Skien - Einaren, Meierkollen

Einarbakken 75

Kommunale avgifter
20 540 kr / år
Byggeår
1985
P-rom
126 ㎡
Bruksareal
166 ㎡
Tomteareal
889 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Trivelig enebolig med 4 soverom og stor garasje - 72m2. Ligger i enden i barnevennlig blindgate.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Underetasjen: Vindfang, gang, 2 soverom, bad og kjellerrom.

Garasje.

Standard

Boligen fremstår velholdt og med gjennomgående lyse og moderne fargevalg

1. Etasje
Kjøkken fra Ikea med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap, samt god arbeidsplass. Integrerte hvitevarer. Stålplater på vegg ved kum og platetopp. Det er montert komfyrvakt. Laminat på gulv, mdf-plater på vegger og plater i himling. 

Stuen er lys og romslig, med god plass til flere sittegrupper, spisegruppe og øvrig ønsket møblement. Det er montert vedovn som varmer godt på kalde kvelder. Fra stuen er det utgang til skjermet solrik veranda/terrasse.

Pent baderom innredet med servant med skuffer, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, Alloc baderomsplater på vegger og plater i himling.

Det er to soverommene i denne etasjen. Begge rommene er innredet med garderobeskap, og har plass til seng og øvrig møblement. Det ene rommet har belegg på gulv, tapet på vegger og plater i himling, mens det andre rommet har belegg på gulv, panel på vegger og plater i himling.

Underetasje:
Praktisk vindfang med god plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Belegg på gulv, panel på vegger og plater i himling.

Baderommet er innredet med servant med skuffer, speil med oppbevaring, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, Alloc baderomsplater på vegger og plater i himling.

Det er to romslige soverom i underetasjen. Det største rommet egner seg godt som ekstra tv-stue, kontor eller barne- og ungdomsavdeling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 126 kvm.
Bruksareal: 166 kvm.
Sekundærareal: 40 kvm.

Garasje på 72 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje (P-rom 85 kvm): Stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Underetasje (P-rom 41 kvm): Vindfang, gang, 2 soverom og bad.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1985 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstforum Telemark AS den 01.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig i en etasje og underetasje. Den er oppført i 1985. Inngangen er i underetasjen er innredet til oppholdsrom, samt kjellerrom. Grunnmuren er i bra stand. Dreneringen er fra 2012. Vegger er isolert ut fra byggeårets standard og med utvendig liggende kledningen som er i bra stand. Taket er bra og taksteinen med undertak og lekter er fra byggeåret. Takrenner i plast er også fra byggeåret og må vurderes skiftet. Nedløp er fra 2012 og i bra stand. Vinduer og dører er fra byggeåret og med noe bemerkninger.
Innvendig er det generelt bra, det er pusset opp i 1.etg. Litt bemerkninger. Kjøkken ble pusset opp og med ny innredning i 2011. Litt bemerkninger.
Bad i 1.etasje og i underetasjen er fra 2016. Enkelte bemerkninger her. Forøvrig kan det pusses opp/oppgraderes etter individuelle
ønsker i kjellerdelen i underetasjen. Enkel standard her. Registrer fuktighet i utforede vegger. Verksted/garasje er bygget bak huset i 1988.
Her er det endel bemerkning på sprekker i gulv og skjevheter. Taket er oppbygget som saltak av fabrikkfremstilte takstoler med sutakplater som undertak. Taket er tekket med dobbelkrummet betongtakstein. Det er montert takrenner av plast. Nedløp i plastbelagt stål. Vegger er i tradisjonelt bindingsverk som er isolert i hulrom og med liggende kledning utvendig. Det er et stort åpent loft uten gulv. Det er satt inn malte trevinduer med 3-lags
glass. Det er malt balkongdør i tre med 3 lags glass. Det er veranda/terrasse med impregnert gulv ut fra stue.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Dører - 2.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Innvendig > Overflater.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Innvendig > Innvendige dører.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien følger man Gulsetringen og tar til venstre opp til Einaren/Meierkollen. Følg veien og ta første til venstre, inn på  Einaren. Følg så veien videre og ta etterhvert til venstre ned på  Einarbakken. Du vi få boligen på venstre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget barnevennlig og rolig beliggenhet på Einaren på Gulset. Solrik beliggenhet og pent opparbeidet uteområde med stor veranda/terrasse. Fra boligen er det kort vei til Kollmyr barneskole, Gulset ungdomsskole og barnehage. Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Gulsethallen, idrettsanlegg, treningssenter, svømmehall og lysløyper, samt bademuligheter i Åletjern og særdeles fine turområder i nærområdet. I tillegg er det kort vei til Gulsetsenteret med dagligvarebutikker, diverse butikker og legesenter. Det er gode bussforbindelser fra Gulsetringen.

Tomt

Areal: 889 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje og egen gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.09.1986. Ferdigattesten gjelder enebolig.

Det foreligger ferdigattest datert 14.04.1989. Ferdigattesten gjelder snekkerverksted.

At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Einaren", datert 08.09.1983.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og flomfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1984/16450-2/101  Best. om adkomstrett  
Tinglyst: 25.09.1984 
Bestemmelse om gjerde

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift) 110 870,- (Omkostninger totalt) 3 360 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 539,56 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 601 620,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Einarbakken 75, Gnr. 2 Bnr. 958 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0174

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0174. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,5%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3050225