SENTRALT I VÅGSBYGD

Bregneveien 20

Prisantydning
4 890 000 kr
Omkostninger
139 250 kr
Totalpris
5 029 250 kr
Formuesverdi
1 122 332 kr
Formuesverdi sekundær
4 040 393 kr
Byggeår
1955
Internt bruksareal (BRA‑i)
173 ㎡
Bruksareal
173 ㎡
Tomteareal
1 087 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Vågsbygd - Enebolig m nydelig sjøutsikt og de beste solforhold. Parkmessig opparbeidet uteområde m dam og hage. Garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen går over 3 plan og inneholder følgende planløsning:

Underetg.: entre, mellomgang, bad, vaskerom, walk-in garderobe/bod, stue

1.etg.: kjøkken, spisestue, stue, entre. I den ene delen av stuen er det på tegningene godkjent et ekstra soverom.

2.etg.: 3 soverom og toalettrom.

Forøvrig medfølger anneks/verksted godkjent som redskapsbod, hagestue og garasje med innredet loft.

Taktsmann kommentar: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Rominndeling er noe endret. U. etg har lavere romhøyde enn normalt.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. I loftsetasjen er det hybel på tegninger. I dag blir det brukt av boenheten som soverom. I 1.etg. er det tegnet inn ett soverom. Der er arealet brukt som stue. I underetasjen er bod gjort om til omkledningsrom. OPprinnelig vaskerom er innredet til bad og opprinnelig bad er innredet til vaskerom. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm, peisovn i stuen (kan snus i diverse retninger) og vedovn i kjellerstuen. Det er varmekabler i entre, kjellerstuen, på bad, på vaskerom, samt på kjøkkenet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, forøvrig på egen eiendom. Det er også parkeringsmuligheter i gate etter gjeldenede bestemmelser.

Beliggenhet

Eiendommen har en ypperlig beliggenhet på en høyde sentralt i Vågsbygd. Tomten er av god størrelse, med meget gode sol- og utsiktsforhold. Fra eiendommen ser du innseilingen til Kristiansand, til sjøen mot Oksøy Fyr, samt omkringliggende bebyggelse. På eiendommen har du virkelig en følelse av at du er på "toppen".

Fra eiendommen har du kort avstand til det du behøver i hverdagen, som barnehage (Auglansdtjønn barnehage, Rognelia familiebarnehage, Vågsbygd FUS barnehage, Karuss barnehage), skole (Åsane skole, samt Karuss skole), samt et eldorado av aktiviteter for barn og unge. Kort avstand til idrettsanlegget ved Karuss, hvor du finner idrettshall og fotballbaner.

Vågsbygd Amfi senter ligger snaue 1 km unna, hvor du har flere dagligvarebutikker og servicetilbud.

Det er også mange flotte gå- og turomårder i Vågsbygd, med lysløyper og badeplasser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Enebolig:
Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Foreligger byggetillatelse til enebolig datert 03.11.1953

Foreligger godtatt melding til oppføring av tilbygg i u.etasjen mot sør- øst med en mindre utvidelse av overliggende veranda. Tilbygget benyttes som kjellerstue med BRA 18 kvm. Naboene har samykket til at tilbygget kommer nærmere grensen mot Øvre RIngvei 12 enn 4 meter. Datert 18.09.2003

Forligger godkjent melding om oppføring av redskapsbod datert 28.04.1986. Bygningen står på grensen mot nr 18 ( nærmere enn 1 meter )

Foreligger godkjent melding om oppføring av garasje datert 24.11.1960. Bygningen er revet.

Garasje:
Det foreligger tillatelse til oppføring av garasje 30.01.2013.
Det foreligger ferdigattest datert 19.02.2021. Ferdigattesten gjelder Garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Garasjen ligger delvis utenfor eiendomsgrensa mot veien

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Formål: Bebyggelse og anlegg og er en del av kommuneplanens arealdel 2011-2022. Datert 22.06.2011

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/12/218:
19.05.1952 - Dokumentnr: 501056 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.


22.05.2023 - Dokumentnr: 516523 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


10.03.1950 - Dokumentnr: 500497 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:12 Bnr:82


01.01.2020 - Dokumentnr: 1112578 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:12 Bnr:218


Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
13 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
122 250,- (Dokumentavgift

139 250,- (Omkostninger totalt)


Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4.914- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til "det røde huset på toppen" i Bregneveien 20 - eiendommen er presentert av Jon A Røsstad for Sørmegleren. Eiendommen består av en enebolig over tre plan, en hagestue og meget pent opparbeidet uteområde, i tillegg til anneks/verksted, hønsehus og garasje.

I det opparbeidede hageområdet har nåværende eiere lagt stein og opparbeidet egen dam. Det er forøvrig god plass til flere møbleringer.

Tilhørende boligen medfølger et anneks/verksted som er isolert.

Fra denne eiendommen har du utsikt fra flere steder, både innvendig, samt fra de mange pent opparbeidede uteområdene. Terrassen er på hele 60 kvm., hvor det er tilkomst direkte fra stuen i boligens 2 etg. Herfra har du full oversikt over hagen, samt videre tilkomst til opparbeidet uteplass på toppen av fjellet.

Utvendig kledning fra ca 2005, da ble også de fleste vinduer skiftet.

Hagestuen ble oppført i cirka 2013. Den er laget av mur og tre, hvor det er lagt skiferstein som dekke. Hagestuen er godt benyttet både vinterstid og sommerstid. Det er innlagt strøm med downlights i tak, samt peisovn som gir godt med varme og hygge vinterstid.

Det er godt med parkeringsplasser på egen tomt, forøvrig i garasjen som ble bygget i cirka 2012. Den er ekstra dyp og har ekstra takhøyde innvendig slik at det er godt med plass til ev. større biler. Garasjen er på 48 kvm. Garasjen har elektrisk portåpner, samt at det er lagt opp mulighet for 3-fase strøm/ladning.

Legg merke til vinsjen som går fra garasjen og opp til huset. Den har blitt benyttet til ekstra tunge ting som feks. ved vinterstid. Over garasjen er det et innredet garasjeloft/hems med lav takhøyde i møne som ikke er målbar. Rommet er ikke søkt innredet, og er søkt om som "hems". Søknad/ev. risiko forbundet med dette påhviler kjøper.

Spisestuen er ypperlig plassert i kort avstand til både kjøkken og stue. Fra spiseplassen på kjøkkenet er det nydelig utsikt! Herfra kan du nyte maten mens du ser de store båtene kjører inn til Kristiansand Havn. Utsikten er like flott om kvelden som den er på dagen. Vedovnen er plassert like ved spisestuen, og kan dreies og snus rundt til der du vil ha den, om du vil ha den vendt mot spiseplassen eller mot stuen. Valget er ditt.

Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig dagslys inn i det åpne rommet som igjen gjør det behagelig å være her. I den ene delen av stuen var det opprinnelig et soverom, det er selvsagt mulig å tilbakeføre dersom du behøver et ekstra soverom.

Kjøkkenet er av god størrelse med rikelig skap- og benkeplass. Det inneholder integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med frysedel. Varmekabler i gulv på kjøkkenet.

Videre opp i husets øverste etasje finner du soveromsfløyen med 3 soverom og et praktisk toalettrom. Soverom 2 er malt i en behagelig blå fargetone. Det er plass til dobbeltseng, og garderobeløsning. Vegg i vegg med finner du soverom nr. 3 som også er av god størrelse. Her er det plass til seng, og garderobeløsning. På den andre siden finner du hovedsoverommet som er det største av soverommene. Fra dette soverommet har du nydelig utsikt fra vinduskarmen! Det er plass til dobbeltseng, skrivepult, og godt med oppbevaringsplass i kneveggene. Det er satt opp skyvedør, hvor det er god oppbevaringsplass bak da det er dypt inn til yttervegg.

Praktisk toalettrom i øverste etasje, i tilknytting til soverommene. Det består av et vegghengt toalett, samt vask med speil over. Det er luke opp til loftet fra mellomgangen i øverste etasje hvor det er ekstra oppbevaringsplass.

I underetasjen finner du en entre, mellomgang, bad, stor utvidet stue, vaskerom, walk-in garderobe/bod.

Badet er belagt med fliser på gulv med varme og downlights. Badet inneholder en dusjnisje, badekar, toalett og baderomsinnredning.

Allrom med god plass. Det er lagt varme i gulvet under skippergulvet, samt ovn.

Praktisk vaskerom med god lagringsplass, og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Vegg i vegg med vaskerommet finner du en praktisk innvendig bod som idag er benyttet som en walk-in garderobe.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd-Einar Grefstad den 18.05.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Enebolig over tre plan oppført i 1955. Boligen er konstruert i tre og er kled med stående bord. Taket har saltakutforming og er tekket med betongstein. Bygningen er fundamentert på murte vegger i underetasjen. Boligen fremstår i normal stand i forhold til alder, enkelte byggningsdeler har behov for
vedlikehold. Det er også påpekt avvik og slitasje på enkelte bygningsdeler der utskiftning/oppgradering kan bli nødvendig, dette er nærmere beskrevet i denne rapporten. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Rominndeling er noe endret. Uetg har lavere romhøyde enn normalt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er ingen lufting i konstruksjonen.

Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. Anlegget er antatt av eldre dato. Enkelte utett gjennomføringer i sikringskap.

TG 2:
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Flere vinduer har tegn på slitasje utvendig.

Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er avvik: Fuktoppsug i nedre del av enkel balkongdør.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Pipevanger er ikke synlige.

Innvendig > Innvendige dører. Det er avvik: Enkelte dører tar i terskel/karm. Enkelte dører har skade.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er avvik: Servantkran drypper. Skade i overflate på badekar.

Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Ulyd i avtrekksvifte

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, oppvaskmaskin, fryseskap/ - boks, komfyr/ stekeovn/ koketopp medfølger i handelen. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at garasjen ligger delvis utenfor eiendomsgrensa.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14230060. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/12/218:
19.05.1952 - Dokumentnr: 501056 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.


22.05.2023 - Dokumentnr: 516523 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


10.03.1950 - Dokumentnr: 500497 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:12 Bnr:82


01.01.2020 - Dokumentnr: 1112578 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:12 Bnr:218


Info kommunale avgifter

Kr. 15 166 pr. år. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp. Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2023 kr. 2.435,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

14. Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja. Dråper fra kjellertak en gang ved ekstremt regnvær
18. Har huset eller sameiet/borettslaget hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i kjeller eller underetasje? Ja. Lite fuktmerke hjørne garderobe kjeller.
24. Har det vært feil på det elektriske anlegget? Ja. en stikkkontakt i garasje er blitt ødelagt og smeltet. ikke utbredet
44. Har det vært skadedyr i boligen? Ja. har hørt noe lyder i vegg kjeller, er sjekket men de fant ikke noe.
57. Kjenner du til andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet? Ja. har fått nabovarsel på bygging av nabotomt bak hus.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Frende

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: 7FBECE90-C337-4F62-9031-3257EF083538 Kategori: