Skrubben/Kragerø

Edvard Munchs vei 23

Prisantydning
1 990 000 kr
Omkostninger
64 040 kr
Andel fellesgjeld
77 645 kr
Andel fellesformue
4 811 kr
Totalpris
2 131 685 kr
Formuesverdi
328 192 kr
Formuesverdi sekundær
1 181 492 kr
Felleskostnader
2 425 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 970 kr / år
Byggeår
1992
P-rom
55 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Tomteareal
3 863 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Romslig og pen 2-roms leilighet med solrik terrasse og sentral beliggenhet. Stor, felles takterrasse med fjordutsikt.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning

1. etasje: Entré, bod/teknisk rom, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue. 

Entré
Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles oppgang med trapper og heis. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med gråmalte vegger og matchende belegg på gulvet. Her er det åpen garderobenisje med hylle og heng, garderobeskap og en tilliggende innebod/teknisk rom på ca. 3 kvm. 

Kjøkken
Kjøkkenet har et tidløst, pent og funksjonelt design med gode benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter, gylne heltredetaljer og hvit laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, komfyrvakt og benkebelysning, samt oppvaskmaskin og nisje for frittstående komfyr. Rommet er lyst og pent, og det er plass til en frokostgruppe ved skråveggen.

Stue
Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med gråmalte vegger og lyst gulvbelegg. Store vindusflater på endeveggen sikrer unik, naturlig lyssetting, og det er fin utsikt over hagen og over mot Smedsbukta. Det er god plass til både sofagruppe, tv-møblement og spisebord i stuen, og rommet har utgang til en overbygd, solrik terrasse som gir en fin romforlengelse i sommerhalvåret.

Bad/wc/vaskerom
Badet fremstår som romslig, velholdt og pent, og rommet har gråmalt våtromstapet på veggene  og matchende belegg på gulv med sluk og gulvvarme. Av innredning er det et hvitt høyskap, hvitt veggskap, vegghengt servant og speil med belysning. Videre er badet utstyrt med toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Soverommet er av god størrelse, og byr på fin plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Rommet er malt i en delikat grønntone, og det er lyst belegg på gulvet. Et stort, vestvendt vindu sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og det er fint utsyn mot hagen. På soverommet er det to doble garderobeskap med hvite fronter, og leiligheten har for øvrig lagringsplass i en bod/teknisk rom på ca. 3 km.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Sekunderrom: 3 kvm
Rom som er P-rom: Gang, kjøkken, stue, bad/vaskerom, soverom

Byggeår og byggemåte

1992 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme på badet. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er plassert i bod/teknisk rom sammen med leilighetens varmtvannsbereder på ca. 120 liter. Videre har eiendommen dørcalling og utebelysning. 

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Leiligheten varmes opp med elektrisitet samt varmegjenvinning og kjøleenheter som kan levere temperert luft sommer og vinter. Ventilasjon til stue. Det elektriske anlegget har automatsikringer. I tillegg har leiligheten varmtvannsbereder plassert i bod, og her er også stoppekranen.

Diverse

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges av oppnevnt verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen, og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet, utover det som her fremgår av prospekt, rapport og offentlige opplysninger. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Kort fortalt
- Velholdt og pen 2-roms leilighet.
- I 1. etasje i boligbygning fra 1992.
- Meget attraktivt, sjønært område.
- Felles takterrasse med fjordutsikt.
- Gode solforhold og fine fellesarealer.
- Egen, vestvendt terrasse på 6 kvm.
- Terrassen er overbygd og usjenert.
- Pen entré med garderobeskap.
- Fin stue med utgang til terrasse.
- Tidløst kjøkken med spiseplass.
- Et romslig bad/wc/vaskerom. 
- Soverom med store garderobeskap.
- Innebod/teknisk rom på ca. 3 kvm.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 24.05.22 09:44, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Vær oppmerksom på at det er bare innvendig forhold og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapport. Når
det gjelder øvrige bygnings elementer viser en til sameiet. Det er noen punkt som har fått TG: 2, her kan man nevne: Vinduer, terrassedør, kjøkken, varmtvannsbereder, deler av innvendige flater og rør til vann. Baderom har fått TG: 3 på grunn av alder og dokumentasjonskrav. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.
Leiligheten fremstår med ett hovedinntrykk som er bra. Ut over dette er det også generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Vinduer: Vindu med alders og bruksslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av vinduer, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Dører: Dører med generell alders og værslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dører, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.
Innvendig overflater: Overflater variere i kvalitet og materialvalg. Det er registrert noe bruksslitasje, ut over dette er det ikke registrert vesentlige negative avvik .
Gulver har overflater med belegg. Malt flater på vegger og tak.
Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Kjøkken: Folierte skrog og folierte fronter. Folierte topplater og stålbeslag. Avsatt plass til hvitevarer og montert avtrekk.
Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse.

Innvendig vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag,
men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Bad: Byggeforskrifter fra før 1997 og det er ingen dokumentasjon. Gulv med belegg og sluk, tilstrekkelig fall er målt. Vegger med våtromstapet og malte plater i tak.
Montert dusj, wc og håndvask. Opplegg til vaskemaskin.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og sjarmerende boligområde like utenfor Kragerø sentrum i Kragerø kommune. Området har nærhet til svømmehall og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad.

Fra eiendommen er det kort vei til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Om sommeren kan en spasertur på ca. 5 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen.

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Ved brygga finner du Kiwi, og nord for ferjekaia ligger Spar Kirkebukta. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Frikirken som ligger ca. 350 meter unna. Ved å benytte bil fra eiendommen tar det ca.14 min til Sannidal, 43 min til Langesund og 53 min til Risør.

Tomt

Areal: 3 863 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra leiligheten er det utgang til en koselig, overbygd platting med noe utsikt mot sjøen - en fin plass å sitte på varme dager. I tillegg har beboerne tilgang til en stor, solrik takterrasse med spektakulær fjordutsikt. Takterrassen har flere nivåer, er delvis overbygd og har mange fine sittegrupper med plass for flere. Fellestomten er pent opparbeidet med plen, prydbusker, hekk med mer, og det er også oppmerkede, asfalterte parkeringsplasser.

Uteområde
Eiendommen ligger særdeles attraktivt og sjønært til, og det er kort gangavstand inn til sentrum med blant annet matbutikker, spisesteder og ferjekai. Fellestomten er pent opparbeidet med gressplen, vakre prydbusker og asfalterte internveier, og fra leiligheten er det adkomst til en solrik hage via terrassen ved stuen.

Terrassen på ca. 6 kvm er overbygd, og har flislagt dekke og stemningsfull utebelysning. Fra terrassen er det noe utsikt til sjøen. I tillegg har beboerne tilgang til en stor, solrik takterrasse med spektakulær fjordutsikt. Takterrassen har flere nivåer, er delvis overbygd og har mange fine sittegrupper med plass for flere.
Utsikt fra terrasse ut for stue kan bli redusert da det med tiden skal bygges leiligheter på taket av p-hus på Skrubbodden.

Parkering

Ingen fast tildelt p-plass, men på ledig plass i p-området. Det tildeles seksjonseier parkeringsbevis.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 15.10.92. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Skrubben, datert 12/2-04. Kommunen opplyser at det ikke reguleringsplaner under arbeid. 

Det er regulert tre byggeområder for bolig B1, B2, og B3 med samlet areal på ca. 4.590 kvm. Innenfor området tillates oppført bygg med inntil 3 etasjer i tillegg til nødvendig tekniske installasjoner på tak. Eksisterende bygg kan ombygges, påbygges eller rives. Utnyttelsesgrad for byggeområde sett under ett skal maksimalt være U=1.3. I område B1 tillates maksimalt 1.500 kvm gulvareal benyttet til servicefunksjoner med direkte tilknyttning til boligene. I område B" og B3 tillates tilrettelegging for næringviksomhet i inntil 2 plan. Innenfor byggeområdet skal det avsettes 1 parkeringsplass pr. leilighet. Det avsettes ikke p.plass for midlertidig boenheter mindre enn 42 kvm. Det avsettes 3 stk. p-plasser for oppsittere på kommunal grunn. I område B4 reguleres til boliger. Areal for byggeområdet er ca. 1.100 kvm. Det tillates oppført bygg med inntill 3 boligetasjer. Gesimshøyde for bebyggelse er på inntil kote 18,0. Byggene skal ha saltak med 34 graders vinkel. Innenfor dette område skal det avsettes 1 parkeingsplass pr. leilighet.

Det informeres om fremtidig bygging av leiligheter på taket av parkeringshus på Skrubbodden som kan være av interesse. I reguleringen for Skrubbodden står bl.a: Offentlig godkjent detaljregulering for Skrubbodden gnr. 40 bnr. 9 m.fl. vedtatt 12.06.2014. Skrubbodden er regulert til fritids- og boligformål. Reguleringsplanen har lagt til rette for bygging av boliger, fritidsboliger og småbåthavn med tilhørende infrastruktur. I tillegg til eksisterende bebyggelse skal området bebygges med nye boliger og fritidsboliger. Utearealer tilrettelegges med grøntanlegg og gangveger. Utearealer gis universell utforming. Fremtidig bebyggelse har en varierende utnyttelsesgrad av tomtearealer (BF1 maks 70%, BF2 maks 65%, BF3 maks 75% og BF4 maks 70%) og skal bebygges med dels bolig, dels fritid. Områdene i reguleringskart anvist med BF1, BF2, BF3 og BF4 skal bebygges med min. 30% boliger. Det oppfordres interessenter å lese reguleringsbestemmelsene, vedlagt prospekt. Her vil man se inntatt fremtidig bebyggelse på taket av p-anlegg. Rammetillatelse for denne utbygging (BF1) i detaljregulering vedtatt 14.02.2018.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1992/3058-1/31 Obligasjon 04.11.1992
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameie Edv. Munchsgt. 2
Lnr: 1750516
Prioritet etter 75% av kr. 725.350,-, uten opptrinnsrett
Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Denne overtas av ny eier.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1991/3504-1/31 Seksjonering 12.12.1991
opprettet seksjoner: snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 58/3248

Utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.
Det er ingen egen utleiedel i boligen, men boligen kan leies ut i sin helhet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Regnskap for 2021 er ikke revider og godkjent foreløpig. Regnskap for 2020 ligger vedlagt prospekt sammen med vedtekter.

Styregodkjennelse

Det behøves ingen godkjennelse fra styret.

Forretningsfører

Inger Naper


Beskrivelse av sameiet
En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Kragerø Seniorsenter består av 44 leiligheter spesielt utformet med tanke på eldre og funksjonshemmede. Av disse er 29 leilighet i privat eie, mens 15 enheter er i Kragerø Kommunes Boligstiftelses eie. Disse leies av Kragerø kommune.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l. Husdyr tillates ikke.

Som sikkerhet for sine økonomisk forpliktelser overfor sameiet er det utstedt en pantobligasjon med tilhørende bruksretter i fellesareal. Pantobligasjonen har prioritet etter 75% av første tinglyste overdragelses pris, uten opptrinnsrett og er pålydende kr. 10.000,-. Denne må ny eier akseptere overtatt ved overdragelse av seksjonen.

Hvis en sameier ikke betaler de i sameiermøtet fastsatte bidrag til driften til fastsatt tid og ikke innen 14 dager etter skriftlig påkrav, er dette å anse som mislighold av sameiekontrakten og gir sameiet rett til å inndrive forfalne beløp hos vedkommende etter tvangsfullbyrdelseslovens regler.

Det er i 2018 gjennomført en rekke større prosjekter. Det største enkelt prosjektet er rehabilitering og oppgradering/fornyelse av byggets to ventilasjonsanlegg. Begge anleggene innehar både varmegjenvinning og kjøleenheter som kan levere temperert luft sommer og vinter.
På felles terrassen i 3. etasje er det oppdatert med fliser av granitt.

For ytterligere informasjon vedr oppgraderinger henvises til årsberetningen for 2018. Det har ikke blitt gjennomført generalforsamling for 2021 p.g.a. koronasituasjonen.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 990 000,- (Prisantydning) 77 645,- (Andel av fellesgjeld) 2 067 645,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 51 670,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 067 645,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 040,- (Omkostninger totalt) 2 131 685,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 970 pr. år Kommunale avgifter innehar renovasjon, vann og avløp samt eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4389,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kr. 2.425 ,- pr. mnd. Dette innehear bl.a. andel fellesgjeld, yttre vedlikehold og felles forsikring bygg. Kjøper betaler selv innboforsikring.
Tillegg: Tv (Altibox) kr.1200,- pr. kvartal belastes sammen med fellesutgifter. De har bedriftsavtale med Altibox som også inkluderer bredbånd.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca. kr. 10-12.000,- pr. år. Dette vil avhenge av bruken samt valg av kraftleverandør.
Kommunale avgifter Kr. 12 981 pr. år
Inkluderer renovasjon (enslig), vann og avløp samt eiendomsskatt.
Forsikring i Tryg, (polisenummer 4015411) Ligger inkludert i mnd. felleskost.
Andre utgifter:
Eiendomsskatt: Utgjør kr. 6.396,- for året 2020. Ligger inkludert i kommunale avgifter.
Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Felleskostnader

Kr. 2 425,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Dette dekker bl.a. andel fellesgjeld, ytre vedlikehold og felles forsikring av bygg.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 77.645,-
Andel fellesformue kr. 4.811,-

Lånevilkår fellesgjeld

Pr. 31.12.21 er andel fellesgjeld kr. 77.645,- for denne seksjonen. Dette betales via de mnd. felleskostnader. Sameiet sender årlig ut til seksjonseiere årsoppgave for innbetalt andel fellesgjeld.

Formuesverdi

Primær: Kr. 328 192,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 181 492,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Edvard Munchs vei 23, Gnr. 40 Bnr. 90 Snr. 13 i Kragerø kommune. Sameiebrøk: 58/3248

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0088

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0088. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 150) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.4 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 067 645,-) (Kr.53 730) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.95 455)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061063