Brokelandsheia

Brokelandsheia terrasse 30

Prisantydning
2 250 000 kr
Omkostninger
68 620 kr
Totalpris
2 318 620 kr
Formuesverdi
506 961 kr
Formuesverdi sekundær
1 825 058 kr
Felleskostnader
1 100 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
18 182 kr / år
Byggeår
2008
P-rom
76 ㎡
Bruksareal
80 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk og lettstelt leilighet med alt på en flate - garasjeplass - koselig uteområde og terrasse

Om eiendommen

Innhold

Praktisk leilighet med alt på en flate. Leiligheten inneholder gang, 2 soverom, bad, teknisk rom/vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning. Det medfølger i tillegg en bod, samt garasjeplass i felles garasje. Hyggelige uteområder med plen, terrasse med utgang fra stue, samt terrasse omringet av bed og beplantninger ved inngangsparti. Det er oppført en dobbel bod på tomten, hvor denne leiligheten disponerer den ene delen.

Standard

Leiligheten ligger i praktisk til i byggets 1. etasje og er oppført i 2008. Leiligheten holder en vanlig standard i forhold til byggeåret. Det er noe etterslep av vedlikehold. Hyggelig uteområder med terrasse ved både inngangsparti og med utgang fra stue. Inngangspartiet og deler av terrasse er overbygd. Det er lagt belegningsstein i deler av tunet.

Gang med fliser på gulv og varmekabler. Det er plass til å henge fra seg yttertøy i gangen. Leiligheten har gjennomgående lyse og nøytrale overflater.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er utgang til terrasse fra stue. Det er god plass i stue til sofagruppe og spisebord. Leiligheten varmes opp av varmepumpe. Det er pipe og mulighet for å sette inn vedovn om ønskelig. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og laminat benkeplate. Det er integrerte hvitevarer (kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin) og ventilator i skap. God skap - og benkeplass i innredningen.

Leiligheten har to soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Badet har fliser på gulv og vegger, samt ventilasjon fra vifte i yttervegg. Rommet er innredet med toalett, dusj, vask og har opplegg for vaskemaskin. Det er i tillegg et teknisk rom med opplegg for vaskemaskin.

Sikringsskap er fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Arealer med beskrivelse

Boligbygg med flere boenheter: Bra: 80 m² - P-rom: 76 m² - S-rom: 4 m²

P-rom inkluderer: Entré, soverom, bad/vaskerom, soverom 2, gang, kjøkken og stue.
S-rom inkluderer: Teknisk rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Gjerstad kommune.

Kledning av tre. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon. Inngangsdøra er litt skjevt montert. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Elektrisk. Varmepumpe i stue og varmekabler på bad i og gang. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Gjensidige med polisenummer: 84573646.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. ..... Strømforbruk vil variere med bruken av boligen.

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 02.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Leilighet beliggende i 1 etasje som er oppført i 2008. Normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, med unntak av noe avvik på gulv i gang og stue samt fall på badet. Rapporten må leses i sin helhet

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3. Store eller alvorlige avvik.
Det er ikke registrert noen TG3.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Innvendig > Overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulver med noe skader, spesielt i gangen og stue.
Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
Innvendig > Rom Under Terreng. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist
fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til
gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i
konstruksjonen i våtsone. Mansjetter rundt rør er ikke helt tette, men ikke noen stor fare for at vann trekker inn.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ingen kommentarer i egenerklæringsskjema.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Brokelandsheia Terrasse ligger sentralt til med kort avstand til bl.a butikker, café, bank, dyrehage, apotek og offentlig kommunikasjon. Det er i området etablert turstier som også er lagt til rette for funksjonshemmede. Brokelandsheia er et område som har vært under vekst de siste årene, og er spesielt kjent for sin matbutikk, Eurospar - butikken som folk reiser langveis fra for å oppleve. Videre er også den lille dyrehagen en kjent attraksjon for de små. Gjerstad er ett flott sted for dem som er aktive - og kommunen kan by på flotte skiløyper ved vintertid, og turløyper ved sommerstid. Dette er plassen å bosette seg dersom man ønsker en enkel leilighet med alt man trenger, og samtidig ha korte avstander til det man trenger i hverdagen!

Tomt

Eierform: Eiet felles tomt.

Eiendommen består av to gårds- og bruksnummer og ligger på fellestomt. Boligbygg ligger på gnr. 3 bnr. 359 snr. 1. Garasjeanlegg ligger på gnr. 3 bnr. 415 snr. 4 i Gjerstad kommune.

Parkering

Garasjeplass i felles garasje medfølger. Det er opprettet et eget sameie for garasjen, "Garasjelaget Brokelandsheia Terrasse".  Vedtekter for garasjelaget medfølger. Hver enkelt sameier er ansvarlig for alt vedlikehold av sin bruksenhet (seksjon). Sameiet skal vedlikeholde alle fellesarealer. Månedlig kostnad til felles garasje utgjør kr. 300-. Forøvrig biloppstillingsplass på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.02.2009. Ferdigattesten gjelder for hele Vest Brokelandsheia KS1-KS5, 10 flerboligbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for garasjeanlegg, datert 25.08.2014. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Områderegulering for Brokelandsheia", datert 21.03.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området bak boligen er avsatt til framtidig boligbebyggelse, B-4 i reguleringsplan. Her kan det forekomme utbygging.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Gnr: 3 bnr. 359 snr. 1:

Dagboknr_ 2006/581482-2/200, tinglyst 24.11.2006 - Bestemmelser iflg skjøte. Bestemmelse om vedlikehold.

Dagboknr: 2007/893651-1/200, tinglyst 05.11.2007 - Seksjonering.
Spprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/8

Det er ingen tinglyste avtaler på gnr. 3 bnr. 415 snr. 3.

Dagboknr: 2014/418679-1/200, tinglyst 23.05.2014 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Næring
Sameiebrøk: 1/10

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forretningsfører

Ragnhild Løvdal

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 68 620,- (Omkostninger totalt) 2 318 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 182 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer RTA kr. 4 313,-, vann kr. 2 844,-, avløp kr. 5 589,-, feiing kr. 556,- og eiendomsskatt kr. 3 981,- + eiendomsskatt kr. 1 445,- for garasje.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 3981,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 1 100,- pr.mnd.

Felleskostnadene inkluderer brøyting, strøing, vedlikehold av bygning, forsikring og veg. Det betales i tillegg 300,- i felleskostnad for garasjen. Disse dekker vedlikehold og forsikring.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld.

Formuesverdi

Primær: Kr. 506 961,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 825 058,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Brokelandsheia terrasse 30, Gnr. 3 Bnr. 359 Snr. 1 og Gnr. 3 Bnr. 415 Snr. 4 i Gjerstad kommune. Sameiebrøk: 1/8

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 57 03 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-23-0041

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-23-0041. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Maria Stornes, tlf. 90 57 03 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.9 000) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 250 000,-) (Kr.50 000) Tilrettelegging (Kr.14 250) Totalt kr. (Kr.83 735)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070674