Sollia - Helle

Ekorntoppen 24A

Felleskostnader
5 516 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1990
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Tomteareal
29 525 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Barnevennlig, attraktivt og solrikt beliggende rekkehus. God standard, romslig uteplass med flotte sol og utsiktsforhold

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder følgende:
1. etg: Vindfang, hall/gang, bad, kjøkken, stue/spisestue og soverom.
2. etg: Loftstue, bod og 2 soverom.
Utebod.

Areal pr. etasje:
1. etg: Bra/p-rom: 80/76 kvm.
2. etg: Bra/p-rom: 37/37 kvm.

Følgende rom inngår i primærareal:
1. etg: Entre, kjøkken, stue, soverom, bad.
2. etg: Stue, soverom, soverom 2.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulvet på badet. Det er nyere vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Gangavstand til Helleskolen (1-7 klasse) og drøye 5-8 min til Hellekirken barnehage. Ca. halvparten av

skoleveien er på bilfri sti. I tilknytning til skolen ligger idrettsanlegget på Helle med bl.a. klubbhus og kunstgressbane.

Offentlig kommunikasjon

Fra Helle sentrum er det bussforbindelser til både Kragerø sentrum og Tangen bussterminal.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter ved inngangspartiet til boligen, og det er montert ny lader til el-bil her. Borettslaget disponerer garasjer som leies ut til andelseierne, og her kan man sette seg på ventelisten, og få tildelt garasjeplass ettersom det blir ledig kapasitet.

Beliggenhet

Sollia et attraktivt boligfelt om ligger på Helle, ca. 6 km fra Kragerø sentrum. Nesten helt øverst på Sollia finner du Ekorntoppen, et svært ettertraktet og fredelig område hvor folk i alle aldre, og spesielt barnefamilier stortrives. Leiligheten som selges har en fin beliggenhet, med stor uteplass, gode sol- og utsiktsforhold og lite innsyn fra naboeiendommer.

Gangavstand til Helleskolen (1-7 klasse) og drøye 5-8 min til Hellekirken barnehage. Ca. halvparten av skoleveien er på bilfri sti. I tilknytning til skolen ligger idrettsanlegget på Helle med bl.a. klubbhus og kunstgressbane.

Området har rikelig med fine turmuligheter, og blant annet Gustuskollen er en ettertrakter turdestinasjon. Turen opp tar ca. en halvtime, og på toppen kan man nyte en fin utsikt utover Helle og Hellefjorden. I dette området er det også fine bade- og fiskemuligheter i forskjellige ferskvann. Ønsker man å tilbringe dagen ved sjøen er det flere offentlige badeplasser langs Hellefjorden, med blant annet Terjesen som et populært område på sommeren.

Det er ca. 1 km til sjøen med offentlige badeplasser og Helle Småbåthavn.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 8/8-1990 Brukstillatelsen gjelder "nybygg", gjenstående arbeid: "Taknedløp tilkobles overvannsledning. Røykvarslere monteres ved soverom. Lufting av boder i 2. etasje. Stigetrinn monteres på tak. Målsatt skisse av utvendig stoppekran."

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål, og er en del av planen "Del av Sollia" datert 23/8-1988. Reguleringsplanen sier blant annet følgende: I området skal det oppføres boliger med tilhørende anlegg. Bebyggelsen skal utformes som frittliggende bygninger. Bygningene skal ha saltak og takvinkelen fastsettes av bygningsrådet" Komplette reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende er tinglyst på grunneiendommens grunnboksblad:
Festekontrakt tinglyst 30/9-1983 dok.nr. 3302. Festeavtalen mellom grunneier Strand og Kragerø kommune.
Festekontrakt tinglyst 29/11-1989 dok.nr. 4133. Festeavtalen mellom Kragerø kommune og borettslaget knyttet til fellestomten.
Festeforholdene er nærmere beskrevet under punktet i salgsoppgaven som omhandler tomteforholdene.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Det er ingen odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 6 250,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 15.110,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Boligområdet består hovedsakelig av eneboliger, tomannsboliger og leiligheter.

Standard

Boligen holder god standard og er oppgradert med blant annet nytt kjøkken, mye nye overflater, oppgradert bad for ca. 12 år siden, oppgradert elektrisk anlegg etc.

Kjøkken:
Kjøkkenet har ny innredning og fremstår som et pent og effektivt kjøkken med god standard og smarte løsninger. Kjøkkenet er komplett utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger. Delvis åpen løsning mot stuen gir gode lysforhold og romfølelse.

