Kristiansand-Lund/Justvik

Eidshaven 104

Kommunale avgifter
13 203 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
127 ㎡
Bruksareal
131 ㎡
Tomteareal
2 299 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig i rekke med fine solrike uteplasser. Gjennomgående god standard. Garasjeplass. Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Flott enebolig i rekke i barnevennlig boområde på Eidet, rett ved Justneshalvøya. Skifer i inngangsparti og pene parkettgulv på de fleste oppholdsrom. Malt gips på vegger i lyse og hyggelige farger.

I underetasjen kommer du inn til gang/entré via bakkeplan. Videre inn til et pent bad med fliser på gulv, pen våtromspanel på vegger og dusjkabinett. Det er 3 gode soverom i underetasjen. God plass til seng og garderobeskap. Fra ene soverom er det utgang til solrik delvis overbygd terrasse. Her er der god plass til utemøblementer. Skyvedørsgarderobe på ene soverom.

Trapp opp til 1.etg. fra underetasje. Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe. Fine vindusflater som gir rikelig med lys. Plass til spisebord mellom stue/kjøkken. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Flott dansk designkjøkken med integrerte hvitevarer og 2 kjøleskuffer. Godt med skap- og benkeplass. Fra kjøkken er det utgang til veranda med formiddagsol. I stue er det "fransk" balkong med noe utsikt. Ved kjøkken er det også vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Malte flater og parkett på gulv.

I 2.etg. kommer du opp til gang/loftstue. Her er det utgang til stor solrik terrasse med nydelig utsikt til Gillsvann og Jegersberg. Her kan deilige sommerdager nytes. God plass til utemøblementer. Flott bad med dusjkabinett, servant, wc og varmekabler. Det er også et romslig soverom i 2.etg. Plass til dobbeltseng og tilhørende skyvedørsgarderobe.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 131 kvm

Bra. pr. etg.: 1. etg.: 44 kvm. 2. etg.: 59 kvm. 3. etg.: 28 kvm.

P-rom 1. etg.: Hall m/trapp, 3 soverom og bad.
P-rom 2. etg.: Trapperom, kjøkken, vaskerom og stue.
P-rom 3. etg.: Trapperom, soverom og bad.
S-rom 1. etg.: Bod/teknisk rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger opplyser at det pt. ikke er opprettet et sameie. Det skulle etableres sameie når leilighetsbygget ved siden av var oppført (dette er nå under bygging), da det er samme utbygger og felles garasje. Dette har dog drøyd ut i tid, og derfor ikke blitt noe av. Det er nå blitt bestemt at det skal være to sameier, et for leilighetsbygget og et for de fire rekkehusene. Sameiene er ikke etablert enda. Selger opplyser at de ikke har kjennskap til hva felleskostnadene i det fremtidige sameiet vil komme på.

Eier av eiendommen er til enhver tid pliktig til å være medlem av områdets velforening.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 03.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen er bygd i 2013 og er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har takpapp, takrenner og beslag normal slitasje. Vinduer og dører er i bra stand. Royalimpregnert kledning trenger vedlikehold, kledningen er noe skoldet/sprekt flere steder. Terrasser er i bra stand, rekkverk er iht. krav. Innvendig ble det utført hulltaking i vegg inn mot bad i 1. etasje, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Dusjkabinett i bad er en god løsning mht. fukt. AUBO kjøkkeninnredning er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Nytt parkettgulv i 2. etasje ble lagt i 2020 da det var lekkasje ved skyvedør til terrasse. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i teknisk rom. V.v.-bereder er på ca. 200 liter og er fra byggetid. Ved og elektrisk til oppvarming. FLEXIT boligventilasjon og sentralstøvsuger er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig - Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig - Andre innvendige forhold - Det er avvik: Hulrom under gulvfliser i hall og ved inngangsdør. Liten sprekk i veggplate over dør på soverom i 3. etasje.
Våtrom - Overflater Gulv - Bad - Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom - Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom - Overflater Gulv - Bad - Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken - Det er avvik: Brytere til lys/styrke er løsnet.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 19: Det er planlagt bygging av boliger (trolig rekkehus med 4 enheter) i bakken på østsiden av rekkehusene 104-106.
Tilleggskommentar: Sentralstøvsuger: Slange er slitt/dårlig og bør byttes.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Eidshaven er et eldorado for voksne og barn. Her er mange lekeplasser, fotballbaner og turterreng i umiddelbar nærhet. Kort vei til flotte badesteder, enten ved sjøen eller Gillsvann. Ny båthavn rett ved.

Eidet har en sentral beliggenhet uten gjennomgangstrafikk videre til Justneshalvøya. Det er ca. 6 km. til Kristiansand sentrum, ca. 8-10 minutter med bil eller en liten halvtime på sykkelen. Kort vei til dagligvare, Sørlandssenteret, golfbane, Hamresanden, Dyreparken og andre fasiliteter. Jegersberg er et fantastisk friområde, med mange flotte merkede turstier.

Tomt

Areal: 2 299 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Garasje samt 1 bod i parkeringsanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på rekkehus med 4 leiligheter datert 09.10.2013. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 898 "Eidet", datert 16.11.2005. Det foreligger mindre vesentlig reguleringsendringer datert 12.01.2009, 07.05.2009, 23.06.2010 og 09.08.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 208039. Tinglyst: 19.03.2010. Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Bestemmelse om radio-/TV-anlegg. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift) 123 120,- (Omkostninger totalt) 4 413 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 203 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3925. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5990,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 156 031,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 161 713,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Eidshaven 104, Gnr. 37 Bnr. 611 Snr. 3 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 1/17

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0247

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0247. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.55 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.86 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3061307