Søgne/ Høllen

Daleheia 17A

Prisantydning
8 490 000 kr
Omkostninger
228 120 kr
Totalpris
8 718 120 kr
Formuesverdi
1 475 464 kr
Formuesverdi sekundær
5 311 671 kr
Kommunale avgifter
15 097 kr / år
Byggeår
2019
P-rom
213 ㎡
Bruksareal
264 ㎡
Tomteareal
689 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker enebolig fra 2019 med dobbel garasje, gode sol-/ utsiktsforhold og lettstelt uteområde! Hybel med to soverom.

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Daleheia 17A!
En nydelig enebolig med flotte linjer, store vindusflater og riktig materialvalg. Boligen var ferdigstilt i 2019. 
Fra inngangspartiet eller direkte fra garasjen er det adkomst til boligen. I entré/ gang er det fliser på gulv. Vegger og himling i gips som er sparklet og malt. Her er det god plass til stort garderobeskap og videre inngang til underetasjens øvrige rom.

I underetasjen er det tre gode soverom hvor alle har god plass til seng med tilhørende møblement, samt garderobe. På hovedsoverommet er det walk-in garderobe. Videre er det i underetasjen tv stue med utgang til uteplassen rundt boligen.
Ved soverommene er det et lekkert flislagt baderom, med regnfallsdusj servant og toalett. Baderommet holder en høy standard med eksklusive detaljer. I underetasjen er det for øvrig et praktisk vaskerom, med adkomst videre ut til garasjen.

I boligens 2. etasje finner vi allrommet, med åpen stue/ kjøkkenløsning, samt trapperom, flott flislagt baderom og hoveddelens fjerde soverom. Stuen og kjøkkenet er praktisk plassert i etasjen, med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp.
Fra kjøkkenet kan man lage mat samtidig som man nyter utsikten. Kjøkkenet er levert fra Strai og har hvitevarer fra AEG samt Bora avtrekksvifte. Peisovn i overgangen mellom stuen og kjøkkenet sørger for god varme og hygge på kaldere dager.
Det er god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og utgang til terrasse med ettermiddag-/ kveldssol.

Resterende areal i etasjen er innredet til hybel. Hybelen inneholder: Gang, åpen stue-/ kjøkkenløsning, baderom og to soverom. Eget inngangsparti til hybelen, samt adkomst mellom boligen og hybel.

I deler av boligens underetasje er det en stor, dobbel garasje med god plass til oppbevaring i bod. Parkering også like utenfor garasjen.
Tomten er pent opparbeidet med god plass til flere sittegrupper. Flott utvendig belysning på boligen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 213 kvm, Bruksareal: 264 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 134 m²  - 2. etg. 130 m².

P-rom 1. etasje: Gang, trapperom, vaskerom, soverom x 3, bad, TV-stue
S-rom 1. etasje: Garasje m/bod, garderobe x 2
P-rom 2. etasje: Trapperom, soverom x 3, stue/kjøkken x 2, bad x 2, gang

NB: Garasje med bod er medtatt i samlet arealmåling.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2019 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 02.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 2019 og er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er samtlige bygningsdeler i god stand, vanlig vedlikehold bør beregnes Innvendig ble det ikke utført hulltaking i vegg inn mot bad/vaskerom da eier har fremlagt dokumentasjon for utførte arbeider utført av William mur. STRAI kjøkkeninnredning er montert i hoveddel og i praktikantdel, BORA induksjon platetopp m/integrert ventilator er montert i hoveddel. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør, det er montert 2 kontrollskap for røropplegget i boligen. Innvendig stoppekran er montert ved berederen på vaskerom. Ved og elektrisk til oppvarming. Nordpeis peisovn er montert i stua i hoveddel, brannplate på gulv er iht. krav. Systemair boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Garasje m/bod er medtatt i samlet arealmåling for boligen. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2: Alt arbeid på våtrom er gjort av faglærte. Utført av William mur.
Pkt 2.1: Dette er et nytt bygg, alt ok.
Pkt 2.2: Alt som måtte meldes inn for å sette opp et nybygg ble meldt inn.
Pkt 8: LIten sprekk i gips en plass i stuen.
Pkt 10: Har sett enten sølvkre eller sjeggkre, litt usikker om det var det ene eller andre, men har ikke sett det på et år ca.
Pkt 11: Arbeid på el-anlegg eller andre installasjoner, utført av Søgne elektriske.
Pkt 16: Arbeid utført på terrasse/garajse/fasade, utført av Roger Aamodt bygg.
Pkt 17: Med praktikant del.
Pkt 24: Andre forhold av betydning: Ja stoppe kran til vann er i en kum i gårdsplassen til naboen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget sentralt og solrikt beliggende eiendom. Her kan du spasere eller bruke sykkel til det meste. Om sommeren syder det av liv i gjestehavna i Høllen, vår idylliske møteplass for folk som skal til og fra skjærgården. Og like bortenfor, på Høllesanden, kan du rusle og nyte deilige strender, omtrent der hvor Søgneelva renner ut i havet. En spasertur unna finner du sentrum av Søgne, Tangvall.

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på tomt og i garasje. Det er lagt opp til el-lader i garasjen.

 

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.08.2019. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan områderegulering for Nedre Daleheia, gnr/bnr 23/569, 23/3 m.fl. i Søgne kommune, datert 29.08.2017samt kommunedelplan for sykkel Søgne, datert 07.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.som følger eiendommen:
Dagboknr.: 6812 Tinglyst: 05.05.2003 - Best. om garasje / parkering. Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:423 Bnr:810
Dagboknr.: 334768 Tinglyst: 20.03.2019 - Bestemmelse om kloakkledning. Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:423 Bnr:810

Utleie

Det er innredet hybel i boligen. Rommene i hybelen er godkjent som gang, ungdom- stue, soverom, soverom og bad. Rommene er godkjent til varig opphold.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei


 

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-)) 228 120,- (Omkostninger totalt) 8 718 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 097 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 4.494,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9.503,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 475 464,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 311 671,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Daleheia 17A, Gnr. 423 Bnr. 810 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Stakemaskin i garasjen medfølger ikke
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0407

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0407. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 8 490 000,-) (Kr.85.000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.116.835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065958