Einaren/Gulset

Einaren 15

Byggeår
1985
P-rom
214 ㎡
Bruksareal
248 ㎡
Tomteareal
788 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Svært velholdt og innholdsrik enebolig på barnevennlige Gulset/Einaren. 4 sov. og ny dbl.garasje/carport.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. Etasje: Vindfang, toalettrom, hall, kjøkken, stuer/spisestue, 3 soverom og bad.
Kjeller: trapperom/stue, gang, vaskerom, peisstue, soverom og boder.

Romslig familiebolig med god planløsning og gjennomgående høy standard. Gode materialvalg, med en pen håndverksmessig utførelse. Boligen er godt vedlikeholdt, og har lyse moderne fargevalg på overflater.

Praktisk vindfang med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Videre innover i gangen er det inngang til stuen, baderommet og 3 soverom, samt trapp ned til kjelleretasjen. Malte overflater på vegger og panel i himling.

Stor og innbydende stue, med flere soner som gir ekstra fleksibilitet og møbleringsfrihet. Det store rommet oppleves lyst og luftig, og har utgang til solrik uteplass og hage. Her er det god plass til hyggelige sammenkomster med hele familien. Rommet har parkett på gulv, malte overflater på vegger og panel i himling. Delen ved inngangen til kjøkkenet passer utmerket som spisestue, og har god plass til både langbord og annet møblement. Her er det montert varmepumpe. Ett platå ned fra spisestuen er det plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Rommet er innredet med peis, som varmer godt på kalde kvelder og gir en lun atmosfære.

Koselig kjøkken med plass til spisegruppe. Pen kjøkkeninnredning fra 2010 med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate av eik. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Flis på vegg under overskap. Integrert komfyr og micro, samt opplegg til kjøleskap og oppvaskmaskin. Rommet er malt i en lys farge og har panel med downlights i himling.

Pent baderom fra 2012. Rommet er innredet med servantskap og vegghengt skap med gode oppbevaringsmuligheter, toalett, badekar og dusjnisje. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og panel i himling.

Toalettrommet er innredet med toalett og servant. Flis på gulv, tapet på vegger og panel i himling.

Boligen har 4 soverom. Tre av disse ligger i hovedetasjen, mens ett ligger i kjelleren. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement, samt utgang til balkong. De andre rommene har plass til seng og er innredet med garderobeskap/garderobeløsning. Alle rommene er malt i lyse farger.

Praktisk kjellerstue som kan brukes som ekstra tv-stue eller andre bruksområder som kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Rommet har laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Romslig vaskerom fra 2016 innredet med benk og utslagsvask, dusjkabinett og vv-bereder. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, malt mur på vegger og panel i himling.

Det er flere boder i kjelleren med gode oppbevaringsmuligheter.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien og Myren: Kjør inn på Gulsetringen og følg veien. Ta av til venstre inn på Meierkollen, også første til venstre inn på Vestre Einaren. I enden av vegen tar du til venstre inn på Einaren. Boligen ligger på venstre hånd etter ca. 150 meter.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, carport og gårdsplass. Det er montert elbil-lader i garasjen

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Einaren, i et populært boligområde på Gulset . Boligen ligger på romslig tomt med gode solforhold og fine uteområder. Det er kort vei via gangstier til Kollmyr barneskole, Gulset ungdomsskole, barnehager og Gulsetsenteret med butikker og flere servicetilbud. I nærområdet er det flere fritidstilbud som bla Gulsethallen med svømmehall, idrettsanlegg og treningssenter.
Det er gode bussforbindelser i området og kort vei til utallige turmuligheter, samt skimuligheter på vinteren. Gulset har den gode kvaliteten at man kan sykle å gå på et stort indre gangveinettt fri for kjøretøy - trafikksikkert og trivelig. Det er skjønne naturopplevelser som Åletjern med flott badeliv, Gulsetmarka med flere turløyper, Fantekjerringkollen og Ulvskollen for topptur og fristier i nærområdet. Her kan man flytte inn i et koselig nabolag med rolige og barnevennlige omgivelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 17.06.1985. Brukstillatelsen gjelder enebolig, gjenstående arbeid: Puss av grunnmur, puss av leca yttervegger i kjeller, rekkverk rundt utv. kjellernedgang, trapp eller terrasse utenfor stuedør mot vest(døren må holdes avlåst til dette arbeidet er utført).

Det foreligger ferdigattest datert 12.12.2019. Ferdigattesten gjelder garasje.

At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Bod i kjeller er benyttet til soverom, rom har ikke rømning. Vindu på soverom i kjeller tilfredsstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu.
Bad i kjeller er ikke oppført og romarealet er medtatt i s-rom utregningen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Einaren", datert 08.09.1983.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 06.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1984/17149-2/101 Best. om adkomstrett
Tinglyst: 04.10.1984
Bestemmelse om gjerde
Meglers forklaring: Tomta er pålagt gjerdeplikt. Naboen har adgang til denne eiendommen for nødvendig ettersyn, reparasjon og vedlikehold av bygningen som står på tomtegrensen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

4 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-))

118 970,- (Omkostninger totalt)

4 218 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:#kommentartakst.oppdrag¤

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Inngangsparti.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Takkonstruksjon/loft.
- Utvendig > Vinduer fra byggeår.
- Utvendig > Verandadør og soveromsdør.
- Utvendig > Balkong og veranda.
- Utvendig > Trapp til kjeller.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Innvendig > Innvendige dører som går på karm.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom.
- Våtrom > Overflater gulv > Vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
- Tomteforhold > Drenering.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1984/17149-2/101 Best. om adkomstrett
Tinglyst: 04.10.1984
Bestemmelse om gjerde
Meglers forklaring: Tomta er pålagt gjerdeplikt. Naboen har adgang til denne eiendommen for nødvendig ettersyn, reparasjon og vedlikehold av bygningen som står på tomtegrensen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Hovedbad i 1. etg. er totalrenovert av Skien Rør & Flis, Grenland Snekkerservice og Elektro 4. Toalett i 1. etg. er overflater pusset opp av huseier. Vaskerom i kjeller er pusset opp av huseier, men rørarbeid (åpent anlegg) er utført av Skien Rør & Flis og el-arbeid utført av Z-elektro.
Takstein nederst i gradsrenne over veranda har vært skadet, og vann lekket ned på undertak.
Støttemur/murvegg ved kjellernedgang har hatt stabil sprekk/forskyvning over flere år. Sprekken/forskyvningen oppstod da det over tid hadde ligget lagret gjerdestolper inntil på bakkeplan. Gulv i bod har noe skjevhet inn mot sørvestre hjørne.
Det ble byttet noen dårlige kledningsbord på sørveggen ifm. bytte av vindu. Det ble fanget to mus på loftet for noen år tilbake, men ingen verken før eller siden.
Elektro 4 stod for strøm ifm. totalrenovering av hovedbad i 1. etg., spotlights på kjøkken, kurs til varmepumpe, kurs og billader i garasje, kurs til garasje, samt nytt sikringsskap med automatsikringer. Z-Elektro stod for el-arbeidet i vaskekjelleren.
Fornyelse av terrasse, balkong og trapp er utført av huseier. Ringmur tilhørende garasjen er utført av huseier, men garasjen er satt opp av Igland Garasjen. Huseier har skiftet skadet takstein, og Grenland Snekkerservice har byttet dårlige kledningsbord og vindu på sørveggen.
Det er tinglyst bruksrett på naboeiendommen - Lille Einaren 12 - til vedlikeholdt av garasjen, som står ca. 60 cm fra nabogrensen.

Se selgers egenerklæringsskjema og tilleggsnotat for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,3%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: AA2E3223-0747-4BF1-8A61-CEBDC5401517 Kategori: