Kroken / Neslandsvatn / Drangedal

Brødsjøveien 17

Prisantydning
3 000 000 kr
Omkostninger
91 470 kr
Totalpris
3 091 470 kr
Formuesverdi
259 231 kr
Formuesverdi sekundær
933 230 kr
Kommunale avgifter
23 928 kr / år
Byggeår
1977
P-rom
117 ㎡
Bruksareal
157 ㎡
Tomteareal
900 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Pen enebolig (ikke boplikt) med garasje, utestue, stor terrasse og nydelig utsikt. Naturskjønn beliggenhet ved badeplass

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré og 3 soverom.
Halvplan opp: Bad/vaskerom og stue/kjøkken.
Underetasje: Garasje og bod.
Annet: Kaldloft med adkomst via takluke og krypkjeller med lagringsplass.

Standard

Entré
Eneboligen har et overbygget inngangsparti på terrassen, med downlights og flott utsikt over vannet. Vel innenfor døra ønskes man velkommen av en svært innbydende entré med 1-stavs laminatgulv, downlights og hvitmalte panelvegger. Langs den ene veggen har entreen en stor, hvit garderobeløsning med skap og kommode tilkoblet av en smart sittebenk med skuffer. Entreen har ellers en nisje med plassbygd hylle og en stang for oppheng.

Stue
Stuen og kjøkkenet utgjør et lekkert allrom for hele familien, med flotte lys- og utsiktsforhold via en stor skyvedør i glass. Her kan man sette seg godt til rette i sofakroken og skue utover vannet. Glassdøren tar deg ut til den store terrassen, og om sommeren er det hyggelig å trekke ut for grillmiddager i sola.

På stuegulvet er det 1-stavs laminat, som står godt til vegger kledd med gråmalte flater og panel malt i en mørk, tidsriktig grønntone. Stuen har en lun atmosfære med både varmepumpe og en stilig, flislagt peis. Ildstedet har egen sittebenk og glassfelter i to retninger. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Kjøkken
Kjøkkenet er moderne og funksjonelt, med plass til at både store og små kan være med på matlagingen. Innredningen har hvite, glatte fronter og heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet.

Over benken er det belysning og stilige, grå plater, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Gorenje, bestående av induksjonstopp, stekeovn, kaffemaskin, kjøleskap og oppvaskmaskin. Både ovnen og kaffemaskinen er praktisk plassert i et lavt høyskap.

Bad/wc/vaskerom
Badet er noe pusset opp i senere tid og fremstår moderne. Her får man et stilrent bad med store, grå vegg- og gulvfliser. Badet har gulvvarme, toalett og glassdør ut til terrassen på baksiden av huset. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, mosaikkfliser og innfellbare dører.

Den øvrige innredningen består av to blå skapløsninger med praktiske benker, hvor den ene har nedfelt servant og den andre har utslagsvask. Sistnevnte har flere matchende overskap, og under benken er det opplegg for vaskemaskin. Over servanten er det montert et stort speil med integrert belysning.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre lyse og gode soverom beliggende sammen i første etasje, meget praktisk hvis man har små barn. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og annet møblement. En integrert hylle passer fint til bøker, planter og annen dekor.

Et av de øvrige soverommene har downlights i himlingen, og alle rommene kan enkelt innredes med skap eller andre garderobeløsninger. Entreen har en skapløsning med kommode og sittebenk. Ekstra lagringsplass finnes på loftet, i garasjen, i krypkjelleren og i en bod i underetasjen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 157 kvm Sekundærrom: 40 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetg. 40 m²  - 1. etg. 117 m²
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom x 3, stue
S-rom inkl.: Garasje, bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1977 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badet og en varmepumpe i stuen, supplert av en peis både i stuen og utestuen. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad - ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i krypkjelleren, og her er det også montert en privat pumpekum som pumper inn på kommunalt nett. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Attraktiv enebolig over to etasjer.
- Idyllisk beliggenhet ved Brøsjøvatnet.
- Badeplass rett nedenfor eiendommen.
- Tilbygget med fin utestue i 2015.
- Utestuen har peis og downlights.
- Gårdsplass og integrert garasje.
- Herlig terrasse på ca. 84 kvm.
- Magisk, vid utsikt over vannet.
- Stort garderobeskap i entreen.
- Moderne kjøkken i hvit utførelse.
- Godt med skap- og benkeplass.
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
- Lekker stue med nydelig utsikt.
- Både varmepumpe og flott peis.
- Helfliset bad med gulvvarme.
- Vaskeromsinnredning på badet.
- Tre lyse soverom med plass til skap.
- Loft, krypkjeller og bod i underetasjen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 22.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Stefan Austad for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Brødsjøveien 17 i Drangedal Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen er registrert noen avvik, disse har i hovedsak fått TG: 2 men det er også registrert TG: 3 avvik. En nevner ikke avvikene enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hus fremstår med et hovedinntrykk som er bra, men med noen avvik og avvikene er generelt noe begrenset. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tekniske installasjoner > Branntekniske

TG (ikke undersøkt) / Konstruksjoner osm ikke er undersøkt
Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG 2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Terrengforhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartutsnitt fra Finn.no.

Beliggenhet

Beliggenhet
Eneboligen ligger i landlige og idylliske omgivelser ved Brøsjøvatnet på Kroken, ca. 5,9 kilometer sør for Neslandsvatn i Drangedal kommune. Stedet omkranses av storslått og naturskjønn Telemarksnatur. Rett over veien er det en liten badebrygge med stupebrett, og her ligger alt til rette for herlig sommeridyll. Det er også umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsmuligheter i marka, noe som gir god rekreasjon året rundt.

Legg gjerne turen til Rødsfjell, Trollfjell eller Sjåen på Kroken. Videre er det ca. 12 minutters gange til fotballbane, og Fjellmyr skytebane ligger ca. 1,9 kilometer unna. Rundt 19 min med bil fra boligen finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte.

Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer. Fra boligen er det ca. 16 minutters kjøring til Kil sentrum i Kragerø - en perle innerst i Kilsfjorden. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og sommerhygge langs bryggene.

Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Det er også kort vei til Kragerø sentrum. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort.

Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. En fin kjøretur unna boligen ligger Hulfjell gård idyllisk til like ved innsjøen. På gården er det over tjue forskjellige dyrearter, en ni meter høy klatrevegg, vanntrampoline med sklie, hoppeslott og flere andre aktiviteter for barn i alle aldre. I tillegg er det åpen kiosk og muligheter for grilling.

Tokkevassdraget setter sitt preg på den sørlige delen av kommunen, og er et padleeldorado med sine mange elver, vann og øyer hvor det er fine muligheter for overnatting i telt. Ellers kan Drangedal by på et rikt utvalg av turløyper i variert terreng og med ulik vanskelighetsgrad. Områder med svaberg og kilometervis med stier i heia gjør også kommunen til et mekka for terrengsykkel.

Gautefall Skisenter ligger ca. 52 minutters kjøring unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet familiedestinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski, har området også oppkjørte skiløyper. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Marked Neslandsvatn, og her er det også post i butikk. Ellers er det ca. 27 minutters kjøring til Drangedal sentrum med flere dagligvarebutikker og de fleste fasiliteter. Det er ca. 25 min med bil til Kragerø sentrum med flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Amfi Kragerø i Sannidal innehar 20 butikker og virksomheter. Porsgrunn sentrum ligger også godt innenfor rekkevidde med bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Stengerveien, som ligger ca. 3 min unna. Videre er det ca. 7 min med bil til Neslandsvatn stasjon, som er et stopp på Sørlandsbanen. Ved å benytte bil tar det ca. 27 min til Drangedal, 25 min til Kragerø, 48 min til Porsgrunn og 52 min til Gautefall Skisenter. Det er skoleskyssordning til Kroken barneskole og til ungdomsskole i Drangedal. I Kragerø finner man videregående skole, og ved barneskolen ligger Kroken barnehage.

Tomt

Areal: 900 kvm, Eierform: Eiet tomt
Omgivelsene er barnevennlige og naturskjønne, rett ved Brøsjøvatnet og flotte turmuligheter i marka. Rett nedenfor eiendommen er det en liten badebrygge med stupebrett, og her ligger alt til rette for herlig sommeridyll. Eneboligen er godt tilrettelagt terrenget, på en tomt opparbeidet med gressplen, hekk, støttemurer av naturstein og diverse beplantning. Deler av eiendommen er naturtomt med fjell i dagen, trær og annen stedlig vegetasjon.

Foran garasjen finner man en asfaltert gårdsplass med mulighet for parkering, og herfra er det trapp opp til inngangspartiet. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse over to nivåer, med et samlet areal på ca. 84 kvm. Her får man vid, nydelig utsikt mot Brøsjøvatnet og de skogkledde omgivelsene. Ca. 8 kvm av arealet er overbygget, og terrassen er utstyrt med markise.

På terrassen er det downlights og annen belysning, og et stilrent glassrekkverk ivaretar utsikten. Uteplassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. Fra terrassen er det adkomst til en tilbygget utestue, med store vinduer og magisk utsikt over vannet. Kveldene forlenges av en flott peis, og himlingen er utstyrt med downlights.

Utestuen innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Sommerdagene kan også tilbringes på en terrasse utenfor badet. Terrassen ligger skjermet til på baksiden av huset, og måler ca. 12 kvm. Her er det belysning og trapp ned til hagen. Siden uteplassene ligger på hver sin side kan man enkelt flytte seg etter solen og nyte hver eneste stråle

Parkering

Det er parkering i en integrert garasje i underetasjen og på en asfaltert gårdsplass foran garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midl brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det foreligger tegninger vedlagt, disse kan avvike fra dagens innredning.

Det er ferdigattest for uthus.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan Juvassåsen, rev datert 06.03.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2002/388-1/31  Registrering av grunn
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei
Det er ikke odel.

Konsesjon

Eiendommen er registert som boligeiendom, men det er ikke boplikt på eiendommen.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 470,- (Omkostninger totalt) 3 091 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 928 pr. år Kommunale avgifter inkluderer; Vann- og avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Inkl i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: ca. 15-20 000,- kWh pr år
Internett: ca. 1200,- pr mnd.
Forsikring: ca. 5000,- 6000,- pr. år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 259 231,- for år 2020. Sekundær: Kr. 933 230,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Brødsjøveien 17, Gnr. 19 Bnr. 115 og Gnr. 19 Bnr. 116 i Drangedal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 15.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0119

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0119. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 000 000,-) (Kr.96 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.134 985)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

mandag 29. mai
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3062089