Bringsjord

Bringsjordveien 21

Prisantydning
2 850 000 kr
Omkostninger
87 120 kr
Totalpris
2 937 120 kr
Formuesverdi
660 293 kr
Formuesverdi sekundær
2 377 056 kr
Kommunale avgifter
9 500 kr / år
Byggeår
1930
P-rom
134 ㎡
Bruksareal
157 ㎡
Tomteareal
600 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig, dobbel garasje og hagestue. Flat eiertomt sentralt beliggende på Bringsjord.

Om eiendommen

Innhold

Kjeller: Gang, vaskerom, stor bod/uferdig rom. 1. etg.: Stue, kjøkken, bad, gang, bakgang. Loft: Gang, bad loft, soverom 1, soverom 2, soverom 3.

Standard

Bygning oppført rundt 1930, bestående av innredet kjeller, 1. etg. og loft. Boligen er tilbygget i ca. 1967 og 1970, samt i 2012. Det ble foretatt en stor renovering av boligen i 2012, bl.a. med utskifting av dører og vinduer, ny kjøkkeninnredning og totalrenovering av 2 bad. Vaskerom i kjeller ble renovert i 2022 (arbeider her er ikke ferdigstilt).

Innvendig er det gulv av furu, betong og fliser. Veggene har tapet, trepanel og malte plater, samt dels uplatet  overflater. Innvendige tak har malt mdf-panel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Betonggulv mot grunn, antatt uten isolasjon eller dampsperre mot grunn. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med  radonsperre. Boligen ligger i et område med moderat- til lav radonaktsomhetsgrad iflg. geokart. Boligen har mursteinspipe. Vedovn i stue (fra 2021). Sotluke i kjellerbod. Hulltaking er ikke foretatt i rom under terreng, da det i kjellerbod allerede er påvist skade i trevegg mot grunnmur. Bygningen har et lite kryperom under del av bad i 1. etg., med isolert trebjelkelag over terreng. Boligen har malt tretrapp til loft, samt malt betongtrapp til kjeller. Boligen har dels heltre innerdører, dels profilerte lettdører og dels dører med glatt overflate.

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Ikea-kjøkken fra 2012. Benkeplaten er av laminat. Det er frittstående kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin, samt integrert stekeovn og platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 1. etg.: Veggene har fliser og malte plater. Taket har malt mdf-panel. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og membran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med nedfelt servant, samt toalett og dusjhjørne med foldbare glassdører. Det er elektrisk styrt vifte.
Hulltaking er foretatt i gang, på vegg mot dusj, uten å påvise unormale forhold.

Bad loft: Veggene har fliser og malte plater. Taket har malt mdf-panel. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske
varmekabler. Det er plastsluk og membran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med nedfelt servant,
samt toalett og dusjnisje med forheng. Det er elektrisk styrt vifte.
Hulltaking er foretatt i garderobe på soverom, på vegg mot dusj, uten å påvise unormale forhold.

Vaskerom kjeller: Veggene har malte plater. Taket har mdfhimlingspanel. Gulvet er flislagt. Rommet har ingen varmekilde i gulv. Det er plastsluk og membran med ukjent utførelse. Rommet har en romslig arbeidsbenk, med nedfelt vaskekum i laminat benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Det er ingen ventilering i vaskerom.
Hulltaking er ikke foretatt, da del av vegg i våtsone under vaskekum (vegg mot grunnmur) var åpen ved befaring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 157 kvm Sekundærrom: 23 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller  37 m²  - 1. etg. 80 m²  - 2. etg. 40 m².
P-rom inkl: Kjeller: Gang, vaskerom. 1. etg.: Stue, kjøkken, bad, gang, bakgang. Loft: Gang, bad loft, soverom 1, soverom 2, soverom 3.
S-rom inkl.: Bod i kjeller.

Det er lav takhøyde i kjeller, målt ned mot 1,92 m (vaskerom).
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Garasje:
Bra: ca. 45 m². Oppført: 2017. Innstikk for vann og avløp, iflg. eier. Lagt gulv på loft. Takhøyde i midten er under 1,9  m.
Sommerstue.:
Bra: ca. 24 m² - ikke ferdigstilt.

Byggeår og byggemåte

1930 i følge eier.
Åstakkonstruksjon fra byggeår. Tilbygg antas å være oppført med sperrekonstruksjon. Taktekking av betongtakstein. Papptekking på tak over vedskur. Takrenner i lakkert metall. Vindskier og vannbord på tak, i malerbehandlet tre. Heldekkende pipebeslag over tak, inkl. topphatt. Stigetrinn på tak.
Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade har liggende bordkledning. Bygningen har hovedsakelig malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har PVC-vinduer med 2-lags glass ved overbygget uteplass på veranda. I vaskerom er det trevindu med enkle glass, trolig fra opprinnelig byggeår. Bygningen har malte ytterdører i tre. Betongdekke på veranda, samt trevegger med vinduer rundt store deler av veranda på vestside av bolig. Treplatting foran inngangsdør mot kjøkken. Loftveranda oppført i tre, med impr. terrassebord samt malerbehandlet rekkverk. Betongtrapp ved veranda på vestside av bolig. Tretrapp på sørfasade, foran inngangsdør mot kjøkken.

Påkostning og modernisering

Normalt vedlikeholdt. Større oppussing i 2012, i forbindelse med tilbygg.
Tilbygg / modernisering:
1967 - Tilbygg av hagestue og veranda (årstall er basert på svarbrev fra Lyngdal bygningsråd).
1970 - Tilbygg Ukjent tilbyggingsår, men iflg. eier ble boligen tilbygget en gang på 1970-tallet. (utvidelse av stue). Det er gitt en byggetillatelse fra Lyngdal kommune 27. mai 1970.
2012 - Tilbygg, Utvidelse av kjøkken i 1. etg. og 2 soverom på loft.
2022 - Utbedring i del av kjeller etter at vann fra utvendig rørbrudd trakk inn i kjeller.

Oppvarming

Ved og strøm.
Peisovn i stuen ble byttet i 2021. Det er varmekabel i gulv på bad i 2. etg.
Varmepumpe - luft til vann. Vannbåren varme i 1. etg. Montert ny utedel i 2021, iflg. eier.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 31.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygning oppført rundt 1930, bestående av innredet kjeller, 1. etg. og loft. Boligen er tilbygget i ca. 1967 og 1970, samt i 2012. Det ble foretatt en stor renovering av boligen i 2012, bl.a. med utskifting av dører og vinduer, ny kjøkkeninnredning og totalrenovering av 2 bad. Vaskerom i kjeller ble renovert i 2022 (arbeider her er ikke ferdigstilt). Boligen holder en normal, til dels enkel standard, og bærer dels preg av elde/skjevheter i bygning, i tillegg til en del uferdige- og ufagmessige utførelser.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:

Utvendig > Taktekking - 2
Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Manglende mønetakstein på utbygg over kjøkken i 1. etg. Her er det registrert råte i underliggende konstruksjoner.

Utvendig > Nedløp og beslag - 2
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist andre avvik: Det mangler endelokk på takrenne ved tak over tilbygget del av kjøkken. Det mangler endelokk (og tappestykke/nedløp) ved takrenne på kvist på bakside av bolig. Det mangler nedløp fra takrenne ved tak over bakre inngang (inntil utvendig skur).

Utvendig > Veggkonstruksjon - 2
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert en del råteskade i kledning rundt vedskur. Her er kledning montert helt ned mot terreng. Det er også registrert råteskade i del av kledning på vestside av bolig.

Innvendig > Gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skakt gulv i kjeller, spesielt i kjellergang, hvor avvik ble målt til ca. 7 cm. Dels opphugget gulv i kjellerbod.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 2
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gulv i gang 1. etg. og i loftsgang har en del skjevheter, målt til ca. 5 cm i begge rom. Noe mindre ujevnheter i andre rom i 1. etg. og loft.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Det er liten frihøyde i trappeløp. Det mangler rekkverk rundt trappeåpning i loftgang.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er ingen oppkant ved dørterskel, hvor nivå på gulv ble målt til ca. 10 mm lavere enn gulv inntil sluk.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har ingen ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
Det er påvist avvik i fordelingsskap. Det er noe uferdige arbeider i fordelingsskap, hvor reguleringsbrytere ikke er montert.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.-anlegg med kombivern (automatsikring m/jordfeilbryter pr. kurs). Downlights i flere rom. Elektriske varmekabler på loftbad.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat. Røykvarslere i hver etasje.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er registrert omfattende fuktskader i trevegg montert innvendig mot grunnmur, noe som kan tyde på sviktende drenering.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er enkelte knekte taksten.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er påvist andre avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke montert takrenner på tak over utvendig skur. Det mangler stigetrinn på øvre del av tak, nær pipe.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist andre avvik: Stedvis noe malingflasset kledning. Stedvis noe store åpninger ved musebånd bak kledning. Det er stedvis stor avstand opp til musebånd bak kledning (registrert ved kjøkkenutbygg). Midlertidig blending av tidligere vindusåpning, mellom bakgang og utvendig skur. Mangelfull avslutning ved utvendig hjørnebelistning inntil innbygget veranda. Kledning på sider av kvist synes å være i dårlig stand, og kan på kortere sikt påregnes utskiftet. Her synes det i tillegg å være uheldig løsning ved nedre ende av vannbord mellom tak og yttervegg.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Stedvis overflaterust utvendig på beslag mv. Mangelfull utvendig tetting mellom vindu og balkongdør på loft. Kjellervindu med enkle glass på vaskerom fremstår i generelt dårlig stand.

Utvendig > Vinduer - PVC
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Uferdig, samt ufagmessig utvendig belistning rundt PVC-vinduer på veranda.

Utvendig > Dører
Det er påvist andre avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Ytterdør i bakgang: noe malingsslitt utvendig; mangler innvendig belistning; mangelfull utvendig tetting under dørterskel. Dels løsnet dørhåndtak ved dobbel balkongdør i stue 1. etg. Balkongdør på loft har noe malingslitasje, samt svellet overflate utvendig. Ytterdør på kjøkken har skade utvendig på nedre del av dør, og mangler utvendig beslag under terskel.

Utvendig > Balkonger, terrasser - 2
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.

Utvendig > Loftveranda
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist andre avvik: Det er store åpninger i rekkverk på begge sider inntil husvegg. Dagens krav til rekkverkshøyde er 100 cm, mens krav ved byggeår (ukjent oppføringsår) trolig var 90 cm. Her ble rekkverkshøyde målt til 91 cm. Rekkverk har en del malingslitasje.

Utvendig > Utvendige trapper - 2
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er påvist andre avvik: Enkelte trinn er løsnet. Trapp har noe stor åpning mellom opptrinn. Malingflasset rekkverk ved tretrapp og treplatting ved inngang til kjøkken.

Innvendig > Overflater - 2
Det er påvist andre avvik: Gulvflis inntil ytterdør på kjøkken har bom/limslipp. Stedvis uferdige arbeider med vegger, himlinger og belistning, samt stedvis ufagmessig utførelse (mangelfull innfesting av lister, synlige plateskjøter på vegg samt uferdig avslutning mot dørterskel). Godt synlig ujevnheter på himlingsoverflate i kjellerbod. Svelleskadet himling i stue, under loftveranda. Iflg. eier skyldes dette en gammel lekkasje, som ble utbedret i ca. 2013-14. Overflater holdt her et normal fuktnivå ved befaring. Himling i stue har også noe sprutmerker etter blåseisolasjon, som eier ikke har klart å vaske bort. Noe sprekker i eldre furugulv på loftsoverom, samt innskjøtet diverse gulv i loftsgang. Det ble registrert noe høye fuktvariasjoner på vegg i et loftsoverom, ved vindu inntil balkongdør. Her var det i tillegg oppsprukket skjøter på veggplater/tapet.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er registrert skader etter mår i åpen del av bjelkelag over kjeller. Stedvis gulvknirk.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann.
Det er påvist andre avvik:
Dels løsnet puss på pipe i gang 1. etg. Det er registrert bom/limslipp ved enkelte gulvflis under vedovn i stue, og her i tillegg dels løsnet fugemasse mellom gulvfliser.

Innvendig > Krypkjeller
Det er påvist andre avvik: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Utildekket isolasjon i bjelkelag, samt lett tilgang for skadedyr til å komme seg inn i dette kryperommet. Risiko for skjulte skader.

Innvendig > Innvendige trapper - 2
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverk er noe svakt/løst.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Manglende låskasse og håndtak på dør til vaskerom. Løst-/skadet dørhåndtak ved et loftsoverom. Det mangler belistning rundt flere innerdører. Skade på nedre del av dørblad mellom kjellergang og bod. Dør på bad i 1. etg. har løs dørterskel, og dørblad tar i baderomsinnredning. Her mangler det i tillegg å fuge under terskel.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom
Det er påvist andre avvik: Åpen veggkonstruksjon i våtsone under vaskekum (vegg mot grunnmur). Veggplater (ikke våtromsplater) er montert helt ned mot gulvflis og her fuget ved overgang mot gulv. Risiko for fuktopptrekk i veggplater.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det kunne ikke registreres membran ved sluk, og klemring i sluk var ikke tilstrekkelig innfestet til sluket.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom
Det er påvist andre avvik: Vaskekum er ikke tilkoblet vann, og avløp under vaskekum er ikke ferdig montert/klamret.
Mangelfullt klamret avløp fra vaskemaskin (avløp er ført til gulvsluk).

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad loft
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist andre avvik: Svelleskadet himling i dusj. Veggoverflater i dusjnisje er uferdig mot tak, og det kan her registreres at det ikke er fullgod membrantetting helt opp mot tak (ser rett inn på ubehandlet gipsplate på vegg bak fliser).

Våtrom > Overflater Gulv > Bad loft
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er kun gulvsluk i dusjnisje, hvor det er en forhøyet oppkant på ca. 8-9 cm. Det er ikke fuget avslutning ved oppkant under dørterskel.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad loft
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Membranduk er ikke smurt på synlig avslutningskant i sluk (fare for kapillært oppsug, slik at vann kan trekke inn under membran).

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad loft
Det er påvist andre avvik: Det er påvist skader på innredning. Innredning har ganske omfattende svelleskader. Dårlig vannskylling i toalett.

Våtrom > Ventilasjon > Bad loft
Det er påvist fuktskjolder etc rundt ventiler. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Dårlig avtrekk fra takvifte.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1. etg.
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Innerdør er montert helt inntil dusj, men karm/belistning fremstod i god stand.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 1. etg.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1. etg.
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Metallrist over sluk i dusj satt fast og kunne ikke fjernes, slik at sluk og membranløsning ved sluket ikke kunne kontrolleres.

Våtrom > Ventilasjon > Bad 1. etg.
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er en noe liten spalte for tilluft ved dørterskel.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Svelleskadet bunnplate i skap under kjøkkenvask.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Det er påvist andre avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er ikke montert rørskap i yttervegg ved vannledninger av plast (rør-i-rør system).

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2
Det er påvist andre avvik: Det er klem på avløpsledning fra oppvaskmaskin på kjøkken.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert en mindre skjøtesprekk i grunnmurspuss, ved overgang mellom eldre grunnmur og grunnmur ved tilbygg fra 2012.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Spørsmål 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Det ble pusset opp for 10 år siden. Vet det var faglærte her og gjorde jobben, men jeg aner ikke hvem. Vi flyttet ut ett år mens jobben med renovering av huset ble gjort og det var min daværende samboer som tok seg av dette. Jeg finner dessverre ingen papirer. Arbeid utført av: Vet ikke.
Spørsmål 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?  Ja. Beskrivelse: Alt ble nytt i 2012.
Spørsmål 2.2: Er arbeidet byggemeldt?  Ja. Beskrivelse: Jeg regner med at det er det, da det var fagfolk som gjorde jobben.

Spørsmål 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja.
Beskrivelse: Hadde lekkasje i kjeller i vinter som ble utbedret gjennom forsikringsselskap. Har også hatt fukt/lekkasje tidligere i kjeller som ikke er utbedret.

Spørsmål 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?  Ja.
Beskrivelse: Var lekkasje i tak over stuen, som ble fikset og gjort om til veranda i 2. etasje.

Spørsmål 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja.
Beskrivelse: Flere av gulvene i huset er skjeve da det er et gammelt hus.

Spørsmål 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?  Ja.
Beskrivelse: Har hatt mus i boligen tidligere.

Spørsmål 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Det elektriske anlegge ble byttet ut/oppgradert i 2012 da vi renoverte huset. Arbeid utført av: Vet ikke.
Spm. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

Spørsmål 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja.
Beskrivelse: Var kontroll etter oppussing av bolig og nytt el-anlegg i 2012.

Spørsmål 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: I forbindelse med renovering av huset ble det også bygget på. Fasaden ble forandret/tilbakeført til opprinnelig. Arbeid utført av: Vet ikke.

Spørsmål 18: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja.
Beskrivelse: Bygget på en liten del ved kjøkkenet og 2 soverom i 2. etasje i 2012.
Spørsmål 18.1: Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja.
Beskrivelse: Jeg mener det er godkjent, men har dessverre ingen papirer på det.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Via offentlig vei på bakside av boligen.
Eiendommen ligger ved E-39 på Bringsjord, et lite stykke vestover fra rundkjøringen på Rom.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt, men i et landlig område og meget solrikt til på Bringsjord. Avlang eiertomt beliggende på nordside av E-39, og sør for kommunal vei bak eiendommen.

Tomt

Areal: 600 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt har opparbeidet hage med plen. Sommerstue i tilknytning til garasjebygget. Tomten er dels asfalt, dels pukket grunn og dels belegningsstein inntil grunnmur.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og kan ha noen usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens areal kan derfor avvike i større eller mindre grad. Matrikkelrapporten opplyser at tomtens areal er på 598 kvm.

Det er utført en retting av matrikkelen for bnr. 39, vedr. et skogstykke som ikke tilhørte eiendommen, datert 11.08.2022.

Parkering

På egen tomt, samt i garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Kommunen opplyser følgende: Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i våre arkiver.
Det foreligger heller ikke ferdigattest for endringer på bolig, eller for garasje/hagestue. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er mindre avvik på plantegning av 1. etg., da enkelte skillevegger på tegning i dag ikke finnes i boligen. Det er ikke tegninger av kjeller og loft.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område, LNF. Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende, iflg. Kommuneplanens arealdel.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1230, Tinglyst: 08.091967 - bestemmelse om bebyggelse
Dagboknr.: 85, Tinglyst: 14.01.1969 - bestemmelse om bebyggelse
Dagboknr.: 1180, Tinglyst: 18.06.1970 - bestemmelse om bebyggelse
Dagboknr.: 2970, Tinglyst: 09.09.1987 - jordskifte (grensegang for skogteiger)

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: ingen tinglyste.

Registrering av grunn: Dagboknr.: 900038, Tinglyst: 06.04.1925 - skylddelingsforretning. Vedlagt salgsoppgaven.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 87 120,- (Omkostninger totalt) 2 937 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 500 pr. år Gjelder for offentlig renovasjon, vann, avløp og feieavgift. Beløpet vil variere etter forbruket, da det er vannmåler.

Eiendomsskatt

Lyngdal kommune har ikke eiendomsskatt pr. nå.

Formuesverdi

Primær: Kr. 660 293,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 377 056,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bringsjordveien 21, Gnr. 163 Bnr. 39 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap/frys, komfyr, koketopp, oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 72.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0153

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0153. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Odd Terje Vatnedal, tlf. 40 40 80 72

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 850 000,-) (Kr.54 150) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.82 085)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

10.10.2022
Varenummer: 3063041