Lillesand

Ekornåsen 1

Prisantydning
4 150 000 kr
Omkostninger
120 220 kr
Totalpris
4 270 220 kr
Formuesverdi
1 324 575 kr
Formuesverdi sekundær
4 768 469 kr
Kommunale avgifter
13 503 kr / år
Byggeår
1974
P-rom
233 ㎡
Bruksareal
249 ㎡
Tomteareal
1 999 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Romslig enebolig på flott solrik tomt og nydelig sjøutsikt - Dobbeltgarasje - Båtplass - Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Romslig enebolig på stor solrik tomt. Du kommer inn til et flott opparbeidet inngangsparti. Videre opp en trapp og dør inn til en romslig gang/trappehall Fra gang er det videre inngang til en garderobe. Garderobe med skyvedørsgardrobe til oppbevaring av sko og ytterklær. Fra gang/entré kommer du  inn til et stort og romslig kjøkken. Kjøkken som inneholder komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.  Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Her ligger alt til rette for god matlaging. Det er også plass til et spisebord på kjøkken.

Stor stue med fine vindusflater som gir rikelig med lys inn til stuen. Stue med god plass til sofagruppe og tilhørende bord. Hyggelig vedovn i stue som gir godt med varme. Fra stue er det utgang til stor solrik terrasse. Her har du god plass til utemøbler. Nydelig sjøutsikt.

I hovedetasjen finner du også et bad med wc, servant og dusjkabinett, samt et vaskerom.

I loftetasjen er det en loftstue me god plass til sofa. 3 gode soverom med plass til seng, samt et lite toalett.

I underetasjen er det en tv-stue/kjellerstue med god plass til sofagruppe. Her kan de yngre eller eldre ta seg en ekstra pust i bakken etter den ellers travle hverdagen. 2 soverom med god plass til seng og garderobeskap. Eldre flislagt bad med wc, servant og dusjkabinett. Vaskerom og godt med plass til oppbevaring. Egen inngang til underetasjen. Stor grønn plen ved inngangsparti til underetasje.

Tilhøreende garasje med bodplass.
Velkommen til vising.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 233 kvm, Bruksareal: 249 kvm Sekundærrom: 16 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 87 m²  - 1. etg. 97 m²  - 2. etg. 65 m².

P-rom inkl:
U.etg.: Trapperom, gang, gang 2, bad, vindfang, soverom, stue, soverom 2.
1.etg.: Vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue, hall m/trapp, trapperom til kjeller.
2.etg.: Trapperom, stue, toalettrom, soverom, soverom 2, soverom 3.

Toalettrom og bod i 2. etasje er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjøkken er plassert hvor det er tegnet inn soverom. Hall er plassert der kjøkken var tegnet inn.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1974 i følge Lillesand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 22.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 1973 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Boligens 2. etasje ble påbygd i 2001. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag fra 2001 og har normal slitasje. Vinduer og dører er
stort sett av nyere dato i 1. og 2. etasje og er i bra stand. Vinduer i underetasjen er fra byggetid og vedlikehold bør beregnes. Kledningen har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Terrasse trenger vanlig vedlikehold, rekkverk er iht. krav. Trapp ved terrasse er slitt, og rekkverk anbefales
montert.

Innvendig ble bad i kjeller oppusset i 1995, vanlig vedlikehold/oppgradering mht. membran m.m. bør beregnes. Eldre vaskerom i kjeller trenger renovering. Bad og vaskerom i 1. etasje ble oppusset i 2013. Det ble utført hulltaking i vegger inn mot sanitærrom, ingen synlig eller
målbar fukt ble oppdaget. Sørlandskjøkken innredning er fra 2013 og er i bra stand, benkeplate av stein er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. El. anlegget er stort sett av eldre årgang supplert med noe av nyere dato, vanlig
vedlikehold bør beregnes. Røropplegget er stort sett fra byggetid, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i vaskerom i underetasjen. Ved og elektrisk til oppvarming.

Dobbel garasje er fra 1995 og måler 41 m2 i bruksareal, bod ved siden av måler 12 m2. Det er valmtak med dobbelkrummet betongtakstein og plastrenner. Stående kledning trenger vanlig vedlikehold. 2 garasjeporter har normal slitasje.
Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er ingen lufting i konstruksjonen.
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.
Våtrom > Generell > Vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Terrasserer generelt slitt, oppgradering trengs.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Andre innvendige forhold. Noe svikt i laminatgulv i stue ved døra til gangen. Mindre svikt i gulv på ett soverom i 2. etasje. Vinskjev dør fra gang til stue. Eier opplyser om at kjøkken virker noe dårlig isolert ved yttervegg. Noe ujevnt gulv i stue i underetasjen. Litt svikt i yttervegg på ett soverom i undertasjen.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer, overbelastningsvern på 50 A. Sikringsskap i underetasjen er delvis utkoblet. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet.
Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig
at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Pusset opp bad. VVS Johannessen, Follvik.

- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. Lekkasje i kjeller. Tryg Forsikring.

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Liten lekkasje i veluxvindu bad loft, ikke problem siden.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Ja. Pipefornyelse med rør etter påbygg.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Ribe Elektro.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Påbygg av etasje, skiftet kledning og vinduer. Byggmester kay karlsen, Modalen.

- Er det foretatt radonmåling?
Ja. Flere år sinde. 2007 - ikke farlig nivå.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Her er man i umiddelbar nærhet til det beste Lillesandsskjærgården har å by på. Nabolaget består hovedsaklig av eneboliger og det er opparbeidet felles leikeplass og gjesteparkeringsplass. Meget kort avstand til badeplasser og egen båtplass i felles bryggeanlegg. Det er ca 3 km til Høvåg barne og ungdomsskole samt nærbutikken like ved. Barnehager: Framsyn, TrippTrapp og Høvåg barnehage. Det er ca 20 km til Kristiansand og Lillesand sentrum.

Tomt

Areal: 1 999 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Garasjeplass og biloppstillingsplass på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for boligen fra byggeår. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.10.1974.

Det foreligger ferdigattest på garasje datert 18.10.1995. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er gitt byggetillatelse på påbygg til bolig i 2000 og tilbygg til garasje i 2004 fra Lillesand kommune. Kommunen opplyser at det ikke finnes midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på tiltakene. De kan ikke utstedet ferdigattest på bygninger uten midlertidig brukstillatelse som er søkt om i perioden 1998-2010.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Kjøkkenet er opprinnelig godkjent som to soverom. Vaskerommet er opprinnelig godkjent som et soverom. Gang med trapp opp til loft er opprinnelig godkjent som kjøkken. Rommene er godkjent til varig opphold/beboelse, men det er ikke søkt bruksendring.

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning for avvik i planløsning og manglende brukstillatelse/ferdigattest påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbeggelse (nåværende) og tilhører kommuneplan for Lillesand kommune 2018-2030 (ID2016002337) datert 05.12.2018. Et lite delareal tilhører reguleringsplan Ribe (ID19780001) datert 17.01.1978. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har abonnement på avløp, og er tilkoblet offenltig avløp. Privat vann.

Privat vei. Det er tinglyst bestemmelse om adkomstrett på eiendommen som sier at "kjøperen skal ha rett til å benytte anlagt vei på hovedbruket grunn fra fylkesveien og fram til parsellen."

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagbokrnr.: 4781. Tinglyst: 26.11.1973. Best. om adkomstrett. Bestemmelse om båt/bryggeplass
Dagboknr.: 5625. Tinglyst: 27.09.1984. Best. om båt/bryggeplass.  
Dagboknr.: 2663. Tinglyst: 18.05.1995. Diverse påtegning. Tidsbegrensningen i avtalen oppheves. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 220,- (Omkostninger totalt) 4 270 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 503 pr. år
Beløpet er en årsprognose. Fakturert beløp i 2022 var kr. 13 079,40.
Inkluderer eiendomsskatt, avløp etter stipulert forbruj, abonnement avløp og feie/tilsynsgebyr.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp fra Libir for 2023 er kr. 4718.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4313,- for år 2023 på denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 324 575,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 768 469,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ekornåsen 1, Gnr. 77 Bnr. 35 i Lillesand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0180

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0180. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 150 000,-) (Kr.65 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.98 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070836