Arendal Nord

Dyrefaret 8A

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
212 890 kr
Andel fellesformue
9 561 kr
Totalpris
1 711 550 kr
Formuesverdi
423 899 kr
Formuesverdi sekundær
1 526 037 kr
Felleskostnader
4 900 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1969
P-rom
73 ㎡
Bruksareal
73 ㎡
Tomteareal
13 235 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Fin hjørneleilighet i 2. etg på Dyrefaret - Nyli

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etg og inneholder: Entre, 3 soverom, stue/spisestue med utgang til fin veranda og tørkeplass, kjøkken med spiseplass, vaskerom og dusjbad. I tillegg er det bod i kjeller ( som er inndelt i to rom). Felles sykkelbod.

Standard

Leiligheten har en god og praktisk planløsning.
Det er hovedsakelig en leilighet som er intakt og tatt godt vare på. Videre har nåværende eier pusset opp leiligheten med nytt laminatgulv på kjøkken, stue, vaskerom, stue og 3 soverom. Tapetsert gang, malt gang, vaskerom, kjøkken og stuevegger. Malt tak i hele leiligheten. Byttet 3 dører og alle dørlister og lister i alle rom, malt kjøkken og store stuevinduer, malt dører vaskerom og bad.
Det er belegg på gulv i entreen og på badet. Videre er det laminatgulv i stuen, kjøkkenet, vaskerommet og på alle 3 soverommene.
Hovedsakelig malte flater, tapet og malt tapet på vegger. Baderomstapet på badet.
Velholdt heltre eik kjøkkeninnredning med laminat benkeplater, Grepa komfyr og Husquarna oppvaskmaskin inngår i denne handelen.
VV berederen er plassert i hjørneskapet.
Hvit klassisk baderomsinnredning med skap under vasken. Dusjkabinett. Ovn i tak
Hovedsoveværelset har skyvedørsgarderobe med innredning og spottskinne i tak.
Vaskerommet har stål utslagskum. Persienner på kjøkken.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 73 m²
P-rom inkl: Stue , Kjøkken , 3 soverom , Bad , Vaskerom , Gang

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.Ifølge eier er det bod tilhørende leilighet:
Areal:
BRA S-rom: 8 m2

Inglasset balkong:
Bra: 9 m² - S-rom: 9 m²
S-rom inkl.: Inglasset balkong

Innglasset balkong med enkle glass er å beregne som S-rom i henhold til takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealene er satt for seg
selv for å skille mellom leilighet og innglasset balkong.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1969 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Det er ovn i tak på badet og Dovre vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Nettilgang er tidligere Canal digital som nå Telenor har overtatt.
Eier har overflatebehandlet leiligheten men har selv ikke bebodd leiligheten og har derfor ikke inngående kjennskap til leilighetens beskaffenhet utover hva som er beskrevet i tilstandsrapporten.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 30.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighetsbygg med utvendig fasade plater og kompakt tak. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er
ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Våtrom i boligen vurderes utfra alder, teknisk anlegg å trenge
totalrenovering. Eldre teknisk anlegg der utbytting vil være påregnelig ved renovering av våtrom. Skjevheter ble registrert i etasjes skille med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet. Se for øvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Vaskerom med belegg på gulv, malte vegger Ikke sluk i rommet, ikke oppkant på dører. Belegg uten oppkant. Ikke anlagt sluk i rommet og ved en eventuell lekkasje vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre teknisk anlegg fra byggeår (53 år) Ikke anlagt våtsoner på vegger.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Haspe går ikke å lukke eller vanskelig å lukke.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon):  Ja, kun av faglært. Beskrivelse byttet bryterne i hele leiligheten, og kontakter i hele stua, et på kjøkken, et på vaskerom, byttet 3 koblingsbokser. Arbeid utført av Andreassen & Aastveit A.S.
Pkt. 14: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc): Egeninnsats. Byttet gulvet ( kjøkken, stue, vaskerom, og 3 soverom), pannelt vegger 3 soverom, stue. Tapesert gang. Malt gang, vaskerom, kjøkken, stue vegger og malt tak i hele leiligheten. Byttet 3 dører, byttet alle lister og dørlister alle rom, malt kjøkken og store stue vinduer, malt dører vaskerom og bad.
Pkt. 26: Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld: Forslag om oppussing av bad, er muligens noe som kan komme i framtiden.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum er det enkel og greit å kjøre gjennom øst/vest tunellen og ut ved togstasjonen. Ta til venstre i første rundkjøring og første til høyre i neste rundkjøring. Opp engekjerrdalen. Helt på toppen av bakken, hold til venstre. Følg veien rett frem og forbi en liten fotballøkke på din venstre hånd. Ta deretter første vei til høyre og kjør forbi Kiwi butikken og ta inn ved skilt Dyrefaret. Denne leiligheten ligger i den første blokken på din venstre hånd og inngangen er den innerste mot naturen. Ring på Klokken merket med Sørmegleren og velkommen opp i 2 etg og leiligheten ligger på din venstre hånd.

Beliggenhet

Leiligheten ligger supersentralt til på Nyli med kort vei til dagligvarebutikk og busstopp. Videre er det snarveier til sentrum via Hansebakken og kort vei til fantastiske turområder med lysløype rundt Ribbervann. Områdene rundt består hovedsakelig av lav blokk bebyggelse, fine fellesareal og lekeplasser og ellers eneboliger i nærområdet.
Denne leiligheten har noe utsikt fra leilighetens kortside mot Galtesund (når lauvet på trærne er borte)og videre fritt utsyn mot natur foran. Kjempefin beliggenhet på hjørnet i bygget.

Tomt

Areal: 13 235 kvm, Eierform: FellestomtTomten disponeres i fellesskap med øvrige andelshavere og er pent opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og gårdsplass. Store fine plenareal og fine beplantninger. Lekeplass i umiddelbar nærhet og fineomkringliggende områder.

Parkering

Det er parkering på borettslagets fellesareal. Denne leiligheten disponerer en oppmerket parkeringsplass med nr. 14.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse, Felles parkering, tilhører reguleringsplan Melkedammen, nord, datert 24.06.1968. Planident: 2116r1.På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1968/1788-1/36 08.05.1968 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om veg

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Andelseiere i borettslaget, dernest medlemmer i ABBL og i BBL har forkjøpsrett ved salg. Arendal boligbyggelag utlyser forkjøpsretten når det foreligger akseptert bud. Den som eventuelt benytter sin forkjøpsrett må betale et gebyr til Arendal Boligbyggelag på kr. 7.493,75,-

Husdyrhold

For å holde hund eller katt må man først ha styrets godkjennelse. I tillegg må alle beboere i den aktuelle blokken og oppgangen samtykke. Allergi eller andre medisinske grunner gir grunnlag for å nedlegge forbud, se ordensregler punkt. 11

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning) 212 890,- (Andel av fellesgjeld) 1 702 890,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 1 711 550,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Innmelding ABBL kr. 300,- faktureres direkte fra Arendal Boligbyggelag.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 4 900,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter: Lønnskostnader, revisjonshonorar, årskontigent boligbyggelag, forretningsførerhonorar bbl., kommunale avg., kabel-tv, forsikring, vaktmestertjenester abbl, vedlikehold, elektrisk energi, andre driftskostnader kr. 3 743,-
Rentekostnader andel fellesgjeld kr. 506,-
Avdrag andel fellesgjeld kr. 651,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 212 890
Andel fellesformue kr. 9 561

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 67143520358, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.06.2022: 2.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 29.06.2022: 10 125 000
Andel av saldo: 210 938
Første termin/første avdrag: 22.06.2019 ( siste termin 22.03.2049 )
NIBOR med tillegg av Margin

Formuesverdi

Primær: Kr. 423 899,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 526 037,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Dyrefaret 8A, Andelsnr. 14 Orgnr. 952904841 i Arendal kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/ stekeovn/ koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0263

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0263. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 702 890,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.84 295)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062412