Hånes

Epleveien 131

Byggeår
1984
P-rom
146 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Totalt bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
348 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

BUD! Meget pent og romslig enderekkehus med solrik terrasse og hage-2 lekre flislagte bad-Nyere kjøkken-Barnevennlig-Garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Meget praktisk og funksjonell familiebolig med god planløsning. Boligen går over 3 plan og inneholder:

1. etasje:
Flislagt entre, gang, stor og romslig stue med god plass for spisestue, vedovn og utgang til solrik terrasse og hage, kjøkken med downlights i tak, pen nyere Strai kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer ( oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp), frittstående kjøl/fryseskap og spiseplass og lekkert totalrenovert flislagt bad/wc fra 2021 med varme i gulv, downlights i tak, dusjhjørne, vegghengt wc og baderomsinnredning.

2. etasje:
Gang, lekkert totalrenovert flislagt bad/wc fra 2021 med varme i gulv, downlights, badekar, dusjhjørne, vegghengt wc og romslig baderomsinnredning.
3 gode soverom hvorav et har innebygd seng og skrivepult. Alle soverom har godt med garderobeskap. Spesialbygd seng på soverom 3 følger med i handelen.

Bortsettingskott mellom 1. og 2. etg, samt bortsettingsloft.

U. etasje:
Gang, stort innredet rom som brukes som kjellerstue (ikke godkjent for varig opphold), vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel (disse følger med i handelen), stort hobbyrom/bod med egen inn/utgang og matbod.

Hyggelige uteområde med stor solrik usjenert terrasse og koselig hage.

Garasje i rekke like ved og parkeringsplasser på tomten.

Bør nevnes:
- 2 lekre totalrenoverte bad/wc fra 2021. Alle arbeider utført av fagfolk.
- Nyere Strai kjøkkeninnredning med hvitevarer.
- Fire dobbel gips mot nabo i stue.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Oppvarming

Varmepumpe, varme i gulv på begge bad/wc, vedovn i stue, samt elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Hånesveien og inn til venstre på Fruktveien, følg den til du kommer til Epleveien på høyrehånd ved Coop.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Se ellers vedlagt kartskisse.

Parkering

Garasje i rekke ca. 200 meter fra boligen, samt godt med parkeringsplasser på tomten.

Beliggenhet

Boligen ligger i et svært populært og rolig boligområde på Hånes. Det er kort vei til butikk, bussholdeplass, turterreng og flere flotte badestrender som Solvika og Piningen. I området har man bl.a.: Marina, kirke, legesenter, treningsstudio, apotek, samt idrettshall og kunstgressbanen. Det er to dagligvarebutikker på Hånes. Hånes har flere barnehager, samt barne- og ungdomsskole. Det er kort vei til Sørlandsparken, Kjevik flyplass, Dyreparken og ca 10 km til sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder "nybygg rekkehus". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at innredet kjellerrom ikke er godkjent som rom for varig opphold. Det er en innredet bod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 351 Hånes B - endret reguleringsplan stadfestet 02.10.1979. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Påtegning 13.06.1983 fra byplankontoret til bygningskontrollen, Hånes felt BF - bebyggelsesplan for areal "filippa".

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Ingen heftelser eller rettigheter er funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

3 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-))

102 120,- (Omkostninger totalt)

3 692 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Rekkehuset ble oppført i 1984 og fremstår generelt i normal god stand og vedlikeholdt. Bla. ble begge baderommene renovert i 2021, samt bla. plast-vannrør i rør-i-rør system montert, Strai-kjøkkeninnredning ble montert i 2010, samt automatsikringer i sikringsskapet og utvendig trekledning på gavl-veggen og 4 stue vinduer er skiftet ut i 2022. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk er ikke montert på muren ved kjellertrappen i fra byggeår. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Resterende vinduer med 2 og 3.lags glass er i fra byggeår og har generelt normal slitasje ut i fra alder. To vinduer i soverom i loftsetasjen har flass etc. i hjørner i bunn innvendig pga. kondens, det ble ikke målt fukt i merker på befaringen. Kjeller vinduer er ikke rømnings vinduer og vinduene gir for lite dagslys forhold til rommene ihht. forskrifter og krav.
Utvendig > Dører: Det er avvik: Inngangsdør i fra byggeår m/sidefelt, kjellerdør med 2.lags glass og balkongdør i fra byggeår med 3.lags glass i stuen har normal slitasje ut i fra alder.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Rommene i kjelleren har innvendig påforing i trekonstruksjoner mot grunnmuren, og grunnmuren er synlig på en vegg mot nabo i boden. Det ble ikke registrert merker, fukt på de innvendige overflater i kjelleren som var mulig å besiktige på befaringen. Ved bruk av fuktindikator på overflater ble målt fukt i betong-gulver mot grunnmur, og hulltaking er foretatt i bunn av påforet bakvegg i boden hvor det ble målt ca. 20 vekt% fukt på befaringen. Fukt utslag har
sammenheng med drenering og utvendig fuktsikring av grunnmuren som er i fra byggeår. Flere overflater i kjelleren er ikke kontrollert grunnet, innredninger, møbler, lagrede gjenstander ol. på befaringen og forbehold om evnt. mangler må tas. Ytterlige kontroll anbefales. Generelt er rom under terreng og påforede vegger i trekonstruksjoner mot grunnmur utsatte konstruksjoner mht. kondens, fukt.
Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er avvik: Malt strie på vegger og malt innvendig tak i fra byggeår har normal slitasje.
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er avvik: Vinyl belegg på gulvet med oppkanter langs vegger har normal slitasje med bla. noen merker etc.
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på overflater i vaskerommet ble det målt fukt i betong-gulvet mot grunnmur på befaringen. Fuktutslag har sammenheng med drenering og utvendig fuktsikring av grunnmuren som er i fra byggeår.
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sanitærutstyr og innredning: Det er avvik: Plast-sluk i gulvet og røropplegget er i fra byggeår, og stoppekran, vannmåler, stål-vask, opplegg for
vaskemaskin, trykk regulator og varmtvanns bereder på 198 liter produsert i 1998 er montert. Registrerte ingen lekkasjer på befaringen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Vaskemaskin og tørketrommel følger også med.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230210. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Ingen heftelser eller rettigheter er funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.869,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

7916983

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, begge bad helrenovert (alt nytt) okt-des. 2021. Arbeid utført av: Bademiljø/Rør i Sør.
Pkt. 4: Endevegg skiftet kledning og 2 vinduer. Listet ut. Arbeid utført av Hovet og Magnussen.
Pkt. 9: Er det utført arbeid eller kontroll på det elektriske anlegget? Ja, elektrikerarbeid i forbindelse med nytt kjøkken i 2010. Skiftet samtidig til automatsikringer i forbindelse med renovering av bad i 2021 og i forbindelse med kjellerstue i 1986/87. Arbeid utført av: Stokkeland og Rør i Sør.
Pkt. 14: Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, varmepumpe ny 2016, skiftet vifte/lager i reklamasjonstiden. Deksel i front noe defekt i hengsler.
Pkt. 18: Har det vært skadedyr i boligen? Eksempler på skadedyr: Rotter, mus, maur, biller, skjeggkre. Ja, ubetydelig men av og til i bod ved inngangen til kjeller, muligens ved lagring av ved.
Pkt. 23: Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse, ferdigattest eller andre godkjenninger? Ja, innredet kjellerstue 1986/87.
Pkt. 24: Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet rom til boligrom? Ja, ref. pkt. 23. Arbeid utført av faglært. Selvgjort snekkerarbeid Obs: varmelist defekt og må erstattes med annen oppvarming, eks. panelovn.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 590 000,-) (Kr.68 210)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.103 145)
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: B45D797D-A8B3-4D3E-9651-4CC1C93C0636 Kategori: