Skien sentrum

Bruene 3

Prisantydning
977 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
249 683 kr
Totalpris
1 235 343 kr
Formuesverdi
550 197 kr
Formuesverdi sekundær
1 980 708 kr
Felleskostnader
7 982 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2001
P-rom
65 ㎡
Bruksareal
Ikke oppgitt
Tomteareal
Ikke oppgitt
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Koselig leilighet på toppen av Arkaden med fin utsikt til Hjellevannet. Bovilkår; For eldre/funksjonsnedsettelse/sykdom.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etasje og inneholder:
Gang, bod, 2 soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning, og utgang til innglasset veranda. Inngang til bygget er fra baksiden mot Strøm/Hjellen på Arkaden bygget.

Arkaden Atrium Borettslag har et trivelig fellesrom i inngangsseksjonen, samt felles uteplass med koselige sittegrupper.

Borettslaget er bygget og finansiert som omsorgsboliger og Skien kommune har tildelingsrett. For å oppfylle bovilkår er det krav til høy alder eller funksjonshemming, funksjonsnedsettelse eller sykdom. Kjøp av denne type "Omsorgsbolig" innebærer ingen automatisk omsorg fra det offentlige. Boligene er også prisregulerte iht vedtektene.

Standard

Leiligheten er lettstelt og lys. Tapet på vegg og belegg på gulv. Malt tak. Boligen har behov for noe oppgradering etter bruksslitasje.

Kjøkken: Enkel hvit kjøkkeninnredning med over og underskap. Benkeplaten er i laminat. Kjøleskap, komfyr og benk-oppvaskmaskin medfølger.

Bad: Romslig bad med belegg på gulv og plater på vegg. Inneholder dusjhjørne, servant med over og underskap, wc og ekstra skap.

Stue: Stuen er åpen og lys, med utgang til innglasset balkong.

Arealer med beskrivelse

P-rom: 65 kvm
S-rom: Bod
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2001 i følge opplysninger fra Boligbyggelaget.

Oppvarming

Elektrisk, varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Tilstandsrapport

Det foreligger takst -skjema for fast pris fra Nord Taksering AS datert er vedlagt denne salgsoppgave.

Taksmannens bemerkninger: Slitasje og merker etter opphengskroker ol på vegger. Merker på ytterdør. Slittasje på gulv og vegger i bad. Fuktskade på vanger for kjøleskap og sokel. Vegger og tak er ikke malt siden byggeår og trenger malerbehandling. Følgende er påkostet: Dusjvegger med ekstra bakvegg av respanel. Ekstra påkostet innredning på bad.Terrassevarmer. Luft/luft varmepumpe fra 2009.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen ligger i Arkaden bygget, i egen boligdel i Skien sentrum.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Parkering

Rett til å leie plass hvis ønskelig (på anvist område)

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger flere midlertidig brukstillatelser og ferdigattester for hele bygget fra 1991. For leilighetsdelen foreligger det ingen attester annet enn midlertidig brukstillatelse fra 06.07.2001 for ventilasjon. Det er anmerket mangler på denne og det vites ikke om manglene er opprettet.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett regulert område og tilhører reguleringsplan for Arkaden/Møllesenteret og Kommunedelplan for Skien sentrum. Eiendommen er regulert til bla. offentlig trafikkområder, Gang- / sykkelveg, Bryggeplass, Friområder, Park, Spesialområder, Byggeområder, Forretning/ Bevertning/ Kontor/ Bolig/ Parkering. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Ansiennitetsregler iht vedtektene er:

1 - Andelseier må ha høy alder, funksjonsnedsettelse eller sykdom
2 - Skien Kommune har tildelingsrett
3 - Andelseier i borettslaget
4 - Medlemsskap i boligbyggelaget

Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses på Forretningsførers hjemmeside. Megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

977 000,- (NB: prisen er fast) 249 683,- (Andel av fellesgjeld) 1 226 683,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 1 235 343,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Ved benyttelse av forkjøpsrett må kjøper betale gebyr til PBBL på kr 7 643,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 7 982,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Renter, og avdrag på lån, forretningsførsel, strøm i fellesarealer, utvendig forsikring, kabel TV og internett.

Borettslaget har fellesmåling for strøm. Denne leses av hvert kvartal.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 249 683

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 20020864, Kommunalbanken AS
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.02.2022: 3.63% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 18.02.2022: 4 420 000
Andel av saldo: 249 683
Første termin/første avdrag: 08.06.2003 ( siste termin 08.12.2031 )

Formuesverdi

Primær: Kr. 550 197,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bruene 3, Andelsnr. 12 Orgnr. 982991919 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 68 77 50.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Faglig leder/ Eiendomsmegler MNEF Diana Noor, tlf. 41 68 77 50

Vederlag

Markedspakke Telemark Kr.10.875, Provisjon Kr. 36.000, Tilretteleggingshonorar Kr.4.500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3057450