Bråvann

Bråvannstoppen 35

Prisantydning
2 250 000 kr
Omkostninger
72 450 kr
Totalpris
2 322 450 kr
Formuesverdi
655 730 kr
Formuesverdi sekundær
2 491 772 kr
Felleskostnader
500 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1993
Internt bruksareal (BRA‑i)
75 ㎡
Bruksareal
75 ㎡
Tomteareal
1 171 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Romslig 3-roms leilighet med stor platting/terrasse og garasje i rekke. Velkommen!

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming og vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje i rekke. Garasjen måler 17 m2 i BRA-e, ref. tilstandsrapport.

Fordeling av garasjerekka fremkommer ikke av seksjoneringen. Det finnes dermed ikke noe skriftlig eller tinglyst bekreftelse på at snr. 1 disponerer en garasje. Kostnader forbudet med å formalisere avtale samt evt. tinglysning av denne eller eventuell reseksjonering påhviler kjøper/sameiet. Styreleder/kontaktperson i sameiet opplyser at denne seksjonen eier den midterste garasjen. Det er en av seksjonene som ikke har bygd garasje.

Beliggenhet

Meget barnevennlig boligstrøk på Bråvann. Lekeplass og balløkke like ved boligen. Det er kun 200 meter til flotte badeplasser og turløyper. Kort vei til barnehage og bussholdeplass.
Det ligger flere barneskoler og en ungdomsskole på Voie/Møvig: Voie skole, Torkelsmyra skole (1-7) med stor kunstgressbane med flomlys, Sjøstrand skole og Møvig skole (ungdomstrinnet).

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg/bolig (Bråvannstoppen 35-37-39-41) datert 20.01.1993. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godtatt melding på oppføring av del av rekkegarasje med 18 m2 i bruksareal datert 01.12.2005, på utvidelse av veranda datert 09.05.2006, på utvidelse av veranda (8,3 m2 pr. leilighet) datert 20.08.2008, samt på tilbygg (to garasjeenheter i rekke som tilbygg til eksisterende garasje) datert 05.06.2009. Tiltakene krever ikke ferdigattest, da meldingene er godtatt etter datidens pbl. §86A.

Sameiets redskapsbod ligger litt utenfor eiendomsgrensa, på kommunal eiendom. Det gjelder trolig takutstikk. På byggetillatelsen for redskapsboden (datert 16.06.1994) er den tegnet inn helt inntil tomtegrensa.

Takstmannen har kommentert at det er noe lite dagslysflate på lite soverom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 520 "Bråvann" datert 25.02.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
20.01.1993 - Dokumentnr: 717 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.

10.07.1992 - Dokumentnr: 7766 - Seksjonering
Sameiebrøk: 75/300.
Pantsettelseserklæring. Beløp: NOK 10 000. Panthaver: Sameiet. Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 59 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 72 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Bråvanntoppen 35!
Dette er en romslig 3-roms leilighet beliggende i 1 etasje med inngang via bakkeplan. Du kommer inn i en flislagt gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Det er også en innvending bod til oppbevaring. Stue med plass til sofagruppe og spisebord. Vedovn i stue. Utgang til stor platting/terrasse med god plass til utemøbler. Videre utgang til felles hage. Kjøkken som inneholder pyrolyse stekeovn, oppvaskmaskin, og et frittstående kombi kjøleskap/frys . 2 gode soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Flislagt bad med varmekabler i gulv. Inneholder wc, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Boligen har tilhørende garasje i rekke rett ved bolig med elektrisk port.

Velkommen til visning!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 08.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (18.03.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Leiligheten er i stort sett bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Takstein, takrenner og beslag trenger vanlig vedlikehold. Liggende kledning med skrå har normal slitasje, råte/slitasje enkelte steder. Ytterdører og vinduer er fra byggetid og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Bad er av
eldre årgang, vanlig vedlikehold mht. membran m.m. bør beregnes. Dusjkabinett på bad er en god løsning mht. fukt. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og bod, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. Kjøkkeninnredningen er av nyere dato og er i bra stand. Gulvhøyder ble kontrollert i 3
rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i kjøkkenbenken. V.v.-bereder er av nyere dato og er montert i kjøkkenbenken. Garasje i rekke trenger vedlikehold, den ble kun lettere sjekket. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking.
Utvendig > Nedløp og beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon.
Utvendig > Vinduer.
Utvendig > Dører.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Overflater.
Innvendig > Radon.
Våtrom > Underetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
20.01.1993 - Dokumentnr: 717 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.

10.07.1992 - Dokumentnr: 7766 - Seksjonering
Sameiebrøk: 75/300.
Pantsettelseserklæring. Beløp: NOK 10 000. Panthaver: Sameiet. Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen.

Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2986. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

100065283

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
2021. Tror det nye dusjkabinettet ble satt inn dette året. Har ikke oversikt over hvilket firma som utførte arbeidet.
2023. Rør for vanntilførsel til sisternen på toalettet er skiftet ut. Før det dryppet det litt vann på gulvet. Nå er det tett. Flekkerøy VVS.

- Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
I garasjen har det vært fuktighet.

- Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Vinduene er malt. 2023.
Takpapp på ytterste del av garasjetaket er skiftet. Takplater og veggplater helt innerst i garasjen er skiftet. 2024. Lumber bygg.
Ny garasjeport satt inn. 2024. Markisemannen.

- Har det vært feil på det elektriske anlegget?
Spot over vasken fungerte ikke. Lyset på termostaten til varmekablene virket ikke. Dette er ordnet av fagfolk.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
2023-2024. Elektriker har skiftet ut ødelagte spot over vasken på badet. Ny termostat for varmekablene på badet er montert. To nye utelys over
inngangsdøren er satt opp. Felles bryter for utelys flere steder er samlet på kjøkkenet. Spot i garasjen er gjennomgått og ordnet. Strømtilførselen til
ny garasjeport er gjennomgått. KEAS.

Under gjennomgang av sikringsskapet ble det oppdaget at strømtilførselen til en av de andre i sameiet (Janne Uggedal) har sikring og egen måler
plassert i sikringsskapet i Bråvannstoppen 35. Eieren av seksjonen Bråvannstoppen 39 har uttalt at hun våren 2024 planlegger å få knyttet ledningen og sikringen for garasjeporten direkte til sin leilighet. (gjelder kun ledning og sikring til garasjeporten).

- Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
I garasjen har det vært fuktighet (tror ikke det er råte) i enkelte plater på vegg og tak. Dette er delvis skiftet ut.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Se punktet under elektrisitet, der det opplyses om at en annen eier (i Bråvannstoppen 39) har en sikring for strøm til sin garasje plassert i
sikringsskapet til Bråvannstoppen 35. Den andre eieren har uttrykt plan om å føre strømtilførselen direkte til sin leilighet i løpet av våren 2024.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Det gjøres særlig oppmerksom på eiendommen er et dødsbo, og at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
Produktnummer: 58B7463E-55B2-4979-A77A-81B84CFBC0C7