Kjellestad Vest

Brinken 7

Byggeår
1977
P-rom
238 ㎡
Bruksareal
272 ㎡
Tomteareal
741 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

NY PRIS! Innholdsrik og romslig familiebolig beliggende høyt og fritt med fin utsikt mot fjorden. Kort vei til skole!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 238 kvm. Bruksareal: 272 kvm.

P-rom inneholder:
Underetasje: Kontor, vindfang, gang, bad og stue/soverom.
1. etasje: 2 stuer, kjøkken, bad og 2 soverom.
Mellometasje: Peisstue.
Hems: Loftstue.

Garasje på 22 kvm og bod på 13 kvm.

S-rom inneholder:
Underetasje: Bod, vaskekjeller og bod/arkivrom.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

BESKRIVELSE EIENDOM:
En svært innholdsrik enebolig over to plan som ble bygget i 1977 med tilhørende garasje og sykkelbod/garasje. I 1986 ble det tilbygget stue inkludert to halvplan, og i 1989 ble underetasjen utvidet med en næringsdel. Denne delen har tidligere vært seksjonert med tinglyst seksjonering, og kan enkelt omgjøres dersom man har behov for næringsdel i bolig. Her kan det også være muligheter for å ombygge til utleiedel. I senere år har boligen blitt påkostet med takfornying i 2022 og nytt kjøkken i 2010. Det ble også lagt nytt stuegulv i 2020.

Eiendommen ligger høyt og fritt med steinbelagt innkjørsel. På utsiden av inngangsparti er det pent flisbelagt og fint beplantet med blomster. Ny inngangsdør fra 2021 fører deg inn til vindfang med flis på gulv og panel på vegger. Romslig skyvedørsgarderobe med speil i gang for god lagring til sko og ytterklær.

Videre har boligen en stor kontoravdeling med gulvteppe og panel/malt strie på vegger. Rommet har tidligere vært til bruk som kontor/næring, men kan brukes til det man har behov for idag da rommet er svært romslig og luftig.

Bad er originalt fra byggeår med flis på gulv og baderomsplater på vegger. Rommet har montert toalett, vask og dusjkabinett. Romslig vaskerom med betonggulv med varmekabler og malt grunnmur på vegger. I rommet er det montert vaskemaskin, tørketrommel og utslagsvask. Store garderober medfølger handelen. Det er også montert en stor kjøpmannsdisk, fryseskap og kjøleskap i rommet mot yttervegg. Fryseskap og kjøleskap medfølger ikke. VV-tank er fra 90-tallet.

Etasjen har en romslig og fin kjellerstue/soverom med gulvteppe og panel på vegger.

1. etasje:
I den øvrige etasjen kommer man opp til en romslig og luftig stue med lyse overflater. Stuen har nydelig utsikt fra store vinduer mot fjorden og gir i tillegg godt med lysforhold. Sofastuen kan enkelt dekoreres med sofamøbler og diverse. Etasjen er delt inn i to stuer hvor innerste seksjon ble tilbygget på 80-tallet. Tilbygget er arkitekttegnet med flere nivåer, og gir en stilig og særpreget formasjon. Det er furu på vegger, gulv og tak. Hovedetasje har meget god plass til en stor spiseseksjon for hele familien. I den nederste sonen er det flis på gulv og en innebygget peis. Delvis fliset på vegger. Over denne delen er det stuehems med flere fine muligheter.

Kjøkken ble oppgradert i 2010 med IKEA kjøkkeninnredning med slette høyglans fronter og benkeplate i laminat. En fin dobbel porselensvask i benk med et greps blandebatteri. Det er flisbelagt mellom benk og overskap. Innredningen inneholder integrerte hvitevarer som stekeovn, mikro og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap.

Bad ble oppgradert på slutten av 90-tallet og er flisbelagt på vegger og gulv. Varmelampe montert på vegg. Rommet er utstyrt med toalett, dobbel vask med innredning og nyere dusjkabinett fra 2022.

Soverom 1 fremstår svært romslig og med tapet på vegger og skipsgulv i parkett. God plass til garderobeløsning på en av veggene. Rommet har utgang til en deilig balkong med fantastisk utsikt mot sjøen.
Soverom 2 har gulvteppe og brystpanel på vegger. Integrert skapløsning medfølger. Rommet har også dør ut til balkong.

Boligen har nydelige uteområder med markterrasse og fine grøntarealer med drivhus på baksiden. Deilige solforhold til sene kvelder på sommerstid. På fremsiden står en bod som idag blir brukt som et lite hobbyrom/verksted.

Oppvarming

Peisovn i stue og i nederste stuedel.
Varmepumpe installert i stue fra Parasonic fra 2019 med sist service i 2022.
Varmekabler på bad underetasje, vaskerom, nederste stuedel 1. etasje, vindfang, kjellerstue/soverom underetasje og kontordel underetasje.
Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Stathelle barneskole ca. 16 min i gåavstand.
Bamble ungdomsskole ca. 25 min i gåavstand.
Bamble videregående skole ca. 5 min å kjøre.

Falkåsen barnehage avd. Lyngbakken ca. 4 min i gåavstand.
Falkåsen Kunst- og kulturbarnehage ca. 9 min i gåavstand.
Grasmyr naturbarnehage ca. 5 min i å kjøre.

Skolekrets

Stathelle

Parkering

Parkering i steinbelagt innkjørsel eller i enkeltgarasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt med fin utsikt på Kjellestad i et rolig og populært boligområde. Kjellestad Vest er et veletablert og barnevennlig område med kort vei til flere skoler som bl.a. Stathelle barneskole, Bamble ungdomsskole og nye Bamble videregående skole. I tillegg er det gåavstand til Falkåsen barnehage. Fra boligen er det trygge og fine gangveier for barna å gå eller trille med vogn.

Området byr på flotte turstier i umiddelbar nærhet, og kort avstand er det til Bunes idrettsanlegg. Bussholdeplass ca. 3 min unna langs Sundbyveien og en enkel kjørevei til Stathelle Brotorvet som tilbyr shopping, dagligvarehandel, kafebesøk m.m. Dagligvare finner du også på Kiwi Stathelle eller Coop Extra Stathelle.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 13.03.78. Brukstillatelsen gjelder nybygg bolig.

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse for tilbygg bolig datert 29.10.84.

Det foreligger ferdigattest datert 12.10.2012. Attesten gjelder rivning av eksisterende garasje og bygging av ny garasje.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan "Kjellestad vest", datert 09.02.76. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1976/16821-4/101 Bestemmelse iflg. skjøte 03.12.1976
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:25 Bnr:421
RETT TIL Å BENYTTE D.E. TIL VEDLIKEHOLD AV BYGNING.
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2


1977/9346-2/101 Forkjøpsrett 06.07.1977
hefter i ideell 1/1 av matrikkelenhet tilhørende:
THORKILDSEN STIG
RETTIGHETSHAVER: BAMBLE KOMMUNE
Prioritet etter statsbankene
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2
I 2014 åpnet kommunen for å kunne sende inn forkjøpsretten til sletting.

1977/9346-3/101 Bestemmelse iflg. skjøte 06.07.1977
RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO PRODUKSJON AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1988/18515-2/101 Seksjonering 03.11.1988
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Kommentar konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 106 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 123 250,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 05.09.23 13:04, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
- Utvendig > Nedløp og beslag. Estimat: Under kr. 10.000,-
- Utvendig > Utvendige trapper: Estimat: 10.000 - 50.000,-
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Estimat: 50.000 - 100.000,-
- Innvendig > Rom Under Terreng: Estimat: 50.000 - 100.000,-
- Innvendig > Innvendige trapper - Tilbygg: Estimat: 10.000 - 50.000,-
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Estimat: 10.000 - 50.000,-
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Estimat: Ukjent
- Våtrom > Generell > Vaskekjeller: Estimat: 100.000 - 300.000,-
- Våtrom > Generell > Bad. Estimat: 100.000 - 300.000,-
- Tomteforhold > Pusset støttemur. Estimat: 10.000 - 50.000,-
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Estimat: Under 10.000,-
- Tomteforhold > Terrengforhold. Estimat: 50.000 - 100.000,-

TG2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Balkongdører
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Utvendig > Platting inngang
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Etasjeskille
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige dører
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
- Våtrom > Ventilasjon > Bad
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskekjeller
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230084. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
1976/16821-4/101 Bestemmelse iflg. skjøte 03.12.1976
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:25 Bnr:421
RETT TIL Å BENYTTE D.E. TIL VEDLIKEHOLD AV BYGNING.
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2


1977/9346-2/101 Forkjøpsrett 06.07.1977
hefter i ideell 1/1 av matrikkelenhet tilhørende:
THORKILDSEN STIG
RETTIGHETSHAVER: BAMBLE KOMMUNE
Prioritet etter statsbankene
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2
I 2014 åpnet kommunen for å kunne sende inn forkjøpsretten til sletting.

1977/9346-3/101 Bestemmelse iflg. skjøte 06.07.1977
RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO PRODUKSJON AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
Overført fra: 0814-25/419/0/1,2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1988/18515-2/101 Seksjonering 03.11.1988
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter betales pr. måned og inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp og feietilsyn.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utfylte punkter i egenerklæring:
Punkt 15: Ved utbygging i 1989 hadde entreprenør ikke dimensjonert vannrenne riktig slik at vi fikk en vannlekkasje etter et uvær i 1991. Taket ble da lagt på nytt av entreprenør.
Punkt 17: Kledning sørveggen er delvis skiftet ut før huset ble malt i 2012. Vinduene møt sør ble skiftet ut i 2021, utført av glassmester Olsen i Brevik. Vinduene i underetasje soverom ble skiftet ca. 2010. Hoveddør skiftet i 2021. Levert og montert av XL, Heistad.
Punkt 27: Bygget har blitt bygget ut 2 ganger. I 1986 mot vest og 1989 mot øst. Arbeid utført av Rogn Elektriske.
Punkt 35: Tanken er sanert og dokumenter sendt til kommunen. Utført i august 2023 av Norva24, Porsgrunn.
Punkt 41: Ved utbyggingen i 1989 ble grunnen dårlig komprimert slik at det her oppsto setningsskade.
Punkt 62: Utbygging i 1986 utført av Finn Kristiansen Porsgrunn. Utbygging i 1989 utført av firma i Sandefjord.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 0529903D-EB28-4051-82B9-4A9E0D3F0011 Kategori: