Meget pen og oppgradert hytte med følgende innhold: Entré, gang, bod, stue med kleberstein peis, pen kjøkkeninnredning fra Ikea med integrert komfyr og kjøleskap/frys. Spiseplass. Flott bad med vegghengt toalett, showrama dusjkabinett og baderomsinnredning. (Badet er ikke koblet til, men klargjort for offentlig vann/avløp) ) soverom og bod innredet som soverom. Anneks som henger sammenmed hytten inneholder Stue som også kan brukes som soverom. Solrik terrasse med fantastisk utsikt mot Rundatjønn, skiløypen,alpinanlegget og fjellheimen. Fliser med varmekabler i éntre, gang og bad. Ellers eikeparkett. Panel på vegger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm.
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, bad, soverom, soverom 2, do.
S-rom inkl.: Bod, bod 2.

Bod og bod/lite soverom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Ca 7 kvm gulvflate.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er planmessige endringer og endret bruk. Anneks står som eget frittliggende bygg på tegning, ikke søkt bygget sammen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Bad er opprinnelig godkjent som soverom, vaskerom og gang. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold. Soverom og bod står opprinnelig som eget frittliggende bygg (anneks) og er godkjent som vedbod, soverom og toalettrom. Deler av det ombygde rommet er ikke godkjent for varig opphold og sammenbygging av hytte og anneks er trolig ikke omsøkt hos kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1980 i følge Åseral kommune.

Påkostning og modernisering

Terrasse er løftet ett trinn og fundamentert på fjell.

Oppvarming

Klebesteins peis, varmekabler og panelovn.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Strømforbruk ca. 4 568 kWh, kr. 9 440,- i året.

Solforhold: Det er sol fra tidlig morgen til sent på kvelden. Fasade mot syd.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 21.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 1980, påbygget senere tid. Dagens eier har eid siden 2011. Like ved skiløype, usjenert, solrikt og utsikt.
Modernisert ca 2010 med kjøkken, endel overflater mm.

Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Grunnet snø på befaringsdagen er lite av de utvendige flater og bygningsdeler kontrollert. Det tas forbehold om skjulte feil og mangler/avvik.
Det må gjøres oppmerksom på at hytten har en enklere byggeskikk enn hva man kan forvente ut fra dagens byggeskikk.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Det er ingen avvik som har fått TG3.

Avvik som har fått TG2:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger:

Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
- Hytta har ikke innlagt vann og avløp.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
- Hytta står på pilarer.

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Litt sprekk i lecamur mellom pilarer.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Det har vært mus, men ikke etter tetting.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. I 2021 ble en stor dal av veranda løftet ca 20cm og fundament på fjell.

Kjenner du til om det utfort kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
- 29/9 2020. Kontroll av elektronisk anlegg. Rejlers Elsikkerhes AS. ON.

Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
- Hytta ligger 500 m fra vei.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 tilHornnes. Tatil venstre i rundkjøring  ved Esso bensinstasjon, og følg skilt til Bortelid. Kjør forbi Bortelid marked og
innkjøringen til Alpinsenteret og følg veien videre rett frem. Kjør forbi Rundatjønn på venstreside og når du får Langatjønn på høyresideligger
parkeringsplassen. Ta rett over veien og følgeskiløypen/kjæreveien oppover i lia til du får en flott nyere  hytte på venstre side. Etter hytten tatil venstre
og hytten ligger rett fremetterca 100 meter. Hytten er merket med Sørmegleren sin til salgs plakat.  Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Meget flott beliggenhet i et attraktiv hytteområde ved Rundetjønn sentralt på Bortelid. Kun et steinkast fra oppkjørte skiløyper og alpinbakken. Praktfull utsikt mot Rundatjønn og fjellheimen. Sol fra morgen til kveld.  Butikk i nærheten. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser i Rundatjønn og stor sandstrand i Bortelidtjønna, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, rulleski løype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.Praktfull utsiktmot Rundatjønn og og detmesteavBortelid. Solfra morgen til kveld.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet eller punktfestet. Grunneier er Anne Grethe Bortelid, Oddrun Bortelid, Tone Bortelid, Kjetil Bortelid Mæland og Ole-Martin Mæland. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 5 959. Festeavgiften ble sist regulert i 2015 og indeksreguleres hvert tiende år iht. festekontrakten. Festetid: 30 år, regnet fra 01.06.1980. Festekontrakten ble forlenget den 06.10.2010. Festeren kan kreve festet forlenget for 20 år av gangen så lenge hytta er i god stand.

Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt samt forlengelse.

Parkering

2 parkeringsplasser på felles parkeringsplassca 500 meter fra hytten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjenning for tilbygg til fritidsbolig, datert 08.03.2007

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Bortelid, datert 27.11.1997. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst over grunneiers eiendom. Ikke innlagt vann og avløp.

Det gjøres oppmerksom på at i kommuneplanen vedtatt 08.09.2011 står det at det kan gis pålegg om at eksisterende fritidsboliger skal knytte seg til offentlig vann- og avløpsnett. Den 30.06.2011 ble det innført obligatorisk tilkobling til eksisterende hytter. Denne hytta kommer inn under kravet om tilkobling. Åseral kommune opplyser i midlertid at hytten pr. dags dato ligger så langt ifra det kommunale VA-nettet at de er unntatt fra å måtte koble seg på og betale tilkoblingsavgift.

Nye eier må påregne at det blir lagt inn vann og avløp i løpet av noen år. I tillegg må kjøper dekke kostnader for stikkledning/ tilkoblingspunkt.
Tilkoblingsavgift til Åseral Kommune 2022: vann kr 46.239,- og kloakk kr 46.239,-.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2160-3/39 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 09.07.1980
Med flere bestemmelser
Gjelder feste

Dagboknr.: 2160-4/39 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 09.07.1980
festetid: 30 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 400
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,-)) 56 220,- (Omkostninger totalt) 1 646 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Faste løpende kostnader

Vannpostavgift (ved avmelding kreves dokumentasjon fra Åseral kommune) kr. 1 687,-
Brøyteavgift, parkering på gamle fellesparkeringer kr. 2 558,-

Formuesverdi

Kr.  318 881,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Fjellkinn 13, Gnr. 9 Bnr. 7 Fnr. 313 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap og komfyr/stekeovn/koketopp.
Dette følger med i stue: Hjørnesofa med bord, 3 lampetter ved sofa, 2 hjørneskap i stue, høyt skap med glass i dører og innvendig led-lys, gulvteppe, gardiner, tv-benk med 40 tommer tv, stereoanlegg med radio og cd-spiller.
Dette medfølger i kjøkken: Spisebord med 2 stoler og sittebenk. Frokost- og middalstallerkner, suppeskåler, eggeglass, melkeglass, bestikk, kjøkkenkniver, kjøkkenredskaper, diverse gryter og stekepanne, kaffitrakter, vannkoker og temokanne.
Dette medfølger i soverom 1: Dobbeltsend med madrass og overmadrass, dyner og puter, ett nattbord, kommode med skuffer, 2 leselamper, gardiner.
Soverom 2: Dobbeltseng 120cm med madrass og overmadrass, 2 dyner og puter, 1 leselampe, skrivepult, ny barneseng med madrass og dyne (ikke montert), gardin, persienne.
Bad: Hylle, sammenleggbart tørkestativ.
Gang: En sjenk.
Yttergang: Kommode, skohylle.
Anneks: 2 senger, den ene 120cm, begge med madrasser, dyner og puter. 2 lenestoler, gulvteppe, gardiner, 2 leselamper.
Sattelittmottaker for tv medfølger ikke.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.2 990) Provisjon (fastpris inkl. alle visninger) (Kr.50 000) Tilrettelegging (Kr.14 000) Oppgjør (Kr.10 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.78 565)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057824