Nissedal

Drangsvatn 18

Prisantydning
1 850 000 kr
Omkostninger
63 250 kr
Totalpris
1 913 250 kr
Byggeår
2008
P-rom
62 ㎡
Bruksareal
65 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Meget trivelig hytte med idyllisk beliggenhet i naturskjønt område. Tre soverom, vedovn i stue og stor, solrik terrasse.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning

1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue/spisestue, toalettrom, 3 soverom og bod.

Hems: Hems har takhøyde på 1,44 m, med ca. 19 kvm gulvareal.
Annet: Bod på 13 kvm innredet med enkelt bad.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Hytta er elektrisk oppvarmet og det er vedovn i stuen. Ventilasjonen er naturlig, supplert med kjøkkenventilator med luftutkast. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Veggmontert varmtvannsbereder på toalettrom. Bygningen har ikke innlagt vann eller avløp. Gråvann slippes ut på terreng. Vann hentes i pumpehus over veien for fritidsboligen. Det er en pumpe og en vanntank som må fylles manuelt.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering
Det er bilvei helt frem og plass til parkering på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Beliggenhet
Eiendommen ligger på et hyttefelt mellom Drangsfjellet og Berlifjell, ca. midt mellom avkjørselen fra riksvei 41 og Felle i Nissedal kommune. Beliggenheten er særdeles idyllisk med vakker natur rett utenfor døra og vidstrakt utsikt over skog og omkringliggende fjell.

Kommunen byr på meget gode tur- og fiskemuligheter. Her finnes 1750 større og mindre vann og innsjøer, og ett fiskekort gir deg tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker. Tjørull er et yndet område for kanopadling. Her møter man skiftende natur med innbydende svaberg, bratte fjellvegger, småøyer, smale kiler og brede bukter. For de fartsglade har Treungen egen alpinbakke med barnevennlige forhold, gapahuk og bålplass.

Turmulighetene til fots er også mange, enten du velger korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper. Kommunen har i tillegg flotte strender og koselige badevann. Rundt 27 min med bil fra hytta ligger tettstedet Treungen og her er det hyggelig å spasere sommer som vinter. En fin, gammel steinbru fra 1917 binder sentrum sammen, og Treungen kan by på interiørbutikker, kaffebar, blomsterbutikk og ærverdige Treungen gjestgiveri for å nevne noe.

Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta, ett minutts kjøring fra Treungen sentrum. Sommarsletta har en idyllisk beliggenhet og gode muligheter for sommeraktiviteter. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland". Her er det naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene, hvor de tøffeste hopper ned i den største gryta.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Åmli, samt Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri, som holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er at annet et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid. Ved å benytte bil tar det ca. 23 min til Åmli, 27 min til Treungen, 39 min Gautefall, 1t 13min til Arendal, 2t 39 min til Drammen og 3t 12 min til Oslo.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder fritidsbustad. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Privat vei etter avkjørsel fra offentlig vei.
Det er ikke innlagt vann. Ikke innlagt avløp. Gråvann slippes ut på terreng.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbustad , tilhører reguleringsplan "Drangsvatn II" , datert. 24.06.2003. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:
"5.2.1 Hytter H1-H7
a) Det er fastsett følgjande krav til utnytting av den enkelte tomt:
Det er ikkje lov å føre opp meir enn ei hytte og eit uthus pr. tomt.
Uthus skal ha plassering i nær tilknyting til hytta, høgst 10 meter ifrå.
Utbyggingsplan for Drangsvatn II Nissedal kommune 9
Maksimalt tillate bruksareal pr tomt T-BRA = 120 m². Maksimalt tillate bruksareal for uthus T-BRA = 15 m². Uthus skal ikkje nyttes til opphalds- eller soverom.
Maksimal grunnmurhøgde: 80 cm
Maksimal mønehøgde: 6,5 meter, målt frå topp grunnmur / pillar til takflate jf. REN § 4.2.
Maksimal gesimshøgde: 4 meter, målt frå topp grunnmur / pillar til takflate jf. REN § 4.2.
Takvinkel mellom 22 og 38 grader"

Se reguleringsbestemmelsene i sin helhet i vedlegg til salgsoppgave.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Viser til festekontrakt hvor det står følgende: "Fremleie er ikke tillatt uten bortfester samtykke."

Kommentar konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 46.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 63 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har en koselig entré med gulvbelegg, vegger med trepanel og inngangsdør med glassfelt. Her er det montert en åpen garderobeløsning med knagger og det er plass til ytterligere møblement. Entreen ligger tilknyttet bod, toalettrom og en fin gang med åpen gjennomgang til stuen og kjøkken, samt dører til øvrige rom.

Kjøkken
Kjøkkenet er plassert i en nisje med innredning i U-form og vindu med sprosser over benken. Innredningen er i en tidløs stil med hvite, glatte fronter, mørk benkeplate i laminat og dobbel oppvaskkum i stål. I innredningen er det også nisje for komfyr, avsatt plass til kjøleskap og en ventilator over kokesonen med avtrekk ut.

Stue
Stuen byr på rikelig med tradisjonell hyttekos med tregulv, panelkledde vegger, høy skråhimling med synlige trebjelker og vedovn. Sprossekledde vinduer på tre sider slipper inn godt med naturlig lys. Det er også utgang til terrasse der sol og naturskjønn utsikt kan nytes til fulle. Stuens fine størrelse gjør det enkelt å innrede med både sofagruppe og stort spisebord.

Toalettrom
Hytta har et praktisk toalettrom med gulvbelegg i steinimitasjon, vegger med trepanel og hvit innredning. Innredningen har både servant, underskap med glatte fronter, to matchende veggskap og speil. I tillegg er rommet utstyrt med biotoalett og en veggmontert varmtvannsbereder som fylles på manuelt.

Bad i bod
Ved innkjøringen til hytta er det oppført en bod med belegg på gulv, og hvitmalt trepanel på vegger. I boden er det blitt innredet til baderom med dusjkabinett og en vask, og akkurat som i fritidsboligen er det vanntank og varmtvannsbereder. Vann hentes i pumpehus over veien og gråvann slippes ut på terreng.

Soverom og hems
Hytta har tre trivelige soverom som alle har adkomst fra gangen. Soverommene er i samme koselige hyttestil som øvrige rom med tregulv, trepanel på vegger og vinduer med sprosser. I tillegg har hytta en hems med takhøyde på 1,44 kvm og et gulvareal på ca. 19 kvm. Hemsen har adkomst via en trappestige på vegg i stuen. Lagringsmuligheter er i en bod med flere hyller som ligger tilknyttet entreen.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Diverse

Kort fortalt
- Hytte med idyllisk beliggenhet.
- Fra 2008, jevnlig vedlikeholdt.
- Bilvei helt frem og naturtomt.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Stor terrasse utenfor stuen.
- Solrik med naturskjønn utsikt.
- Entré er tilknyttet en bod.
- Kjøkken har hvit innredning.
- Stuen har ekstra takhøyde.
- Stuen har trivelig vedovn.
- Plass til spisebord i stuen.
- Toalettrom med biotoalett.
- Enkelt dusjbad i egen bod.
- Hytta har tre fine soverom.
- Hems har gulvareal på 19 kvm.
- Elskap har automatsikringer.
- Varmtvannstank i toalettrom.
- Varmtvannstank i boden.
- Ikke innlagt vann og avløp.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon

Byggemåte

Viser til takstmanns konklusjon hentet fra tilstandsrapport hvor det står følgende:
"Ramberg Takst ble kontaktet av Morten Wang for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av fritidsbolig med adresse Drangsvatn 18 i Nissedal kommune.
Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten.
Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje.
TG: 2 er gitt til: vinduer, terrassedør, terrasse og el-anlegg.
TG: 3 er gitt til: feieluke og brannteknisk.
Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget.
Man må påregne vanlig vedlikehold.

Fritidsbolig - Byggeår: 2008
UTVENDIG
Fritidsboligen står på pilarer i betongstein.
Reisverk i tre med liggende bordkledning.
Saltak med sperrer i tre og taktekking av pappshingel.
Ytterdør i tre med glassfelt.
Terrassedør i tre med glassfelt.
Vinduer i tre med koblet rammer.

INNVENDIG
Gulv har overflater av tregulv og belegg.
Vegger har overflater av trepanel.
Himling har overflater av trepanel.
Innvendig har boligen furu fyllingsdører.

KJØKKEN
Folierte skrog med glatte fronter.
Laminat benkeplate med dobbel vask i stål.
Avsatt plass til komfyr og kjøleskap.

SPESIALROM
Gulv har overflate av belegg.
Vegger har overflater av trepanel.
Himling har overflate av trepanel.
Biotoalett (snurredass) og vask med baderomsinnredning på toalettrom.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannrør i kobber og plast.
Avløpsrør i plast.
Varmtvannstank lokalisert på toalettrom.
Sikringsskap med automatsikringer og fjernavleser.
Røykvarsler registrert, brannslukningsapparat mangler.

TOMTEFORHOLD
Den delen av tomten som ikke er bebygd består av grus og naturtomt.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Innvendig > Pipe og ildsted
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg"

Se tilstandsrapport i sin helhet i vedlegg til salgsoppgave.

Polisenummer

86880959

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Parabol. Riks TV.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 6359336C-33DC-4C34-A95B-BB3050C0FC12