Kristiansand-Kvadraturen

Festningsgata 47

Felleskostnader
2 063 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
2 223 kr / år
Byggeår
2005
P-rom
32 ㎡
Bruksareal
32 ㎡
Tomteareal
833 ㎡
Etasje
5
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker selveid toppleilighet "midt" i byen, men tilbaketrukket fra trafikk-Solrik veranda-Heis-Felles takterrasse

Om eiendommen

Innhold

Flott, moderne og arealeffektiv eierleilighet beliggende i sentrum av Kristiansand. Leiligheten har sørvestvendt plassering i byggets femte etasje. Heis opp til leilighetens etasje.

Entré: Pent inngangsparti med skyvedørsgarderobe (speil) som gir et godt førsteinntrykk av boligen.
Stue: Flott stue med en arealeffektiv og pen sovealkoveløsning. Stuen har også utgang til en usjenert, privat og vestvendt balkong med flott utsikt og gode solforhold. Det er sol fra 09-21 sommerstid.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite slette fronter. Laminert benkeplate. Kitchen wall plater over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator som fører luften ut.
Bad/vaskerom: Rommet har fliselagte gulv og vegger. Rommet er innredet med hvit baderomsinnredning med nedfelt porselensvask, toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne.

Det er tilgang til to store og flotte felles takterrasser med nydelig utsikt og gode solforhold!!

Bod i kjeller medfølger.
Sykkelparkering i kjelleren.

Standard

Dette er en tiltalende leilighet som passer perfekt for en student eller en førstegangsetablerer. Ryddig og nyere leilighetskompleks med heis og stabile boforhold. Selv om dette er et sentrumsbygg, ligger leiligheten vendt mot rolig bakgård uten trafikkstøy. Leiligheten fremstår som særdeles lys med sørvestvendte vinduer. Fra stuen er det også utgang til privat veranda med ideelle solforhold og fin utsikt over hustakene i Kvadraturen fra Domkirkespiret i syd til Baneheia i nord. Det kan også med god grunn nevnes at leiligheten er arealeffektiv.

Entré med god garderobeplass. Allerede når man kommer inn i leiligheten møtes man av de store vindusflatene som gjør leiligheten spesiell med hensyn til lysforhold. Badet er romslig, leilighetens størrelse tatt i betraktning. Her er det fliser på gulv og vegger, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin, noe som medfører at tøyvasken ikke må gjøres i et slitent fellesvaskeri.

Kjøkkenet har stilrene fronter og det god skap- og skuffeplass. Hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin medfølger.

I stuen er det god plass til både spisebord og sofa. Del av stuen benyttes også til soveplass. Det er satt opp vegg mellom kjøkken og soveplass, noe som avgrenser denne fra kjøkkenet og stuen.

Leiligheten bør sees og det vil være overraskende hvis magefølelsen for denne leiligheten ikke stemmer!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm

P-rom: Entrè/stue/kjøkken og bad. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2005 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Fjernvarme. Oppvarming via radiator ovner i stue og gang. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Ny terrassedør og nytt stuevindu.
Kjøleskap, vaskemaskin og tørketrommel kan kjøpes mot pristillegg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 5.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2006. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen, men 2 vinduer og balkongdøren med 2.lags glass i stuen er skiftet ut i 2022. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved
eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med
bistand av teknisk sakkyndig. Elisabet Mjåland har bebodd eiendommen. Øvrige hjemmelshavere har ikke bodd i leiligheten.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Festningsgata. Bygget ligger mellom Henrik Wergelandsgate og Kristian IVs gate. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning. Det er trappefri adkomst til leiligheten med heis fra gateplan og parkeringsplass i kjeller.

Beliggenhet

Supersentral beliggenhet i nyere leilighetsbygg kun to kvartaler fra Markesgate. Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 5.etg vendt mot kvartalets "indre" uten trafikkstøy fra Festningsgata. Leiligheten fremstår som særdeles lys med vestvendte vinduer. Fra stuen er det utgang til privat balkong med ideelle solforhold og fin utsikt over hustakene i Kvadraturen fra Domkirkespiret og Odderøya i syd til Baneheia i nord.

Bussholdeplass like utenfor bygget, 5 min. gange til hovedtrasè for lokalbusser, samt 10 min. gange til rutebilstasjon og jernbane. Gang-/sykkelavstand til UiA. Like ved Baneheia, byens mest populære friområde, med mange fine naturstier i vakre omgivelser, 3 Stamper, Svarttjønn og lysløype. Tredje Stampe byr på populær badestrand og badebrygger. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet med Bystranda og Nupenanlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravnedalen.

Tomt

Areal: 833 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet med asfaltert inngangsparti samt stor, felles, solrik takterrasse med flott utsikt.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.12.2008. Ferdigattesten gjelder oppføring av blokk / bygård / terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig / forretning / kontor og tilhører reguleringsplan nr. 923, reguleringsbestemmelser for reguleringsplan for "Del av Kvartal 9", hjørnet Kristian IV's gate, Festningsgata og Henrik Wergelandsgate, gokjent av bystyret i Kristiansand 06.11.2002, samt plan 1264, bestemmelser til kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 145. Tinglyst: 14.01.1958. Bestemmelse om vann / kloakkledning. 
Dagboknr.: 398. Tinglyst: 06.01.2006. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 3891. Tinglyst: 24.02.2006. Erklæring/avtale. Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Den enkelte seksjon eller deler av en seksjon kan fritt utleies. Forpliktelser og rettigheter etter disse vedtak kan ikke skilles fra eierandelen.
Overdragelse og bortleie skal av registreringshensyn skriftlig meddeles sameiets styre og forretningsfører. Slik meddelelse skal være innkommet senest 14 dager etter at avtale om overdragelse eller bortleie er inngått.

Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund, katt eller eventuelle andre dyr i leilighetene ifølge husordensreglene. Lov om eierseksjoner § 28 åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Dyrehold krever godkjenning av samtlige seksjonseiere.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

iRegnskap

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning) 19 879,- (Andel av fellesgjeld) 2 409 879,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 470,- (Dokumentavgift) 72 840,- (Omkostninger totalt) 2 482 719,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 223 pr. år Eiendomsskatt for år 2023.

Felleskostnader

Kr. 2 063,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr 1.100,- (betales kvartalsvis) inkluderer vann og kloakk, renovasjon, vaktmester/renhold, reparasjon/ vedlikehold, kommunale avgifter, drift heiser, felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, forretningsførsel, styrehonorar, m.m. Felleskostnadene inkluderer også tv/bredbånd kr. 451,- (justeres løpende etter gjeldende satser hos Telia), akonto fjernvarme kr. 257,- (faktureres kvartalsvis) og renter og avdrag på felleslån kr. 255,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 19 879 pr. 31.03.23

Forretningsfører opplyser at man må regne med en liten økning i fellesutgiftene dersom renten på felleslånet øker.

Lånevilkår fellesgjeld

Totalt lån i spareskillingsbanken er kr. 1.610.793,- pr. 31.03.2023 og er et annuitetslån med 12 terminer pr. år. Årlig rentesats 6,7% pr. 31.03.23. Dato for siste termin: 24.10.2030.

Formuesverdi

Primær: Kr. 415 971,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 1 497 497,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Festningsgata 47, Gnr. 150 Bnr. 500 Snr. 34 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 33/2674

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0210

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0210. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Tilrettelegging - 5000 istedenfor vask kunde i Sør (Kr.10 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.4 688) Eierskifteforsikring (Kr.10 680) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.40 000) Totalt kr. (Kr.84 203)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3071450