Kragerø / Skrubben Havn

Edvard Munchs vei 17A

Prisantydning
6 900 000 kr
Omkostninger
188 970 kr
Totalpris
7 088 970 kr
Formuesverdi
1 641 000 kr
Felleskostnader
2 641 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2020
P-rom
77 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
3 912 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Fantastisk 4-roms fritidsleilighet m/god standard. Like v/sjøkanten, stor terrasse, garasjeplass, mulighet for båtplass.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

3. etasje: Entré, bod/teknisk rom, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.
Hems: Stue og soverom.
Annet: Disponibel bod på ca. 5 kvm i bygget.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i entré, soverom og stue/kjøkken i hovedetasjen og med elektrisk gulvvarme på badet på samme plan. Både varmt forbruksvann og vann til gulvvarme leveres fra en Nibe varmtvannsbereder på ca. 200 liter som står plassert i bod/teknisk rom. Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Med leiligheten medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg - plass 53. Garasjeplassen har bredde på ca. 2,5 meter. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Selger kan være villig til å selge båtplass.

Beliggenhet

Leiligheten har en nydelig beliggenhet helt nede i sjøkanten på Skrubbodden i Kragerø kommune. Soling, bading og båtliv blir en naturlig del av feriedagene med en sånn beliggenhet, og med under 1 kilometer inn til Kragerø sentrum har man alt man trenger i gangavstand. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø stadion.

Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis ligger bare en kort spasertur unna. I området ligger det også to hoppbakker og en lysløype, noe som kan gi vinterglede for alle aldre. Ved Kalstad finner du Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling.

For den som går turer er det bare å bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Ellers har Kragerø gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er også mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Det er ca. 2 min. gange til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø´s Badstue - Kragerø Badstue Forening, som er åpen hele året. Nyt utsikten til havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Sjøbadet har høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg med noen du er glad i eller treff med venner. Hyttene har en særegen stil med blant annet en egen hobbitthytte. Det er badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv, og det arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Stedet har også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Vinterstid er det ca. 1 times kjøring til vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan man kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres nærmest på Kiwi og Spar Kirkebukta. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er kort vei til Alti Kragerø i Sannidal med rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Smauet og Nordraaks matverksted og gjestehus, begge er virkelig verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Alti Sannidal, 40 min til Langesund og 50 min til Risør. Ellers er det ca. 1 time og 40 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 20 min til Oslo S.

Det er ca. 8 minutter gange til Kragerø barne- og ungdomsskole og ca. 15 min til Kragerø vgs. Med daglig skyss fra ferjekaia i Kragerø og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det er flere videregående skoler i nærliggende kommuner og et godt utvalg av barnehager. Trekanten barnehage er nærmeste barnehage, under 5 min gange fra boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 22.10.21. Brukstillatelsen gjelder Skrubbodden, gjenstående arbeid: Avklaring av byggesakstekniske spørsmål knyttet til hems. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, fritidsboliger samt småbåthavn med tilhørende infrastruktur, tilhører reguleringsplan Skrubbodden, datert 12.06.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Reguleringsplanen har lagt til rette for bygging av boliger, fritidsboliger og småbåthavn med tilhørende infrastruktur. I tillegg til eksisterende bebyggelse skal området bebygges med nye boliger og fritidsboliger. Utearealer tilrettelegges med grøntanlegg og gangveger. Utearealer gis universell utforming. Fremtidig bebyggelse har en varierende utnyttelsesgrad av tomtearealer (BF1 maks 70%, BF2 maks 65%, BF3 maks 75% og BF4 maks 70%) og skal bebygges med dels bolig, dels fritid. Områdene i reguleringskart anvist med BF1, BF2, BF3 og BF4 skal bebygges med min. 30% boliger.

Det oppfordres interessenter å lese reguleringsbestemmelsene, vedlagt prospekt. Her vil man se inntatt fremtidig bebyggelse på taket av p-anlegg.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/40/159/34:
Dokumentnr: 903406 - Erklæring/avtale
DIVERSE SERVITUTTER - UFULLSTENDIG SPESIFISERT OVERFØRT FRA
HOVEDBØLET (MFL) - KAN INNEHOLDE PENGEHEFTELSER.
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


18.12.1985 - Dokumentnr: 4443 - Erklæring/avtale
Rett til flytebrygger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Brekka Båtcenter v/Leif Helge Brekka
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Avtalen transporteres til ny rettighetshaver, Skrubben
Småbåthavn AS.


09.11.2006 - Dokumentnr: 547140 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Sameiet Edv. Munchsvei 5
Løpenr: 7397118
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:143
Rett å leie 30 stk parkeringsplasser
Rett til å disponere 23 stk boder
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:144
Rett til å leie 6 stk parkeringsplasser
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:143
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:144
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


06.08.2020 - Dokumentnr: 2836950 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 34
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 92/4181


Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 172.500,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 188.970,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Leiligheten ligger i tredje etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis og trapper til etasjeplan. Her er det en overbygd svalgang med utebelysning, støpt dekke og rekkverk med glassflater. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalte vegger, gyllent parkettgulv og listfrie overganger til hvit himling med downlights. Det er montert dørcalling med åpner ved inngangsdøren, og yttertøyet ryddes enkelt bort i en plassbygd skyvedørsgarderobe.

Kjøkken
Kjøkkenet har et stilrent og pent design med langstrakte benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter og grå benkeplate med nedfelt kum i stål. Over benken er veggen beskyttet med hvite fliser, og under overskapene er det montert god arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp, samt ventilator, komfyrvakt og benkestikk.

Stue
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et innbydende allrom med god møbleringsfrihet. Den gode takhøyden skaper en luftig atmosfære, og de store vinduene sørger ikke bare for unik, naturlig lyssetting, her gjør også sjøutsikten seg gjeldende.

Allrommet er holdt i en stilren kombinasjon med lysmalte vegger mot gyllent, enstavs parkettgulv, og det er vannbåren gulvvarme i nesten hele etasjen. Ved spisestuen er det utgang til en solrik balkong på ca. 12 kvm hvor utsikten virkelig kommer til sin rett.

Loftstue
Ved soverommet på hemsen er det en lys og pen loftstue med rikt, naturlig lysinnslipp fra et stort takvindu. Det er fin plass til sofagruppe og tv-/mediastasjon, og rommet er et kjærkomment element for barnefamilier. Loftstuen har lysmalte, glatte vegger, hvit skråhimling og lys, enstavs parkett på gulvet.

Bad/wc/vaskerom
Badet fremstår som velholdt og delikat, med hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og sandfargede fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et stort speil med integrert belysning. Videre har badet vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.

Soverom og garderobe
Det er tre gode soverom i leiligheten - to i hovedetasjen og ett på hemsen. Alle soverommene er malt i en dus beigetone som står godt til parkettgulvet, og det er listfrie overganger til hvit himling. Soverommene i hovedetasjen har vannbåren gulvvarme og plassbygde garderobeløsninger, og leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i garderobe i entreen, i en innebod på ca. 4 kvm og i en disponibel bod på ca. 5 kvm.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Diverse

- Luftig og moderne 4-roms fra 2020.
- Selveierleilighet i byggets 3. etasje.
- P-plass i garasjeanlegg medfølger.
- Sjønær, meget attraktiv beliggenhet.
- Badebrygge og lekeplass utenfor.
- Det er heisadkomst til etasjeplan.
- Pen entré med skyvedørsgarderobe.
. Vannbåren gulvvarme i 3. etasje.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Tidsmessig og velutstyrt kjøkken.
- Helfliset, delikat bad/wc/vaskerom.
- Hems med loftstue og soverom.
- 2 soverom med garderobe i 3. etasje.
- Innebod og disponibel lagringsbod.
- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.
- Det er balansert ventilasjon i bygget.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77230024. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/40/159/34:
Dokumentnr: 903406 - Erklæring/avtale
DIVERSE SERVITUTTER - UFULLSTENDIG SPESIFISERT OVERFØRT FRA
HOVEDBØLET (MFL) - KAN INNEHOLDE PENGEHEFTELSER.
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


18.12.1985 - Dokumentnr: 4443 - Erklæring/avtale
Rett til flytebrygger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Brekka Båtcenter v/Leif Helge Brekka
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Avtalen transporteres til ny rettighetshaver, Skrubben
Småbåthavn AS.


09.11.2006 - Dokumentnr: 547140 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Sameiet Edv. Munchsvei 5
Løpenr: 7397118
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:143
Rett å leie 30 stk parkeringsplasser
Rett til å disponere 23 stk boder
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:144
Rett til å leie 6 stk parkeringsplasser
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


14.01.2009 - Dokumentnr: 26042 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:143
Rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:144
Overført fra: Knr:3814 Gnr:40 Bnr:159
Gjelder denne registerenheten med flere


06.08.2020 - Dokumentnr: 2836950 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 34
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 92/4181


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter innehar vann og avløp, renovasjon og eiendomsskatt

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, terrasse og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til sameiet. Tilstanden på boligen framstår med god standard, lite bruksslitasje og er godt vedlikeholdt. TG:2 er gitt til sluk på begge baderom som ikke er sentrert under slukrist. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold. Tilstanden på boligen framstår med god standard, lite bruksslitasje og er godt vedlikeholdt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen punkter.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Info strømforbruk

Estimert årlig strømforbruk: Ca. 7-8 000 KW/t. Strømforbruket er avhengig av bruken.

TV/Internett/Bredbånd

Tv og bredbånd fra Altibox

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,00 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 19.900,-, oppgjørshonorar kr 10.900,- og digital markedspakke kr 7.600,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 178 400,00,- inkl. mva.

Visning

Kontakt megler

Produktnr: EC70F4F6-6EF1-4DD8-9C08-AA0D51FB64E7