Kristiansand-Randesund/Søm/Odderhei/Fidjeåsen

Dvergsnesåsen 71, 3 - H0106

Prisantydning
3 950 000 kr
Omkostninger
27 570 kr
Totalpris
3 977 570 kr
Felleskostnader
2 269 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2023
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Dvergsnestoppen 71, leilighet nr 3

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Leiligheten er en del av et prosjekt med 12 enheter. Leiligheten er som en komibasjon av rekkehus og leilighet og strekker seg over 2-plan. I underetasjen er det boder tilknyttet leilighetene samt parkeringsplasser. Bygget er organisert som et eierseksjonssameie.

Innhold

1. etasje. Entré/inngang og bod.
2. etasje. Stue/kjøkken, 2 soverom, bad og balkong

Standard

Leiligheten har en gjennomgående god standard og medfølgende parkering i kjeller.
Med heisadkomst fra kjeller eller trapp kommer man til leilighetens første etg. Man kommer så inn i èntreen hvor man har god plass til å henge av seg yttertøy og sko. Man har også en praktisk bod like innenfor i èntreen. Leiligheten går over 2 plan, og går man så videre opp trappen, kommer man opp til leilighetens øvrige rom.

Stue/kjøkken har åpen løsning og virker lys og trivelig, med store vindusflater som gir naturlig lysinnslipp. Her er det også utgang til solrik balkong. Stuen er romslig og har god plass til både sofagruppe og spiseplass.  Gulvet har enstavs  hvitpigmentert 14 mm eikeparkett.
Vannbåren gulvvarme som gir en lun og behagelig varme.

Kjøkkenet fra Strai, i en flott blåfarge. Integrerte hvitevarer som kjø/frys, stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin medfølger.

Det er to soverom i leiligheten, hvorav et har god plass til dobbeltseng. Enstavs eikeparkett.

Badet har  fliser  60x60 på gulv og vegg, i en dus og varm farge.  I dusjnisje har veggene og gulvet  50×50 flis.
Det er vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. 

Innvendige vegger har gipsplater på stenderverk.  Alle flater er sparklet jevne som underlag før maling og fliser.

Leilighetsskillevegger som betongvegger eller lydvegger med stenderverk og gipsplater.

Byggeår og byggemåte

2023

Oppvarming

Leiligheten har  vannbåret gulvvarme i stue/kjøkken og bad. I èntre er det varmekabler. Leiligheten har balansert ventilasjon som gir et godt inneklima.

Diverse

Dvergsnesåsen 71 er organisert som et sameie etter eiersekjsonsloven.  I vedtektene er det regulert forholdet mellom Dvergsnesåsen 73 og 75-83.
Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon og som sekjsonseier blir Kjøper eier av ideel andel av tometearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøker, som er fastsatt iht. boligens størrelse.
Mulighet for at Dvergsnesåsen 71,73 og 75-83 kan bli sammenslått til ett sameie dersom sameiene ønsker det.

Det vil være felles søppelhåndtering for eiendommene Dvergsnesåsen 85-89, 71,73,og 75-83

Forsikring

Forsikret i IF, polisenr. SP 3969814

Tilstandsrapport

Leiligheten er ny og har ikke vært tatt i bruk. Det foreligger ikke tilstandsrapport. Selges direkte fra utbygger av prosjektet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

På Dvergsnestoppen flytter du inn i et etablert område. I dag yrer det av liv i en av Kristiansands største boligsuksesser. Butikk, barnehager, skoler, lekeplasser, fotballbane, badeplasser er i umiddelbar nærhet. Enten du vil bo alene, med barn, eller nær barnebarn.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten leveres opparbeidet med plen, prydbusker, bed og øvrig beplantning. Se utomhusplan for detaljer.

Parkering

Det medfølger 1 stk parkeringsplass (nr. 54) i kjeller under bygget. Her er det installert el-billader, klar til bruk.
P-plassen ligger i kjeller i ett realsameie (gnr. 96, bnr. 1074) under seksjon 32
(1/20-part).

Det er også avsatt til gjesteparkering og sykkelparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligge midlertidig brukstillatelse, datert 16.01.2023.

Reguleringsplan

Detaljregulering Dvergsnes felt B - nordlig del, delfelt B3. Vedtatt 3.5.2013 rev A 23.12.2013. Mindre endring av punkt 1 (parkering), 2 (utnyttelse) og 5 (fellesområder), sist datert 18.1.2018. Vedtatt i vedtak 19.3.2018. Formål bolig. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen: Tinglyst erklæring for vann og kloakk. Tinglyst erklæring vedr. p-kjeller for brukerne på eiendommene B25 - 1,2 og 3 samt B18 på reguleringskartet til denne eiendom. Naboeiendommen Dvergsnesåsen 85-89 har felles søppelhåndtering med Dvergsnesåsen 71, 73 og 75-83.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie.

Energiattest

Bygget etter TEK-17. Energiattest kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Ikke konsesjonspliktig.

Om sameiet

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt etter gjeldende regler.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 11 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 450 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 3 950,- (Oppstartslikviditet til sameiet) 27 570,- (Omkostninger totalt) 3 977 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Felleskostnader

2 269,- pr. mnd

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 1 640,- pr,mnd. Tv/bredbånd kr.  529,-  pr.mnd, Park.plass kr. 100,- pr.mnd,

Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Oppvarming av varmt vann i leiligheten kommer i tillegg til felleskostnadene med ett à kontobeløp pr kr. 7,- pr.kvm. pr måned.  (kr. 553,- pr.mnd, )Forbruket  vil bli fakturert den enkelte etter forbruk. Avregning en gang pr år.

Utbygger har gjort avtale med Telenor som leverandør av Tv/brebånd med en månedspris på kr.   529,-  pr.mnd,

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter en beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folke registrert/ bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger
man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Dvergsnesåsen 71, 3 - H0106, Gnr. 96 Bnr. 1124 Snr. 3 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Garantier

Se punkt under lovverk.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 91 08.

Overtagelse

Boligen er klar til overtakelse. Konferer megler for nærmere avtale

Klargjøring før overtagelse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.
Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-23-0081

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-23-0081. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rita Ommundsen, tlf. 99 09 91 08

Vederlag

Meglerprovisjon utgjør kr. 40.000,-

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071266