Borgestad

Enggravvegen 5

Prisantydning
4 740 000 kr
Omkostninger
134 800 kr
Totalpris
4 874 800 kr
Formuesverdi
812 017 kr
Byggeår
1955
P-rom
117 ㎡
Bruksareal
190 ㎡
Tomteareal
830 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

VISN 25.04 Svært påkostet og moderne enebolig beliggende i populært boområde - Nytt tak, kledning, elektrisk, drenering+

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen har fått en jevnlig oppussing siden 2019 og ansees å være renovert i store deler av bygningsmassen både utvendig, innvendig og i tomteforhold. Siden 2019 har eier planert ut store deler av eiendommen for å kunne yte utearealer maksimalt. I tillegg har det vært fokus på romslige plattinger som veranda i 1. etasje og balkong i 2. etasje. Innvendig har boligen fått et særdeles moderne og gjennomgående preg med delikate fargekombinasjoner som strekker seg ut i de fleste rom og overflater.

Det er bygget en ny utetrapp med tilkomst til boligen i 1. etasje. Ny moderne inngangsdør fører deg inn til trappehall som videre fører deg inn til boligens åpne stue- og kjøkkenløsning. Rommene har laminat på gulv og slette vegger. Stuen fremstår romslig og med god plass til stuemøbler som sofahjørne og spisegruppe. Det er utgang til boligens veranda fra ny skyvedør. Varmepumpe er installert i rommet.

Svært delikat og stilig kjøkkeninnredning fra Systemkjøkken ble satt inn i 2021 med mørke slette fronter og laminert benkeplate. I benk er det komposittkum med ett grep blandebatteri og uttrekkbar dyse. Innredningen har en sosial kjøkkenøy med blant annet barstoler og skapløsning på ene side. Det er integrert vinskap og komfyr/platetopp med integrert mekanisk avtrekkshette. Hvitevarer som integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr med platetopp og vinskap medfølger i handelen.

Videre i etasjen er et innbydende bad med baderomsplater på vegger og flisbelagt gulv med varme. Rommet har innredning med vask, speil og toalett. Rommet har sluk og membran og er klargjort for dusjkabinett.

1. etasje har et romslig og pent soverom med fiskebeinslaminat på gulv og slette vegger. Rommet kan enkelt innredes med dobbeltseng og soveromsmøbler.

2. etasje:

I den øvrige etasjen finnes en hyggelig loftstue med laminat på gulv og slette vegger malt i lune toner. Rommet har utgang til boligens balkong med deilige solforhold, samt en hyggelig utsikt.

Et svært delikat og romslig bad med flisbelagte vegger og gulv med varme ble renovert i 2021. Badet fremstår luftig og deilig med blant annet stor dobbel dusj i dusjnisje. Rommet er innredet med innredning med vask, vegghengt toalett, badekar og dobbelt dusj. Det er plass og opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Videre har etasjen to soverom med fiskebeinsgulv og slette vegger. Hovedsoverom er romslig og med god plass til dobbeltseng og garderobe. Det andre soverommet er idag innredet som et garderoberom med romslige garderobeskap og kommoder.

Boligens kjeller består av 3 bodrom og det er gjort endel oppgraderinger med vann- og avløpsnettet i gulvsonen, samt innvendig i himling. Kjeller har egen tilkomst fra kjellerdør som anbefales å byttes på sikt. Kjeller ansees idag for å være en råkjeller, men med mange spennende muligheter.

Oppvarming

gen har varmepumpe i stue, varmekabler på begge bad og forøvrig elektrisk oppvarming.
Det er pipeløp og oppkobling i stue og loftstue, men eier har ikke satt inn peisovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering skjer i innkjørsel.

Beliggenhet

Boligen ligger i et svært populært og godt etablert boområde på Borgestad som ligger godt plassert mellom Grenlandsbyene Skien og Porsgrunn. Fra eiendommen har du trygge og fine skoleveier til Buer skole, Enggrav skole og Menstad ungdomsskole. Ellers er det fine trilleveier til Borgestad barnehage(3 min) eller Enggrav barnehage(8 min). Dagligvarehandel kan gjøres unna på Meny Borgestad som ligger i umiddelbar nærhet, og ellers er det korte veier til Hovengasenteret med butikk, apotek, frisør m.m. Fritidsaktiviteter finner du i kort avstand til Borgs bane eller Menstadhallen. Generelt ansees Borgestad som et rolig og trygt område for store og små.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen da de ikke finnes i kommunens arkiver etter notat fra Skien kommune. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av man. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett uregulert område, godkjent som boligformål og er den del av kommuneplanens arealdel/byplan. Det gjøres oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/72/91:
23.12.1955 - Dokumentnr: 402669 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om gjerde

31.10.1955 - Dokumentnr: 402177 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:72 Bnr:64

01.01.2020 - Dokumentnr: 1569661 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:72 Bnr:91

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 118 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 134 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 27.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
- Utvendig - nedløp og beslag: Det mangler snøfangere og stigetrinn for feier. Estimat:10.000 - 50.000,-
- Utvendig - Vinduer i kjeller: Ett stykk vindu md knust glass og ramme og karm er slitt og det er sprekker og fuktmerker i trevirket. Estimat: 10.000 - 50.000,-
- Utvendig - kjellerdører: Dør har skader og mangler innfesting. Estimat: under 10.000,-
- Innvendog: Pipe og ildsted: Pipeløp har kort gjenstående brukstid og pipeløp må utbedres ved innsetting av ildsted. Estimat: 10.000 - 50.000,-

TG2:
- Utvendig - taktekking
- Utvendig - Veggkonstruksjon
- Utvendig - Takkonstruksjon/loft
- Utvendig - Veranda
- Utvendig - Utvendige trapper
- Innvendig - Etasjeskille/Gulv mot grunn
- Innvendig - Radon
- Innvendig - Rom under terreng

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230016. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/72/91:
23.12.1955 - Dokumentnr: 402669 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om gjerde

31.10.1955 - Dokumentnr: 402177 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:72 Bnr:64

01.01.2020 - Dokumentnr: 1569661 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:72 Bnr:91

Sammendrag selgers egenerklæring

Sammendrag av selgers svar i egenerklæringsskjema:
- Punkt 1: Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Svar: Det var lekkasje i rør men heldigvis er det dobbel-rør og da rant ut av vannskapet og inn til bad, ned til sluket slik det skal gjøre . Veggen ble revet delvis ned og røret ble skiftet. Ingen vann eller fukt i vegger ettersom det er dobbelrør.
- Punkt 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Svar: Alt av badet er revet ned og bygd opp igjen. Alt er nytt både bærebjelker, membran, varmekabler, fliser, dusjer osv. er gjort en stor del egeninnsats, vennetjenester og faglærte rørlegger firma. Sivertsen Rør AS.
- Punkt 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Svar: Alt av vekker, bærebjelker, tak, isolasjon, rupanel, vekk-papp, takstein, vinduer og mer er byttet. Hele huset har blir revet ned og bygd opp igjen. Alle vinduer er nye med høy kvalitet fra Monter. Alt av materialer er også fra Monter. Alt av takstein, plank til spiker er fra Monter. Gjort masse egeninnsats, vennetjenester og faglærte personer har vært innom byggeprosessen.
- Punkt 8: Er det utført arbeid med drenering? Svar: Drenert hele huset, der det også ble byttet ut avløps ledninger og innstikk vann ledninger. Slik det er nytt. Dreneringen er gjort av Eier som har kurs bevis for slikt arbeid.
- Punkt 10:Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Svar: Alt er nytt. Hele huset ble revet ned til bjelker og da ble hele det Elektriske anlegget byttet ut. Inkludert hovedledningen ute i bakken. Alt av sikringer, ledningsnettet, spotter, stikkontakter, jording til selve sikringsskapet er nytt og gjort av et Norsk Firma. Seax el installasjon AS.
- Punkt 12: Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Svar: Det har vært lekkasje i rør da jeg overtok huset men hele huset ble revet ned til bjelker og alt av rør ble byttet ut og gjennomført av et Norsk Firma.
- Punkt 13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Svar: Alt av rør innvendig er byttet ut. Er av høy kvalitet og gjennomført av et norsk firma. Ble også byttet avløpsrør og inntaksledning med vann inn til huset. Sivertsen rør AS.
- Punkt 16: Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Svar: Var en nyere varmepumpe i huset da jeg overtok. Usikker på hvem firma som Har gjort jobben men den funker fint.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

torsdag 25. april
kl. 16:30-17:30
Produktnummer: 2E6D1FB7-218C-4EF7-9984-9916C3645313