Dalane

Dalaneveien 13

Prisantydning
2 090 000 kr
Omkostninger
64 120 kr
Totalpris
2 154 120 kr
Formuesverdi
467 347 kr
Formuesverdi sekundær
1 682 450 kr
Kommunale avgifter
7 379 kr / år
Byggeår
1952
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
81 ㎡
Tomteareal
583 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen og moderne 3-roms leilighet med solrik veranda I Parkering på tomt I Sentrumsnært

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Dalaneveien 13. En flott leilighet med gjennomgående god standard, solrik veranda og flere biloppstillingsplasser! 

Fra et hyggelig inngangsparti er det adkomst til leilighetens gang og trapperom. Her er det trapp opp til leilighetsplan samt trapp ned til kjeller/ vaskerom.

I leiligheten kommer man inn i gangen. Her er det plass til å henge fra seg uttertøy og sko. Videre er det inngang mot stuen. Dette er et lyst og hyggelig rom med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement samt spisebord. I stuen er det vedovn peisovn som sørger for god varme og hygge på kaldere dager. Det er utgang til stor solrik veranda.

Kjøkkenet er prkatisk plassert i enden av leiligheten og ble pusset opp av eier i 2019. Her er det Epoq kjøkkeninredning med flere smarte løsninger! Kjøkkenet har godt med benke- og skapplass og integrerte hvitevarer som mefølger leiligheten.

I leiligheten er det to soverom med praktisk plassering i hver sin ende. Soverommene har god plass til stor seng med tilhørende møblement. På hovedsoverommet er det en stor skyvedørsgarderobe.

Baderommet er plassert like ved hovedsoverommet. Et flott flislagt bad med servant, toalett og dusj.

I leiligheten har dagens eier lagt ny parkett på alle overflater (minus bad)

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 81 kvm Sekundærrom: 12 kvm.
Bra. pr. etasje.: 12 m²  - 1. etg. 6m²  - 2. etg.  63m².
P-rom inkl: Trapperom, entré, stue, kjøkken, bad, 2 soverom
S-rom inkl.: Bod/vaskerom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens innredning av boligen. Endringen er ikke omsøkt. Dette gjelder soverom nummer to som er flyttet fra en sida av stuen til den andre.

Byggeår og byggemåte

1952 i følge Kristiansand kommune. Takstmann kommenterer ikke byggemåte

Oppvarming

Ved, elektrisk, varmepumpe til oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det betales ingen felleskostnader, kun felles bygningsforsikring. Snr. 1 styrer idag fakturaen fra forsikringsselskapet og denne fordeles etter størrelsen på leilighetene. Denne leiligheten som nå er til salgs er den minste av leilighetene i sameiet.

Det foreligger et planforslag "Reguleringsplan under oppstart" vedr. Ytre Ringvei (E39/E18). Denne har ikke vært til Politisk behandling. Kontaktperson i kommunen er Jøran Syvertsen.
Se info her: https://ytreringvei.no/

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 04.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

TG3:
Utvendig: Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert skader i undertak. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Sikkerhetssperre mangler ved gjennomføringer i tak. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.
TG2:
Utvendig: Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er
sprekker i trevirket. Kjellervindu er slitt, forøvrig normal slitasje på de andre vinduene.
Utvendig: Dører: Det er påvist andre avvik: Skyvedør er slitt.
Innvendig: Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig: Rom Under Terreng:  Overflaten har fuktskjolder.
Våtrom: Overflater Gulv Bad: Krav til fall er ikke oppfylt, men det er fall til sluk Sluk, membran og tettesjikt  Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.Tekniske installasjoner: Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventetbrukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.Avløpsrør: Våtrom: Overflater Gulv: Bad  Krav til fall er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt: Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner: Vannledninger:  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner:  Elektrisk anleggvrdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis medbakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Elektrisk anlegg
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 5: Det oppstod en lekkasje på vannrør i kjøkkengulv, ferdig behandlet av forskring.
Pkt 12: Alt nytt i sikringstavla, alt av strømanlegg i kjøkken nytt. Keas, ON elektro.
Pkt 12.1: Faktura fra elektrofirmaer foreligger.
Pkt 7: Skeive gulv i hele leiligheten, har vært behandlet, sparklet.
Pkt 17:  Nye veier har varslet om planer om to ringkjøringer i nærheten.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

God beliggenhet på Dalane med kort gang- og sykkelavstand til sentrum (cirka 3,5 km). Forøvrig er det opparbeidet gang- og sykkelsti til UiA, Grim Torg, turterreng i Baneheia, bussholderplass, barnehage, barne- og ungdomsskole mm.

Nærmeste dagligvarebutikk finner du på Grim/Suldalen, ved Joker, forøvrig Meny på Grim Torg. På Grim Torg finnes det også apotek, bakeri, resturant mm. Det er også kort til populære Idda Arena med is- og curlighall.

Gode bussforbindelser til Kristiansand Sentrum.

Tomt

Areal: 583 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er felles. Ifølge selger disponerer denne seksjonen parkerngsplassen på fremsiden mens den andre seksjonen disponerer hagen og parkeringsplassene på den andre siden av huset. Dette fremkommer ikke i seksjoneringen.

Parkering

Parkering på tomt

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.1954. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Iht. kommuneplan er området avsatt til bebyggelse og anlegg. Iht. reguleringsplan er det "unyansert formål". Tilhører reguleringsplan nr. 15 "Vestsiden", datert 26.10.1942. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det foreligger et planforslag "Reguleringsplan under oppstart" vedr. Ytre Ringvei (E39/E18). Denne har ikke vært til Politisk behandling. Kontaktperson i kommunen er Jøran Syvertsen. Se info her: https://ytreringvei.no/

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1954/1680-1/93 Tinglyst: 23.09.1954  Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 1954/2059-1/93 Tinglyst: 15.11.1954  Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 2006/10260-2/93 Tinglyst: 19.05.2006 Bestemmelse iflg. skjøte

Grunndata:
Dagboknr.: 1988/17494-2/93 Tinglyst: 24.11.1988  Seksjonering. sameiebrøk: 96/241

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-)) 64 120,- (Omkostninger totalt) 2 154 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 379 pr. år
Inkluderer eiendomsskatt, vann og avløp, feie- og tilsynsavgift

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet renovasjonsgebyr for 2021: kr. 2 828,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1757,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Vi gjør oppmerksom på at Kristiansand kommune har taksert samtlige eiendommer i kommunen på nytt. Det må påberegnes en økning i eiendomsskatten.

Felleskostnader

Det betales ingen felleskostnader, kun felles bygningsforsikring med den andre seksjonseieren i sameiet.

Formuesverdi

Primær: Kr. 467 347,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 682 450,- for år 2018.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Dalaneveien 13, Gnr. 151 Bnr. 387 Snr. 2 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 96/241

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, steketopp, oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0117

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0117. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon 2,4% (forutsatt salgssum: 2 190 000,-) (Kr.52 560)
Tilrettelegging (Kr.14 500)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3048673