Heistad/Ørvik

Breviksvegen 355

Prisantydning
3 650 000 kr
Omkostninger
108 250 kr
Totalpris
3 758 250 kr
Formuesverdi
801 811 kr
Byggeår
1924
Internt bruksareal (BRA‑i)
166 ㎡
Bruksareal
166 ㎡
Tomteareal
1 049 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

En svært sjarmerende familiebolig med romslig garasje m/loft, anneks, sommerstue m.m. Heistad skolekrets. Burde ses!

Om eiendommen

Oppvarming

Boligen har 2 varmepumper i hver sin etasje. Varmepumpe i 1. etasje er fra 2022, mens varmepumpe i 2. etasje er fra 2017.
Peis i spisestue.
Varmekabler på bad 2. etasje og vaskerom i 1. etasje.
Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinnings funksjon fra 2003.
Generell elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Lundelia barnehage ca. 17 min å gå.
Spire og Gro Rypevegen barnehage ca. 21 min å gå.
Brevik barnehage ca. 4 min å kjøre.

Skolekrets

Eiendommen kretser til Heistad barne- og ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon

Hyppige avganger fra hovedveien ca. 3 minutter å gå fra eiendommen.

Parkering

Parkering skjer i garasje eller i gruset gårdsplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et fint område på Heistad med gåavstand til alle nødvendige fasiliteter. Heistad har blitt et av Porsgrunns største bydeler, og er godt tilrettelagt for barnefamilier med trygge gangveier som fører barna til Heistad barne- og ungdomsskole. Gode tilbud av fritidsaktiviteter finner du også i området som fotball, håndball, svømming, skianlegg, orientering m.m ved Heistad frianlegg.

Fra boligen er det ca. 5 minutter å gå til dagligvarehandel på Kiwi eller Rema 100, og forøvrig er det kort kjørevei til Stathelle og kjøpesenter Brotorvet. Treningssenter ti minutter unna i gåavstand. Eiendommen har nydelige solforhold med sol hele dagen, og på terrassen kan solen nytes til sent på kveld sommerstid. Heistadstranda ligger i gåavstand med fine bademuligheter, i tillegg ligger kyststien rett ved som strekker seg i begge retninger mot Brevik og Skjelsvik. Motorvei i umiddelbar nærhet dersom man er avhengig av å pendle.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2018. Ferdigattesten gjelder Våtrom i tilbygg.
Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2018. Ferdigattesten gjelder tak over terrasse.
Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2018. Ferdigattesten gjelder nytt inngangsparti.
Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2018. Ferdigattesten gjelder garasje.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av årstall på bolig. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 
Kommunen opplyser om avkjørsel fra gang- og sykkelvei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og jord- og skogbruk, og tilhører reguleringsplan "E18-parsell Heistaddalen", datert 15.03.1983. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til
- Nåværende boligbebyggelse
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
- Gul sone iht. T-1442 (støynivå)
- Rød sone iht. T-1442 (støyvinå)

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Tinglyste heftelser:
1920/900394-1/101 01.12.1920 FORKJØPSRETT
RETTIGHETSHAVER:
GNR 75 BNR 1

1965/500084-1/101 11.01.1965 ERKLÆRING/AVTALE
OM ENERETT FOR RJUKANFOS AS TIL Å UTTA KALKSTENEN PÅ D. E

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 91 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 108 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Denne sjarmerende familieboligen er jevnlig oppgradert gjennom tidene og fremstår i god stand for sin alder. I løpet av de siste 20 årene er det gjort en god del vedlikehold både utvendig og innvendig. Eiendommen har gruset innkjørsel som fører deg opp til en dobbeltgarasje satt opp i 2016. Denne har elbillading og godt med romslig areal til både biler og lagring. I tillegg har garasjen et romslig uinnredet loftareal med mange fine muligheter. I hagen er det satt opp et isolert anneks på ca. 13 kvm med vinylbelegg på gulv og slette vegger. Annekset kan benyttes til den ekstra plassen man har behov for(treningsrom, ungdomsavdeling, kontor, gjesterom etc.).

I entre er det belegg på gulv og malt panel på vegger. Flott profilert inngangsdør med glass fra 2003. Gangparti har en romslig praktisk skyvedørsgarderobe med speil for lagring. Videre inn er trappehall med furugulv og slette malte vegger.

Hallen fører deg inn til en meget tiltalende stue som er delt i to soner for sofa- og spiseavdeling. Rommet har eldre sjarmerende furugulv og slette/panel vegger. I sofarommet er det satt inn en peisovn som varmer godt på kalde dager. Stilig varmepumpe er også installert i rommet(2022). Spiserom har malt originalt furugulv og panel på vegger. God plass til spisegruppe for familien. I tillegg til romslig stue er det bygget en nydelig vinterhage(2013) som en forlengelse av stuen med glassdører som skiller. Det er også glassdører som kan skyves helt opp mot uteområder og terrasse.

