Lillesand

Engekjerr 14

Kommunale avgifter
12 972 kr / år
Byggeår
1983
P-rom
185 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
717 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Bud mottatt! Innbydende enebolig med bad og kjøkken fra 2020. 3 soverom. Garasje. Ta kontakt med megler for visn

Om eiendommen

Innhold

En innholdsrik enebolig med attraktiv beliggenhet. Boligen inneholder blant annet:
1.etg: Entré, gang, 2 soverom, trapperom, kjøkken, stue, bad, bod og vaskerom.
2.etg: 1 soverom, bad, bod og trapperom. Et rom er innredet og opprinnelig godkjent som soverom, dette rommet oppfyller ikke dagens krav for størrelse på vindu ettersom at vinduene ble fjernet når boligen ble påbygd.

Et lekkert Strai-kjøkken fra 2020 med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som to stekeovner, platetopp med integrert ventilator, kjøleskap, fryseskap og vinskap. Kjøkkenet er også utstyrt med en Quooker kran for kokende vann. Like ved kjøkkenet er det god plass til spisebord.
En romslig stue med et moderne vargevalg og god plass til flere møbelgrupper. Stuen har en god takhøyde og store vindusflater. Fra stuen er det utgang til platting.
Et flott bad i 1.etg fra 2020 i moderne stil. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjnisje, speil med antidugg funksjon og dobbelservant med underskap.
Et praktisk vaskerom med nyere innredning og plass til både vaskemaskin og tørketrommel.
Bad i 2.etg utstyrt med badekar, toalett og servant med underskap.
Tre soverom og et kontor. Fra hovedsoverommet har utgang til takterrasse. I tillegg er det et rom som er innredet og opprinnelig godkjent som soverom. Dette rommet opprettholder ikke lengre dagens krav for soverom ettersom at vinduer ble fjernet når boligen ble bygd på.
Pent opparbeidet tomt med en romslig platting med god plass til utemøblement og en liten gressplen.
Garasje med bod som gir godt med oppbevaringsplass samt biloppstillingsplass til flere biler på tomten.
Varmefolie i gulv 1.etg. Spotter utvendig ved inngangsparti og ved balkongfør ut på terrassen er automatisk styrt av lyssensor.

Standard

Utvendig: Taktekking med takstein fra 2012. Undertak av diffusjonsåpen papp, men med tette finer plater under. Det er laget luftespalte i takkonstruksjonen. Taknedløp og renner i metall. De går i lukket rør i bakken. Stigtrinn til pipen er montert. Det er ikke montert snøfangere på taket.
Liggende trekledning fra byggetiden og fra 2012. Takkonstruksjon fra byggetiden. Bordtak oppå bjelker. Det er synlige luftespalter i takkonstruksjonen.
Vinduer fra byggetiden. De har glass som nærmer seg endt levetid. Bare noen få av disse i 2.etg. Resten av vinduer er byttet i 2012. Ytterdøren fra 2008 er litt slitt. Balkongdører ok. Terrasse ut i fra stuen med rekkverk i tre. Terrassen har skjevheter. Luftebalkong ut i fra 2.etg. Lavt rekkverk.
Innendig: Boligen var bebodd og møblert på befaringsdagen. Alle flater var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Ok vedlikeholdt og oppusset. Målt med laser på langt strekk i stuen. Etasjeskiller har ikke vesentlige retningsavvik. Ved byggetiden var det ikke krav til radonsperre. Eier opplyser om at pipen er fikset og det er montert ny peisovn i stuen i 2020. Det har også vært branntilsyn i boligen. Ok. Lite kryprom med dør utenfra. Rommet er laget i mur. Ingen synlig fukt. Innvendige dører ok.
Våtrom:
Bad 2.etg: Bad i fra byggetiden. Vinylbelegg på gulvet. Oppkant ved døren, men lite fall til sluket. Badekar. Veggplater og himling er i ok stand. Men det
må fuges ved rørgjennomføringen til toalettet. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Men det er laget oppkant ved døren. Belegg klemt i sluket. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Lufteventil i himlingen. Det må monteres elektrisk avtrekksvifte. Det er boret hull i motstående rom til badekaret. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 6 V%. Tørt.
Vaskerom: Utslagsvask i stål montert i innredning. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulvet, Plater på vegger. Veggplater og himling er i ok stand. Innvendige vegger er ikke fuktsikret. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er laget oppkant ved døren. Belegg klemt i sluket. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Elektrisk vifte trakk luften ut.
Det er ikke laget hull i tilliggende vegg mot vaskerommet. Det var ikke tilgang fra motsatt side på befaringsdagen.
Bad 1.etg: Badet er renovert og laget større i 2020. Fliser på vegger. Ok. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 25 mm fall til sluket. Gulvet har lokalt fall inne i dusjen. I sluket er det synlig slukmansjett klemt i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Elektrisk vifte trakk luften ut. Det er boret hull i motstående rom til dusjen. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var 11,4 V%. Tørt.
Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er i ok stand. Eier opplyser om at hvitevarer er i ok stand. Koketank på 3 liter til kranen. Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut. Viften er i koketoppen. Rør ut av veggen.
Tekniske installasjoner: Stoppekran på vaskerommet. Ingen synlige lekkasjer på befaringsdagen. "Rør i rør" med skap for inspeksjon/vedlikehold. Rør ut av veggen for lekkasjevann/kondens. Avløpsrør i plast. Videre rør er skjult i vegg/gulv. Lufteventil av anlegg over taket. Staking av avløpsrør i sluket. Lufting fra ventil og vinduer. Ventilasjon fra elektrisk vifte i kjøkken og bad. Varmepumpen virket ok. Vvbereder på ca 200 liter fra 2020.
El-kontroll avsluttet 16.3.22.
Tomteforhold: Boligen er laget på fjell og løse masser i terrenget. Eldre grunnmur av lecablokker. Tilbygg er laget på betong. Forstøtningsmur av betong mot boligen og i terreng er det betongsteinsmur.Så ok ut. Ingen vesentlige sprekker. Skrånende terreng på tomten. Synlige deler så ok ut. Informasjon er fra eier.

Arealer med beskrivelse

Bra. pr. etasje: 1.etg: 149kvm. 2.etg: 44kvm.
P-rom. pr. etasje: 1.etg: 146kvm. 2.etg: 39kvm.
P-rom inkluderer:
1.etasje: Entré, gang, 2 soverom, trapperom, kjøkken, stue, bad og vaskerom.
2.etasje: Trapperom, 2 soverom og bad.
S-rom pr. etasje: 1.etg: 3kvm. 2.etg: 5kvm.
S-rom inkluderer: To boder.

Garasje: Bra. 18kvm.
Bod tilknyttet garasje: Bra. 10kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

 
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Bad 1.etg er utvidet, innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommet er byggemeldt som henholdsvis bad og matbod. Badet er utvidet og boden er fjernet og gjort om til en del av badet. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Et rom i 2.etg er opprinnelig godkjent som soverom men etter at boligen ble bygd på så ble noen av vinduene fjernet og rommet opprettholder ikke lengre dagens krav i forhold til størrelse på vindu.

Byggeår og byggemåte

1983 i følge Lillesand kommune.

Oppvarming

Elektrisitet, varmepumpte og vedovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Fiber fra Telenor og Telia.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 08.06.22 18:54, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig i Lillesand. Garasje og utvendig bod på tomten. Boligen har hatt mange oppgraderinger i senere tid. Bad, vaskerom og kjøkken fra 2020 i 1.etg. Taktekking fra 2012. Innvendige flater er pusset opp. El-kontroll ok i 2022. Branntilsyn og feier ok.
Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
TG2: Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
TG2: Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Ytterdøren har dørblad med slitasje.
Kostnadsestimat : Under 10 000
TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Lavt rekkverk i 2.etg. Terrassen har skjevheter.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
TG2: Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapperom i boligen har ikke håndløpere på veggen.
TG2: Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Belegget opplyses om å være eldre.
TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
TG2: Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig avtrekk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
TG2: Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
TG2: Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Nytt gulv, nye varmekabler, membran, fibo trespo, nye rør (Rør-i-rør), fliser. Totalrenovering. ^ Også nytt EL-anlegg.
Arbeid utført av: Rørlegger Einar Sundsdal AS.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja.
Beskrivelse: Totalrenovering. Gulv ble pigget og revet opp, alt bygget opp fra grunnen av.
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja.
Noen år har det forekommet litt sukkermaur på våren.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Installert elbillader. Totalrenovering av bad, flytting av sikringsskap og oppgradert til dagens standard (2020). Installert nytt hovedinntak og overspenningsvern. Montert spotter i tak, nye kurser ute og inne. Installert varmefolie i gulv.
Arbeid utført av: Lillesand Elektro AS.
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja.
Beskrivelse: El-Tilsyn i Februar/Mars, 2022. Fikk en anmerkning på feil stikkontakt soverom. Utbedret og fikset av elektriker, godkjent.
Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja.
Beskrivelse: Installert i 2018, elbillader i garasje. Gjort av godkjent elektriker.
Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Påbygg, nye soverom bygget fra grunnen av. Nytt tak hus og garasje. Nye vinduer og dører. Stod ferdig i 2012.
Arbeid utført av: Byggmester Pål Rislå.
Tilleggskommentar: I ene hjørnet på terrassen er det en skjevhet. Vært slik siden vi flyttet inn. (Ikke forverret seg på disse årene).

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et attraktiv og veletablert boligområde ca. 3 km fra Lillesand sentrum.
Fra boligen er det kort vei til barnehage og skole. Det er også gangavstand til matbutikk, flotte turområder og busstopp som tar deg i rettning Kristiansand og Arendal.

Tomt

Areal: 717 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Garasje samt biloppstillingsplass på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.04.83. Ferdigattesten gjelder Engekjerr 14. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger også ferdigattest datert 22.03.2013. Ferdigattesten gjelder tilbygg til bolig og garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og kjørevei, tilhører reguleringsplan "Engekjerr (sekkebekk felt 7 og 8), datert 24.06.1976. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vest vendt for eiendommen er et boligområde under opparbeidelse. Dette området er regulert til "boligbebyggelse - fremtidig".

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift) 143 370,- (Omkostninger totalt) 5 433 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 972 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Vann, avløp, feiing og eiendomsskatt. I tillegg kommer renovasjonsgebyr fra Libir på kr. 4.663,- pr. år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3088,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 136 904,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 092 853,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Engekjerr 14, Gnr. 18 Bnr. 251 i Lillesand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 15 90 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

65-22-0076

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-22-0076. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Ørjan Aas Nielsen, tlf. 99 15 90 73

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.76 500) Tilrettelegging (Kr.18 000) Eierskifteforsikring (Kr.28 254) Totalt kr. (Kr.133 239)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3061703