Tybakken

Brones 6D

Prisantydning
4 800 000 kr
Omkostninger
121 000 kr
Totalpris
4 921 000 kr
Formuesverdi
857 494 kr
Formuesverdi sekundær
3 258 478 kr
Byggeår
2017
Internt bruksareal (BRA‑i)
140 ㎡
Bruksareal
158 ㎡
Tomteareal
159 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Moderne rekkebolig over 3 plan - Stor og solrik takterrasse - Garasje - Smakfull og god standard

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen strekker seg over tre plan og holder meget god standard, med flere praktiske tilvalg.

1.etg.: Entré/gang, her er det fliser på gulv med varmekabler, malte flater på vegger og spotter i taket med dimmer funksjon. Bod oppgradert til praktisk vaskerom hvor det er anlagt opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. Her er det malte plater på vegger og belegg på gulv med sluk. Det er god plass til oppbevaring med skap, kolonialskuffer og overskap. Flislagt bad med varmekabler, utstyrt med dusjnisje, vegghengt toalett, servant med innredning (to skuffer) og spot med dimmer. Knaggene på begge badene er festet med sugepropp, så fritt frem for hvordan nestemann vil ha de plassert. Det er to gode og luftige soverom i denne etasjen med parkett på gulv og malte flater på vegger. Fra det største soverommet er det utgang ut til rose- og blåbærhagen hvor en får grass mellom tærne. Historiske roser gir deilig duft, og de to buskene med amerikanske blåbær gir gode avlinger med søte store blåbær. Hagen byr også på markjordbær, jordbær. Selger har lagt opp sommervann fra takterrassen og ned for vanning. En vindvegg gir skjerming for innsyn, og taket over gjør det til tomtens desidert varmeste vårkrok. Boden til høyre for trappen er innredet med oppheng og hyller og fremstår som en fin garderobe for alt av yttertøy, eller det man har behov for. Det er også en bod under trappen der varmtvannsberederen står og hvor det plass til oppbevaring.

2.etg.: Stor og romslig stue med store vindusflater, og god plass til flere sittegrupper. Fra stuen er det utgang til en balkong - hvor det er fint å nyte frokosten. I stuen er det både peis og varmepumpe, varmepumpen har aircondition funksjon. Romslig og stilrent kjøkken med slette fronter og laminat benkeplate. Her er det rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er godt utstyrt med stort kjøleskap, bred platetopp med mange sonevalg, kombi micro/ stekeovn, stekeovn, vannstoppfunksjon og komfyrvakt. Kjøkken øy med enda med skap- og benkeplass, her er det også stikkontakt til kjøkkenmaskinene. Bod ved siden av kjøkkenet med plass til fryser, og alt annet man måtte trenge.
Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulv. Her er det spa-feeling med badekar, dusjnisje med regnfallsdusj og hånddusj, nedfelt servant med innredning, vegghengt toalett og spotter med dimmer for riktig lyssetting. Badet har god oppbevaring med to innredninger. Nisjer i vegg, der en er lyssatt gir stemning og ekstra rom til praktisk bruk eller dekor. Speilet er stort og lyssatt. En praktisk detalj er skittentøysjakt rett ned til vaskerommet. Stålrammer på hjørner og rundt nisjer og stålsjakt. Skittentøysjakten er perfekt som avlastningsbord når det bades.
Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe fra Amiga. Det er uttak til TV og fiber på soverommet (pluss to steder til – stua og ekstrastua oppe i tredje). Selger har montert rullgardiner i tillegg til gardinoppheng.
Gulvene i hele etasjen (soverom, bod og stue/kjøkken) har vokset heltre eik, kjøpt av Fargerike. (har to planker ekstra hvis behov en gang i fremtiden). Trappene har også blitt oppgradert til heltre eik for ekstra holdbarhet. Stua har spotter. I stua er det lamellgardiner som følger med.

3.etg.: Stua i tredje etasje og trappoppgang har store vinduer, parkett på gulv og malte flater på vegger. To vinduer kan åpnes som, og brukes som en dør - dersom stuen skulle være opptatt. Takterassen har vannkran (oppgradert), som gjør den egnet til dyrkning av blomster og grønnsaker. God plass til mange mennesker. Langbord på midten, eller grupper. Begge «hjørnene har tak, så der sitter en skjermet, og slipper å ta inn og ut puter etter fare for regn. Spotter i taket på den ene siden. Utelysene både på takterassen og ellers er styrt med astrour, som gjør at utelysene tennes automatisk ved solnedgang, og slukkes ved soloppgang.

Elektrisk garasjeport med fjernkontroll. Tak over inngangsparti og kort vei til bagasjerom i bil, gjør det enkelt å flytte ting inn eller ut fra bil uavhengig av vær, og alltid tørt ved inngangsdør. Garasjen er innredet med hyller innerst, og sykler plassert på ene side. El-bil lader inne i garasjen. Garasje har innervegger *3, som gjør at selger aldri har opplevd frost der. Oppbevarer stauder på vinteren. Plass til en id4 GTX slik den nå er innredet. Hyller innerst kan fjernes, for lenger bil.

Bodene i 1. og 2. etg. er tegnet inn slik at de kan omgjøres til heis. I bestemmelsene står det "Heissjakt tillates inntil 3 meter over maksimal mønehøyde. Installasjonene skal plasseres tilbaketrukket, minimum to meter fra gesimsen".

Oppvarming

Varmekabler på bad og i gang, varmepumpe og peis i stue.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum, følg Kystveien 410 fra Arendal mot Tromøy. Ta til høyre i rundkjøringen inn på 409 Tromøyveien mot Tromøya. Kjør over Tromøybroa og ta første vei til høyre i rundkjøringen, inn mot Tybakken. Ta deretter første avkjørsel til høyre. Boligen ligger på høyre side.
Velkommen til Brones 6D!
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Skoler
Roligheden skole (1-10 kl.) 2.7 km
Sandnes skole (1-7 kl.) 5 km
Stuenes skole (1-10 kl.) 5 km
Birkenlund skole (1-10 kl.) 5.3 km
Arendal vgs 7.6 km

Barnehager
Tybakken barnehage (1-5 år) 1.3 km
Blåklokken barnehage (1-5 år) 2.3 km
Enghaven barnehage (1-5 år) 3.5 km

Gode fritidstilbud i nærområdet.

Offentlig kommunikasjon

Offentlig transport
Holtet, Linje 102, 103 - 0.4 km
Vindholmen kai Linje 001 - 3 km
Skilsø ferjekai Linje 191 - 4.7 km
Arendal stasjon Linje R50 - 5.9 km
Arendal bussterminal Totalt 24 ulike linjer - 7.2 km

Parkering

Parkering i garasje og biloppstillingsplass på egen tomt.

Beliggenhet

Brones ligger fint til på Tybakken, ca. 6 km øst for Arendal sentrum i nyere, populært boligområde med kort gangavstand til Tromøytunet hvor man finner bl.a. dagligvarebutikk, apotek, kafe, legekontor m.m. Grei skolevei langs gang- og sykkelsti til Roligheden skole og Tromøyhallen.

Barnevennlig, attraktivt og veletablert boligområde. Kort avstand til sjø og fine badestrender samt distriktets fineste og mest populære turområder.

Gode bussforbindelser. Ferjeforbindelse til Arendal sentrum fra vesterenden av Tromøy, Skilsø.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.01.2019. Ferdigattesten gjelder Bolighus med 5 boenheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er installert vannmåler i boligen.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påberegnes.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse; konsentrert småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Broneset, datert 05.02.2024. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/213/217:
11.04.2016 - Dokumentnr: 317428 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:213 Bnr:200


01.01.2020 - Dokumentnr: 564643 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:213 Bnr:217


11.04.2016 - Dokumentnr: 317428 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:213 Bnr:200


01.01.2020 - Dokumentnr: 564643 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:213 Bnr:217


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 120 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 121 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 26.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rekkehus fra 2017. Utvendig nedløp med anbefaling om anleggelse av varmekabel pga. type konstruksjon, Stående bordkledning der større flater ble registrert uten åpen lufting i bunn av kledning. Balkonddører med noe skjevheter i dørblad som går i terskel. Bod omgjort til vaskerom (ikke omsøkt) mangler på fallforhold til sluk. Bad 1. etasje med noe småskader på vegg rundt toalett, gulv flis. 2. etasje våtrom med noe bulkete anlagt fliser og motfall på noe gulvflis ved sluk. Innvendig overflater normalt vedlikeholdt med påregnelig bruksslitasje, opphengsskader. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Utvendig
Veggkonstruksjon,TG2
Stående bordkledning, plater.
Vurdering av avvik:
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utlektet lufting på kledning men strupet noen plasser både i forkant av bolig og overgang i bunn av kledning.
Tiltak
- Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

Dører,TG2
Balkongdører, ytterdør, garasjeport.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Skjevheter i balkongdør der justeringer anbefales da balkongdører går i terskel.
Tiltak
- Tiltak:
- Justeringer
Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Bord går ned på terrasse der fuktopptak vil skje, anbefale lysåpning imellom terrassebord og kledning.
Tiltak
- Tiltak:

Innvendig
Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2
Trebjelkelag
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Våtrom
1. etasje > Vaskerom (bod)
Overflater vegger og himling,TG2
Malte plater på vegger og himling.
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Tiltak
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

1. etasje > Vaskerom (bod)
Overflater Gulv,TG3
Belegg på gulv.
Vurdering av avvik:
- Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).
- Ved nivellering ble det registrert motfall og fallforhold mot sluk. Oppkant ved terskel og konsekvens ved eventuell lekkasje vil være å tørke opp lekkasjevann.
Tiltak
- Overflater må utbedres eller skiftes.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

1. etasje > Bad
Overflater vegger og himling,TG2
Fliser på vegg, malt innvendig himling.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Bevegelse rundt vegghengt toalett pga. manglende støtte bak eller dårlig liming vurderes årask.
Tiltak
- Andre tiltak:

- Forbedring av understøtting rundt toalett vil innebære nedtagning av fliser.
1. etasje > Bad
Overflater Gulv,TG2
Flislagt gulv
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Noe sprekker i fuger der dusjdør står nedpå.
Tiltak
- Utbedring vil være lokal utbedring.

2. etasje > Bad
Overflater vegger og himling,TG2
Fliser på vegg, malt platehimling.
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
- Det er avvik:
- Noe bulkete anlagt fliser på vegger som er synlig. Vurderes kosmetisk
Tiltak
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
- Tiltak:
- Tiltak må vurderes individuelt etter den enkeltes referanse.

2. etasje > Bad
Overflater Gulv,TG2
Flislagt gulv.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Noe bulkete anlagt fliser. Ved sluk er det motfall på to små flis og noe vann blir liggende igjen.
Tiltak
- Tiltak:
- Vær oppmerksom ved bruk. Gulvet må bygges om for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk.

Tekniske installasjoner
Vannledninger,TG2
Vannrør av plast rør i rør.
Vurdering av avvik:
- Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Tiltak
- Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Avløpsrør,TG2
Avløpsør av plast som er synlig.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Ved eventuell behov for staking av avløpsanlegg ved tetting vil normalt sluk kunne brukes til formålet.

Rekkehus
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. 1. etasje der bod er omgjort til vaskerom, det fremkommer ikke dokumentasjon på dette er omsøkt.

Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger: kjøleskap, platetopp med mange sonevalg, kombi micro/ stekeovn, stekeovn.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/213/217:
11.04.2016 - Dokumentnr: 317428 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:213 Bnr:200


01.01.2020 - Dokumentnr: 564643 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:213 Bnr:217


11.04.2016 - Dokumentnr: 317428 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:213 Bnr:200


01.01.2020 - Dokumentnr: 564643 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:213 Bnr:217


Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber og Tv fra Telenor kr. 620 / mnd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 3: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Svar: Ja.
Beskrivelse: 28. desember 2021 hadde jeg vann som rant langs piperøret. Agderbygg kom og inspiserte og ikke kommet vann siden. 4. februar 2019 - vann inn i soveromsvindu - forsikringssak. viser seg at pakning rundt avløp ute ikke var laget, og at vann fant annen vei når avløpet var frosset.

Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja.
Pkt. 4.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 4.1.2: Årstall.
Svar: 2019.
Pkt. 4.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: La på pakning rundt avløp som går fra takterrasse og ut langs vegg. Sjekket også de andre avløp. Dokumentert hos Agderbygg AS og forsikringsselskap DNB. Har dokumentasjon på skaden fra Polygon AS- Skadenummer 744800.
Pkt. 4.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Agderbygg AS.
Pkt. 4.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Pkt. 18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Vann langs piperør som beskrevet tidligere. Tok av piperør og sjekket isolasjon m.m.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja
Skriv opplysningene her:
Det må stå: Kjøleskapdør har stått noe på gløtt, og noe kondens har rent ut og ned i skap. Ikke synlig utefra, men under når en tar av kjøkkenlist. Var årsak i dårlig monteringsjobb fra kjøkkenleverandør. En montør har vært her og etter strammet den integrerte kjøleskap døra, så nå er den rett og tett. Dette ble vist takstingeniør under befaring.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Dnb Forsikring AS-15

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 36E65291-6861-4930-9DEB-21A1C8FF6901 Kategori: