Hovenga

Darudvegen 8

Prisantydning
2 100 000 kr
Omkostninger
68 970 kr
Totalpris
2 168 970 kr
Formuesverdi
488 614 kr
Formuesverdi sekundær
1 759 009 kr
Kommunale avgifter
1 277 kr / mnd
Byggeår
1930
P-rom
71 ㎡
Bruksareal
71 ㎡
Tomteareal
563 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig i kjede med alt på en flate og sentral plassering på Hovenga - Standard fra 2012 - 2 soverom

Om eiendommen

Standard

Boligen har en praktisk løsning, og er godt egnet for både unge studenter og deg som ønsker en bolig med alt på en flate. Boligen gjennomgikk oppgraderinger i regi av tidligere eier i 2012, og har stort sett standard fra denne tiden.

Fra inngangspartiet kommer du inn i en praktisk entré, med plass til å henge av yttertøyet på knagger, i tillegg til hylleløsning på endevegg. Videre kommer du inn i stuen og kjøkkenet, som ligger i åpen løsning.

Det er god plass til å møblere rommet med både sofagruppe og spisestue, og herfra har du også tilgang til hems med adkomst via flyttbar trappestige. Hemsen gir både ekstra lagring og kan være en koselig lesekrok. Med åpen himling er romfølelsen svært god. Det er montert både lukket peisovn og varmepumpe i stuen, som gir deg rimelig oppvarming av boligen.

Kjøkkenet har pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate med mye benkeplass.. Det er montert nyere integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin under benk. For øvrig plass til frittstående kjøleskap. Downlights i himling over benk.

Videre til soverommene har man et hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng. Soverom 2 har også god størrelse, og plass til seng, garderobeløsning og skrivepult.

Stue/kjøkken og soverommene har parkettgulv og panelplater på vegger. En av veggene i stuen er tapetsert som en kontrastvegg.

Baderommet er helfliset og har varme i gulv, og ble oppgradert i 2012. Badet har god størrelse, og det er montert romslig Porsgrund Showerama dusjkabinett, servantseksjon med tilhørende speilskap og høyskap på vegg. Gulvtoalett og opplegg til vaskemaskin.

Med adkomst via kjellerlem i stuen har du tilgang til stor kjeller under boligen. Kjelleren har enkel standard.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 71 m².
P-rom inkl:
Entré, stue/kjøkken, gang, bad og to soverom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1930 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen er en del av et sameie bestående av tre boligseksjoner. To av disse boligseksjonene ligger tomannsboligen Darudvegen 6, mens Darudvegen 8 er frittstående. Tomten er ikke seksjonert, og vises som fellesareal.

Boligen selges av fullmektig. Fullmektig er hjemmelshavers datter, som selv ikke har bebodd boligen de senere år. Fullmektig vil derfor ikke nødvendigvis inneha førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Fullmektig er gift med en ansatt i Sørmegleren Telemark AS. Denne ansatte er tilknyttet en annen filial, og har følgelig ingen befatning med saken.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andrè Strøm den 08.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
For lite brannslukningsapparat
Tomteforhold > Terrengforhold
TG IU (Ikke undersøkt):
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Ikke mulig med hulltaking i vegg bak våtsone

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Kjellervinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet på Hovenga, i et område bestående av både eneboliger, rekkehus og leilighetsbebyggelse. Tilbaketrukket og rolig, med kort vei til Hovengasenteret, Gartnerløkka bo- og aktivitetssenter og Kjølnesområdet. Boligen tilhører barneskolekretsen for Borge skole, og det er også flere barnehager i nærheten.

På Hovengasenteret finner du flere kjente forretninger, i tillegg til apotek og Meny dagligvareforretning med post i butikk. På området til senteret er det også McDonald's og Rema 1000.

På Kjølnes finner du Myrene barneskole og Kjølnes ungdomsskole, og i tillegg er det både videregående skole og campus for Universitetet i Sørøst-Norge og Fagskolen Telemark på det store området. Av fritidsaktiviteter er det også et rikholdig utvalg, med kommunens nye flerbrukshall med svømmehall åpen for offentligheten, tennishallen tilhørende Porsgrunn Tennisklubb, skatepark, friidrettsbane og mer. Her spiller også Urædd sine hjemmekamper, og på området er det flere kunst- og naturgressbaner.

Cirka 1 kilometer å gå til Porsgrunn sentrum og Kammerherreløkka. Her har du kollektivknutepunkt med hyppige bussavganger, taxiholdeplass og togstasjon.

Tomt

Eierform: Eiet fellestomt
Oppgitt areal er sameiets totale areal. Denne boligen disponerer deler av tomten som er opparbeidet som hage, samt en parkeringsplass på siden av boden. Tomten er ikke seksjonert med gitte grenser for hver enkelt seksjons område.

Parkering

Parkeringsplass for en bil på siden av boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest  for eiendommen. Dette er ikke uvanlig for eldre eiendommer.Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område, som i kommuneplanens arealdel er vist som nåværende boligbebyggelse. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Fra Porsgrunn kommune er det mottatt informasjon gjennom kart at deler av sameiets eiendom ligger innenfor område vist med kvikkleireforekomst og risikograd 4. Dette kartet viser at de delene av eiendommen som er omfattet av dette er i tomtens sørøstre hjørne, og omfatter deler av Darudvegen 6, men ikke Darudvegen 8.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei via privat avkjørsel delt med andre i sameiet. Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknummer 403101-1, tinglyst 04.12.1961
Erklæring/avtale
Bestemmelse om bebyggelse. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Overført fra 3806, gbnr. 377/69

Det er tinglyst seksjonering den 16.09.2015 der det ble opprettet 3 seksjoner. Seksjoneringen er vedlagt salgsoppgaven.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 970,- (Omkostninger totalt) 2 168 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 1 277 pr. mnd

Felleskostnader

Sameiet har ikke felleskostnader, og eier av Darudvegen 8 er selv ansvarlig for eget vedlikehold, brøyting, kabel-tv og bredbånd m.m.

Formuesverdi

Primær: Kr. 488 614,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 759 009,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Darudvegen 8, Gnr. 377 Bnr. 69 Snr. 3 i Porsgrunn kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0172

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0172. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Fastpris kr 35.000,-
Tilretteleggingshonorar kr 12.000,-
Markedspakke kr 16.500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3065650