Faråsen

Faråsen 12

Prisantydning
5 700 000 kr
Omkostninger
158 970 kr
Totalpris
5 858 970 kr
Formuesverdi
1 593 981 kr
Kommunale avgifter
36 288 kr / år
Byggeår
1989
P-rom
220 ㎡
Bruksareal
286 ㎡
Tomteareal
844 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Arkitekttegnet familiebolig - Børve Borchsenius. Usjenert utsiktstomt i rolig blindvei. Svært innholdsrik.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Kjøkken, bad, 2 soverom, vaskerom og stuer.
2. Etasje: Stue/gang/trapperom, bad og 2 soverom.
Kjeller: Gang/trapperom, vindfang, stue og boder.

Dobbelgarasje.

Standard

Innholdsrik familiebolig med flere usjenerte sitteområder på stor og solrik tomt. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt opp igjennom årene, og har en god planløsning. Boligen har sentralstøvsuger og balansert ventilasjon.

1. Etasje

Hyggelig vindfang med plass til å sette fra seg yttertøy. Videre innover i hallen er det atkomst til de øvrige rommene i denne etasjen, samt trapp til de andre etasjene. Den gode takhøyden får rommet til å virke stort og luftig, samtidig som den gir et godt førsteinntrykk av boligen. Utgang til skjermet uteplass og hage. Flis på gulv og panel på vegger og i himling.
 
Peisstuen egner seg godt til å samle hele familien for en hyggelig kveld. Stuen fremstår som åpen og trivelig, og er enkel å møblere. Rommet er innredet med peis, som varmer godt på kalde kvelder og gir en lun atmosfære. Flis på gulv og panel på vegger og i himling.

Lys og praktisk stue, med god plass til sofagruppe, spisegruppe og øvrig ønsket møblement. Rommet har store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Fra stuen er det atkomst til kjøkkenet. Rommet har parkett på gulv, malte overflater på vegger og plater i himling.

Koselig kjøkken med plass til spisegruppe. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Integrert komfyr, opplegg til kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt. Fra kjøkkenet er det utgang til uteplass. Flis på vegg ved kokesone, ellers malte overflater på vegger. Parkett på gulv og plater i himling.

Baderommet er innredet med servantskap med gode oppbevaringsmuligheter, toalett og dusjnisje med glassdører. Flis på gulv, flis på vegger og plater i himling.

I denne etasjen er det 2 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Rommer er innredet med skyvedørsgarderobe, og har utgang til uteplass. Soverommet har direkte adkomst til baderommet. Parkett på gulv, malt overflater på vegger og plater i himling. Det andre soverommet blir i dag brukt som kontor. Rommet har parkett på gulv og panel på vegger og i himling.

Vaskerommet er innredet med benk med skap og utslagsvask, samt opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv og plater på vegger og i himling.

2. Etasje

Romslig og praktisk stue med gode møbleringsalternativer. Rommet kan deles i ulike soner, og egner seg godt som ekstra tv-stue eller andre bruksområder som kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Utgang til inntrukket veranda med gode solforhold og flott utsikt. Teppe på gulv og panel på vegger og i himling.

Pent baderom innredet med servantskap, toalett, badekar og dusjnisje. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og plater med downlights i himling.

I denne etasjen er det 2 soverom av god størrelse. Rommene har plass til seng og øvrig ønsket møblement. Teppe på gulv, panel/malte overflater på vegger og panel i himling.

Kjeller

Kjellerstuen blir i dag brukt som soverom. Rommet er innredet med vedovn som varmer godt på kalde kvelder. Malte overflater på vegger og panel i himling.

Trapperommet er innredet med skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter.

Flere boder med oppbevaringsmuligheter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 220 kvm.
Bruksareal: 286 kvm.
Sekundærareal: 66 kvm.

Garasje på 42 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Kjøkken, bad, 2 soverom, vaskerom og stue.
2. Etasje: Stue/gang/trapperom, bad og 2 soverom.
Kjeller: Gang/trapperom, vindfang og stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1989 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 13.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Vindskibord.
- Utvendig > Takvindu.
- Innvendig > Innvendig trapp til kjeller.
- Våtrom > Generell > Bad.
- Våtrom > Generell > Vaskerom.
- Tekniske installasjoner > Varmepumpe i kjeller.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Dører.
- Utvendig > Utvendig veranda med murt peis.
- Utvendig > Inntrukket veranda.
- Innvendig > Overflater.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
- Tekniske installasjoner > Varmepumpe.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tomteforhold > Drenering.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Egeninnsats av eier som er utdannet bygningsingeniør. Helgesen Rør.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ca. 15 cm langt fuktmerke i støp overgang vegg/gulv i kjellerbod, ikke kledd inn.
6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Har skiftet membran på loftveranda over vindfang pga lekkasje.
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ventilasjonanlegg skiftet 2004. Heistad Elektro, Elvis etter 2003.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien følger man Ulefossvegen og tar rett frem i rundkjøringen etter sykehuset. Ta så første til venstre inn på Bakkane, og følg veien til toppen av bakken. Ta til høyre inn på Varpedelet,  følg vegen og etter ca. 350 ta til høyre inn på Varpevegen. Følg vegen og sving til venstre etter ca. 300 meter, inn på Faråsen. Boligen ligger på høyre hånd rundt svingen.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og populær beliggenhet i et godt etablert boligområde, på Faråsen i Skien. Boligen ligger i blindgate, så her får du et barnevennlig og rolig bomiljø, med lite gjennomgangstrafikk. Eiendommen ligger fint til i rolige omgivelser med nærhet til flotte turområder på Geiteryggen og Vindalsåsen. Forøvrig kort vei til turstien rundt Hjellevannet som tar deg til Skien sentrum med alle byens fasiliteter. I nærområdet ligger blant annet Herkules kjøpesenter, Skien fritidspark og Sykehuset Telemark, samt barnehager og skoler.

Tomt

Areal: 844 kvm, Eierform: Eiet tomt

Meget pent opparbeidet uteområde med gressplen, prydbusker, steinlagte uteområder og usjenerte sitteområder. En hyggelig oase med gode solforhold. Tomten byr på mye lek og morro for både tobente og firbente.

Parkering

Parkering i garasje og egen gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 26.03.1990. Brukstillatelsen gjelder bolig, gjenstående arbeid: dører ut til balkong og takterrasse holdes avlåst inntil rekkverk er montert, montering av nedløpsrør fra takrenner og tilkobling av disse, oppjustering av noen vinduer og vannbrett, montering av ventilrister i yttervegg mot nord, montering av stigetrinn på tak, noe utforing av vinduer med belistning, div. gulv og taklister, montering av kjøkkenventillator, solid håndlist på begge sider i trapp til 2. etg og kjeller, bad i 2.etg ikke ferdig og noe himling og panel i kjeller.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Veggutstikk ved hobbyrom ble ikke oppført slik fremvist på tegninger. Kjeller med gjenstående arbeider, vindfang, bad og badstue er ikke ferdigstilt.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Bakkane", datert 22.02.2001.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende og høyspenningsanlegg(inkl høyspentkabler), og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-)) 158 970,- (Omkostninger totalt) 5 858 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 36 288,18 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 593 981,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Faråsen 12, Gnr. 216 Bnr. 352 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Hvitevarer på kjøkkenet.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0043

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0043. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116

Kontakt megler

Varenummer: 3047978