Dvergsnes

Dvergsnesveien 295A/B

Prisantydning
25 000 000 kr
Omkostninger
642 000 kr
Totalpris
25 642 000 kr
Formuesverdi
3 278 045 kr
Formuesverdi sekundær
12 456 570 kr
Byggeår
1993
Internt bruksareal (BRA‑i)
359 ㎡
Bruksareal
374 ㎡
Tomteareal
1 758 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Lekker strandeiendom med ca. 30 meter strandlinje og bryggeanlegg-Heis i bygget-Solrik tomt-2 doble garasjer

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Dvergsnesveien 295 A og B!
En lekker tomannsbolig med to separate boenheter + innredet utleiedel (ikke godkjent). Heis til alle 3 etasjer.

295 A, 1. etasje:
Hall med skyvedørsgarderobe, innvendig bod, toalett med lekker eksklusiv servant, vaskerom med godt med innredning, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, 4 gode soverom hvorav tre har skyvedørsgarderober og hvorav hovedsoverom har direkte inngang til eget bad, lekkert flislagt bad/wc nr. 1 med downlights i tak, dusjkabinett, badekar og baderomsinnredning, lekkert flislagt bad/wc nr. 2 med dusjkabinett og baderomsinnredning, tv-stue, stor og romslig stue med god plass for spisestue og utgang til stor solrik platting. Kjøkken/allrom (åpen løsning mot stue) med lekker og romslig kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer ( induksjonstopp, oppvaskmaskin, stekeovn), Side by Side kjøl/fryseskap og stor kjøkkenøy med godt med sitteplasser. Nydelig utsikt over skjærgården fra stue, kjøkken og terrasse..

295 B, 2. etasje:
Romslig hall med downlights i tak og skyvedørsgarderobe, flislagt toalett med baderomsinnredning, 2 gode soverom hvorav hovedsoverom har eget walk-in closet, flislagt vaskerom med godt med innredning, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, tv-stue, romslig stue med utgang stor solrik innglasset veranda med nydelig utsikt. Kjøkken/allrom (åpen løsning mot stue) med flott profilert innredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (induksjonstopp, oppvaskmaskin, stekeovn) Side by Side kjøl/fryseskap, praktisk kjøkken øy med spiseplass og god plass for spisestue. Nydelig utsikt over skjærgården fra stue, kjøkken og terrasse.

Deler av boligen i 2. etg. er utleid og består av:
Gang, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og bad. er for tiden utleid for kr. 8.000,- + strøm pr. mnd. Delen som leies ut er ikke godkjent som egen utleiedel/hybel.

Felles trappegang til parkeringskjeller i boligen. Heis opp fra p-kjeller til alle etasjer.

Stort bryggeanlegg og flotte utearealer.

Nydelig sjøutsikt fra boligen og tomten.

Oppvarming

Varme i gulv i de fleste rom, samt elektrisk oppvarming. Varmepumpe med aircondition i 1. og 2. etg.

295B: Leiligheten varmes opp elektrisk og varmepumpe er montert i stue/kjøkken.
295A: Leiligheten varmes opp elektrisk og varmepumpe er montert i tv-stuen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra byen kjører man til Rona, følger Høvågveien og tar til høyre inn Dvergsnesveien ved KIWI og følg nummerskilting. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning.

Parkering

2 store doble garasjer med store boder i bakkant. Automatisk portåpner.

Godt med parkeringsplasser på tomten.

Beliggenhet

Flott strandeiendom beliggende i idylliske omgivelser helt i strandkanten til Kristiansand skjærgården. Fra eiendommen er det 5-10 minutters gangavstand til Dvergsnes barneskole, dagligvareforretning, bussholdeplass med hyppige avganger til sentrum og barnehage. Forøvrig finner man golfbane, lysløype og nydelige friareal i området. I rolige omgivelser kan man nyte sol på tomten hele dagen og ta imot gjester på egen brygge, benytte seg av sjøveien til Startkampene på Tømmestø brygge eller til fiskebrygga for et godt måltid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen fra byggeår. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.06.1993. Brukstillatelsen gjelder bolig (hele bygget). Gjenstående arbeid: Fotpleieklinikk gjøres ferdig.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 22.04.2014. Ferdigattesten gjelder for riving garasje og deler av eksisterende enebolig, samt oppføring av underbygg og påbygg til bolig, slik det er beskrevet i tillatelse av 09.07.2014. Tiltaket fører til at bygget går fra enebolig til enebolig med hybel, altså to boenheter i bygget.

Det foreligger tillatelse på bruksendring i Dvergsnesveien 295B datert 03.08.2017. Søknaden omfatter endring av trimrom til soverom og bad, innkledning av balkong, samt endrede tegninger innvendig. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket. Eventuelle pålegg/søknader som følge av manglende ferdigattest er kjøpers risiko og ansvar.

Det er mindre avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning i 1.etasje. Gang med utgang til heis er opprinnelig godkjent som del av vaskerom. Innvendig bod er godkjent som del av bad.

Det foreligger ikke tegninger eller byggetillatelse på brygge, drivhus eller utestue i hagen. Eventuelle pålegg/søknader som følge av dette er kjøpers risiko og ansvar. Ut i fra historisk flyfoto over eiendommen ser det ut som at bryggen ble oppført ca. på 80-tallet, før eneboligen ble oppført. Kjøper gjøres oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommer i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Vei, vann og avløp

På eiendommen er det etablert en pumpestasjon for vann og avløp i eget frittstående bygg. Det er gitt rettigheter til øvrige 5 eiendommer, hvorav 3 er tilknyttet både vann- og kloakkledning, mens to eiendommer er kun tilknyttet vannledning. Ledningene ligger langs havbunnen til Rabbersvik. Denne eiendommen, samt øvrige 5 rettighetshavere, er solidarisk ansvarlig for vedlikehold av anlegget.

Det foreligger tinglyst erklæring på denne eiendommen fra 1992 som gir eierne av gnr. 96 bnr. 381 og bnr. 382 å tilknytte seg til eksisterende vann- og avløpsledning på denne eiendommen med inntil 1 stk. hyttesanitæranlegg hver. Rettighetshaverne erklærer seg solidarisk ansvarlig for felles påkrevd ettersyn, vedlikehold, reparasjon samt eventuelle fremtidige pålegg gitt av offentlig myndighet, for sin andel av ledningsnettet som er felles for de respektive tilknyttede eiendommer.

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendom. Det foreligger tinglyst veirett fra 1979 for denne eiendommen over gnr. 96 bnr. 12. Bestemmelsen ligger ikke tinglyst som en rettighet på denne eiendommen, men som en heftelse på gnr. 96 bnr. 12.

Det foreligger tinglyst veirett over denne eiendommen for gnr. 96 bnr. 381, 382 og 383 - frem til fylkesvei K9, samt for gnr. 96 bnr. 375 frem til fylkesvei K9 - Dvergsnesveien.

Det foreligger en tinglyst veirett for eier av gnr. 96 bnr. 489 fra Dvergsnesveien frem til gnr. 96 bnr. 490. Det betales en årlig avgift til grunneierne i ved eier av gnr. 96 bnr. 28 på kr 500,- som indeksreguleres hvert år etter konsumprisindeksen. I tillegg skal det betales andel av fellesutgifter for vedlikehold av veien etter veistyrets bestemmelser på lik linje med de øvrige veibrukere.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1049 "Ødegård" datert 29.10.2019, revidert 22.04.2022. Det foreligger mindre endringer av detaljreguleringsplan datert 16.03.2020 og 06.09.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø/vassdrag. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommer i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun to boenheter (snr. 1 og snr. 2). Deler av boligen (snr. 2, 2. etasje) er i dag innredet som en egen utleiedel. Rommene i innredet utleiedel er søkt bruksendret (tillatelse datert 03.08.2017), og er godkjent som TV-stue, soverom og bad. Kjøkkendel fremkommer ikke av godkjente byggetegninger. Rommene i den innredede utleiedelen er godkjent til varig opphold/beboelse. Det var opprinnelig tegnet inn en dør fra garderoberommet med skyvedør videre inn til soverom i hoveddel. Denne døren er blendet igjen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5887 Tinglyst: 19.04.1989 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om garasje/parkering Overført fra: 4204-96/109. Det stilles til disposisjon tilstrekkelig grunn for opparbeidelse av kjørevei og parkeringsplass på nærmere anvist sted for eierne av fritidseiendommene gnr. 96 bnr. 60, bnr. 42, bnr. 120, bnr. 44, bnr. 57, bnr. 95 og bnr. 96 samt leietomt. For bruk av vei og parkeringsplass skal det væres en årlig avgift med kr 300,- pr. bil,, hvilken avgift skal indeksreguleres hvert 5. år.
Dagboknr.: 832 Tinglyst: 21.01.1992 - Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndigheten. Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 14162 Tinglyst: 09.12.0992 - Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndighetene Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 14243 Tinglyst: 10.12.1992 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:96 Bnr:381 rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 96. Bnr:382 Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand Ingeniørvesen Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 11933 Tinglyst: 02.07.2002 - Bestemmelse om veg. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:96 Bnr:489 Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 926413 Tinglyst: 09.11.2011 - Jordskifte - Sak 1000-2011-007 Tillevika Marnar jordskifterett. Overført fra: 4204-96/109. Fundament til denne eiendommens brygge, ca. 80 meter inne på gnr. bnr. 12 skal stå og kan brukes i fremtiden. Eier av gnr. 96 bnr. 12 eller parsell utskift fra denne som nabo får rett til gangsti som kommer inn på denne eiendommen.
Dagboknr.: 927707 Tinglyst: 09.11.2011 - Jordskifte - Sak nr. 1000-2011-0017 TILLEVIKA II, Marnar jordskifterett. Overført fra: 4204-96/109. Grenseoppgang mellom berørte eiendommer. Grensene mellom gnr. 96 bnr. 109 og øvrige parter ble fastsatt med beskrivelse og tilhørende kart i jordskifteretten.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 625 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 642 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt for snr. 1 for år 2024 er kr 9166,-. Eiendomsskatt for snr. 2 for år 2024 er kr 8729,-. Totalt kr 17 895,- for år 2024.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder en gjennomgående meget høy standard og må sees for å få det rette inntrykket!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 22.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (18.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av 295B:
"Leilighet beliggende i 1.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2014. Garasjeplass og en bod på ca. 3 m2. i felles kjeller tilhører leiligheten. Det var tidligere oppført en bolig ca. i 1994 som ble revet før leilighetsbygget ble oppført i 2014. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. Før øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon.

Beskrivelse av 295A:
"Leilighet m/praktikantdel beliggende i 2.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2014. Garasjeplass og en bod på ca. 3 m2. i felles kjeller tilhører leiligheten. Det var tidligere oppført en bolig ca. i 1994 som ble revet før leilighetsbygget ble oppført i 2014. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningene. Før øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon.
Våtrom > Praktikantdel > Bad > Ventilasjon.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2014

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.

Diverse

Felles ventilasjonsanlegg for 2. etg. og innredet utleiedel. Eget for 1. etg.

Snr. 1 har sameiebrøk 1/2, og snr. 2 har sameiebrøk 1/2. Totalt 1/1.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5887 Tinglyst: 19.04.1989 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om garasje/parkering Overført fra: 4204-96/109. Det stilles til disposisjon tilstrekkelig grunn for opparbeidelse av kjørevei og parkeringsplass på nærmere anvist sted for eierne av fritidseiendommene gnr. 96 bnr. 60, bnr. 42, bnr. 120, bnr. 44, bnr. 57, bnr. 95 og bnr. 96 samt leietomt. For bruk av vei og parkeringsplass skal det væres en årlig avgift med kr 300,- pr. bil,, hvilken avgift skal indeksreguleres hvert 5. år.
Dagboknr.: 832 Tinglyst: 21.01.1992 - Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndigheten. Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 14162 Tinglyst: 09.12.0992 - Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndighetene Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 14243 Tinglyst: 10.12.1992 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:96 Bnr:381 rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 96. Bnr:382 Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand Ingeniørvesen Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 11933 Tinglyst: 02.07.2002 - Bestemmelse om veg. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:96 Bnr:489 Overført fra: 4204-96/109.
Dagboknr.: 926413 Tinglyst: 09.11.2011 - Jordskifte - Sak 1000-2011-007 Tillevika Marnar jordskifterett. Overført fra: 4204-96/109. Fundament til denne eiendommens brygge, ca. 80 meter inne på gnr. bnr. 12 skal stå og kan brukes i fremtiden. Eier av gnr. 96 bnr. 12 eller parsell utskift fra denne som nabo får rett til gangsti som kommer inn på denne eiendommen.
Dagboknr.: 927707 Tinglyst: 09.11.2011 - Jordskifte - Sak nr. 1000-2011-0017 TILLEVIKA II, Marnar jordskifterett. Overført fra: 4204-96/109. Grenseoppgang mellom berørte eiendommer. Grensene mellom gnr. 96 bnr. 109 og øvrige parter ble fastsatt med beskrivelse og tilhørende kart i jordskifteretten.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 295A og B er kr. 27 346,- for år 2024. Eiendomsskatt kommer i tillegg, med totalt kr 17 895,- for år 2024.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 for 295A er kr. 2 986,-. Beregnet årsbeløp for 2024 for 295B er kr. 4 013,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

2262239

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Pumpehus.

Se selgers egenerklæringsskjemaer for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 55EFA3AE-4E39-4ABD-ABC0-E379BF6BB37E Kategori: