Felehovet Sør - Nissedal/ Treungen

Felehovet sør 13

Prisantydning
2 790 000 kr
Omkostninger
86 220 kr
Totalpris
2 876 220 kr
Formuesverdi
90 476 kr
Kommunale avgifter
4 505 kr / år
Byggeår
1964
P-rom
103 ㎡
Bruksareal
109 ㎡
Tomteareal
3 491 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott hytte med bod og stor terrasse. Fri, idyllisk beliggenhet nært flott turterreng!

Om eiendommen

Innhold

P-rom: Gang , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Bad , Rom med formuldings toalett.
S-rom: Bod , Teknisk rom.

Standard

Vindfang
Vindfanget har plass til skap eller andre garderobeløsninger.

Kjøkken
Et stort og funksjonelt kjøkken ligger med åpen stue/kjøkkenløsning, med flott utsikt og god plass til spisebord.

Kjøkkenet er romslig med godt med skapplass. Innredningen har profilerte fronter. Over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp og stekeovn.

Stue
Stuen er lun og koselig, utstyrt med vedovn. Vinduer slipper inn godt med dagslys, samtidig som de ivaretar den nydelige utsikten. Etter en lang dag ute er det hyggelig å komme inn og varme seg foran ildstedet, og stuen innredes enkelt med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

Bad/wc
Planløsningen byr på et bad med innlagt vann og et wc-rom (snurredass). Det kommer både vei, vann og avløp på hyttefeltet. Dette har selger betalt for. Det er varmekabler på badet.

Soverom og garderobe
Hytta har fire soverom med plass til flere sengeløsninger, så her er det gode muligheter for å ta med seg gjester til fjells.  Hytta har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i bod.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 109 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 109m² 
P-rom inkl:
1. etasje; Gang, stue/kjøkken, soverom x 4, bad, rom med formuldingstoalett
S-rom inkl.:
1. etasje; Bod, teknisk rom

Bod:
Bra: 13m² - S-rom: 13m²
S-rom inkl.:
1. etasje; Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1964 i følge Nissedal kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 24.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Roger Sten Klausen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte medadresse Felehovet Sør 13 i Nissedal Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2: Det er f.eks tak, vinduer, dører ute, terrasser, etasjeskille og deler av yttervegger. Baderom har fått TG: 3. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med et hovedinntrykk som er bra, men med noen avvik. Vær også oppmerksom på at avvikene i hovedsak skyldes alder og uten at avvikene nødvendigvis trenger umiddelbare tiltak. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Generell > Bad

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

TG IU / Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Innvendig > Krypkjeller

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger høyt og fritt til i naturskjønne omgivelser ved Reinsvatn på Gautefall, vest i Drangedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, og her er det vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal.

Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned. Et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter, ligger ca. 5,8 kilometer unna. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med forskjellige traseer for alle ulike ferdighetsnivåer.

Skisenteret har blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Gautefall Ski Lodge er et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i en flust av bekker og elver.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen, som begge ligger ca. 16 min unna med bil. I Treungen finner man også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Tomt

Areal: 3 491 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det betales en årlig veiavgift og det er parkering på felles opparbeidet parkeringsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Eiendommen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Hytta er bygget på i 2001/02 (Olaf Haugland As). Detter godkjent i kommunen, men det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Detaljregulering Felehovet Sør og Reinsvatn", datert 12.05.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til overnevnt reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:

"3.10 Kommunen kan godkjenne sammenføyning av primær- og sekundærareal (BYA), på tomter der dette i situasjonsplan, og ved synfaring av markerte tiltak i marka, viser at tiltaket blir godt tilpasset tomta og terrenget, uten å gi vesentlige virkninger for landskapsbildet i form av mange og store fyllinger og skjæringer eller eksponeringsgrad. På tomt 044 er dette tillatt."

"3.08 Maksimalt tillatt bebygd areal og mønehøyde i område BFF1 til BFF112 fremgår av plankart og bestemmelser ved at det bak tomtenummeret på plankartet er to bokstaver som henviser bestemmelser om utnyttelsesgrad og mønehøyde nedenfor iht. 3.09 og 3.12. Første bokstav (stor) angir maksimal utnyttelsesgrad pr. tomt eksklusive parkering på terreng, maksimal størrelse på fritidsbolig, antall sekundærbygg og

maksimal størrelse pr. sekundærbygg. Andre bokstav (liten) angir maksimal byggehøyde. (Eksempel 299Cb) På noen tomter er andre bokstav byttet ut med stjerne tegn *.Disse tomtene har mønehøyde angitt i meter over havet, og to tomter (311 og

312) har og maksimal høyde på overkant gulv første etasje (OK gulv H01), i henhold til tabellen nedenfor i punkt 3.12. 3.09 Utnyttelsesgrad:

A - maksimalt bebygd areal BYA=80 m² eksklusive parkering på terreng, inklusive 1 sekundærbygning med maksimalt bebygd areal BYA=30 m².

B - maksimalt bebygd areal BYA=120m² eksklusive parkering på terreng, inklusive 2 sekundærbygg med maksimalt bebygd areal pr. sekundærbygg BYA=30 m².

C - maksimalt bebygd areal BYA=180m² eksklusive parkering på terreng, hvorav hytte maksimalt BYA=130m² og inntil 3 sekundærbygg med maksimalt bebygd areal pr. sekundærbygg BYA=40 m².

D - maksimalt bebygd areal BYA=250m² eksklusive parkering på terreng, hvorav hytte maksimalt BYA=180m² og inntil 3 sekundærbygg med maksimalt bebygd areal pr. sekundærbygg BYA=40 m²."

For mere informasjon se dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei etter avkjøring fra offentlig vei.
Det betales en årlig veiavgift og det er parkering på felles opparbeidet parkeringsplass.
Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn.
Gråvannsutslipp lokalt til terreng.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 86 220,- (Omkostninger totalt) 2 876 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 4 505,25 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 204,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 4 505,25,- pr, år. (Årsprognose for 2023)
Kommunale avgifter inneholder følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon

Strøm: ca. kr.18 000,-  pr år. Varierer etter bruk.
Forsikring: kr. 2 868,- pr. år.
Brøyting: kr.2 800,- pr. år.
Hytteeierlaget laget: kr. 300,- pr. år.

Formuesverdi

Kr.  90 476,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Felehovet sør 13, Gnr. 38 Bnr. 74 i Nissedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0093

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0093. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Guro Hana, tlf. 94 25 46 52

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 790 000,-) (Kr.69 750) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.97 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Produktnr: 3074158