Tinnheia

Eventyrveien 3A

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
100 950 kr
Totalpris
3 590 950 kr
Formuesverdi
805 569 kr
Formuesverdi sekundær
3 061 160 kr
Byggeår
1958
Internt bruksareal (BRA‑i)
135 ㎡
Bruksareal
135 ㎡
Tomteareal
186 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Flott, innholdsrikt rekkehus over tre etasjer med sentral, sentrumsnær beliggenhet. P.plass på tomt. Solrik uteplass!

Om eiendommen

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkeringsplasser på tomt. El.lader montert.

Beliggenhet

Rekkehus i et attraktivt og sentralt område på Tinnheia. Umiddelbar nærhet til butikk og buss. Kort vei til flotte tur- og bademuligheter samt Tinnheia Torv og Grim Torv med butikker og servicetilbud. Det er også kort vei til Sentrum med sykkel/gangvei hele veien. I området er det også skole, barnehage, idressplass med flerbrukshall og flotte naturområder med utsiktspunkt på Dueknipen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.1960. Ferdigattesten gjelder rekkehus med 10 leiligheter. Det foreligger vedtak - tillatelse datert 08.09.2005 som gjelder tilbygg Eventyrveien 3A. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Underetasje er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis boder, vaskerom (hvor idag det er baderom) og tørkerom . De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig , tilhører reguleringsplan nr 67 - Møllevannsheia II, datert 16.11.1956. Planer under arbeid i nærområdet: Tinnheia bydel.På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/2263:
01.08.1984 - Dokumentnr: 10305 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere


12.11.1999 - Dokumentnr: 18260 - Erklæring/avtale
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt


11.06.2024 - Dokumentnr: 1549565 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


27.07.1984 - Dokumentnr: 10072 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:539


01.01.2020 - Dokumentnr: 456967 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:2263


Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 87250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 9 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 100 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren v/ Johan R. Elieson har gleden av å ønske velkommen til visning av Eventyrveien 3A!
Boligen går over tre etasjer og ligger i et attraktivt, sentrumsnært område på Tinnheia. Umiddelbar nærhet til butikk og buss. Kort vei til flotte tur- og bademuligheter samt Tinnheia Torv og Grim Torv med butikker og servicetilbud. Det er også kort vei til Sentrum med sykkel/gangvei hele veien.

Boligen inneholder:
Fra inngangspartiet kommer man inn i boligens hovedetasje. Her er det vindfang med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt videre inngang til gang/trapperom.
Kjøkkenet er praktisk plassert i etasjen, like ved stuen. På kjøkkenet er det godt med benke- og skapplass.
Stuen er enkel å innrede med plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Det er ovn som sørger for rikelig med varme og hygge på kaldere dager. I stuen er det godt med lysinnslipp fra vindusflatene og utgang til stor solrik uteplass.

I boligens 2. etasje finner man tre gode soverom. Alle rommene har plass til seng med tilhørende møblement og godt med oppbevaringsplass i skap. Videre er det i etasjen et romslig, flislagt baderom. Baderommet var nytt i 2021. Et lekkert, tidsriktig baderom som inneholder dusjhjørne, servant med oppbevaring og toalett.

I boligens underetasje er det godt med oppbevaringsplass i boder, samt et innredet vaskerom, trimrom og baderom. Ikke godkjent til varig opphold.

På uteplassen kan sommeren nytes! Her er det plass til flere sittegrupper og fine solforhold.
Velkommen til visning!

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 14.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 1960 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er dobbelkrummet betongtakstein og takrenner/beslag av nyere dato og i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer og dører er av blandet årgang og noe vedlikehold bør beregnes, se punktskjema for utfyllende opplysninger. Vestlandskledning er fra byggetid og har stort sett normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Det bør opplyses om at det ikke er utlekting bak kledningen da dette ikke var vanlig på byggetiden. Terrasse trenger vanlig vedlikehold, rekkverk er iht. krav. Membran ved terrasse i 2. etasje er av nyere dato, og terrasse i 1. etasje er nylig utvidet. Innvendig trenger kjellerbad generell oppgradering mht. membran m.m. Bod m/opplegg for vaskemaskin er ingen våtrom, oppgradering bør beregnes. Bad i 2. etasje ble oppusset i 2021 av fagfolk, eier har dokumentasjon. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot kjellerbad og utforèt kjellervegg, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Nytt tak i stue etter lekkasje fra balkong og bad. IKEAkjøkkeninnredning er fra 2014 og er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, avvik ble registrert. Sikringsskap x 2 med automatsikringer. Det ble foretatt noe oppgradering på el-anlegget i 2021, eier har dokumentasjon. Røropplegget er av blandet årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Røropplegget på bad i 2. etasje er fra 2021. Innvendig stoppekran er montert i kjellerbad. Ved og elektrisk til oppvarming. Det er kun boligen som inngår i tilstandsrapporten.
 
Følgende avvik har fått TG3: 
Utvendig > Utvendige trapper: Trapp ved stue er i bra stand, rekkverk anbefales montert av sikkerhetsgrunner. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > Kjeller > Bad > Ventilasjon: Elektrisk vifte er defekt. Luftespalte er ikke etablert i dørterskel. Vurdering av avvik: • Avtrekksvifte er defekt. Konsekvens/tiltak • Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkongdør 2. etasje
Utvendig > Balkongdør i stue
Utvendig > Kjellerdør
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Andre innvendige forhold
Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv
Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > Kjeller > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater Gulv
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/2263:
01.08.1984 - Dokumentnr: 10305 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere


12.11.1999 - Dokumentnr: 18260 - Erklæring/avtale
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt


11.06.2024 - Dokumentnr: 1549565 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


27.07.1984 - Dokumentnr: 10072 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:539


01.01.2020 - Dokumentnr: 456967 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:2263


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3.733,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Lekkasje, badet er bygd helt nytt og alt av rør og strøm er nytt. Utført av Rehab Sør i 2022.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Vi har bygget ny terasse. Her var det lekkasje inn. Dette er rapportert inn til takstmann.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Varmekabler og strøm på bad og spotter i stue. Utført El i 2021.

12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, lekkasje bad.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, sendt takstmann. Utført i 2021.

14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja, Har hatt service på tanken og ovenen . Brenner på bio.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: 10FC68D7-49C7-4992-9DCC-A794E1F9A567