Eikvåg

Eikvåg 3

Prisantydning
8 750 000 kr
Omkostninger
235 220 kr
Totalpris
8 985 220 kr
Formuesverdi
292 732 kr
Kommunale avgifter
3 042 kr / år
Byggeår
1775
P-rom
102 ㎡
Bruksareal
130 ㎡
Tomteareal
1 554 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Sørlandsidyll i Eikvåg med bolig, anneks, brygge og sjøbu. | Sjelden mulighet | Fantastisk beliggenhet

Om eiendommen

Standard

Hus med mye sjel, hvor flere av de originale detaljene er godt ivaretatt. Karakteristiske trekk for byggestilen med rødt tak, smårutede sprossevinduer og hvitmalt fasade finner man her.

Eiendommen pryder innseilingen i Eikvåg-gapet med sin flotte utforming. Huset har to innganger, en grovinngang og en hovedinngang. Hovedinngangen ligger på fremsiden med tofløyet dør. Her kan man nyte de mange flotte morgentimene med kaffekoppen på trammen og utsikten mot havet. Inngangspartiet har avkledningsplass til besøkende, mens bi-inngangen som ligger på vest-siden blir benyttet til husstanden med avkledningsplass i eget rom.

Stua ligger mot sørøst med bjelker i taket og lysmalte gulv og vegger. Rommet er pent innredet med tilpasset møblement. Her kan man nyte utsikten fra flere hold, mens man kan kjenne varmen fra vedovnen som gir god stemning. Stua har en rektangulær utforming med rom for møblering i soner.

Kjøkkenet ligger i hjerte av huset, er innredet med tilpasset innredning med lyse profilerte fronter. Kjøkkenet har en delt fordeling. Ved den gamle grua, som er fliselagt og har innsatt vedovn, er det kjøkkenbenk med plass til matlaging. I enden av kjøkkenet er det kjøkkenbenk for oppvask med integrert oppvaskmaskin og vask. Godt utstyrt innreding med plass til lagring. Enkeltstående kjøleskap og hybelkomfyr.

Huset har delt toalettløsning og bad. Badet er tidløst innredet med fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning og plassbesparende dusjløsning. Rommet har i tillegg opplegg til vaskemaskin. Toalettrom i tilstøtende rom ved bi-inngangen.

Trapp opp til loftet via vinkeltrapp. På loftet ligger hovedsoverommet med nydelig utsikt. I 1. etasje ligger to mindre soverom med plass til køyesenger.

Lagringsrom i 1. etasje og bod på loft.

Annekset ligger rett ved huset. Annekset er innredet med oppholdsrom med en liten kjøkkenkrok, soverom med plass til dobbeltseng og fliselagt bad. Hems på loftet med stigeadkomst.

Bygningene er gjennomgående pent innredet i lyse og delikate fargetoner med tilpasset innredning. Møbler og inventar medfølger, slik at man kan flytte rett inn.

Arealer med beskrivelse

Totale areal Fritidsbolig, Anneks og Sjøbu
Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Sekundærrom: 28 kvm.

Fritidsbolig
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 60 m²  - Loft. etg. 29 m².

P-rom 78 m² inkl:
1.etg: Vindfang, Toalettrom, Bad/vaskerom, Kjøkken, Trappegang, Stue, Soverom 1, Soverom 2.
Loft: Gang, Soverom

S-rom 11 m² inkl.: Bod i 1 etg og bod på loft

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Bygningen har en del skjevheter, hvorpå oppgitt areal kan avvike noe fra faktisk areal. Takhøyde i 1. etg. er stedvis mindre enn 190 cm, pga. skjevheter i bygget. Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Pga. store skjevheter i gulv er det vanskelig å måle areal nøyaktig, bl.a. på loft mhp. måleverdig areal. Areal på loft er derfor angitt helt ut mot yttervegger. Faktisk måleverdig areal av loft kan være noe mindre enn hva som er oppgitt.

I enkelte oppholdsrom er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10 % av rommets bruksareal. Takhøyde er stedvis svært lav, og i underkant av 190 cm på underside av bjelkelag i 1. etg. Vindu på loftsoverom har ikke godkjent størrelse for rømning.

Farsund kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv på boligen. Det er ikke uvanlig på eldre eiendommer som denne. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Anneks:
Bra: 24 m² - P-rom: 24 m²
P-rom inkl.: Stue/kjøkken, Soverom, Bad
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Sjøbu.:
Bra: 17 m² - S-rom: 17 m²
S-rom inkl.: Bod
Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet. Bygningen har noe skjevheter, hvorpå oppgitt areal kan avvike fra faktisk areal. Det er lagt bord over bjelker i del av takkonstruksjon (undergurter), hvorpå takhøyde på underside er litt mindre enn 190 cm (som er høydekrav for måleverdig areal). Areal på underside er allikevel medregnet i sin helhet. Det foreligger ikke tegninger.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

Fritidsbolig: Ukjent byggeår, men iflg. matrikkel er boligen tidfestet fra perioden 1775- 1799.
Anneks: Byggeår 2010
Sjøbu: Ukjent byggeår, men iflg. matrikkel er bygningen tidfestet fra perioden 1775-1799.

Påkostning og modernisering

Eiendommen er jevnt vedlikeholdt og oppgradert gjennom årenes løp.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.
Vedovn i kjøkken og peisinnsats i stue.
Se takstmannens bemerkning vedr. peis i stue.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Hus: Sefrakid 1003 15 67 - Bolighus- Eikvåg - "berje" - Huseby, Eikvåg - Tidfestet: 1775-1799 Tilbygg/ombygging: Sval mot vest påbygd ca. 1970.
Sjøbod: Sefrakid 1003 15 68 - Sjøbod- Eikvåg - "berje" - Huseby, Eikvåg - Tidfestet: 1775-1799 .

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 10.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
FRITIDSBOLIG
Bygning trolig oppført på slutten av 1700-tallet, bestående av innredet 1. etg. og loft. Bygningen ble tilbygget rundt 1970. Bygningen har en del skjevheter, noe som ikke er uvanlig for bygninger som er over 200 år gamle. Bygningen holder en normal, til dels enkel standard, men er bl.a. renovert med nyere kjøkkeninnredning og våtrom (i 2000), samt utskiftet kledning, vinduer og ytterdører i 2010. Bygningen fremstår generelt godt vedlikeholdt.
ANNEKS
Bygning oppført i 2010, bestående av innredet 1. etg. med bl.a. kjøkken og bad, samt med hems over del av 1. etg. Bygningen holder en normal standard og fremstår hovedsakelig i god stand.
SJØBU
Bygning ble trolig oppført på slutten av 1700-tallet, og består av uinnredet bod i 1. etg. Bygningen holder en enkel standard, og bærer dels preg av elde/slitasje. Det bør nevnes at det er registrert fukt-/råteskade i takkonstruksjon.

Fritidsboligen:
Følgende avvik har fått TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gulv er til dels svært skakke, bl.a. mellom kjøkken og trappegang i 1. etg., samt på soverom i loftsetg. hvor skjevhet i gulv ble målt til over 12 cm.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Brannslukkingsapparat. Røykvarslere.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer - 2  Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Taktekking. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Enkelte teglstein ligger litt uryddig (har blåst ut av posisjon). Dette blir iflg. selger utbedret av håndverker før salg.

Utvendig > Nedløp og beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke montert snøfangere på tak.

Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konstruksjonene har skjevheter. Bordkledning er stedvis montert helt ned mot grunnmur, noe som gir økt risiko for fuktopptrekk og skade på kledning.

Utvendig > Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Iflg. selger fungerer vinduer fint om sommeren.

Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Iflg. selger fungerer ytterdører fint om sommeren.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Utvendig > Utvendige trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Innvendig > Overflater. Det er påvist andre avvik: Det er påvist gulvknirk.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område med moderat- til lav
radonaktsomhetsgrad iflg. geokart.

Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist andre avvik: Vedovn i stue har skadet glass, skadet dørpakning og en del rustskader. Det er påvist mindre skade/sprekker på pipe over vedovn i kjøkken. Det ble ikke observert sotluke ved befaring. Ytterligere kontroll anbefales.

Innvendig > Innvendige trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.

Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det ble registrert noe høye fuktvariasjoner på nedre del av vegger i dusj.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist andre avvik: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettsete er løst.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er påvist andre avvik: Det er irr på rør. Det er påvist irr på rør/koblinger som er montert utvendig under bygningen. Vannledninger av plast er ikke beskyttet mot skadedyr, og er heller ikke isolert i kryprom under bygningen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El.-anlegg med automatsikringer og 1 stk. jordfeilbryter.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er påvist andre avvik: Grunnmur av naturstein har sprekker og åpninger mellom steinblokker.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

Tomteforhold > Andre tomteforhold. Det er påvist andre avvik: Det er påvist dels løsnet sementfuger mellom stein på steinbrygge

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært (1. TK Treinnredning v Ove Blikås, Asker. 2. Alf Friestad, Vanse og rørleggerfirma Oskar Nygaard AS, Farsund). Beskrivelse: 1. Innredning kjøkken og bad m dusj år 2000. 2. Ominnredning svala med vannklosett og bygging av anneks m kjøkkenkrok og bad med dusj og vannklosett år 2010.

Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja. Bygget nytt. Vi hadde ikke innlagt vann og utedo.

Pkt. 2.2: Er arbeidet byggemeldt? - Ja. Ref. Saksnr. 2009/703 Farsund kommune, Adm. Søknad om utslippstillatelse og situasjonsplan Melding om vedtak Farsund kommune ref. 2008/124 - 4673/2009. 2/126/SISA.

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Ja. På 2000 tallet ble det innført fyringsforbud og pålegg om renovering av pipe med stålrørsforing, og det ble montert Norpeis støpejern peisinnsats i den gamle grueåpningen. Utført av Mur&Miljø v Edmund Stave, Farsund i 2006. Innsatsen er sprukket i rammen nede, så dørene ikke lukker helt, men peisen kan brukes.

Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Huset er et godt over 200 år gammelt tømmerhus m kledning (tømmerkasseråte erstattet m nytt tømmer, vindplater og nytt ytterpanel 2010-11) på steinmur. Skjevt gulv sov 2. etg.

Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Opplevd ett museår, ellers fraværende. Vi setter ut åtestasjoner hver høst.

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært (Komet Foas el installasjon, Farsund). 2010-11 renovert hovedhus + bygget nytt anneks.

Pkt. 11.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.

Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært (Bjørndal Vedlikehold og snekker Alf Kåre Friestad, Vanse). 2010-11 Renovering hovedhus og bygget nytt anneks samt redskapsbod.

Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja. 1 parkeringsplass Støa hyttefelt, ikke tinglyst Leie av 1 parkeringsplass på Verven, Eikvåg etter avtale med eier, p.t. kr. 3000/år. Denne kan ikke overføres v salg av eiendom, må søkes.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum er det ca. 6 km. ut til Eikvåg. Man kjører igjennom sentrum og syd-vestover ca. 3 km. for deretter å ta venstre inn Loshavnveien ved Lunde skole. Kjør Loshavnveien ca. 3 km. og deretter inn mot Eikvåg og Loshavn i krysset der Skjoldnesveien tar av.
Stiadkomst langs sjøen på offentlig sti.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Solrikt beliggende eiendom i Eikvåggapet rett ved historiske Loshavn. Nærområdet byr på flotte rekreasjons- og turområder. Bl.a. kan en tur til Paradisbukta, Lomsesanden og Einarsneset via kyststien by på flotte opplevelser. I umiddelbar nærhet har man populære turer opp på Skjoldnesveden og de mange krigsminnene som er rundt. Fra eiendommen kan man gå kyststien som starter i Loshavn og avsluttes på Vest-Lista på Varnes fyr.

Både Eikvåg og Loshavn er en historiske havner. Eikvåg er den eldste havnen der det restaurerte Lundehuset minner om den utstrakte næringsvirksomheten som en gang ble drevet på stedet. Loshavn kom til da det var behov for større plass, og er kjent for sin godt bevarte trehusbebyggelse som er verdt et besøk.

Turene med båt er mange, og mange flotte steder i umiddelbar nærhet kan oppleves Se http://listerfriluft.no/skjaergaardsparken for mer utfyllende informasjon. Her kan nevnes populære plasser som Kjellsviga, Prestøy og Skarvøy.

Få minutter ut i havgapet med båt finner man gode fiskeplasser.

Tomt

Areal: 1 554 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med plenlagte områder, steinsatte trapper og en tidligere frukthage som er omkranset med en flott steinsatt mur. Tomta har innslag av naturstein/svaberg. Nede ved sjøen ligger bryggeslengen langs vannet med steinsatt brygge og en trebrygge foran sjøbua. Sjøbua har plass til lagring av småbåt og vannsportsutstyr.

Det går en offentlig sti gjennom eiendommen for allmenn ferdsel. Stien går på utsiden av hagemuren og videre på fremsiden av huset. 

Steinmuren rundt hagen er innlemmet i kulturminne. 

Det er registrert kulturminner i sjøen ved eiendommen.

Parkering

Det medfølger ingen tinglyst parkeringsrett til eiendommen. Nåværende eier har parkert hos en grunneier i nærområde ved hyttefeltet - Støa, samt leid en parkeringsplass til kr. 3000,- i Verven. Avtalen kan ikke transporteres til ny eier. Ny eier må søke om ny plass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.07.2014. Ferdigattesten gjelder på anneks/nybygg/ombygging.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest  for hus/sjøbod/brygge og uthus. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det er ikke uvanlig på eldre eiendommer at det verken foreligger tegninger eller brukstillatelser.
På eldre eiendommer er det manglende tegningsgrunnlag. Det foreligger ingen pålegg fra kommuene på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er uregulert, men avsatt til "spesialområde - bevaring" tilhørende kommunedelplan Loshavn-Eikevåg (PlanID: 90400), datert 04.06.2004.

Områder avsatt til "Spesialområde - bevaring" har bestemmelser for å sikre det verneverdige bygningsmiljøet. Det er satt krav til reguleringsplan som i utgangspunktet gjelder for alle bygge- og anleggstiltak. Mindre tiltak skal forelegges Vest-Agders fylkeskommune ved Fylkeskonservatorens uttalelse.

Det går en sti gjennom eiendommen avsatt til allmenn ferdel. Kart ligger ved i prospektet.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler eller eier ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann og privat avløp. Offentlig sti til eiendommen. Eiendommen er ikke tilknyttet veiadkomst.
Eiendommen er tilknyttet et felles vannanlegg, med pliktig medlemsskap. Vannet kommer fra en borebrønn på tilliggende eiendom.
Det betales ca. 1000,- pr. år for drift og vedlikehold av anlegget. I tillegg betales det ved behov ved service/oppgraderinger.
Vannkvaliteten er ikke sjekket, da det ikke har vært klager fra brukerne.

Det ligger en gammel brønn på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at det foreligger utslippstillatelse for eiendommen. Tømming av slamavskiller må gjøres via båt. Slamskiller har til nå vært tømt av eiendommens eier i regi av innleid firma med båt. Sist tømt 2021. 

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1995/622-1/40  Jordskifte 07.03.1995 
Sak 6/1987 v/ Lista jordskifterett:
Grensegang, rettsutgreiing og veispørsmål.
Gjelder denne registerenheten med flere
- Jordskiften kan fås i sin helhet av megler.

1999/2122-3/40  Bruksrett 06.08.1999 
Rettighetshaver : Carl Arnes søsken og foreldre.
Med flere bestemmelser
- heftelsen vil bli slettet etter overskjøting til ny eier.
- kopi av bestemmelsen ligger ved i prospektet.

2015/536802-1/200  Erklæring/avtale 16.06.2015 
Rettighetshaver:SAMEIET BERJET VANN OG AVLØP  
Org.nr: 915183468
Pliktig medlemskap i sameiet
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/30657-1/200   ** Diverse påtegning 08.01.2021 21:00 
Nye vilkår
Gjelder fellesanleggets plassering

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område med moderat- til lav
radonaktsomhetsgrad iflg. geokart.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 218 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 750 000,-)) 235 220,- (Omkostninger totalt) 8 985 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 3 042 pr. år. Dette beløpet inkluderer branntilsyn-/feiegebyr (kr. 488) og standard renovasjon/hytte (kr. 2.554).
Det må påregnes at det vil bli innført slamavgift.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.004,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr. 292 732,- for år 2020.

Formuesverdien ansees å være lav. Ny eier må påregne at verdien vil øke.
Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Eikvåg 3, Gnr. 2 Bnr. 126 i Farsund kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle.

Eiendommen selges møblert med inventar og løsøre. Selger forbeholder seg retten til å ta ut enkelte ting med affeksjonsverdi og personlige artikler.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0182

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0182. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Grenseinntegning og rydding foto (Kr.2 500) Annonsering Synlig - Utvidet pakke (Kr.5 990) Digital Markedspakke Synlig (Kr.3 450) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 8 750 000,-) (Kr.87 500) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.121 025)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065011