Bøle

Eikornrødvegen 68B

Prisantydning
3 850 000 kr
Omkostninger
112 720 kr
Totalpris
3 962 720 kr
Formuesverdi
872 461 kr
Formuesverdi sekundær
3 140 858 kr
Kommunale avgifter
18 771 kr /
Byggeår
1976
P-rom
211 ㎡
Bruksareal
236 ㎡
Tomteareal
953 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Påkostet og moderne bolig med fantastisk uteområde. Basseng og jacuzzi. 2 kjøkken og 2 bad. 3 (4) soverom. Bør sees!

Om eiendommen

Innhold

Eneboligen inneholder følgende:
1.etg: Entrè, wc, bad, kjøkken, stue 1, stue 2, soverom 1 og sommerstue, samt nedgang til kjeller og 2 boder.
2.etg: Trappegang, bad, wc/vaskerom, soverom 2, soverom 3 og soverom 4/garderobe.
Kjeller: Trappegang, soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Standard

Boligen er vesentlig påkostet og modernisert i perioden 2018-2022 med bl.a. kjøkken og bad, og div. overflater. Alt av rør i rør og avløp i huset er byttet samt el-anlegg m.m. Det er moderne og tidsriktige løsninger hele veien. Her kan du flytte rett inn!

ENTRÉ
Romslig inngangsparti med god plass til oppbevaring av klær, sko og utstyr. Her er det adkomst til kjeller via nedgang kjeller.

KJØKKEN
Lekkert kjøkken med åpen løsning og innredning type Systemkjøkken fra 2019. Her er det etablert halvøy med spiseplass til tre. God plass til oppbevaring av kjøkkenutstyr underskap og høyskap med slette fronter. Nye overskap fra 2021. Laminat benkeplate med svært gode arbeidsflater, underlimt stålvask og nedfelt eksklusiv induksjon-topp med nedfelt ventilator. Avtrekk ut i yttervegg. Praktisk med pop-pop stikk-kontakt. For øvrig er kjøkkenet utstyrt med, integrerte hvitevarer, med stekeovn og mikro i høyskap og oppvaskmaskin i underskap, samt opplegg til side-by-side kjøleskap som medfølger. Det er også montert aquastoppere og komfyrvakt. På kjøkken er det laminat på gulv, malte vegger og malt tak. Kjøkkenet har pen og god belysning med både spotter og LED-list i tak, samt led-list montert under underskap mot sokkel.

STUE / SPISESTUE
Stor og innbydende stue med lyse overflater og varmefolie i gulv som varmer godt. Her er det god plass til stor sofagruppe og tilhørende møblement. Overflater er pusset opp i 2019, med laminat på gulv, malt panel samt malte vegger og malt panel i skråtak med synlig, malt limtredrager. Tilliggende kjøkken er det lys og pen spisestue med god plass til spisebord og stoler. For øvrig er det laminat på gulv, malte vegger og takessplater i himling. Fra spisestue er det direkte utgang til lys og romslig sommerhage. Merk deg vegger som er kledd med spiler og LED-belysning. Videre kommer du ut til et fantastisk uteområde med stor og deilig sørvestvendt veranda med badebasseng og jacuzzi. Uteområde til eiendommen er usjenert med nesten ingen innsyn fra naboer. Utebelysning som styres av foto-celle (det blir automatisk lyst når mørket kommer).

BAD/TOALETT
I 2. etg. er det et stort og delikat bad som virkelig gir deg spa-følelsen med flott dobbelt servant og med 2 speil med innebygget kant lys, badekar, veggfestet toalett og åpen dusjløsning med dusjdør, og 2 dusjer. Det er flis på gulv med varmekabler og malte vegger med våtromsmaling
samt fliser i dusj. I 2. etg er det også eget wc/vaskerom med servant i innredning, veggfestet toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er fliser på gulv og malt panel i tak. I 1. etg er det gjestetoalett med WC, heldekkende hvit vask med sort glatt front og speil over.

SOVEROM 1, 2, 3 (4)
Boligen har totalt tre gode soverom, med mulighet for et fjerde. Boligens potensielle fjerde soverom benyttes i dag som garderobe-rom. Det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverom. Det er et soverom i 1.etg og to soverom i 2.etg.

INNREDET KJELLER (FOR TIDEN LEIET UT SOM DEL AV EGEN BOLIG)
Kjelleren er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt.

GANG
Her er det fliser på gulv og malt puss og malte plater på vegger og malt tak med 3 LED spotter. Bodrom under trapp.

BAD/WC/VASKEROM
Delikat bad med Bad/wc/vaskerom med heldekkende hvit servant og glatte underskuffer. Åpen dusj med glassvegg. Veggfestet toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

STUE/KJØKKEN
Dette er i åpen-løsning med kjøkkeninnredning fra 2015 montert i 2019, laminert benkeplate fra 2019 med nedfelt stålvask, veggfestet ventilator med avtrekk ut i yttervegg fra 2019. Komfyrvakt, opplegg for oppvaskmaskin med Aqua stopper fra 2019. Nyere laminat på gulv, malt panel og malt puss på vegger og malt tapet og malt tak med 8 LED spotter.

SOVEROM
Rommet har har laminat på gulv, malt pusset og malt panel på vegger og malt tak med LED lys lister. Tilliggende soverom er det også et omkledningsrom. Det er varmekabler i hele underetasjen.

Arealer med beskrivelse

P-ROM: 211 kvm
BRA: 236 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Rom i kjeller er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1976 i følge Skien kommune.

Påkostning og modernisering

Eiere informerer om at følgende utbedringer er gjort siden kjøp:
- Musestopper rundt hele huset i 2020.
- Isolert utenfor boden inne i 2022.
- Membran over basseng i 2022.
- Ny liten trapp til bassengområde i 2022.
- Drenert rundt/under trapp ute i 2021.
- Ny trapp ute i 2021.
- Satt opp nye gjerder mot begge naboer 2021 og 2022.
- Satt opp gjerde med port ut mot vegen i 2021.
- Opparbeidet en koselig utekrok i 2022.
- Utvidet sti langs huset, lagt heller og fylt på med grus i 2021.
- Satt inn nye overskap på kjøkkenet i 2021.
- Ny dørlås (Yale doorman) med kodelås til ytterdør i 2020.
(Denne er sector alarm sin eiendom, men medfølger hvis ny eier fortsetter med sector alarm).
- Ny ringeklokke (Nest Hello) med videokamera i 2020.
- Beiset terrasse bak huset i 2021.
- Beiset inngangsparti i 2022.
- Malt basseng med to lags epoxy maling i 2021.
- Nytt blandebatteri på badekar i 2022.
- Montert håndløper i trapp i 2021.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og pipe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

"Eier har bemerket i egenerklæring at peis i stue ikke er godkjent og ny innsatspeis må påregnes ved videre bruk av skorstein samt at det ikke er adkomst til pipe over tak for feiing. En luke bør opprettes i 2.etg slik at pipe kan ses fra 2 sider opplyser eier."

Informasjon strømforbruk: Eier opplyser at årlig forbruk strøm på sin del på 24.550 kWh fra Aug 2021 - Aug 2022. Eier har gunstig strøm-avtale på kr 1.50 øre, og har følgelig ikke hatt stort fokus på strømbesparelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arne Tangen Bjørndalen, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 2
Utvendig - Vinduer
Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Innvendig - Innvendige trapper
Utvendig - Taktekking
Utvendig - Nedløp og beslag
Utvendig - Veggkonstruksjon
Utvendig - Dører
Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - 2
Innvendig - Radon
Innvendig- Rom Under Terreng
Innvendig - Krypkjeller
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/wc
Spesialrom - Overflater og konstruksjon -Wc
Tomteforhold - Drenering
Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien: følg Bølevegen og ta av til venstre mot Eikornrødvegen hvor du kjører under togbanen. Sving så til høyre inn på Eikornrødvegen. Følg vegen i ca. 200 meter og du vil få boligen på høyre side.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert nabolag på Bøle ca. 3 km fra Skien sentrum. Boligens plassering i en blindgate med lite gjennomgangstrafikk gjør dette til et barnevennlig nabolag. Verdt å nevne er at det frem til skole og barnehage er trygge veier, samt gode bussforbindelser. Dagligvarene kan du enkelt handle ved B.la. Kiwi Bølevegen. For ikke å glemme Kjørbekkdalen med uttallige butikker til ulike behov. Nærhet til flotte turmuligheter ved elven. Det er et nytt treningssenter like ved Menstadbruen, samt nye treningsfasiliteter like ved elven. For et bredere shoppingtilbud og andre fasiliteter er det sykkelavstand til Skien sentrum som kan by på shoppingsentre, cafeer og småbutikker i trivelige gater. God bussforbindelser

Tomt

Areal: 953 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet felles tomt på 953 m². Sameiets tomt er fellesareal, dersom det ikke er gjort nærmere avtaler om bruk av tomten i vedtekter og seksjoneringsdokumenter. Eiendommen består av to vertikaldelte eierseksjoner.

Uteområdet er særdeles flott, gjennomført og påkostet - og inneholder utvendig svømmebasseng, jacuzzi samt utedusj. Det er lagt stor terrasse med rekkverk i spiler. Flott utebelysningen med LED striper ved rekkverket. Gjerder og hekk gir en god skjerming til hagen. Bassenget fikk en oppgradering sommeren 2019 med ny varmepumpe og nytt sandfilter. Det ble montert nye lamper (2019). Skrapt og malt med to komponent Epoxy maling. Dette ble gjort i 2021. Det er også et motstrømsbasseng; pumpe som holder deg tilbake under svømming.

Under sommerhagen ved pumperom til basseng er det romslig lagringsplass for oppbevaring av utemøbler og diverse.

Parkering

Parkering på egen tomt. Ellers parkering etter områdets bestemmelser. Eier har benyttet parkering ved siden av carport som sin "egen".

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest den 26.04.1976 vedrørende enebolig, samt ferdigattest datert 20.05.1994 vedrørende tilbygg. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Carport er kledd igjen. Det foreligger ikke dokumentasjon på at arbeidet er byggemeldt eller godkjent. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke noe ansvar for å byggemelde eller få godkjent oppføringen nå i ettertid. Dette på kjøpers ansvar og risiko.

Takstmann opplyser: "Leilighet er ikke byggeanmeldt og godkjent av Skien kommune. "Kjelleren er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene."

Eiendommen selges slik og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen
selges slik som opplyst om. Arealet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - nåværende, bevarings kultur, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og ras- og skredfare i Kommuneplan (16.06.2016)

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger i en kvikkleire sone -  Kvikkleire - Risikoklasse 2.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

08.08.1996 - Dokumentnr: 10157 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 2/3
Seksjonering ligger vedlagt.
Ovenstående heftelser vil følge eiendommen ved salg, og ved inngivelse av bud aksepteres
disse av budgiver/kjøper.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Skien kommune. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Nåværende leietaker ønsker å fortsette leieforholdet. Han betaler i dag kr 6.300 + strøm. Det er egen internmåler, der eier krever inn penger for faktisk strømforbruk. Ny eier overtar utleieforholdene, og må selv besørge undertegning av nye kontrakter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-)) 112 720,- (Omkostninger totalt) 3 962 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 771

Formuesverdi

Primær: Kr. 872 461,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 140 858,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Eikornrødvegen 68B, Gnr. 67 Bnr. 459 Snr. 1 i Skien kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger ikke boligen:
- Alle pendellamper/lysekroner, hvit garderobeinnredning i walk-in garderoberom og speil i stue.
- Hvitevarer på bad medfølger i handelen.
- Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0290

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0290. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

Vederlag

Meglers vederlag:
Provisjon: 1,2 %
Tilrettelegging: 12.000,-
Markedspakke: 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3066313