Gimsøy

Dag Eilivssons gate 2

Felleskostnader
6 086 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1960
P-rom
36 ㎡
Bruksareal
36 ㎡
Tomteareal
1 952 ㎡
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lys og trivelig leilighet. Arealeffektiv planløsning. Innglasset balkong. Rimelige bokostnader, perfekt førstegangskjøp!

Om eiendommen

Innhold

Entré, stue/kjøkken ,bad ,alkove og innglasset balkong. 2 boder i kjeller.

Standard

Boligen fremstår som en arealeffektiv leilighet med god planløsning. Fra stuen er det utgang til romslig innglasset balkong som kan brukes som ett ekstra rom store deler av året.

Hyggelig entre med plass til oppheng av yttertøy og sko. Praktisk skyvedørsgarderobe med speil som har godt med oppbevaringsplass. Her er det montert calling anlegg med døråpner til hoveddør som gjør det enkelt å slippe inn gjester. Laminat på gulv, malte flater på vegg og i himling.

Badet fremstår som lyst og delikat. Badet er utstyrt med innredning som har godt med oppbevaringsplass, speil med lys, toalett og dusjnisje.

På kjøkkenet er det integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Kjøleskapet er frittstående. Pen kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite slette fronter, og det er godt med oppbevaringsplass i over og underskap. Benkeplate i laminat med stål benkebeslag, opplegg til vaskemaskin. Laminat på gulv, malte flater på vegg og i himling.

Lys og hyggelig stue, med store vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn i rommet. Her finner vi også sovealkove og garderobeskap til oppbevaring. Fra stuen er det utgang til en romslig og trivelig innglasset balkong, som fungerer som et ekstra rom store deler av året. Stuen har radiator til oppvarming. Laminat på gulv, malte flater på vegg og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 36 kvm
Bruksareal: 36 kvm

P-rom inneholder: Entré, stue/kjøkken , bad , alkove

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1960 i følge Skien kommune.

Påkostning og modernisering

SBBL opplyser:
2016-2018 Baderomsrehabilitering
2018-2019 Tak tekking, vindus- og dørutskiftning

Oppvarming

Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Styreleder:
Solveig Landsverk
Tlf: 99 36 36 81

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 23.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger opplyser i egenerklæringsskjema: Felles renovering av bad i 2017, utført av Rørleggeren AS. Ved veldig store regnskyll har det kommet vann i kjeller og det har vært brun pelsbile på eiendommen. Alt elektrisk er byttet ut i leiligheten og det er satt inn nytt sikringsskap i 2017. Arbeidet ble utført av Brødrene Johnsen Elektroservice AS. Det er byttet takpapp, vinduer, utgangsdør og verandadør i 2018, arbeidet ble utført av Mynd. Det planlegges bygg av nye leiligheter der Spar Skobi har stått. Det var rotter i kjelleren i 2017, røret hvor de kom inn er tettet og Antisimex kom inn for å håndtere problemet. Låsen på det ene verandavinduet er knekt og kan ikke låses, det ene stuevinduet har et lite hakk på skinnen. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på Gimsøy i Skien. Innglasset balkong med gode solforhold. Fra leiligheten er det kort vei til det meste, og i nærområdet finner du blant annet Herkules kjøpesenter, barnehager, Gimsøy Ungdomsskole, sykehuset Telemark, m.m. Det er også gangavstand til Skien Fritidspark med en rekke aktiviteter for både store og små. Her finner du blant annet svømmehall, idrettsanlegg, ishall, padel baner, frisbeebane, variert turterreng og lysløype. Du kan følge kulturstien Hjellevannet rundt med flere fine rastemuligheter, blant annet på idylliske Bakkestranda med friareal og sandstrand. Det er også kort vei inn til Skien sentrum, med alle sentrumsfunksjoner. Gode bussforbindelser langs Ulefossvegen både i retning Skien sentrum og Porsgrunn.

Tomt

Areal: 1 952 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det er mulighet for å søke om parkeringsplass, dette tildeles etter ansiennitet ved flere søkere.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.2018. Ferdigattesten gjelder Rehabilitering teknisk anlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 20.02.2009. Ferdigattesten gjelder Reparasjon. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.1960. Ferdigattesten gjelder Oppf. av 1 stk. hybelblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, Flomfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.6.2016.

Eiendommen er regulert til Boliger, offentlig friområde, tilhører reguleringsplan Regplan for omr. Ulefossvegen-Valborgsgt. - Klosterfossen- klostergt, datert 11.1.1972. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7.325,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter. Kjøper forplikter seg til å bli/være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

790 000,- (Prisantydning) 543 666,- (Andel av fellesgjeld) 1 333 666,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 342 526,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 6 086,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr 2.944,-
Renter lån: kr 1.718,-
Avdrag lån: kr 1.074,-
Individuelt forbruk tappevann: kr 350,-

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt tv og internett (leveres av Telenor Norge AS). Dekoder fra Telenor Norge inngår også i husleie/følger leiligheten.

Individuell måling av varmtvann- fjernavleses - avregnes 2 ganger i året. Borettslaget har en avtale med Techem Norge AS om avregning av kostnader til oppvarming av bolig og oppvarming av tappevann.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 543 666

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 26107914071, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 4.09% pa.
Antall terminer til innfrielse: 102
Saldo per 11.05.2023: 16 144 038
Andel av saldo: 543 666
Første termin/første avdrag: 28.12.2018 ( siste termin 28.09.2048 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 292 638,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Dag Eilivssons gate 2, Andelsnr. 10 Orgnr. 946742376 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap og vaskemakin.
Følgende lamper medfølger ikke boligen: Lampe over sofabord, lampe i entre, lamper på vegg i sovealkove og lampe på vegg over kjøkkenbenk.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 99 11 67.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0077

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0077. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jeanin Pettersen tlf. 95 99 11 67

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 29 900,-, Tilretteleggingshonorar kr 13 900,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Solgt
Varenummer: 3066701