Kvadraturen

Festningsgata 36

Prisantydning
5 225 000 kr
Omkostninger
147 620 kr
Totalpris
5 372 620 kr
Formuesverdi
1 023 473 kr
Formuesverdi sekundær
3 889 196 kr
Byggeår
1850
Internt bruksareal (BRA‑i)
141 ㎡
Bruksareal
141 ㎡
Tomteareal
146 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Sjarmerende enebolig i sentrum med en god standard. Hyggelig privat uteområde og 3 biloppstillingplasser. Velkommen!

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peis med peisinnsats er montert i stua.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

3 biloppstillingsplasser i bakgård. Det er tinglyst tidsubegrenset rettighet til 3 faste parkeringsplasser, samt rett til tilkomst med bil.

Beliggenhet

Supersentral beliggenhet i Festningsgata. Kort. gange til hovedtrasè for lokalbusser, samt 10 min. gange til rutebilstasjon og jernbane. Gang-/sykkelavstand til UiA. Like ved Baneheia, byens mest populære friområde, med mange fine naturstier i vakre omgivelser, 3 Stamper, Svarttjønn og lysløype. Tredje Stampe byr på populær badestrand og badebrygger. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet med Bystranda og Nupenanlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravnedalen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen fra byggeår. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest på påbygging datert 13.04.2005. Ferdigattesten gjelder kåvekvist i bredde 5,4 m mot bakgård, skifte til koblede vinduer og legging av nye takstein på tak. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse til oppføring av levegg datert 09.06.2018. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger ikke noen godkjente byggetegninger av 1.etg. i kommunens arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar. Det foreligger en godkjent tegning av loftsetasje/2.etg. tilknyttet ferdigattest for påbygging i 2005.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, ref. tilstandsrapport: Kun rømning via innvendig trapp fra 2. etasje.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig m/ bevaring og tilhører reguleringsplan nr. 572 "Kvartal 16, 17, 18, 22, 23, 24, 28, 29, 30 og 35" datert 29.08.1990, samt kommunedelplan nr. 1264 "Kvadraturen og Veste Havn, Del 1 - Kvadraturen 2011-2022", datert 12.02.2014.

Planer under arbeid: Områderegulering - Gatebruksplan for Posebyen v/ plankontakt Bergland (mob. 97 14 47 54). Formålet med gatebruksplan for Posebyen er å utarbeide en plan for gatenettet som bidrar til å utvikle gaterommene slik at de ivaretar og forbedrer bomiljøet i Posebyen, styrke Posebyens identitet og kulturhistoriske verdier og bedre trafikksikkerheten i området.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 3409289. Tinglyst: 30.11.2020. Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1014158. Tinglyst: 03.11.2016. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om adkomstrett. Eier av eiendommen har tidsubegrenset rettighet til 3 faste parkeringsplassen på gnr. 150 bnr. 1204. Rettigheten inkluderer tilkomst med bil over gnr. 150 bnr. 1204. Bestemmelsen er vedlagt med kartskisse i salgsoppgave.
Dagboknr.: 3409289. Tinglyst: 30.11.2020. Bestemmelse om bebyggelse. Uteglemt registering. Rettet etter tingl. §18. Bestemmelsen sier at denne eiendommen (F36) har rett til å bygge inn mot gnr. 150 bnr. 273 (F38, Festningsgata 38). Det vil si at vinduer i grensen mellom F38 og F36 i etasjene til og med 3. etg. da skal forblendes og tettes. F38 er ovenfor eier av F36 forpliktet til å begrense innsyn mot F36 ved å plassere blomsterkasser el. tilsvarende (minimum høyde 60 cm) på innsiden av rekkverk på balkonger vendt mot sørøst. Eier av F38 har rett til å fore på gavlveggen over F36 med ca. 15 cm.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 130 620,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 147 620,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Festningsgata 36! Dette er en sjarmerende enebolig sentralt i sentrum med mange gode kvaliteter. Du kjører inn bilen i bakgården via Henrik Wergelands gate. Her har du 3 parkeringsplasser til eget bruk. Du har videre da en ytterdør du kan bruke på bakside hus eller framside via Festningsgata. Du kommer inn i en flislagt gang/entré. Her er det plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Via gang er det inngang til to boder. Den ene boden blir i dag brukt som verktøybod, mens den andre er innredet som kontor/soverom(ikke godkjent). Fra gang er det også inngang til et romslig flislagt bad med varmekabler. Bad totalrenovert i 2011 og inneholder vegghengt wc, servant, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Romslig og sjarmerende stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Koselig vedpeis i stue som gir godt med varme. I stuer et det også inngang til hovedsoverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og stor skyvedørsgarderobe til oppbevaring.

Ikea kjøkken fra ca. 2010. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer, flere inne i teglsten. Her kan det nevnes kjøleskuff, frys, kaffemaskin og mikro.Her ligger alt til rette for god matlaging. Utgang fra gang til stort privat uteområde. Her er det god plass til utemøbler og deilige sommerdager kan nytes. Her kan det også igjen nevnes 3 biloppstillingsplasser.

På loft finner du en hyggelig og romslig loftstue. Her har du også god plass til sofagruppe og du har en ekstra plass å hvile i den ellers travle hverdagen. Soverom to finner du på loft. God plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Er du på utkikk etter en enebolig sentralt i sentrum? Enebolig hvor du kan flytte rett inn og har gode parkeringsmuligheter? Da kan dette være noe for deg.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 21.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (15.09.2023). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 1890 og har normal slitasje. Det ble foretatt oppussing innvendig for ca. 10 år siden, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag av nyere dato og i bra stand. Vinduer og dører er av blandet årgang og er i bra stand, se punktskjema for utfyllene opplysninger. Kledningen mot bakgården er av nyere dato og er i bra stand. Eldre kledning mot gata og ved gavlvegg har normal slitasje, råte i spredte kledningsbord. Terrasseplatting i bakgården er i bra stand. Innvendig ble bad oppusset for ca. 13 år siden. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot bad, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. IKEA kjøkkeninnredning med keramisk platetopp er ca. 13 år gammel og er i bra stand. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Eier opplyser om at el. anlegg i 1. etasje er av blitt oppgradert de senere årene. Røropplegget er av blandet årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i bod. V.v.-bereder er fra 2002 og er på 194 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Peis med peisinnsats er montert i stua. Det er kun boligen som inngår i tilstandsrapporten. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Kledning mot gata. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Innvendig > Overflater. Betonggulv i stor bod er i dårlig stand.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Andre innvendige forhold. Hulrom under noen gulvfliser i stua.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 3 x 40 A. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet. Eier opplyser om at alt el.anlegg i 1. etasje er av nyere dato. Eier har kvitteringer av el.arbeid som er utført.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.
Velkommen til visning!

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap, frys og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 3409289. Tinglyst: 30.11.2020. Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1014158. Tinglyst: 03.11.2016. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om adkomstrett. Eier av eiendommen har tidsubegrenset rettighet til 3 faste parkeringsplassen på gnr. 150 bnr. 1204. Rettigheten inkluderer tilkomst med bil over gnr. 150 bnr. 1204. Bestemmelsen er vedlagt med kartskisse i salgsoppgave.
Dagboknr.: 3409289. Tinglyst: 30.11.2020. Bestemmelse om bebyggelse. Uteglemt registering. Rettet etter tingl. §18. Bestemmelsen sier at denne eiendommen (F36) har rett til å bygge inn mot gnr. 150 bnr. 273 (F38, Festningsgata 38). Det vil si at vinduer i grensen mellom F38 og F36 i etasjene til og med 3. etg. da skal forblendes og tettes. F38 er ovenfor eier av F36 forpliktet til å begrense innsyn mot F36 ved å plassere blomsterkasser el. tilsvarende (minimum høyde 60 cm) på innsiden av rekkverk på balkonger vendt mot sørøst. Eier av F38 har rett til å fore på gavlveggen over F36 med ca. 15 cm.

Info kommunale avgifter

Renovasjon fra Avfall Sør kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3454. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Vern/SEFRAK

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Bad totaltrenovert 2011. VVS utført av Olto VVS AS. Elektrisk utført av Elektroxsperten AS. Membran lagt av eier etter instruksjon fra rørlegger.
- Skiftet takrenner 2014.
- Endevegg gateplan mot nord skiftet kledning 2023.
- Ytterdører skiftet 2013/2011.
- Vindu og kledning skiftet i 1.etg bakgård.
- Terrasse i bakgård bygget i 2021.
- Jordfeil, utbedret av Elektroexperten i 2018.
- Rutinemessig EL-kontroll 2018, 1 feil: jordfeil.
- Nytt sikringsskap 2010.
- Alt elektrisk 1.etg. skiftet/installert 2008/2010. Utført av Aurebekk Elektro AS, Elektroexperten AS, Siemens Installasjon AS.
- Septiktank i bakgård. Tømming dekket av kommunale avgifter.
- Kjøkken, alt untatt soilrør til bad skiftet ved oppussing 2008/2009.
- Bad, alt unntatt soilrør til kommunal tilkobling skiftet ved oppussing 2011. Rør lagt av eier etter rådføring med rørlegger. Rørlegger koblet og godkjente arbeid. Olto VVS AS.
- Nytt innvendig pipeløp støpt etter råd fra feievesen i 2009. Utført av firma PS Mur & Flis.
- Ildsted 2.etg. fjernet tilgang blendet. Utført av PS Mur & Flis.
- Ildsted 1.etg. nytt og installert 2009.
- Liten skade på gulv på loft.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 0F145F65-9CCD-4672-B2EE-9A727898526D Kategori: