Vågsbygd

Dallonaveien 7

Prisantydning
2 640 000 kr
Omkostninger
78 370 kr
Totalpris
2 718 370 kr
Formuesverdi
502 960 kr
Formuesverdi sekundær
1 810 657 kr
Byggeår
1937
P-rom
62 ㎡
Bruksareal
62 ㎡
Tomteareal
576 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Attraktivt beliggende 4-roms selveierleil over to etasjer med stor solrik terrasse og hyggelig utsikt! P.plass på tomt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm
P-rom inneholder: Gang, bad, kjøkken, 2 stk soverom og stue. Er også en hems, men for lavt under tak at det måles areal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. To soverom i stue er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis stue og godkjent til varig opphold/beboelse. Loftet er ikke godkjent til varig opphold, godkjent som "disponibelt loft". Trappen er flyttet til midten av stuen.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles parkeringsplasser på tomt, totalt 3 p.plasser.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og barnevennlig beliggenhet i Vågsbygd. Det er kort avstand til Vågsbygd Senter og Trekanten hvor man har gode bussforbindelser og flere butikker, dagligvarebutikker, kafeer, apotek mm. Nærmeste skole er Karuss skole som også ligger innenfor kort gangavstand. Karuss idrettsanlegg ligger noen minutters gange fra leiligheten, noe som hjelper i den travle hverdagen for at aktivitetskabalen skal gå opp.

For den turglade er det flere turstier i området, som starter i nærområdet. For den som liker innendørs trening ligger flere treningssenter en liten gåtur unna.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen i kommunens arkiv. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjenning - diverse byggearbeider, datert 26.01.1998., vedtak/tillatelse - fasadeendring, datert 12.11.2010, vedtak/tillatelse - tilbygg, datert 03.01.2011, vedtak/tillatelse - bruksendring, datert 04.05.1999 og vedtak/tillatelse til tilbygg, datert 18.07.2013.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 39 - Dalona-Fiskå, datert 02.10.1953. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/14/70/2:
03.10.1967 - Dokumentnr: 6161 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70
Gjelder denne registerenheten med flere


26.01.1968 - Dokumentnr: 714 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:69
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70
Gjelder denne registerenheten med flere


29.08.2023 - Dokumentnr: 924987 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


30.12.1997 - Dokumentnr: 19801 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 50/100


31.08.1937 - Dokumentnr: 500968 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:6
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70


Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 640 000,- (prisantydning)

omkostninger
8 400,- (boligkjøperforsikring help (valgfritt))
2 800,- (boligkjøperforsikring pluss (valgfritt tillegg))
585,- (tingl.gebyr pantedokument)
585,- (tingl.gebyr skjøte)
66. 000,- (dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 640 000,-))

78.370,- (omkostninger totalt)

2 718 370,- (totalpris inkl. omkostninger)

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren v/ Johan R. Elieson har gleden av å ønske velkommen til visning av Dallonaveien 7! En flott, innholdsrik leilighet med stor solrik terrasse og nydelig utsikt.

I gang/ entré er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg skoene samt inngang til baderom og kjøkken.

Kjøkkenet har rikelig med benke- og skapplass og utgang til stor terrasse. Kjøkkenet ligger vegg i vegg med stuen, hvor det er plass til stor sofa med tilhørende møblement samt spisebord. Fra stuen er det trapp opp til loftet. Loftet er opprinnelig er godkjent som "disponibelt loft".

Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp, samt en flott utsikt. I stuen sørger peisen for god varme og hygge på kaldere dager.

I leiligheten er det tre soverom. Alle rommene har inngang fra stuen. Hovedsoverommet med god plass til seng med tilhørende møblement og garderobeskap, samt utgang til terrassen. Veggen mellom soverommet og stuen er fjernet for en åpen løsning, noe som enkelt kan tilbakeføres. Soverom II og III passer utmerket som gjesterom, barnerom, kontor mm.

Baderommet er delvis flislagt og inneholder servant med oppbevaring, dusjhjørne og toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Uteplassen er usjenert og svært solrik. Her er det terrasse med god plass til flere sittegrupper, grill og det man måtte. Her kan sommeren nytes med flott utsikt utover Vågsbygd!


Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Daniel Knudsen den 05.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: De fleste bygningsdeler er av eldre dato/ opprinnelig byggeår. Det vil måtte påregnes en del tiltak i tiden som kommer. For mer detaljert informasjon anbefales det å lese rapportens respektive punkter. Vesentlige endringer/oppgraderinger etter byggeår:

Byttet noe kledning. Vinduer skiftet.

Følgende avvik har fått TG3:

Yttervegger / fasader: Tg3 pga endevegg. Det ble avdekket omfattende råteskader på utvendig kledning. Strakstiltak må påregnes. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

Balkong : Etterslep på vedlikehold registreres. Tiltak må påregnes. Stedvis tilløp til råte avdekket. Løst rekkverk. Rekkverk må skiftes. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 10.000 - 50.000

Følgende avvik har fått TG2:

Takkonstruksjon: Tg2 satt pga alder.

Taktekking og beslag: Noe sprekker og skadet stein ble avdekket, samt noen manglende mønestein.

Takrenner og nedløp: Takrenner nedløp vurderes å ha oppnådd forventet levetid. Tiltak må påregnes.

Bad - Totalvurdering av overflater: Noe riss i flisfuger og fliser ble avdekket på befaringsdagen.

Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen. Etasjeskiller/gulv på grunn: Stedvis ujevnheter i etasjeskillere er påregnelig grunnet alder og byggemetode.

Kjøkken : Svellinger, hakk og generell høy bruksslitasje. Ikke føringsvei ut fra ventilator. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak.

VVS: Tg2 satt pga alder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen:

Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin. Selger opplyser om at oppvaskmaskin ikke er helt i orden, og bør fixes/byttes ut.

Diverse

Denne seksjon betaler 1/3 av felles bygningsforsikring, pga arealfordeling.
Hver seksjonseier pusser opp det ytre som hører til sin del

Boligselgerforsikring

selger har tegnet boligselgerforsikring. forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/14/70/2:
03.10.1967 - Dokumentnr: 6161 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70
Gjelder denne registerenheten med flere


26.01.1968 - Dokumentnr: 714 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:69
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70
Gjelder denne registerenheten med flere


29.08.2023 - Dokumentnr: 924987 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


30.12.1997 - Dokumentnr: 19801 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 50/100


31.08.1937 - Dokumentnr: 500968 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:6
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:4204 Gnr:14 Bnr:70


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.738,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

83295754

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Vask batteri lekker, noe svart farge (mugg?) i hvite fugestriper i dusjen, ellers ingenting jeg vet. om.

Pkt 3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, I tilstandsrapporten står det om fukt i yttervegg på veggen der inngangspartiet er, der må det skiftes bordkledning. Bordkledningen der ser «fuktig ut» og det kommer brune renner ned over grunnmuren, fra fukt? samme sted, så jeg ville ha skiftet om jeg skulle bo der lengre. Soverom over naboens veranda fikk kondens/mold? på veggen da en hodegavl/madrass sto presset inntil der ett par måneder i 2020. Ikke vært noe før eller siden, ingenting når det ikke står noe inntil og lager kondens.

Pkt 4 I din leilighet, er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, Tatt bort innertak i stue, panellert, satt inn 4 store nye vinduer og doble glassdører utvendig mot veranda, satt inn stort loftsvindu i tak mot sjøen, årstall 2010. Arbeid utført av Rune Pedersen Byggherre, skal be om kvitteringer som dok, har ikke nå men regner med å få tak i. Samt satt inn ny inngangsdør i 2019, ufaglært.

Pkt 4.3.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Satt inn dobbel glassdør fra kjøkkenet ut til verandaen, det var kunnen liten enkel dør der før, som var veldig lite tett så det blåste inn på vinteren. Årstall 2011.

Pkt 4.4.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Byttet bordkledning på veggen mot sjøen, og byttet ut 4 gamle vinduer og satt inn nye, godt isolerte. Samt satt inn et husmorvindu på lite soverom nærmest gangen. Årstall 2015.

Pkt 4.5.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Naboen bygget ut husets underetasje og i den forbindelse ble verandaen utvidet med ca. 1/3, samt at trappa ble snudd og separert (den var felles før og svært bratt) Arbeidet ble utført at danske snekkere på oppdrag fra Sohaib nabo som eier under meg.

Pkt 10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, i 2020, nytt skap og jording. Hvilket firma utførte jobben? Los? Kan få tak i kvitteringer om nødvendig, har ikke nå men kan kanskje finne i banken.

Pkt 21 21 Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, Mugg som beskrevet tidligere her, i hvitfargede badefuger(?) men vet ikke om det er mugg, kanskje bare avdraget, se tilstandsrapport, var på soverom over naboens veranda i veggen mot inngangsparti den som tillstandsrspporten sier må skiftes bordkledning på. Ellers kjenner jeg ikke til noe.

Pkt 23 Mangler leiligheten brukstillatelse eller ferdigattest? Ja, Jeg så fra tillatandsrspporten at ferdigattest mangler, jeg har glemt å si ifra at de godkjente endringene er utført. Men de ble godkjent på forhånd, vet ikke om det er nødvendig eller ikke.

Pkt 32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Det hører en bod med, den bakerste er min, den ble bygget av naboen under deres veranda og den ligger rett på bakken uten grunnmur, så der er det ikke bra ventilasjonsforhold og man må være forsiktig med å sette ting dit som kan mugle. Ting i plastbokser holder seg fint. Og det er innlagt strøm der.

De to eierne eier tomten sammen, 50/50 og det er ikke seksjonert. Tomten er bare delvis opparbeidet og har mye mer potensiale. Det er vedtatt fortetning i området, så det skulle være lett å få tillatelse til å bygge nytt/større. Det tilkommer 3 parkeringsplasser til eiendommen som fordeles 50

/50 mellom de to eierne. Ingen skriftlige forskrifter eller avtaler i sameiet.

Taket er gammelt, men har holdt godt, noen enkelte taksteiner blåste av i storm men har blitt erstattet, der en stein blåste av i en stor ca. i 2014,

kom det en dråpe inn under styrtregn, men etter den ble erstattet har det ikke vært antydning til lekkasje i alle stormer og regnskyll deretter, så jeg

tolker det som en engangshendelse pga manglende stein. Tilstandsrapport sier taket må skiftes på sikt.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

Gjensidige

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)

Oppgjør (Kr.11 900)

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)

Provisjon (forutsatt salgssum: 2 790 000,-) (Kr.50000)

Tilrettelegging (Kr.15 500)

Totalt kr. (Kr.84835)

Visning

Produktnr: 3543795A-CC58-485F-A263-44BD13A10FEC Kategori: