Arendal

Fergemannveien 3A

Prisantydning
2 700 000 kr
Omkostninger
83 800 kr
Totalpris
2 783 800 kr
Formuesverdi
858 260 kr
Formuesverdi sekundær
3 089 736 kr
Byggeår
1977
P-rom
149 ㎡
Bruksareal
159 ㎡
Tomteareal
798 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig med garasje/bu - Tromøy

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Det er inngang til hovedetasjen fra bakkeplan og boligen inneholder: vindfang med garderobeløsning, toalettrom, dusjbad m/wc, soverom, åpen kjøkkenløsning med direkte utgang til solterrasse. Spisestue og stue. Stuen har også utgang til veranda.
U. etg har gang, 3 soverom, tv-stue og avdelt rom/areal med garderobeskap. Flere boder. Utgang til hagen fra tv-stuen. Uteplass under verandaen og trapper langs kortsiden av huset og opp til hyggelig uteplass,


Primærrom: 134kvm, Bruksareal: 159kvm Sekundærrom: 25kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 77m² - 1. etg. 82m².
P-rom underetasje inkl: 4 soverom og gang.
P-rom 1.etg inkl: stue, kjøkken, bad, toalettrom, gang og soverom.
S-rom inkl: boder og garderobe.

Forandret planløsning i 1. etasje. Revet vegg imellom kjøkken og stue. Underetasje planløsning der disponibelt rom brukes som soverom/garderobe, ikke omsøkt. Fasadendring med større vinduer og bytting fra enkel dør til dobbel, dette er ikke omsøkt. Det er fremlagt flere plantegninger.

Bod:
Bra: 12m² - P-rom: 0m² - S-rom: 12m²
S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Vedovn både i stuen i hovedetasjen og i Tv-stuen, ellers panelovner i enkelte rom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg RV 410 østover fra Arendal, ta til høyre mot Tromøy, videre til høyre i krysset etter Shellstasjonen. Etter at du har passert Roligheden Skole, ta av til venstre ved skilt til Brattekleiv. Videre til venstre i bunnen av bakken, og til høyre når du får ’Tjenna’ rett frem. Veien inn til boligfeltet er så til venstre på toppen av bakken, så til venstre der du ser skiltet med Fergemannveien. Dette er eiendom nummer 3 på din venstre hånd. Parker på parkeringsplassen like før boligen og velkommen inn.

Barnehage, skole og fritid

Kort vei til Roligheten skole, med idrettshall og SFO.

Offentlig kommunikasjon

Det er kort vei til off transport og en hyggelig spasertur til fergeleiet på Skilsøy som tar deg over byfjorden og inn til hjertet av Arendal sentrum.

Parkering

Rikelig med parkering på egen eiendom.

Beliggenhet

Solrikt beliggende med fint utsyn mot Skilsøy og byen, ca 10 km fra Arendal sentrum. Eiendommen ligger i attraktivt, etablert boligområde på Brattekleiv. Kort vei til sjø, fine turområder, skole idrettshall og lysløype. Bussholdeplass i kort gangavstand fra eiendommen. Fergeforbindelse fra Skilsøy til Arendal sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.03.1977. Ferdigattesten gjelder nybygg våningshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og kjørevei, tilhører reguleringsplan Brattekleiv , datert 15.09.1969. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det foreligger planer under arbeid.
Brattekleiv, gnr./bnr. 206/606, 205/394 - Arendal kommune. Planid: 09062017-12.
Reguleringsplanen skal legge til rette for 5 nye eneboliger på gnr./bnr. 206/606 og en fortetting med en ekstra enebolig på gnr./bnr. 205/394.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/206/429:
02.04.1974 - Dokumentnr: 2274 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN


02.04.1974 - Dokumentnr: 2274 - Festekontrakt - vilkår
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN


27.07.1978 - Dokumentnr: 5676 - Best om garasje/parkering
Erklæring angående eventuell flytting av garasje


12.07.1984 - Dokumentnr: 6156 - Bestemmelse om bebyggelse
Kommunens vilkår vedtatt


11.05.2007 - Dokumentnr: 391790 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:206 Bnr:287


28.12.1972 - Dokumentnr: 8586 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:206 Bnr:14


01.01.2020 - Dokumentnr: 36420 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:206 Bnr:429


Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-))

83 800,- (Omkostninger totalt)

2 783 800,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Etablert hyggelig boligområde med hovedsakelig eneboliger i nærområdet

Standard

Det er hovedsakelig laminat, parkett og belegg på samtlige gulv, bortsett fra betonggulv i boder. Veggene har hovedsakelig malt tapet, malt brystpanel, tapet, mdf plater og malte flater.
Rikelig med hvit kjøkkeninnredning med profiler. Enkelte glasskap og gode arbeidsbenker. Frittstående øy laget av plater.
Åpen kjøkken/spisestue/stueløsning. I stuen er det en lun ovn som har fet fliselagt parti bak. Store vindusflater i stuen gir rommet mye naturlig lys. Utgang til veranda fra stuen.
Badet er innredet med lys baderomsinnredning. Det er montert dusj-kabinett på badet. Vegghengt speilskap over servant.
Gjestetoalett med håndvask.
Luke til loft med nedfellbarstige i gangen.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 02.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1977. Eldre taktekking der lekkasje rundt luftelyre ble registrert ved besiktelse i takkonstruksjon. Liggende og stående bordkledning der lite eller ingen lufting, noe råteskader ble registrert. Manglende rekkverk, sprekker i forstøtningsmurer ble registrert. Vinduer og dører der tiltak med utbyttinger, vedlikehold pga. råte, kondensering anbefales. Veranda med manglende understøtting/bæring og skjevheter registrert. Rom under terreng med fuktproblematikk som må sees i sammenheng med manglende fuktsikring, isolering og drenering av grunnmur. Varierende grad av slitasje i boligen, rom under terreng der tiltak med overflater for uttørking av bakenforliggende konstruksjoner er påregnelig. Eier opplyser om mus/rotte aktivitet der saneringsfirma har utført tiltak, ukjent omfang for undertegnede på befaringsdagen. Eldre teknisk anlegg med røropplegg, elektrisk anlegg. Eier opplyser om utført arbeider på anlegget og videre undersøkelser med utvidet el-kontroll anbefales før bruk. Manglende brannslukningsutstyr, røykvarslere. Nedgrav oljetank med røropplegg innvendig, må påregnes saneres. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Utvendige beslag har utettheter. Ved besiktelse fra innvendig takkonstruksjon ble det registrert lekkasjeskader i underkant av luftlyre.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket
effekt av dampsperrefunksjonen. lekkasjeskader rundt luftelyre ble registrert. Videre noe misfarginger som relateres til kondensering. Videre undersøkelser av gjennomføringer anbefales.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene har råteskader. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Manglende bæring ytterst der eier har satt opp 2 stk søyler pga. sikkerhet.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist fuktskader i etasjeskiller.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer.
Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Ved måling av relativ luftfuktighet ble det registrert høyere fuktverdier som relateres meget fuktig
konstruksjon. Synlig skade på gulv under trapp på gulv og målt høyere fuktverdier.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Manglende våtsoner. Eldre røranlegg. Tapet, maling buler både på vegg og i himling.

Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Fuktskade rundt luftelyre som kan relateres til
fuktskader i undertak.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ingen ventilering utover åpning av vindu.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Manglende røykvarslere, brannslukningsapparat observert.

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Eier opplyser om anlagt ny mur på innsiden av eldre skadet forstøtningsmur, denne er ikke synlig.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.

Tomteforhold > Oljetank
Det foreligger krav om sanering av oljetank.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

Utvendig > Dører
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Rom under terreng med fuktproblematikk der tiltak med overflater vil være påregnelig for uttørking av bakenforliggende konstruksjoner.
Videre renovering må vurderes individuelt og etter den enkeltes behov og referanser.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det har vært lekkasje fra oppvaskmaskin pga. mus som har gnagd over. Det er ikke videre utført utbedringer på selve
kjøkkenet men underliggende konstruksjoner.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør- system.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2020

Hvitevarer

Følgende hvitevarer medfølger: kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0351. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/206/429:
02.04.1974 - Dokumentnr: 2274 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN


02.04.1974 - Dokumentnr: 2274 - Festekontrakt - vilkår
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN


27.07.1978 - Dokumentnr: 5676 - Best om garasje/parkering
Erklæring angående eventuell flytting av garasje


12.07.1984 - Dokumentnr: 6156 - Bestemmelse om bebyggelse
Kommunens vilkår vedtatt


11.05.2007 - Dokumentnr: 391790 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:206 Bnr:287


28.12.1972 - Dokumentnr: 8586 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:206 Bnr:14


01.01.2020 - Dokumentnr: 36420 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:206 Bnr:429


Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja.
Pkt. 4.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 4.1.2: Årstall.
Svar: 2018.
Pkt. 4.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Utskifting av vinduer. Selv jobbet som snekker i forskelige firmaet.
Pkt. 4.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: bulas bygg.
Pkt. 4.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.

Pkt. 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Pkt. 10.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.1.2: Årstall.
Svar: 2017.
Pkt. 10.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 10.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: utskifting av kontakter. jobben var gjort av faglærte person men som dugnad. kan ikke dokumenteres.

Pkt. 13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja.
Pkt. 13.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 13.1.2: Årstall.
Svar: 2017.
Pkt. 13.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 13.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Nye vanntilkobling på kjøkkenet. jobbet var utført av faglærte men som dugnad. kan ikke dokumenteres.

Pkt. 14: Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Tanken er tømt og er ikke i brukt siden 2012.

Pkt. 19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Rotter eller muser. Har avtale med pelias siden januar 2022.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.10 900)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 700 000,-) (Kr.54 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.91 200)

Visning

Kontakt megler

Produktnr: CAB3458A-2756-43B1-ADC3-8E8DDF5CD545