Bamble

Cudrios gate 22

Prisantydning
2 190 000 kr
Omkostninger
9 200 kr
Andel fellesgjeld
1 870 000 kr
Andel fellesformue
9 692 kr
Totalpris
4 069 200 kr
Formuesverdi
796 640 kr
Formuesverdi sekundær
3 027 233 kr
Felleskostnader
14 144 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
Internt bruksareal (BRA‑i)
73 ㎡
Bruksareal
78 ㎡
Tomteareal
2 070 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Meget trivelig 3-roms leilighet i 1.etg med flott beliggenhet i Langesund. Sjøutsikt, båtplass, parkeringskjeller og heis.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje med adkomst via heis eller trapp. Fra fellesareal går man inn i egen gang. Leiligheten inneholder: Entré, bad, 2 soverom, bod, stue og kjøkken, samt 1 utvendig bod.

Oppvarming

Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegg. Det følger med 2 termostatstyrte panelovner, en til hvert soverom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Smietangen ligger midt i Langesund sentrum. Kjør forbi Wrightegaarden og følg skiltene inn til Smietangen. Det vil bli skiltet med Sørmeglerens visningsskilt ved fellesvisning.

Skolekrets

Langesund barneskole
Bamble ungdomsskole

Parkering

Parkering i felles parkeringskjeller med muligheter for å montere ladepunkt på egen p-plass.

Beliggenhet

Smietangen er en tange som ligger i nordenden av Langesund sentrum og er omgitt av sjø i vest, nord og øst. Mot vest ligger Kongshavn, en lun bukt skjermet mellom Smietangen og åsen i vest. Den frittliggende og åpne plasseringen gir potensiale for gode solforhold og vidstrakt utsikt.
Her får du gåavstand til Langesunds mange tilbud og opplevelser, samt matbutikk bare et steinkast unna. Det er kort vei til hyggelige spisesteder og restauranter. Kulturlivet i Langesund byr på konserter på Wrightegaarden og spennende festivaler som sørger for at du alltid vil ha noe å finne på. Er du glad i båtlivet er det fantastisk skjærgård i nærområdet. Det er flere fine turområder i Langesund som bl.a Tangen fort, Steinvika og kyststien.

Tomten knytter seg til Langesund, via Tordenskiolds plass, med en enveiskjørt veisløyfe rundt området. I midten av veisløyfen ligger parkeringshuset. Bebyggelsen ligger langs med kaien i vest, nord og øst. Kaien, som omkranser området, er blitt oppgradert og benyttes nå som turvei tilgjengelig for allmennheten.

Nabolagsopplysninger:
Kollektivtransport fra Langesund Torv, ca 350 meter fra
leiligheten.
Langesund brygge ligger ca. 400 meter fra
leilighetene.
Offentlig ladestasjon for el-bil ved Rådhuset.
Dagligvarebutikken Coop Extra ligger ca. 900 meter
fra leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.10.2023. Ferdigattesten gjelder Gnr: 106 Bnr: 1145, Cudrios gate 19 - T1-4 Hamøy + T3-2 Eikhaug. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, gatetun og kombinert bebyggelse og anleggsformål, tilhører
reguleringsplan "Reguleringsplan for Smietangen", datert 21.09.2017.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål-nåværende og reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 15.012.2022.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Smietangen".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4012/106/1145:
06.11.1828 - Dokumentnr: 900007 - Erklæring/avtale
"REVERS" om forpliktelse til å holde nogen skibsfestigheter
på d.e. i tilbørlig stann.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.1875 - Dokumentnr: 900112 - Erklæring/avtale
Kommisjonsforlik om fordeling av ringpenger,avsluttet
12/3-1806.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

07.02.1938 - Dokumentnr: 500098 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om salg og reklame m.v. for bensin og
oljeprodukter
Rettighetshaver:NORSK BRÆNDSELSOLJE A/S.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

05.03.2003 - Dokumentnr: 3051 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:232
Bestemmelse om avløpsledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

09.07.2021 - Dokumentnr: 850194 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2

01.01.2024 - Dokumentnr: 551287 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3813 Gnr:106 Bnr:1145

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som
ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-

HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-

Sum omkostninger: kr 9.200,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Smietangen i Langesund er fortsatt under utvikling og er i ferd med å forvandles til et område med rundt 120 boliger med en sjelden nærhet til sjøen. Sjøhuset Eikhaug omfatter totalt 6 leiligheter. Bygget ligger i det nordøstlige hjørnet av tomten og tilhører 2 av de 5 hovedområdene i prosjektet, noe som gjør at det har ulik utforming og karakter enn de andre byggene. Denne leiligheten ligger i bygget Eikhaug som ligger på lokket over parkeringsanlegget. Bygget er oppkalt etter skip som ble bygd ved Langesund Mekaniske Verksted.

Standard

Leiligheten er en hjørneleilighet med solrik balkong og flott sjøutsikt. Leiligheten ble ferdigstilt i 2021 og har lyse, pene overflater og gjennomgående god standard. Leilighet er bygget etter dagens krav - TEK 17 og har en høy teknisk standard med bl.a. balansert
ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, isolerglass og svært vennlige strømutgifter.

Entré:
Laminat på gulv, malte slette vegger og malt himling. Det er godt med plass til å henge av seg yttertøy i skyvedørsgarderobe.

Bad:/vaskerom:
Badet har grå flis med varme på gulv og hvit veggflis. Det er satt inn en hvit baderomsinnredning, speilskap med lys, hvitt veggmontert toalett og innfellbare dusjvegger i herdet glass. Her er også opplegg til vaskemaskin.

Soverom I:
Leiligheten har et romslig hovedsoverom med laminat på gulv, slette malte vegger og himling. Det er god plass til stor dobbeltseng og begge hyller kan medfølge. Rommet har også en praktisk skyvedørsgarderobe.

Soverom II:
Et litt mindre soverom, men fortsatt god plass til seng og skap. Her er det også laminat på gulv, malte slette flater på vegger og himling. Fin utsikt mot vannet.

Kjøkken:
Leiligheten har et romslig kjøkken med innredning fra Sigdal. med laminat benkeplate. Det er meget god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har frittstående kjøleskap som kan medfølge. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, mikro og kaffemaskin fra Miele, samt kjøkkenventilator. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen samme type overflater.

Stue:
Stuen har laminat. samt slette malte vegger og himling. Stuen er enkel å møblere og det er god plass til sofa og annet møblement. Fra stuen er det utgang til trivelig og lun markterrasse med ettermiddags/kveldssol. Det er også utgang til gressplen fra stuen.

Leiligheten har parkeringsplass nr. 14 i parkeringskjeller. Det er en HC-plass som er ekstra bred og ekstra lang. Den utvendige boden er i direkte tilknytning til leiligheten og på siden av terrassen. Borettslaget har også sykkelparkering.

Det er montert Sonos - anlegg i leiligheten med 6 Sonos kontrollere/forsterkere i kabinett i gang (bak skyvedører). Skjult kabelopplegg til samtlige høyttalere. Strømming av musikk og alle andre lydkilder med alle kompatible apper (spotify, youtube, NRK osv via WiFi/Bluetooth, Airplay. System er forberedt for tilkobling av HiFi-kilder på stedet (vinyl, Cd osv).

Det er Dali høyttalere i alle rom. Kan bygges trådløst ut til f.eks terrasse. Levert og montert av HiFi Klubben Skien.

Det er ikke bemerket noe TG2 eller TG3 i tilstandsrapporten.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/fryseskap.

Diverse

Det er etablert utvendige dypoppsamlere under mark.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230221. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4012/106/1145:
06.11.1828 - Dokumentnr: 900007 - Erklæring/avtale
"REVERS" om forpliktelse til å holde nogen skibsfestigheter
på d.e. i tilbørlig stann.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.1875 - Dokumentnr: 900112 - Erklæring/avtale
Kommisjonsforlik om fordeling av ringpenger,avsluttet
12/3-1806.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

07.02.1938 - Dokumentnr: 500098 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om salg og reklame m.v. for bensin og
oljeprodukter
Rettighetshaver:NORSK BRÆNDSELSOLJE A/S.
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

05.03.2003 - Dokumentnr: 3051 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:232
Bestemmelse om avløpsledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

09.07.2021 - Dokumentnr: 850194 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4012 Gnr:106 Bnr:2

01.01.2024 - Dokumentnr: 551287 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3813 Gnr:106 Bnr:1145

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som
ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP3564998

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Tv- /internett er inkludert i felleskostnadene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utfylte punkter i egenerklæring:
Punkt 15: Ventilasjonsanlegget sluttet å virke fordi det mest sannsynlig hadde kommet fukt/kondens ned på anlegget. Dette fordi vifte på bad ikke hadde blitt satt på i en periode under dusjing. Dette er fikset og ny innerdel er satt opp av morten@bl-as.no ved blikkenslager Lauritzen i Skien november/desember 2023.
Punkt 32: Har satt opp platting foran og bak huset. Dette er noe utført selv, noe av utbygger.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 95D273A2-A73B-4465-9FD7-9FA40549D151