Hovden

Byrtemannsbekken hyttegrend 78

Prisantydning
5 090 000 kr
Omkostninger
143 720 kr
Totalpris
5 233 720 kr
Formuesverdi
528 000 kr
Kommunale avgifter
11 599 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
97 ㎡
Bruksareal
122 ㎡
Tomteareal
901 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Hovden/Solsiden - Innholdsrik hytte | Panorama utsikt | 4 soverom | 2 stuer | 2 bad | Garasje

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik hytte over to etasjer. Vindfang og gang med varmekabler i gulv og god plass for å henge fra seg yttertøyet. I gangen er det eiketrapp opp til loftsetasjen. Hyggelig og romslig stue og kjøkken i 1. etasje med god takhøyde og peisovn. Det er flott utsikt fra stua. I 1. etasje er det 2 bad, begge med dusjkabinett, toalett og innredning med vask. På det ene badet er det vaskemaskin og infrarød badstue. To soverom i 1. etasje som i dag er innredet med 7 sengeplasser. To rom i loftsetasjen brukes i dag til soverom. Det er også loftstue i denne etasjen med vedovn. Areal i 2. etg er ikke målbart da det er under 1,9 m (det er ca. 1,87m), gulvareal i 2. etasje er 45 kvm.
Romslig enkelgarasje med ekstra takhøyde og god plass for lagring og ski/smørebenk. Det er direkte adkomst fra garasjen til gangen så her går man tørrskodd til bilen.

Standard

Kjøkkeninnredning med god skapplass med åpen løsning til stuen. Slette fronter og laminert benkeplate. Glassplate på vegg bak komfyr. Vask med ettgreps armatur. Ventilator med ok funksjon over frittstående komfyr med keramisk topp. Ventil i yttervegg. Kjøl/frys, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Komfyrvakt og vannstoppsystem under kjøkkenvask. Stue/kjøkken har lakkert enstavs parkettgulv i eik.

Bad/vaskerom med toalett, dusjkabinett, innredning 80 cm med vask/skuffer/speil/lys, vaskemaskin, stålvask med underskap skuffer. Tørkeskap med utblåsningsrør ut i yttervegg. Det er også en infrarød badstue innerst i rommet på 170x120 cm. Gulvet har fliser med varmekabler. Vegger av malt stående, slett panel.

Bad med toalett, dusjkabinett, innredning med 80 cm med høyskap med vask/skuffer/speil/lys, med underskap skuffer. Badet har fliser med varmekabler på gulv. Vegger av malt stående, slett panel.

To soverom i 1. etasje med lakkert enstavs parkettgulv i eik. Rommene er i dag innredet med 7 sengeplasser. Det er to rom i loftsetasjen som brukes til soverom.

Spotter i taket på kjøkken. Hytta har eikfiner dører og trapp i heltre eik. Ytterdør stue er listet innvendig.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig totalt:
Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 122 kvm, Bruttoareal: 133 kvm Sekundærrom: 25 kvm.
P-rom inkl: Vindfang, 2 soverom, gang, bad/vaskerom, bad, kjøkken og stue.
S-rom inkl.: Integrert garasje.

1. etasje:
Bta: 106 m² - Bra: 97 m² - P-rom: 97 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Vindfang, 2 soverom, gang, bad/vaskerom, bad, kjøkken og stue.

Garasje:
Bta: 27 m² - Bra: 25 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 25 m²
S-rom inkl.: Integrert garasje.

Loftets areal er ikke målbart grunnet lav takhøyde, men har et gulvareal på 45 kvm.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Loftsetasjen er innredet med to soverom og loftstue. Bruken stemmer ikke med godkjente tegninger mottatt av kommunen. Det er ikke spesifisert på tegninger hva rommene er godkjent som. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Bykle kommune.
Støpte isolerte ringmurselementer med isolert støpt plate. Yttervegger av isolert reisverk, gipsplater, musestopp og kledd med stående beiset villmarks kledning. Saltak isolert med undertak av takbord, asfaltpapp, under - og overbord impregnert tradisjonelt tretak . Tretakrenner og beslag og nedløpsrør av plastbelagt stål.
Garasje: Gulv av støpt betong uten fall, har noe avskalling. Grunnmur av støpte ringmurselementer som boligen ellers. Isolerte vegger av trekonstruksjon tekket innvendig med panel, gips og kryssfinerplater. Skillevegg mot boligen av E30 (brannklassifisering) med høyere gavelvegg mot hytten. Kledd med ett lag gips men denne er ikke tettet og fuget gasstett. Branndør EI 30 av malt tre inntil boligens vindfang.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad, bad/vaskerom, vindfang og i gang. Vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Jbf bank og forsikring med polisenummer: 1441478. Garasje med polisenummer 1879010.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 6.800 kwh
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad kr. 7.000,-. Dette inkluderer vedlikehold av vei og brøyting.
Det er ikke lagt fiber inn til hytta. Ligger klart til husveggen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 21.01.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytten fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Overflater fra byggeår. Det er ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normal vedlikehold. Se ellers de enkelte postene i rapporten.

Ingen avvik har fått TG3 eller TG2.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Utført av Murm Jan Drivdal. Levert membran og flis ved nybygging.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, nybygg med forskriftsmessig membran og flis.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? - Nei, ikke krav.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta har en flott beliggenhet i blindvei ca. 860 moh, i et rolig hyttefelt nesten innerst i blindvei. Det kort avstand til Hovden sentrum og Hovden alpinsenter. Oppkjørt langrenns løype rett i nærheten som tar deg videre inn i Hovdens rike løypenett.  Det er kort gange ned til Fjellstoga restaurant med sine kjente signaturretter. Hovden sentrum byr på fasiliteter som badeland, dagligvarebutikk, butikker, cafe og restauranter. Hovden tilbyr også mange fine opplevelser på sommeren med flotte turmuligheter samt gode bade- og fiskemuligheter. Hytta ligger solrikt til med flott utsikt.

Tomt

Areal: 901 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt. Ekstra takhøyde i garasjen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.07.2015. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Hovden Aust, ikrafttredelse 27.05.2010. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Kosnad for vedlikehold og brøyting av vei betales gjennom velforening.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1986/104126-1/93, tinglyst 07.10.1986 - Fredningsvedtak

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 090 000,-)) 143 720,- (Omkostninger totalt) 5 233 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 598,58 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Avløp kr. 5.136,-, Feiing kr. 375,-, Renovasjon kr. 1.931,26,- og Vann kr. 4.156,32,-.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenesten vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  528 000,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Byrtemannsbekken hyttegrend 78, Gnr. 2 Bnr. 1435 i Bykle kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Kjøleskap er defekt og følger ikke med.
Innbo kan kjøpes etter egen avtale med selger. Det medfølger ikke antenne og utstyr for mottak av TV-signaler.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0004

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0004. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen (Kr.3 950) Presentasjon 360 grader av bolig/hytte (Kr.2 000) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no, Megler dekker eventuelt utover 1.500,-. (Kr.1 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no 21/02 (Kr.2 200) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no 20/03 (Kr.2 200) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 090 000,-) (Kr.60 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.3 700) Totalt kr. (Kr.100 535)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3056731