Sentralt, butikker, offentlig kommunikasjon, balkong.

Brokelandsheia terrasse 14

Prisantydning
2 080 000 kr
Omkostninger
63 870 kr
Totalpris
2 143 870 kr
Formuesverdi
391 125 kr
Formuesverdi sekundær
1 408 051 kr
Felleskostnader
1 000 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
17 496 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
76 ㎡
Bruksareal
82 ㎡
Tomteareal
1 545 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Brokelandsheia - Praktisk og lettstelt 3-roms leilighet - Sentral beliggenhet - Terrasse

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, gang, bad, vaskerom, bod, 2 soverom, stue/kjøkken og balkong.

Det medfølger utvendig bod til leiligheten med god plass for oppbevaring.
Det er også biloppstillingsplass utenfor leiligheten.

Standard

Leiligheten er praktisk og lettstelt. Den er av normal/enkel standard med kort vei til "alt" man skulle trenge. Det et pent opparbeidet boligfelt med romslig parkeringsplass, naturlige omgivelser, men likevel gangavstand unna sentrum.

Entré er flisbelagt med varmekabler i gulvet og veggene er malte plater i lys utførelse. Det er plass til å henge fra seg yttertøy før man fortsetter videre inn i gangen. Gangen er romslig med laminat gulv og lys panel på veggene. I gangen er det mulighet til å komme opp til et stuloft som gir god oppbevaring.

Badet er flisbelagt på gulv og vegg og har varmekabler. Varmekablene gir god varme og gjør det behagelig å oppholde seg på badet. Det er vegghengt toalett, stor dusj og servantinnredning med over- og underskap.
Vaskerommet ved siden av badet er det oppsett for vaskemaskin. Varmtvannstanken står der og gir god temperatur i rommet. Det er satt opp stor vask med veggopphengte hyller for oppbevaring av vaskemiddel m.m.

Hovedsoverommet er like ved siden av inngangspartiet. Det er stort og romslig med god plass til dobbeltseng. Det er et fastmontert skap på rommet som gir god plass til oppbevaring av klær. Det andre soverommet er litt mindre i størrelsen, men fortsatt god plass til dobbeltseng og det er et fastmontert klesskap for oppbevaring.

I leiligheten er det bod mellom soverommene i tilknytning til gangen. På utsiden er det også bod med god lagringsplass.

Stua og kjøkkenet er i åpen løsning. Det er stor stue med varmepumpe og utgang til terrasse. Det er god plass til spisegruppe, sittegruppe og annet ønskelig møblement. Kjøkkenet er gjort i lys utførelse med over- og underskap. Det er god skapplass på kjøkkenet, benkplass og stort vindu for god naturlig belysning.

Terrassen er romslig og man har god oversikt utover brokelandsheia. Det er gode solforhold og man har plass til en romslig sittegruppe for koselige stunder.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 82 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. leilighet: 76 m²
P-rom inkl: Entré, bad, vaskerom, soverom 1, soverom 2 og stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Bod, vaskerom og bad har byttet plass om hverandre. Det er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

2007 i følge matrikkelopplysninger som legges til grunn.

Taktekking:
- Lett undertak av trefiberplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein.
Nedløp og beslag:
- Takrenner og nedløp i stål eller aluminum. Pipebeslag i plastbelagt stål.
Veggkonstruksjon:
- Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Det er montert liggende malt kledning. Kledningen fremstår som normalt godt vedlikeholdt.
Takkonstruksjon/loft:
- Taket er en fabrikkframstilt saltakskonstruksjon, delvis utført med tildekkede skråtak mot innredede rom.
Vinduer:
- Malte trevinduer med 2-lags glass.
Hovedinngangsdør:
- Overflatebehandlet tre / trefiberdør.
Terrassedør:
- Malt balkongdør / terrassedør i tre med 2-lags glass.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
- Treterrasse i tilknytning til stue/kjøkken.

Påkostning og modernisering

Boligen er normalt vedlikeholdt.

Oppvarming

Det er varmekabler i gangen ved inngangspartiet. Det er også varmekabler på badet.
Boligen har luft til luft varmepumpe i stua.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Eika med polisenummer: 608918.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 13.11.22 10:00, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere over deler av den vestlige siden, ved hovedinngang. Videre ble det registrert nedbøyning i deler av snøfanger over baderoms delen.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble registrert motfall på deler av gulvet.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det ble registrert motfall på deler av gulvet.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
- Røykvarsler installert. Anbefalt utskiftningsintervall er hvert 8-10 år. Brannslukningsapparat er produksjonsmerket 2007 og over 10 år.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
- Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er avvik: Delvis sammenklemte luftespalter ved takutstikkene. Det er ikke etablert vindsperresjikt over isolasjon på øverloft.
Utvendig > Terrassedør
- Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det ble registrert fuktoppsug / kapillært oppsug av vann i nedre del av utvendig belistning.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendig > Andre utvendige forhold
- Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater
- Det er avvik: Det ble registrert løse fliser og flisfuger i tilknytning til entrè. Videre ble det registrert påbegynt delaminering i tilknytning til enkelte laminatskjøter i leiligheten.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt skjevheter i tilknytning til entrè og diagonalt gjennom stue.
Innvendig > Radon
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige dører
- Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom
- Det er avvik: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Våt-sone ved utslagsvask er ikke fullt ut ivaretatt. Det ble registrert svelling i bunn av veggplater under vannfordelerskap.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
- Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det mangler synlig og/eller dokumentert utførelse av tettesjikt rundt rørgjennomføringer.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
- Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
- Det er avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Kabinett må flyttes for tilstrekkelig rens og vedlikehold av sluk. Det foreligger ingen tilgjengelig
dokumentasjon for våtromsarbeidene.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Normal løsning frem til 2008.
Våtrom > Ventilasjon > Bad
- Det er avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for ventilatoren. Det er påvist friksjonslyd i avtrekksventilatoren.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det ble registrert korrosjonsmerker i vannfordelerskap. Videre ble det registrert feilplasserte vannrør under baderomsinnredningen.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er ikke etablert spalter i dører mellom oppholdsrommene.
Tekniske installasjoner > Varmepumpe
- Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i bod. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Det foreligger kursfortegnelse, tegninger med el-punkter og anleggsdokumentasjon fra byggeår. Kursfortegnelsen er ikke oppdatert.

TGIU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
- Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
Ja - Det kom inn mus, men det er utbedret og i orden nå.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Brokelandsheia Terrasse er sentralt med kort avstand til butikker, café, dyrehage og offentlig kommunikasjon. Dette er et område som er veldig praktisk for eldre mennesker å bosette seg med korte avstander til det meste og det er opparbeidet for enkel fremkomst. Det er i området etablert turstier som også er lagt til rette for funksjonshemmede.

Tomt

Areal: 1 545 kvm, Eierform: Fellestomt
Det er ikke avsatt eget tomteareal for leiligheten. Tomteareal er felles for sameiet.

Parkering

Det er egen biloppstillingsplass ved inngangsdør. Det er også felles areal som blir benyttet for parkering i umiddelbar nærhet til leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.01.2009. Ferdigattesten gjelder Brokelandsheia Vest boligfelt KS1-KS5. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Baderommet er omsøkt som vask/bod. Vaskerom er omsøkt som bod. Bod er omsøkt som bad/vask. Baderommet er derfor ikke omsøkt/godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper
Omsøkte tegninger er et vedlegg til salgsoppgaven.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Brokelandsheia områdereguleringsplan, datert 21.03.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

- Bestemmelse iflg. skjøte - bestemmelse om vedlikehold - tinglyst 24.11.2006 med dok. nr. 581482.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: ingen rettigheter.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Boligen har ikke blitt radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er godkjent av styret og det er ikke behov for styregodkjenning.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet "Brokelandsheia terrasse 3" er en boligeiendom med 8 boligseksjoner.

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget har ikke forsikring mot felleskostnader. Dette betyr at alle andelseiere er solidarisk ansvarlige for øvrige andelseieres mislighold av felleskostnader eller usolgte enheter tilhørende borettslaget.

Styregodkjennelse

Det kreves ikke styregodkjennelse av ny kjøper.

Forretningsfører

Jorunn Bråten

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 080 000,- (Prisantydning) Omkostninger 52 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 080 000,-)) 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 870,- (Omkostninger totalt) 2 143 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 495,58 pr. år
Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Kommunale avgifter inkluderer:
Årlig abonn.gebyr vann: kr. 2.508,-
Årlig abonn.gebyr avløp: kr. 4.363,-
I tillegg faktureres det etter forbruk på kr. 20.21,- pr m3 for vann og kr. 37,36,- pr m3 for avløp. I den summerte årlig avgiften er det forutsatt et forbruk på 51m3.
Eiendomsskatt kr. 3.500,-
Renovasjon kr. 4.188,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.500,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 1 000,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Dekker forsikring, brøyting, og utvendig vedlikehold.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. 391 125,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 408 051,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Brokelandsheia terrasse 14, Gnr. 3 Bnr. 355 Snr. 2 i Gjerstad kommune. Sameiebrøk: 1/8

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/Kombiskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 95 89 96.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-22-0085

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-22-0085. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Terje Marcussen, tlf. 40 40 80 64

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.13 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 080 000,-) (Kr.50 000) Totalt kr. (Kr.78 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3065561