Videre har etasjen et eget kjøkkenrom med malt panel på vegger og originalt malt furugulv. Profilert kjøkkeninnredning av eik fra 2001 er av god kvalitet med laminert benkeplate. Laminatplater langs kjøkkenbenk og ventilator montert i overskap over kokesone. Dobbel oppvaskkum av stål og med montert avfallskvern. Frittstående kjøleskap og komfyr, og integrert oppvaskmaskin medfølger i handelen. I tillegg er det inngang til spisskammers som eiere idag bruker til lagring av tørrmat m.m.

Romslig vaskerom ble pusset opp i 2003 med våtromsbelegg på gulv, malt panel på vegg og i himling. Rommet har varmekabler i gulv. Det er opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel i rommet, og det er montert utslagsvask på vegg.

Praktisk toalett i 1. etasje med furugulv og slette vegger inneholder toalett og enkel servant. Ved siden av toalett er eldre vaskerom som idag brukes til lagring/bod.

2. etasje:
I den øvrige etasjen finnes 3 soverom, bad og en hyggelig loftstue.
Rommene har malt furugulv og panel/malt strie på vegger. Loftstue med plass til sofaseksjon. Varmepumpe fra 2017 er installert på vegg. Mellom stue og hovedsoverom er det satt inn en stilig garderobeløsning.

Flisbelagt og romslig bad fra 2005 keramiske fliser og varmekabler i gulv. Rommet inneholder vegghengt toalett fra 2021, dusjkabinett, badekar og ny baderomsinnredning.

Eiendommen innehar fine plenarealer og noe skrånet terreng med naturtomt. Platting er lagt fra vindfang til vinterhage slik at man kan nyte godt av kveldssolen. Av beplantning er det både prydbusker og blomsterbed flere steder. Uteområdene vender mot skogen.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Tinglyste heftelser:
1920/900394-1/101 01.12.1920 FORKJØPSRETT
RETTIGHETSHAVER:
GNR 75 BNR 1

1965/500084-1/101 11.01.1965 ERKLÆRING/AVTALE
OM ENERETT FOR RJUKANFOS AS TIL Å UTTA KALKSTENEN PÅ D. E

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inneholder vann- og avløp, feiegebyr, branntilsyn og eiendomsskatt.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber til boligen fra Telenor.

Sammendrag selgers egenerklæring

Sammendrag av selgers kommentarer:
Punkt 1: Toalett i bad 2. etasje ble byttet til vegghengt toalett i november 2021 grunnet lekkasje på gammelt toalett. Ingen skader utover dette. Arbeidet ble utført av faglært person. Kjent med feil fall til sluk på bad 2. etasje. Dette var også oppgitt når nåværende selger kjøpte bolig i 2018. Selger har ikke opplevd utfordringer med dette. Det er noen fliser på bad 2. etasje som har sprekk.
Punkt 2: Montering av vegghengt toalett bad 2. etasje i 2021. Byttet dusjkabinett og vask bad 2. etasje. Utover dette montert skap som ikke er festet i gulv samt overflatebehandling av vegger.
Punkt 3: Ingen drenering rundt huset. Det er montert overvannspumpe. Selger har opplevd en gang ved mye regn at det har rent litt vann inn fra krypkjeller til råkjeller. Vann rente da mot sluk i gulv. Ingen tegn til fukt etter denne hendelsen.
Punkt 4: Satt opp rekkverk og trapp utvendig på mur i 2019.
Punkt 7: Ingen drenering rundt huset. Det er montert overvannspumpe. Selger har opplevd en gang ved mye regn at det har rent litt vann inn fra krypkjeller
til råkjeller. Vann rente da mot sluk i gulv. Ingen tegn til fukt etter denne hendelsen.
Punkt 10: Byttet alle sikringer. Montert egen kurs for elbillader i 2020.
Punkt 11: Har kvern til mat i kjøkkenvask.
Punkt 19: Mus på loft i tilbygget. Opplever dette tre-fire ganger pr år.
Punkt 25: Har flyttet inngang til hovedsoverom fra bad til loftstue i 2. etasje. I dette arbeid ble rør for ventilasjon fra loft til 1. etasje flyttet en meter i 2021.

Selger opplyser om at de oppdaget sølvkre på toalett i 1. etasje i 2020, men etter gjennomført tiltak har de ikke observert noe siden.

Les selgers egenerklæring i salgsoppgave for mer utfyllende informasjon.

Visning

søndag 23. juni
kl. 14:00-15:00
Produktnummer: 1903249F-5A16-4B38-BDE5-0061E4821DCD