Stue:
Stor og god stue med store vindusflater og direkte utgang til uteplass. Stuen har en størrelse som gir god plass til både spisestue og sofagruppe.

Bad:
Badet er pusset opp for ca. 12 år siden og holder normalt god standard. Badet inneholder dusjkabinett og servant med skuffer og speil som var nytt i 2020, toalett samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er utstyrt med varmekabler i gulvet.

Soverom:
BOligen inneholder totalt 3 soverom, hvor hovedsoverommet ligger i 1. etasje, og de to andre soverommene ligger i 2. etasje. Hovedsoverommet er utstyrt med en romslig skyvedørsgarderobe, som medfølger i salget. Hovedsoverommet er oppgradert med nye gulv, veggflater, himlinger, downlights etc. Begge soverommene i 2. etasje er oppgradert i forhold til gulv og overflater som er malt opp, og fremstår som lyse og pene rom, og det elektriske anlegget er også oppgradert på den ene soverommet.

Loftstue:
Praktisk loftstue som også egner seg godt til lekerom. Loftstuen har laminatgulv og ellers lysmalte overflater. En del av loftstuen (delen til venstre når man kommer opp trappen) er opprinnelig tegnet inn som en bod, og kan tilbakestilles til ekstra lagringsplass ved oppføring av en lettvegg dersom ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger dokumentasjon på at endringen fra "oppbevaring/bod" til "oppholdsrom/loftstue" er omsøkt hos kommunen, og at den delen av loftstuen må betraktes som bodareal.

Bod:
Det er egen sportsbod ved inngangspartiet inn til boligen med gode oppbevaringsmuligheter.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger, øvrige hvitevarer medfølger kun etter avtale med selger,

Legalpant

Kommunen har legalpant for forfalte kommunale avgifter, og dette håndteres/faktureres direkte til borettslaget.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Følgende er tinglyst på grunneiendommens grunnboksblad:
Festekontrakt tinglyst 30/9-1983 dok.nr. 3302. Festeavtalen mellom grunneier Strand og Kragerø kommune.
Festekontrakt tinglyst 29/11-1989 dok.nr. 4133. Festeavtalen mellom Kragerø kommune og borettslaget knyttet til fellestomten.
Festeforholdene er nærmere beskrevet under punktet i salgsoppgaven som omhandler tomteforholdene.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter, inkludert eiendomsskatt, er inkludert i felleskostnadene.

Byggemåte

Ramberg Takst ble kontaktet av Pål Christer Hafredal for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av rekkehus med adresse Ekorntoppen 24A i Kragerø kommune.
Det er overskyet og regn på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten.

Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, terrasse og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til sameiet.
Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje.

TG: 2 er gitt til: vinduer, overflater, innvendig trapp, feieluke, vannrør, avløpsrør og hulltaking.
TG: 3 er gitt til: terrasse og baderom.

Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Polisenummer

SP588086

TV/Internett/Bredbånd

Boligen har installert fiber fra Altibox i dag, som tilbyr TV-kanaler, fibernett etc.

Sammendrag selgers egenerklæring

2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Nytt arbeid 2013. Oppussing av overflater. Det er lagt fliser og baderomspanel over eksisterende tettesjikt. Nytt dusjkabinett og innredning 2020. Arbeidene er utført av ufaglært.

3: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Svar: Oppdaget vanninntrengning på soverom. Det ble målt og ga ikke utslag. Soverommet er totalrenovert i 2022.

4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Byttet terrassedør 2018, byttet bod- og inngangsdør 2021, byttet takvindu 2021,poppet bly på bakside pipe 2015,

10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Oppgradert sikringsskap og deler av anlegget. Nye kurser til kjøkken og elbil lader i 2023. Utført av Kragerø Installasjon.

19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Mus i kledning. Anticimex har utbedret.

21: Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Funnet noe råte i kledning

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

IF Skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,10 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 12.900,-, oppgjørshonorar kr 7.900,- og digital markedspakke kr 6.600,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 83 050,00,- inkl. mva.
Solgt

Kontakt megler

Avd.leder / Eiendomsmegler / Fagansvarlig

Heljar Hogner

Avd. Kragerø

Vis profil
Produktnr: 77E30ADA-FFD0-4C43-9D9A-FB9FB06839CD