Dvergsnes

Dvergsneslia 34

Prisantydning
18 500 000 kr
Omkostninger
478 970 kr
Totalpris
18 978 970 kr
Formuesverdi
1 672 550 kr
Formuesverdi sekundær
6 021 180 kr
Kommunale avgifter
25 110 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
245 ㎡
Bruksareal
260 ㎡
Tomteareal
591 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker, påkostet enebolig, beliggende helt i front med en fantastisk sjøutsikt og meget gode solforhold - Badebasseng

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til denne lekre, påkostede eneboligen beliggende helt i front med en fantastisk sjøutsikt og meget gode solforhold! Oppvarmet badebasseng og stor opparbeidet solrik hage.

Inngangsetasje: Meget innbydende og stor gang/entré med fantastisk utsikt over innseilingen til Kristiansand. Entreen har tilhørende gjestetoalett. Etasjen består i tillegg av 3 soverom med eget bad til hvert soverom. 2 av soverommene er vendt mot sjøen og har en enestående utsikt. Master bedroom har i tillegg til eget bad walk-in garderobe og utgang til terrasse. Garasjen er omgjort til tv-stue, stort vaskerom og bod. Vaskerommet har egen inngang.
1.etasje:  Stor åpen stue-, spisestue- og kjøkkenløsning, med store vindusflater mot havet. Stort kjøkken med malte fronter fra Strai kjøkken. Påkostede hvitevarer fra bl.a  Miele. Videre består etasjen av tv stue, et lite kontor, bod og et soverom med eget tilhørende bad.

Fra kjøkkenet har man direkte utgang til opparbeidet hage med oppvarmet basseng og kvalitetsmaterialer i granitt, systemflis og kunstgress. Vintergrønn lyssatt beplantning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 245 kvm, Bruksareal: 260 kvm Sekundærrom: 15 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 116 m²  - 1. etg. 144 m².

P-rom inkl:
Inngangsetasje: Soverom, bad, soverom 2, bad 2, hall, soverom 3, bad 3, omkledningsrom, wc, tv-stue, vaskerom.
1.etg.: Stue/kjøkken, kontor, TV-stue, bad, soverom.

S-rom inkl.: Bod i 1.etg. og teknisk rom i underetasje.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligen er bygget om uten godkjenning fra kommunen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i store deler av boligen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Pusset opp flere ganger etter byggeår.
- Oppvarmet basseng med varmepumpe.
- Lettstelt hage.
- Balansert ventilasjon.
- Sentralstyring på gulvvarme og belysning.
- Vannbåren varme.
- App styrt el-annlegg fra GIRA.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd-Einar Grefstad den 08.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse av eiendommen:
"Enebolig over to plan oppført i 2012. Boligen er konstruert i tre og deler av yttervegger i underetasje er av betong. Taket er flatt med innvendige sluker og tekket med takmembran med sveisede skjøter. Det er gjort endringer på planløsning og to bad er bygget i 2020. Enkelte bygningsdeler og
overflater har fått merknader som er nærmere beskrevet i denne rapporten. Boligen fremstår i generell god stand, men det kan være behov for vedlikehold og enkelte utskiftninger."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige tiltak):
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke montert rekkverk.
Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk mangler på nederste del av trapp.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Vaskerommet oppfyller ikke de krav som stilles til et våtrom.

TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. ,Flere fliser og fuger er løse.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2. Det er avvik: Høyde på dørterskel er lavere enn 15mm som er anbefalt.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad 3. Det er avvik: Terskelhøyde ved dør er lavere enn 15mm som er krav i forskrift.
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Det er avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det mangler lufteventil i sokkel under kjøl- og fryseskap. Mangelfull ventilering kan redusere levetiden på kjøle- og fryseskap.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Reimdrift på varme gjennvinner er frakoblet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Sprekk i en flis på badet i Master Bedroom.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Etablering av 2 on-suite bad på barnerommene i inngangsetasjen i 2020. Murmester Knutsen & Co AS.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Membran ble lagt i henhold til våtromsstandard ved etablering av de to nye badene som nevnt over.

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Lekkasje fra taket i 2019. Dette ble grundig undersøkt av Nestor Takst (v/Ben Tellefsen). Taket ble tekket på nytt rundt lekkasjestedet av ABC-Tak. Forbedret lufting ble etablert av Byggmester Oddleif Henriksen. Alt beskrevet arbeid utført i 2019.

- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja. Forekomst av skjeggkre avdekket i 2019. Bekjempelse utført av Nokas Skadedyr AS i 2020.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Ny varmepumpe installert i 2020. Passiv Energi AS.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Tak: se tidligere kommentar om forbedret tekking og lufting Terrasse master bedroom: etablert i 2021 for å sikre rømning. (godkjent)' Fasade: rømningsvindu installert fra barnerom inngangsetasje (godkjent). ABC-Tak AS / BOH AS / TOC AS.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Garasjen innredet med vaskerom og tv-stue. To on-suite bad etablert ved barnerom inngangsetasjen..

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Boligen har en fantastisk beliggenhet i 1. linje mot sjøen på vestvendt og solrik utsiktstomt. Dvergsneslia er et attraktivt nybyggerområde bestående av stilren villabebyggelse. Fra den solrike tomten er det praktfull utsikt over Kristiansand skjærgården, Korsvikfjorden og innseilingen til Kristiansand. Fra boligen er det umiddelbar nærhet til sjøen med flotte friareal, badeplasser og svaberg. Trygg- og kort skolevei til Dvergsnes barneskole. Forøvrig finner man barnehage, bussholdeplass og dagligvareforretning i nærområdet. Dette eksklusive nye boligfeltet på Dvergsnes er opparbeidet med lekeplasser, kyststi og flott felles badebrygge.

Tomt

Areal: 591 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig datert 09.12.2013, samt på svømmebasseng datert 23.11.2022. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Innvendig er boligen bygd om etter at ferdigattest er gitt, det er flere avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Areal godkjent som garasje er innredet med TV-stue, vaskerom og bod. Gjestetoalett samt deler av badet i tilknytning til hovedsoverommet er godkjent som bod. Disse ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Det er søknadspliktig å bruksendre et rom som ikke er godkjent til varig opphold om til rom for varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.
Det ene soverommet i 1.etg. er godkjent som vaskerom. Badene tilhørende soverom 2 og 3 i 1.etg. er opprinnelig godkjent som soverom. Walk-in-closet i tilknytning til hovedsoverom er godkjent som bad. Det ene soverommet i 1.etg. er godkjent som stue/kjøkken. Disse rommene er godkjent til varig opphold, det er ikke søkt bruksendring.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 991 "Dvergsnes felt B - nordlig del (gnr/bnr 96/2 m.fl.)", vedtatt 26.04.2006 (bestemmelser endret etter vedtak i bystyret 21.02.07), samt bebyggelsesplan nr. 991C "Dvergsnes felt B - nordlig del, delfelt B2 og B3" datert 10.06.2010. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser og rettigheter som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

18 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 462 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 18 500 000,-)) 478 970,- (Omkostninger totalt) 18 978 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 25 110 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 5204. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 15132 ,- for år 2022 på denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 672 550,- for år 2020. Sekundær: Kr. 6 021 180,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Dvergsneslia 34, Gnr. 96 Bnr. 790 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: ovn, platetopp, ventilator, kjøl, frys, to oppvaskmaskiner og kombiovn.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0404

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0404. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 18 500 000,-) (Kr.166 500) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.198 335)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064292