Kristiansand-Vestheiene/Hellemyr/Tinnheia

Eigevannsveien 4E

Prisantydning
2 850 000 kr
Omkostninger
83 620 kr
Totalpris
2 933 620 kr
Formuesverdi
630 018 kr
Formuesverdi sekundær
2 268 065 kr
Kommunale avgifter
10 304 kr / år
Byggeår
1961
P-rom
129 ㎡
Bruksareal
134 ㎡
Tomteareal
203 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Tinnheia - Flott rekkehus med barnevennlig beliggenhet - Gode solforhold - Veranda- Hage - Barnevennlig.

Om eiendommen

Innhold

Eiedommen har følgende innhold: 2.etg.: Stue og kjøkken. 1.etg.: Vindfang, bad, vaskerom, trapperom/hall og 2 soverom. Kjeller etg.: Trapperom/hall, soverom, bad og bod. Plantegning 1 og 2 etasje samsvarer med dagens løsning. Kjeller står merket med sykler, kjellerbod, og er ikke søkt for
varig opphold slik innredet idag.
Utvendig bod.

Standard

Et familievennlig rekkehus beliggende i Hannevika/Tinnheia. Boligen holder en pen og normal standard. 2 flotte bad samt nytt vaskerom. Stor og solrik terrasse på baksiden av huset. Rolig og barnevennlige omgivelser. Gang- og sykkelsti tar deg rundt hele Tinnheia hvor du finner idrettsanlegg og flotte turterreng. Flere skoler og barnehager i gåavstand samt busstopp med gode forbindelser til sentrum og resterende bydeler. Boligen går over 3 etasjer med 3 soverom, kjøkken, stue, 2 bad mm.
I kjeller boden er det lagt klart til vann og avløp.
Fiber internett.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 134 kvm Sekundærrom: FYLLINN kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 42m² - 1. etg. 45m² - 2. etg. 47m².
P-rom inkl: Stue, kjøkken, vindfang, hall/trapperom x2, 2 bad, vaskerom og 3 soverom
S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Kjeller står merket med sykler, kjellerbod, og er ikke søkt for varig opphold slik innredet idag.

Byggeår og byggemåte

1961 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

200L Varmtvannbereder er montert i badet nede i kjeller og er fra år 2022
Badet nede og vaskerom oppe oppgradert 2022/2023
Lagt opp rør i rør + avløp i boden på siden til evt. hybelkjøkken + rør i rør pluss sluk i vaskerom.
Elektriske arbeidet (varmtvannsbereder, spotter i tak og varmekabler) er utført av firma.
Annet oppussing er egeninnsats sammen med bekjente fagfolk.
Kommunen har tinglyst veirett til kummen som ligger fremfor boden. Etter samtale med kommunen så er det mulig å søke om fjerning av tinglyste veirett.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2Takst AS den 28.01.23 13:49, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Ende rekkehus bygget 1961, dagens eier har eid siden 2008. Etablert område med mange gode kvaliteter. Relativt
usjenert i enden. Noe moderniseringer og vedlikehold utført, men også endel eldre bygningsdeler, usikre løsninger våtrom mm som tilsier videre moderniseringer og utskiftninger. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit
på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man
leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.
Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens stand. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid
mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid
på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Rekkehus
Utvendig
Nedløp og beslag,TG2

Takrenner og nedløp i stål. Tetthet og fallforhold på takrenner er ikke vurdert. På generelt grunnlag bør det påregnes normalt vedlikehold/oppsyn som fjerning av løv/barnåler eller liknende. Vannbord og vindski av tre. Ingen sikring for snølaster/is fra tak er montert. Takvinkel må kontrolleres, krav over 27 grader. Pipe og luftelyre beslått. Generelt anbefales det tilsyn av loft for kontroll av takgjennomføringer/beslagsløsninger mm, spesielt høst/vinter ved kraftig nedbør/snø. Med dagens ekstremvær som tidvis oppstår så er disse punktene spesielt utsatt for mindre lekkasjer/fukt. Normalt oppsyn og vedlikehold påregnes, samt utskiftninger etter estimerte levetider.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Rust pipebeslag, litt fuktskjolder rundt luftelyre og pipe, eldre (tørt befaringsdagen). Generelt eldre årgang.

Tiltak

- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

- Utskiftninger påregnes fremtid.
Veggkonstruksjon,TG2

Trekonstruksjon med trekledning.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Eier opplyste at kledning front og inngangsside er byttet nyere tid. Endevegg ser også ut til å være noe nyere, men ukjent. Under det meste av kledning er det lagt en innboksing til el kabler, slik at det er ikke mulig å kvalitssikre lufting og museband. Varierende grad av alder og værslitasje, stedvis grønske/skitt. Sprekk i murvegg mot nabo på loft.

Tiltak

- Tiltak:

- Ytterligere kontrollere lufting av kledning. Generelt oppsyn utfra alder. Trenger en god vask og vurdere maling når sesong tillater dette. Lokal utbedring murvegg loft påregnes.
Takkonstruksjon/Loft,TG2

Trekonstruksjon. Saltak form.
Vurdering av avvik:
- Yttertaket har nedbøying.
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Ned mot gesims så ligger isolasjon stedvis opptil undertak noe som kan medføre redusert lufting av konstruksjoner. Utvendig gesims er det kun mindre glippe enkelte steder under gesims. Det er ikke observert åpenbare kondensmerker, men kun enkelte steder kontrollert mellom takstoler, samt at isolasjon kan skjule avvik.

Tiltak

- Andre tiltak:

- Jevnlig godt oppsyn av loft- og takkonstruksjoner anbefales på generelt grunnlag. Endring av bruk av boligen kan også endre forhold i kondens/konstruksjoner. Vedlikehold om uheldige forhold avdekket.
Vinduer,TG2

Trevinduer med isolerglass og enkle glass, samt et pvc vindu i kjellerstue/soverom, . Normal garantitid på isolerglass er 5 - 10 år. Normalt vedlikehold og smøring/justering av hengsler, beslag og rammer må påregnes.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- I 2 etasje er det et vindu fra 79 på kjøkken, ellers fra 2009. I 1 etasje er det et vindu fra 2006 på vaskerom, ellers 1980. I kjeller er det et nyere pvc vindu med isolerglass i kjellerstue/soverom, ellers trevinduer med enkle glass fra byggeår. Generelt eldre vinduer, enkelte har redusert funksjon da de tar litt i nedre karm når lukkes/åpnes, litt alder/værslitasje/malingflass mm.

Tiltak

- Tiltak:

- Videre moderniseringer av vinduer påregnes.
Dører,TG2

Ytterdører ble funksjonstestet for heng i karmer og dørsvill. - balkongdør stue, tredør med isolerglass, fra 2008. Tar litt i karm, vurdere justering. - balkongdør 1 etasje soverom, tredør med isolerglass, fra 1980. - inngangsdør, tredør med isolerglass, nyere ukjent årgang. Funksjon OK. Det kan oppleves sesongvariasjon på funksjon dører. Pga varierende fuktig klima mm så kan dører av og til fungere bra, mens andre ganger tar de i karm.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Balkongdør 1 etasje har redusert funksjon, tar i karm. Eldre, trekk kan oppleves.

Tiltak

- Tiltak:

- Utskiftning balkongdør 1 etasje vurderes.
Kjellerdør,TG3

Tredør med stålarmert glass.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Litt limrester på glass. Sprosser rundt glass er fjernet.

Tiltak

- Tiltak:

- Døren ansees moden for utskiftning.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2

Balkong/terrasse med dekke av terrassebord. Terrassebord er ifølge eier fra 2022, eldre gjerde. Terrasse i hage er ifølge eier fra ca 2010/2011.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Rekkverk terrasse oppe er ca 83cm.

Tiltak

- Andre tiltak:

- Ved bytte av rekkverk så bør høyde økes.
Utvendige trapper,TG3

Utvendig trapp til kjeller og fra bolig ned til nedre vei.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke montert rekkverk.
- I kjeller trapp mangler det rekkverk. Det er overbygget der så noe skjermet for vær som kan medføre ekstra glatt, men håndløper anbefales generelt. På trappen fra bolig ned til veien så er det rekkverk en side nedre del men ingen øvre del. Delvis tretrapp, vil kunne være glatt.

Tiltak

- Andre tiltak:

- Rekkverk/håndløper anbefales generelt.
Innvendig
Overflater,TG2

Overflater av varierende årgang og type. Moderniseringer utført med tiden. Det nevnes at dette er en brukt bolig og at slitasje må forventes. Skruehull, normal bruks- og aldersslitasje mm er normalt. Noe fargeforskjeller på parkett og veggflater er også normalt om det har hengt bilder på vegger, tepper på gulv etc.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Stedvis noe ufagmessig avslutning overflater. Stedvis manglende lister mm, eier skulle utbedre noe av dette før salg.

Tiltak

- Tiltak:

- Må vurderes av kjøper.
Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2

Etasjeskille i tre. Noe nivåforskjeller må forventes ut fra alder og byggeskikk. Lydisolering og brannforhold mellom etasjene er ikke kontrollert. Trinnlyd ovenfra må forventes og er normalt.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Stikkmåling av nivåforskjeller utført, stedvis skjevheter, ansees ikke unormalt utfra alder og byggeskikk.

Tiltak

- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Pipe og ildsted,TG2

Teglsteinspipe. Ingen vesentlige sprekker observert som tilsier svikt. Vedovn i stue, ubrennbar flate foran ildåpning ansees tilfredsstillende. Pipe og ildsted er ikke funksjonstestet. På generelt grunnlag anbefales jevnlig kontroll av pipe og ildsteder av lokale feie/branntilsyn.
Vurdering av avvik:
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
- Noe sotavrenning observert fra feieluke på loft. Sotavrenning kan skyldes flere forhold. Fyres det med for liten trekk, eller det er for dårlig trekk i skorsteinen, begynner røykgassene å kondensere før de kommer ut av skorsteinen. Denne kondensen blander seg med sot, og vil på et tidspunkt trekke ut gjennom skorsteinsvangene. Dersom fuger/stein er dårlige, vil slike gjennomslag naturligvis skje raskere, men også på skorsteiner med "gode" fuger kan man få tilfeller av dette.

Tiltak

- Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

- Andre tiltak:

- Generelt oppsyn utfra alder.
Rom Under Terreng,TG2

Punktet gjelder de vegger som er påforet på innvendige side innenfor murvegg/grunnmur.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Det gis en tg2 fordi det er eldre/manglende dreneringsløsning og på generelt grunnlag at vegger med påforede konstruksjoner ansees som risikokonstruksjon da det kan være skjult fukt og råte i bakenforliggende konstruksjoner. Dette fordi det kan være en fuktig murvegg/yttervegg og når man påforer innvendig så vil man ha redusert kontrollmulighet på det reisverk/treverk som er bak veggoverflater som er synlig. Man vil med andre ord ikke alltid kunne avdekke avvik uten videre kontroll bak overflater. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført. I eldre boliger vil det være kapillærsug, hvilket vil si fuktoppsug opp gjennom mur/betonggulv. Dette skyldes at tidligere byggeskikk ikke har fuktsperre under betongstøp.

Tiltak

- Tiltak:

- Generelt godt oppsyn, vedlikehold kan ikke utelukkes.
Innvendige trapper,TG3

Tretrapper.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det er ikke montert rekkverk.
- Rekkverk/håndløper en side fra 1 til 2 etasje, tg2. Ned til kjeller er det ingen rekkverk/håndløper, tg3. Trappen til kjeller har noe grovere overflater.

Tiltak

- Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

- Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Innvendige dører,TG2

Tredører.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Varierende årgang dører. Litt malingflass dør inn fra gang. Enklere labankdør kjellerbod.

Tiltak

- Tiltak:

- Fungerer med avviket, vurdere videre modernisering eldre dører.
Våtrom
Overflater vegger og himling,TG2

Våtromsplater vegger og ess plater tak.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Mindre glipper i plateskjøter og skruehull enkelte steder.

Tiltak

- Tiltak:

- Fungerer med avviket fordi det er dusjkabinett og liten fuktpåkjenning direkte mot overflater.
Overflater Gulv,TG2

Fliser på gulv.
Vurdering av avvik:
- Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
- Sprekk i flis ved kabinett.

Tiltak

- Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk.
Sluk, membran og tettesjikt,TG3

Sluk under innredning.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Eldre sluk av støpejern med slukforlenger. Eier opplyste om tidligere lekkasje ned, og dette skyldtes utett overgang og sluken var tett. Sluken har vært jevnlig renset siden og ikke utfordring/synlig lekkasje. Sluken må byttes ved renovering av rommet. Det er ikke synlig noen membranløsning i rommet. Tg3 gis opga tidligere utetthet og ikke membranløsning lik dagens standard. Mn kan ikke gå god for løsningene.

Tiltak

- Tiltak:

- Ideelt sett renovere rommet til dagens løsninger.
Ventilasjon,TG2

Mekanisk avtrekksvifte (vifte). Det mangler spalte i dør som skal gi tilluft til rommet, kan med fordel etableres for optimal luftsirkulasjon.
Vurdering av avvik:
- Det mangler styrt tilluftsventilering.

Tiltak

- Andre tiltak:

- Tilluft under dør anbefales.
Tilliggende konstruksjoner våtrom,TG2

Hulltaking ikke utført pga våtsone mot annet våtrom og skapinnredning/møbler bak innredning.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Det ble utført fuktmåling med fuktindikator med utslag ved dusjsone.

Tiltak

- Tiltak:

- Oppsyn, vedlikehold kan ikke utelukkes.
Overflater vegger og himling,TG2

Våtromsplater og panelplater vegger. Murvegg mot nabo. Ess plater tak.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Litt uheldig plateskjøt i et av hjørner. Mindre kosmetiske merker på muroverflater. Panelplatene er ikke fuktbestandige. De bør derav ikke eksponeres for direkte vannbelastning.

Tiltak

- Tiltak:

- Oppsyn ved bruk.
Overflater Gulv,TG3

Laminat på gulv.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Våtrom ønskes bygget med fuktsikre løsninger og sluk slik at ved evt lekkasje så vil vann ledes på gulv og deretter i sluken. Laminatgulv er ikke fuktbestandig og kan ta skade om fuktpåvirkning. Laminatgulv er ikke ideelt i vaskerom. Eier opplyste at det laminat er lagt på belegg under.

Tiltak

- Tiltak:

- Om man ønsker dette som våtrom ihht dagens forskrifter så må gulv fjernes, sluk kvalitetsikres, membran legges med klemt i sluk og oppkanter, fall mm.
Sluk, membran og tettesjikt,TG3

Sluk under innredning.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Det er synlig sluk og trolig memrbnaløsning under klemring, men liten tilgang så vanskelig å kvalitetssikre slik ønsket. De er ike fremlagt dokumentasjon på arbeid, utført som egeninnsats/dugnad av faglært. Utett rundt rørgjennomføring til rør i rør under innredning, ved lekkasje spå er det sannsynlig at vann vil kunne renne ned dit, tg3.

Tiltak

- Tiltak:

- Om dette ønskes kvalitetssikret med optimale løsninger så bør gulv åpnes opp og kvalitetssikres, samt sikre rundt rørgjennomføringer mm. Man må selv vurdere om dette er økonomisk rasjonelt å utbedre.
Ventilasjon,TG3

Ingen lufting i rommet.
Vurdering av avvik:
- Rommet har ingen ventilasjon.

Tiltak

- Mekanisk avtrekk bør etableres.
Overflater Gulv,TG2

Fliser på gulv.
Vurdering av avvik:
- Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
- Lite fall mot sluk. Det er etablert en liten svill i dusj men noe vann må forventes utenfor dusjsone.

Tiltak

- Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk.
Sluk, membran og tettesjikt,TG2

Sluk kontrollert.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Det er synlig membranløsning under klemring men det finnes ingen dokumentasjon på arbeid. Utført på egeninnsats/dugnad av faglært.

Tiltak

- Tiltak:

- Fremskaffe dokumentasjon om mulig. Generelt oppsyn.
Ventilasjon,TG2

Det mangler spalte i dør som skal gi tilluft til rommet, kan med fordel etableres for optimal luftsirkulasjon. Mekanisk avtrekksvifte (vifte).
Vurdering av avvik:
- Det mangler styrt tilluftsventilering.

Tiltak

- Andre tiltak:

- Tilluft under dør anbefales.
Kjøkken
2 etasje > Kjøkken
Overflater og innredning,TG2

Laminatgulv. Skaprammer er eldre årgang men fronter ser ut til å kunne være noe nyere årgang, trolig fronter fra slutten av 90/tidlig 2000 tallet. Estimert brukstid oppvaskmaskin er ca 10 år. Estimert brukstid ventilator er ca 15 år. Estimert levetid blandebatteri liknende er ca 15 år. Det kan med fordel monteres lekkasjesensor med stengeventil i skap under vask samt under oppvaskmaskin. Lekkasjesensor er et krav som har kommet på nyere kjøkken. Denne boligen er bygget før kravet ble innført. I alle boliger som er bygget eller rehabilitert etter 2010 skal det være installert slik sensor/vannstopper. Det kan med fordel monteres komfyrvakt som stenger strøm til steketopp ved evt varmeutvikling ut over normalt.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Innredningen har varierende grad av slitasje. Skjevhet skap over vifte, skjevhet enkelte fronter . Forskjell på høyde benkeplate mm.

Tiltak

- Tiltak:

- Modernisering vurderes av kjøper.
Tekniske installasjoner
Vannledninger,TG3

Vannrør av kobber og rør i rør. . Normal levetid for vannrør av kobber er 25 - 75 år. Stoppekran plassert i bad nede
Vurdering av avvik:
- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Overnevnte gjelder eldre kobber rør, bad oppe og kjøkken. Rør i rør fordelerstamme plassert i skap vaskerom og skap bad kjeller. I vaskerom så er fordelerstamme klamret på vegg, og det er utett rørgjennomføring like ved, dette vil medføre lekkasje ned ved evt lekkasje. Funksjon rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til rom med sluk og fuktsikre løsninger for å gjøre minst mulig skade, ikke ivaretatt. Fordelerskap kjeller mangler sprutplate så der vil vann spre seg i veggkonstruksjoner, fremfor dreneres fra skapbunn til baderomsgulvet. Stoppekran plassert i kjeller bad. Pga innredning er det lite åpning på luken inn og stoppekran ikke tilgjengelig. Tg3.

Tiltak

- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

- Overnevnte gjelder eldre kobber deler. Det vil være økonomisk dyrt å utbedre fordelerstamme vaskerom, så det anbefales å etablere en lekkasjesensor som stenger vann ved evt lekkasje. Fremskaffe sprutplate i skap kjeler. Det må etableres enklere tilgang stoppekran kjeller.
Avløpsrør,TG2

Avløpsrør av plast og eldre støpejern. Normal levetid for avløpsrør av plast er 25 - 75 år. Normal levetid for avløpsledninger av støpejern er 30 - 40 år. Stakeluke ikke lokalisert. Denne kan være skjult bak lagrede gjenstander, eller være bak lukket vegg. Uansett mulig å stake via sluker/avløpsrør om nødvendig.
Vurdering av avvik:
- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tiltak

- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
Elektrisk anlegg,TG2

Sikringskap plassert i vindfang og er modernisert til automatsikringer.
1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
Kommentar:Generelt med årene etter hvilken rom som er modernisert.
3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?  I såfall etterspør samsvarserklæring.
Ja
Kommentar:Ingen samsvarserklæring i skap.
5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
Kommentar:
6.Forekommer det at sikringene løses ut?
Nei
Kommentar:
7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei
Kommentar:
15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
Kommentar:
16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Kommentar:Det foreligger ingen dokumentasjon på tidligere arbeid og gis dermed tg2. Generell anbefaling at anlegget gjennomgåes av fagkyndig hvert 10 år.
Tomteforhold
Drenering,TG2

Det er synlig toppen av grunnmursplast/topplist stedvis på boligen, endevegg og delvis mot inngang. Ingen synlig nyere løsning i front.
Vurdering av avvik:
- Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tiltak

- Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Terrengforhold,TG2

Generelt anbefales det fall bort fra yttervegg og taknedløp for overvann anbefales ledet bort fra vegger slik at man reduserer fuktpåkjenningen mest mulig.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Ved inngangsside er det mindre fall mot boligen, men dette ledes muligens videre langs bolig. Langs bolig er det støpt dekke med fall som leder bort overvann, god løsning. Tg2 gis pga litt mindre fall inn mot grunnmur/bolig ved inngangsside og ytterligere undersøkelse.

Tiltak

- Tiltak:

- Oppsyn, vurdere tiltak om opppleves som utfordring.
Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2

Gjelder vannrør og avløpsrør mellom boligen og kommunalt nett.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:

- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.


Tiltak

- Tiltak:

- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson.

Rekkehus

Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Ja
Det er ikke tett brannskille mellom boligene på loft. Ventilåpning og litt sprekk i mur.
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Bad 21: F4 rør AS, elektrikker Sørelektriske, vaskerom 2022 plater vegger og laminatgulv, egeninnsats.
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja

Lite lysflater i kjellerstue/soverom. Takhøyde kjeller under 2m. Plantegning 1 og 2 etasje samsvarer med dagens løsning. Kjeller står merket med sykler, kjellerbod, og er ikke søkt for varig opphold slik innredet idag.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, Sluk i bad oppe er ikke sluken i samsvar med dagens krav. Ved arbeidet i bad nede ble det oppdaget at sluk i bad
opp hadde rent over når den var tett.
2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Kjeller. Arbeid i bad Koble til fordelerskap Montering av varmtvannsbereder Montering toalett Koble til servant dusj.
Rør i rør system Dusj Servant Toalett Varmtvannsbereder Vaskekar, vaskemaskin Nytt avløp Dusj Servant Toalett
Kjøkken (kjeller) Byttet sluk i vaskerom etasjen over. Montering jordingsmuff Flytting hovedventil Lodding av
kobberrør pluss elektrisk som ny kurs varmtvannsbereder, spotter og varmekabler golv. Arbeid utført av F4 Rør AS og Sør elektrisk Irfan Mehboob.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Bad nede pluss ny sluk vaskerom oppe.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei.
8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekk i mur til nabo. Synlig på loftet.
10 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Har hatt tilfeller av skjeggkre i bad oppe i år 2020.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: To ny kurs til kjeller pluss legge og koble varmefolie i kjeller. Arbeid utført av AS elektrisk.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Balkong / terrasse egeninnsats.
24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?  Ja. Kommunen har tinglyst veirett frem til kummen på eiendommen. Etter samtale med kommunen har ikke de behov for denne veiretten lenger og det er mulig å be kommunen fjernet tinglyst veirett.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Kristiansand sentrum mot Søgne ca. 2,5 km, ta av mot Hellemyr i rundkjøring, ta deretter første vei til høyre og følg veien oppover ca. 400 meter og ta andre til høyre inn i Eigevannsveien. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Attraktivt og sentral beliggenhet innerst i rolig og barnevennlig gate. Umiddelbar nærhet til lekeplass og bussholdeplass. Innen en radius på ca. 1,5 km finner man forøvrig dagligvareforretning, Restaurant Skrubbsulten,  idrettshall, legesenter, barneskole, barnehage, badevann og Tinnheia Torg med diverse servicetilbud. Trygge og gode gang og sykkelveier til barneskole og Kvadraturen (ca 4 km).

Tomt

Areal: 203 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på fellesplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.10.1962. Ferdigattesten gjelder Eigevannsveien 4 a b c d e. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan plan nr. 1380 E18/E39 GARTNERLØKKA -MEIERIET, datert godkjent av Bystyret i Kristiansand den 18.02.2015, samt Kommunedelplanen. I forbindelse med nye E39, foreligger det reguleringer i området. For mer informasjon, konferer med megler.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. med flere bestemmelser. 1961/6687-1/93 datert 21.12.1961

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 83 620,- (Omkostninger totalt) 2 933 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10.304 er inkludert eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Kr. 3.264,87,- er inkludert i kommunale avgifter på kr. 10.304,-

Formuesverdi

Primær: Kr. 630 018,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 268 065,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Eigevannsveien 4E, Gnr. 15 Bnr. 170 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, fryseboks, komfyr og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 54 47 95.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

12-23-0004

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-23-0004. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Thorstein ten Velden, tlf. 97 54 47 95

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 850 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.78 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065972